web analytics

46

LUNA IS PRO-DRUGS

Ik word er wel eens van beticht dat ik ontzettend pro-drugs ben. Dat klopt, ik vind dat een pilletje op z’n tijd moet kunnen. Net zoals ik vind dat je best in je eentje een fles wijn mag drinken of een jointje mag roken. “Het lijkt er op dat je alleen maar lol kan hebben als je een pilletje slikt”, schreef iemand ooit in mijn reactieforum. Ook een keer: “Xtc is slecht. Met name voor vrouwen. Ik zou zeggen, ga lekker door, over een tijdje weet je niet meer wat je geschreven hebt.” Er bestaan veel vooroordelen over drugs. Drugs zijn slecht voor lichaam en geest. Dat klopt. Drugs zijn verslavend. Dat kan kloppen. Van drugs kun je dood gaan. Ook dat kan gebeuren. Maar drugs kunnen je leven ook een extra dimensie geven. Als je er mee om weet te gaan tenminste. Als je niet te vaak gebruikt, niet te veel gebruikt en weet wat je gebruikt. Ik ben pro-drugs, maar ik heb nog nooit cocaïne of speed gesnoven. Ook nog nooit heroïne of GHB gebruikt. Wel xtc, paddo’s, marihuana en allerhande smartdrugs. Niet iedere dag, niet iedere week, maar wel regelmatig. Is Luna nu drugsverslaafd? Volgens de maatstaven van de Jellinek misschien wel, volgens mijn maatstaven niet. Wie van mening is dat drugs alleen maar slecht zijn voor onze samenleving, zou eens een video van Bill Hicks (Amerikaanse stand-up comedian) moeten huren: “If you don’t believe drugs have done good things for us, do me a favor, go home tonight, take all your albums, all your tapes, and all your CD’s and burn ‘em. Cause you know what… the musicians who made all that great music, that enhanced your lives throughout the years? Real fucking high on drugs…”

Dit vind je misschien ook leuk...

46 reacties

 1. Wybo schreef:

  En inderdaad, drug kan je leven verruimen. Niet te vaak, maar een pilletje op z’n tijd is erg leuk!

  Te veel van wat dan ook is nooit goed. dusssss

 2. Suffie schreef:

  Vandaag op de radio: een junk die vertelde hoe hij weer een ‘normaal’ leven leidde, sinds hij gratis heroine verstrekt kreeg. Suffie vindt dat geen 100% goede ontwikkeling, maar het geeft wel aan dat de samenleving eens wat minder star moet worden in zijn vooroordelen over drugs…

  Suffie heeft zich ooit wel eens bezondigd aan geestveruimende middelen, onder meer door interventie van een onlangs door gravitatietrauma overleden pianist… Maar Suffie heeft een lage zelfbeheersingsdrempel en heeft gemerkt dat dit tot nare situaties kan leiden. Suffie beperkt zich dus tot ethanolhoudende vloeistoffen (liefst Speyside of Isle).

  In het licht van verslavingen vindt Suffie juist vandaag de keuze voor dit onderwerp opmerkelijk… ;-)

 3. mixologist schreef:

  Dat je jezelf nu staat de verdedigen geeft al aan dat het je diep van binnen toch niet lekker zit al dat drugsgebruik anders zou je wel zoiets hebben van : boeje!

  Kennelijk kan jij je niet eens op een feest vermaken zonder drugs zoals we al eerder konden lezen!

  Keep your blood clean, your body lean, and, your mind sharp.
  Drugs are good, they make you do things that you know you not should.

 4. etoile schreef:

  I totally agree with this one, ik rookte dan alleen af en toe een jointje maar ooh wat een creativiteit en verruimde geest krijg je daar van. Zolang je het niet te vaak doet is er niets aan de hand toch….

 5. Yannah schreef:

  Volgens Jellinek-maatstaven ben je gewoon recreatief gebruiker, lijkt mij. Niks om je zorgen over te maken. Maar dat doe je ook niet.

