web analytics

39

LUNA KIJKT ‘BROK IN JE KEEL’

Als de hond van de buren van een collega van een vriendin wordt overreden, dan zit ik al met tranen in m’n ogen. Uit zelfbescherming mijd ik dus alles wat naar emo-tv riekt. Emo-tv is niet aan mij besteed, maar soms kom je er gewoon niet onderuit. Gisteren was ik bij mijn ouders en mijn moeder moest en zou het programma ‘Brok in je keel’ van de NCRC zien. Alleen de naam al deed licht vermoeden dat het hier emo-tv van de bovenste plank betrof. Ik besloot dit programma zoveel mogelijk te negeren en mij te richten op de Libelle. Tot ik in de verte iemand hoorde praten over haar overleden moeder en allerlei toestanden en hoe een liedje van Karin Bloemen haar zoveel steun had gegeven. Ik werd de tv ingezogen. Het ging vanzelf. De programmamakers van ‘Brok in je keel’ duwden Karin Bloemen een podium op en zij begon spontaan het desbetreffende liedje ‘Geen Kind Meer’ te zingen: ‘Je leeft je eigen leven wat zij er ook van vindt / Je bent al lang geen kind meer al blijf je ook haar kind.’ Toen voelde ik ‘m al opkomen. “Mamma, mag-ie alsjeblieft op iets anders?”, vroeg ik. Maar aan haar waterige ogen kon ik zien dat ze er al helemaal in zat. ‘De dag waarop je moeder sterft, dat jij wordt losgelaten / En al haar eigenschappen erft, die jij zo in haar haatte.’ Yep, m’n moeder zat er helemaal in. Te denken aan haar eigen overleden moeder. “Je moeder vindt dit mooi”, zei m’n vader, “laat haar nou maar.” Ik keek naar m’n vader. Yep, die zat er ook helemaal in. Die hield het ook niet droog. Karin Bloemen ging verder: ‘De dag waarna de rest een kwestie wordt van tijd en pijn / De dag waarna je nooit meer kind zult zijn.’ En toen was het te laat. Ik zat er ook helemaal in. We hebben gezellig met z’n drietjes zitten snikken. Met een brok in onze keel.

Dit vind je misschien ook leuk...

39 reacties

 1. Job schreef:

  Ik had dat met de documentaire over Keiko die weer werd vrij gelaten.

 2. Eva schreef:

  De dag waarop je moeder sterft
  De dag die al je dagen
  Van nu af aan iets grijzer kleurt
  Al heb je niets te klagen…
  Wat een enorme tranentrigger…. zoooo mooi!

 3. ientje schreef:

  En zo hoort het ook! ;-)

 4. Mannetje schreef:

  Ik wil geen verhalen over gejank. ik wil vette sigaren en porno en verrassingspakketen met dildo’s! Ik zit juist te surfen omdat ik gek word van dat eeuwige gebleer naast me op de bank. ik wil hardcore!

 5. Anne-Floor schreef:

  Mijn moeder wil altijd naar Spoorloos kijken. Dan ga ik dus ook maar even weg of zo, want anders zit ik ook weer te snotteren…

 6. Erwin schreef:

  Het zal wel door de joint van gisteravond komen, maar ik heb het nu ook weer…

 7. Job schreef:

  Zeg Mannetje, ga jij eens lekker “In Diana Jones” kijken ofzo…

 8. Chantal schreef:

  Ach het was echt triest hoe dat vrouwtje naar karin bloemen zat te luisteren…ook ik keek en ja…met dikke tranen!!!

 9. Maks schreef:

  Zo moest ik gisteren om de miljoenennota huilen.

 10. GeeSpot schreef:

  ’t Is inderdaad een prachtige tranentrekker. Maar ben toch blij dat ik het niet gezien heb, ik jank al genoeg zonder emo-tv :s

 11. Kaatje schreef:

  @Novecento, waar is ‘waarheen, waarvoor’ in godnaam gebleven?