 6. carbon_based schreef:

  Iedereen heeft het wel eens gezien. Zo’n bliepende groene lijn op een schermpje van één of ander apparaat in één of ander ziekenhuis. Die pieken en dalen, dat is leven. Die platte lijn die je soms ook ziet, dat is de dood.

  Lijkt mij een goede zaak om niet te leven met die platte lijn en af en toe die piek maar te forceren en het dal dan maar doorstaan. Die piek is het toch elke keer weer waard.

 7. bart schreef:

  geniet, maar trip met mate

 8. Djois schreef:

  Wat anderen doen moeten ze zelf weten.
  Blowtje op zijn tijd kan wel lekker zijn…Maar je zal me nooit een pilletje zien slikken.
  Geen lef? Mischien…

 9. Psychoraai schreef:

  Ik denk dat mensen vaak uit nieuwschierigheid met drugs expirimenteren, dat heb ik ook gedaan en zal het nog doen met andere drugs. Op zijn tijd is een blowtje wel leuk (het draaien van die dingen vind ik wel leuk), maar sommige personen missen de zelfbeheersing waarmee je het in toom kunt houden en willen steeds meer. Zo krijg je dus van die gasten die je in de goot ziet liggen. Het is gewoon een kwestie van gezond verstand en weten wanneer je echt ongezond bezig bent. Uitproberen vind ik wel oke. Ik ben nog wel van plan paddo’s te proberen… gewoon, uit nieuwschierigheid, dat zit in ieder mens wel een beetje denk ik….

 10. millie schreef:

  Ban de sticker

 11. de apotheker schreef:

  overal waar ‘te’ voor staat is niet goed, op ‘tevreden’ na dan.

 12. Wollie schreef:

  Als je drugs wilt gebuiken dan moet je dat zelf weten. Ikzelf blow echt wel eens een jointje. De grens wordt echter m.i. overschreden als anderen daar last van hebben. Als er ingebroken moet worden om de drugs te betalen. Als er gewelds-delicten geplaagd worden onder invloed van drugs. Ik wil daarmee niet zeggen dat ik blij ben dat harddrugs strafbaar zijn, nee ik denk dat drugs vrij verkrijgbaar zouden moeten zijn. Dan trek je de handel in ieder geval uit de criminaliteit en kun je controle uitoefenen op de kwaliteit. Echter wanneer mensen anderen door hun drugs gebruik lastigvallen dan ga ik voor de harde methode: opsluiten. En dan geen gelul van als je stout bent dan moet je op een drugsvrije afdeleling maar gewoon gedwongen clean. Bij een x keer herhaling levenslang.

  Wollie (die zich afvraagt wat in hemelsnaam “gravitatietrauma” betekend)

 13. Ini schreef:

  Drugs hè?

  Ik herken een Ini als 20-er in jouw betoog.

  Het aardige aan drugs is, dat je opvattingen erover godzijdank kunnen veranderen met de loop der jaren.

  Soms is daar maar weinig voor nodig, soms veel en veels te veel.

 14. Gien schreef:

  Ach, al dat gezeur over drugs van mensen die dagelijks een vaste hoeveelheid alcohol tot zich nemen, roken als een ketter en niet wakker kunnen worden zonder koffie. Dat zijn de echte junkies. Gelegenheidsgebruikers zoals jij en ik beslist niet, hoevaak de gelegenheid zich ook voor doet!

 15. Trash schreef:

  Af en toe een jointje kan relaxed zijn, soms een theetje trekken van paddo’s kan een hele ervaring zijn en regelmatig lekker teut worden van een flesje wijn of een paar biertjes is ook wel goed.
  Maar het wordt toch wel naar als je beseft dat je eigenlijk geen idee meer hebt welke dag het is en hoe in godsnaam je in je bed bent terechtgekomen. Was toch een van die wat vervelendere ervaringen.

 16. Chiel schreef:

  Ach, drugs.

  Wat wilde ik ook alweer zeggen?

 17. Trio de twee wezen schreef:

  Volgens mij is een gravitatietrauma iets dat je oploopt als je van hoog naar beneden valt. Trauma=verwonding, grafitatie=zwaartekracht….

  Ik vermoed dat Suffie bij het schrijven van de reactie even flink aan zijn viltstiften heeft zitten snuifen… 8-)

 18. mixologist schreef:

  Gien, je moet drugs niet vergelijken met andere drugs zoals alcohol en roken maar vergelijken met GEEN drugs.

  Dan zul je zien dat wanneer je helemaal geen drugs gebruikt je langer leeft je gezonder bent en helder van geest! en dat gebullshit over dat alle mooie muziek op drugs is gemaakt is vette onzin? denk je dat einstein aan de dope was toen hij z’n relativiteits theorie bedacht???

 19. mixologist schreef:

  en anders lees je dit maar

  http://nu.nl/document?n=51796

 20. ManiC schreef:

  Soms is drugs gewoon nodig, het geeft je net die extra kick, dat over the edge gevoel…
  Doe het met mate(n) en je leven wordt er rijker van.

 21. Wollie schreef:

  Ah! Wollie ziet het licht! “een onlangs door gravitatietrauma overleden pianist” …..tss dat ik dat niet zag! Brood!

 22. Wollie schreef:

  Nog één ding: IK roep (ehh riep tegenwoordig) altijd: Stel nou dat ik vijf jaar langer leef door niet te roken, niet te drinken en nix te gebruiken. Zeg maar de geneugten des levens afzweren. Zul je net zien dat die vijf jaar die je extra hebt KUTjaren zijn. Kijk dan baal je. Andersom zul je ze niet missen.

 23. Flashheart schreef:

  Hmm, die vijf jaar korter leven kan je dus behoeden voor vijf kut jaren…

 24. Wollie schreef:

  kijk DAT is nou net de gok….

 25. Frank schreef:

  Wie wil er nou nog stokoud worden in deze kutwereld. Drugs op z’n tijd = zwaar okee :)

 26. nous schreef:

  ik denk zelf dat als je drugs op een verantwoorde manier (waar ligt in hemelsnaam de grens? wie bepaalt die? hmmz.. k, ik zelf rook regelmatig een jointje, en drink ook wel eens een biertje of een teveel maar dat is een keuze die ik voor mijzelf kan maken en zolang ik anderen daar niet mee lastig val moet het toch geen probleem zijn?

  nous

 27. vinman schreef:

  Drugs, roken, drinken of neuken, het is allemaal slecht voor je. Ikzelf, rook, drink en neuk!
  Drugs gebruik ik niet, maar dat is mijn keuze. Als je wat wilt gebruiken is dat je goed recht, net als dat ik rook en drink. Zolang anderen geen last van mijn gerook of drankgebruik hebben is het mij om het even. Zo ook met druggies. Als ik er geen last van heb, moet iedereen lekker doen en laten wat ie zelf wilt. Wie ben ik om anderen te veroordelen. (Behalve als ik er irritaties aan over houdt. Kijk maar op de site!)

 28. Merel schreef:

  Ik vraag me nu af waarom neuken slecht voor iemand is Vinman? Sex is gezond hoor.

 29. Suffie schreef:

  Suffie rookt niet en gebruikt geen drugs. Daarom doet ie dat andere dubbel…

  (anders nog iets? De kleine een lolly??)

 30. mixologist schreef:

  deze “kutwereld” wordt veroorzaakt door mensen die drugs gebruiken

 31. Merel schreef:

  Jezus Mixologist nu weten we wel dat je tegen drugs bent! Je hoeft het niet zo te etaleren hoor!

 32. Cunningham schreef:

  Nee Mix heeft gelijk. Al die rellen bij het voetballen worden veroorzaakt door hooligans die knetterstoned zijn. En je moet die agressie eens voelen op de dansvloer van een housefeest.