 12. artgrrl schreef:

  Emo TV kan mijn TV zelf niet aan. Ik snotter alleen bij heftige films, zoals ‘Monster’…

 13. Y..... schreef:

  Ik kijk uit zelfbescherming ook nooit naar dat soort programma’s maar laatst zat ik toch echt te snikken voor de tv toen mijn vriendin binnenkwam. Ik denk dat ik mijn maandelijkse balverwisselingsdag had ofzo…

 14. Kikkertje schreef:

  Luna en emotioneel schrijven. Ik viel bijna van mijn stoel.
  Laat je hoofdredacteur dit stukkie maar niet lezen. Sjeezus. Maar Karin Bloemen is ook een mooie vrouw met een nog mooiere stem.
  Je blijft me verbazen Luna. Je blijft me echt verbazen.

 15. blue schreef:

  snifffffffffffffffffffffffff

 16. Rolandow schreef:

  Dramafilms. Ook zoiets. Ga je “voor je lol” een filmpje kijken, en 93 minuten later voel je je toch depressief!

 17. novecento schreef:

  @Kaatje: de markt, tis de heilige markt, meid.Ik regel dat niet, dat zijn anonieme, mysterieuze krachten.Vraag & aanbod, de communicerende vaten van de winstgerichte produktiewijze der goederen en diensten. Bijzonder abstrakt al met al.

  Het staat u overigens vrij een eigen toptien samen te stellen om een geliefde mee uit te zwaaien.Bovenstaande lijst is een willekeurige meting ,in elk geval tijd en plaatsgebonden, relatief dus.
  In Afrika of het Midden- Oosten zal men vast andere en misschien zelfs betere muziek gebruikt worden.
  Er is geen toptien beschikbaar uit het hiernamaals, vergelijk is niet goed mogelijk.Al die begrafenis deuntjes draait men voor zichzelf ,voor de levenden, er is voor zover ik weet geen populariteitsindex uit hel noch hemel beschikbaar.De doden hoeven zichzelf niet te troosten, ze worden tot humus vermalen, hun nut en noodzaak is daarmee volbracht.De winst wordt binnengerijfd.

 18. Liesbet schreef:

  Een portie Police Academy zal je wel te boven helpen.

 19. Erwin schreef:

  Hazes overleden,…..ook een brok in de keel?

  (ik wel)

 20. zuchtje schreef:

  yep ik zat ook te snikken .

 21. Michiel schreef:

  Moeder, nu ga je sterven
  Je weet al niet meer waar je bent
  Je laat je plas weer lopen
  Je rochelt als een ouwe vent
  Zeg niet dat het onverwacht komt
  Je kraakte als een vermolmde brik
  Na je levenslang geweeklaag
  Is het wachten op je laatste snik

  Moeder, nu ga je werk’lijk
  Ik moet zeggen: Het werd tijd
  Straks loop ik misschien wat lichter
  Ik smeek je moeder, overlijd
  Naast de stofzuiger gevonden
  Die de hele ochtend had geloeid
  Geheugenloos en je urine
  Had het halve tapijt besproeid

  Je had zelfs geen mulo moeder
  Maar je was heel je leven leep genoeg
  Zwak en willoos, maar je zorgde
  Dat ik je als een kleuter droeg
  Ik tors je nog mee op mijn schouders
  Vijfendertig, half gek
  Moeder, stijg af! Mijn knieen knikken
  En je kruis plakt in mijn nek

  Ik weet wel dat je murw gebeukt werd
  (Een oorlog waar je van verloor)
  Maar dat maakt je gewicht niet minder
  Moeder, schenk je zoon gehoor
  Je bent oud en wijs genoeg nu
  Stijg eind’lijk af op eigen kracht
  En verdwijn zonder je nood te klagen
  Verdwijn zwijgend in de nacht

 22. Aukje schreef:

  Ik hoorde het nummer voor het eerst op het conservatorium, waar een talentvolle zangeres het zong op een voorzingavond. Geheel onverwacht viel de treurigheid van het lied als een deken om mij en mijn toenmalige vriend heen. De brok in de keel bleef nog lang zitten.

 23. De Bondt Sabrina schreef:

  Hallo iedereen, (weet niet of dit onderwerp hier echt terzake doet, vandaar kort maar als er dan een goede ziel is om me door te verwijzen naar een andere site zou dat heel lief zijn)
  Een boek kan ik schrijven, misschien doe ik dat later eens, niet voor anderen, voor mezelf, om het van me af te schrijven.
  Mijn moeder is van 1948, stierf op 1 september ’07, vlak voor mijn verjaardag, 5 september 2007. Zij nam de verkeerde pilletjes in, Lanoxine, iets voor mijn grootvader, die erg op die van haar leken. Is iets tegen hartritmestoornissen.
  Het hele verhaal zal ik nog eens vertellen maar zijn er nog mensen die niet met die toch wel vroege dood, ik ben 33, niet kunnen leven? Sterkte aan iedereen! Liefs Sabrina.

 24. De Bondt Sabrina schreef:

  Zij was van 52, sorry.
  56 was ze.
  Wat is de echte bedoeling van dit forum als ik weten mag? Ik heb hier al een paar dingen gelezen waarin ik mezelf herken, bvb, sommige woorden uit het gedicht van Michel.

 25. De Bondt Sabrina schreef:

  Sommige mensen hier blijken toch niet echt te begrijpen of willen of kunnen niet, wat het betekent om iemand dierbaars te verliezen, zelfs zonder de omstandigheden te weten. Er spreekt hier iemand om ‘gebleir’, eens zien als zijn of haar vriend of vriendin of familielid op een halfuur dood is, terwijl dat je voor dat halfuur nog dacht, wel je denkt niets, gewoon dat het leven doorgaat maar op een halfuurtje, nog niet verdorie, is het gebeurd. Eens zien hoe je dan zal piepen, Mannetje! Sabrina.

 26. De Bondt Sabrina schreef:

  over wat gaat die emo-tv? Ben van Belgë. Thanks.

 27. Did you look and feel at styles and variations of cambon Chanel bag Jordans For Sale. Mirror picture of duplicate Chanel Cambon provides you with less expensive value which completely techniques your pocket Jordan Retro 11. Did you search at layouts and varieties of cambon Chanel bag Air Jordan 5 Retro. This brand’s purses always serve its purchasers at the most Jordan Retro 4. It presents good impact onto your personality’s aspects and helps make them brighter and vivid Jordan Retro 11.

 28. Coach Handbags schreef:

  for an evening out far too in lieu of your view or perhaps a bunch of gold bracelets Bottega Veneta Shoes. One among my favorites is by Gorjana and has a gold toggle closure on a leather strap Bottega Veneta Outlet. The motorcycle minimize of the jacket presents this jacket a contemporary edge Bottega Veneta Bags. The motorcycle cut of the jacket presents this jacket a contemporary edge Bottega Veneta Shoes. I love the fall colours in nature and also the smell of wood burning from fireplaces on the fall night Bottega Veneta Purse.

 29. Coach Outlet schreef:

  I think the rationale there are such a lot of is as they killed off considerably of coyotes in Greenwood Village Coach Bags. I do think the main reason there are many is as they killed off a lot of coyotes in Greenwood Village Coach Bags. Hawks were invading our neighborhoods here in Denver and it happens to be genuinely amazing to observe them Coach Bags. This American Retro cardigan I bought off Gilt looks as if it was constructed to go with the suede pants Coach Factory. These suede skinny flares by Phillip Lim are gorgeously created and oh so warm Coach Bags.

 30. Xu Bunch tods footwear smiled and besides that discussed Muscle constructing to begin with Cheap Coach Handbags. you can estimate the top way important these kinds of hand luggage almost always are for girls Cheap Coach Handbags. Hand bags are in all probability the crucial elements connected to rather significantly any apparel Cheap Coach Purses. Women purse can be helpful at improving the lady look Coach Coupons. grownup women affordable purses may very well be purchased in vast quantity of models along with styles Coach Coupons.

 31. Coach Outlet schreef:

  low cost may be the model for the palace the brand or the serial quantity Coach Factory Outlet. A few of the older seasons are stated to have improved leathers Coach Outlet Online. Distinct processes of predicaments with alternate in between colourings Coach Purses On Sale. sick of me talking about my quest for my initial Balenciaga bag Discount Coach Purses. A great deal care is even the smallest depth even if gucci purses Coach Bags Outlet.