 33. Trio de twee wezen schreef:

  Er is een verschil tussen drugsgebruik en oonoordeelkundig drugsgebruik, net als bij alcohol. Als je stelt dat alcohol de oorzaak is van zinloos geweld en voetbalvandalisme, dan ga je voorbij aan de mensen die wel rustig een glaasje wijn bij het eten kunnen drinken zonder schuinbekkend een ober te verkrachten…. Dat zit bij drugs net zo. Van een pilletje hier en een jointje daar wordt niemand agressief, tenzij je allerlei combi’s gaat gebruiken…

  Overigens de stelling van Cunningham is zowel feitelijk als statistisch gezien zo verschrikkelijk onjuist, dat ik er volledig van uitga dat hij dit ironisch beoeld heeft…

 34. Cunningham schreef:

  Inderdaad Trio, de stelling van Mix vroeg om niets anders.

 35. slappezever schreef:

  ja trio, laten we maar hopen dat cunningham dat ironisch bedoeld heeft. Anders moet ie een keertje met mij mee.

  Trouwens weten jullie wat leuk is? overdadig polygebruik, maar dan echt zo dat je er helemaal niks meer van begrijpt! leuk! ik heb nu geen korte termijngeheugen meer maar volgens mij heb ik me wel vermaakt.

 36. Wollie schreef:

  Shit zeg dat is ook wat: vanmorgen ergens in één of ander log een sterke reactie geklopt…..weet ik niet meer welke. Ik zoek me rot. Hier was het NIET….

 37. Geertjan schreef:

  Overigens waren Einstein en veel van zijn generatiegenoten liefhebbers van cocaïne. Dat was destijds ook niet verboden trouwens.

 38. Trio de twee wezen schreef:

  Waarbij maar weer blijkt dat Mixo zijn studie wellicht moet gaan verbreden…

 39. Boer Wiet schreef:

  -He te gek lekkere stuff man, wat is dat?
  -Camel filter ouwehoer.

  Over muziek zegt Denis Leary: (amerikaans stand-up comedian)
  I want to sue Dan Fogelberg for making my life into a pussy in the mid-seventies.
  Over drugs:
  -Keith Richards says:kids should not do drugs.
  -Keith we cant do drugs because you took them all, there’s nothing left, we have to wait untill you die and smoke youre ashses.

 40. Trio de twee wezen schreef:

  Boer Biet: Hahahaha!!!!

 41. juansi.com schreef:

  Ik ken mixologist al jaren en ik moet er op deze wijze achterkomen dat hij tegen drugs is. Mixologist en al die jointjes die we samen gerookt hebben? En al die pillen die we samen geslikt hebben? En al dat bier dat we samen gedronken hebben?

 42. Suffie schreef:

  Weblogs doen vriendschappen ontstaan,
  Maar doet ze ook ten gronde gaan.

 43. Bolivian schreef:

  Mixologist mixt tegenwoordig enkel nog platen aan elkaar, maar het dient gezegd te worden dat hij wel ervaring heeft met de door hem inmiddels verguisde substances. juansi.com weet blijkbaar waar ik het over heb. En trouwens, een biertje op z’n tijd is net zo fijn.

 44. Frank schreef:

  de apotheker schrijft op woensdag 06 februari 2002 07:18 …
  (—.a2000.nl)

  overal waar ‘te’ voor staat is niet goed, op ‘tevreden’ na dan.

  ….en TEquila ;-)

 45. Lola schreef:

  Ik ben een meisje van 16 jaar, volg een goede opleiding, en ben drugsverslaafd. Ik kan er maar één ding over zeggen, en dat is: BEGIN ER NOOIT AAN !!

 46. Rick schreef:

  Ik zeg maar altijd als je aan de drugs bent is niet goed. En mijn oma zegt altijd als je aan de drugs gaat dan sluit ik je levenslang op in mijn kelder.