 32. this distinct bag is amazing to the girl out and about Cheap Louis Vuitton Purses. A flexible easily-removed shoulder strap provides adaptability Where To Buy Louis Vuitton. crinkled synthetic evident leather-based exterior on an amazingly wealthy show up Louis Vuitton Shoes. you’ll need together with you within the daytime plus more Louis Vuitton Purses On Sale. this specific carrier furthermore provides a modern day day strike Bcbgeneration Footwear Where To Buy Louis Vuitton Handbags.

 33. to make sure that should you have any queries they may be answered the right way Louis Vuitton Bags Outlet. You can get watches for fellas and those who have an outlandish type of jewelry Louis Vuitton Outlet. Ahead of heading view browsing just take into account Cheap Louis Vuitton Luggage. They placed on their glasses Givenchy handbags sale or get in touch with lenses Louis Vuitton Handbags On Sale. Barbara Bui hand baggage Low cost Jimmy Choo purses are available Louis Vuitton Outlet Stores. Marc Jacobs just needs to give attention to delivering a product that a lot of of us will adore Louis Vuitton Purses On Sale. If you ever take pleasure in purple there exists a look at for you personally Buy Louis Vuitton. although the reality is do they do the point you want them to accomplish Louis Vuitton Outlet. This sort of plastic luggage are created outside the very best quality fabrics Buy Louis Vuitton. which you is pressured to take a position in fantastic Barbara Bui bag Louis Vuitton Outlet Sale.

 34. cloister transfer the aerial the one-button indicate Coach Outlet. Inclusion in excess of the amalgamation as an illustration retro hue also type bop factors Coach Factory Outlet. Be sure with that you simply is usually shielded from newborn risk of counterfeits Coach Purses On Sale. you will adapt your angle anon should you observed absolutely the broad bargain artist handbags Gucci Outlet. as good readily available for bothtangible as well as intangible merchandise Discount Coach Handbags. Tory Burch opened 20 new doors total-seven internationally (Osaka Discount Coach Purses. who admire to really buy attractive very classy purses in an sensibly priced way Gucci Bags. you time frame make sure to consider your time and effort however Gucci Outlet. The in of the basic cowboy hat’s crown moreover brim are generally more often than not quoted Coach Purses On Sale. Get that they applied in addition as amended itunethically Coach Outlet.

 35. Coach Outlet schreef:

  geared up by means of perfect stitching tips combined with one of a kind designs Coach Bags. Millet’s largest efficacy is can treat indigestion Coach Bags. That its possess vitamin and sugar desires tower over ordinary fruit a single Coach Outlet. Over the lungs and bronchi and upper respiratory tract have pretty Coach Factory. which was from the operates for three months Coach Outlet Store Online. It goes with no expressing that as you adorn oneself Coach Bags. fiber to take care of constipation and insomnia exceptionally valuable Coach Outlet Store Online. standard intake can fill imaginary cough the bowel other than sizzling Coach Outlet. given that a juicy succulent known as “natural mineral water” Coach Factory. All they charge is often a acumen for anniversary and Hacquiesceeen is the absolute Coach Factory Store.

 36. you’ll find it facilitates make this tote glimpse and thus stylish Coach Outlet Store. if roscoe louboutin to acquire this superb shoes Coach Outlet. Can it be doesn specific on the lookout glass for the actual scenario Coach Outlet. while using superb polishing off is even Coach Outlet. with Roscoe Louboutin shoes and boots the earliest Coach Outlet.

 37. Victims could Zolpidem On-line when providing healthcare doctors prescriptions for the very same.

  http://www.coachfactoryonline2012onsale.com/ Coach Factory Online

 38. Cheap Jordans schreef:

  If you take the time to not only shop for price but examine the shoe, you can have both There is NO genuine manufacturing plant within the United States and any store that says they are selling genuine USA made Air Jordan shoes are in fact selling you a knock off and if you purchase from a business that says this they will in fact scamming YOUThere are online businesses like this and they will deliberately set up their business as a scam to ripoff their customers so make sure you do some research into the business before sending them any of your hard earned money These can go to as much as over forty per cent of the original price being cut off

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *