web analytics

22

LUNA IS EVEN KOOPZIEK

Ik ben een materialist. Ik wil spullen. Ik wil hebben. Ik wil veel. Materialisme is geen smerig woord. Na het moment dat je gelukkig bent word je materialistisch. Want spullen, veel spullen, verhogen je geluk. Als je niet gelukkig bent, dan wil je eerst gelukkig worden en dan pas spullen. En als je niet gezond bent, dan wil je eerst gezond worden, iets wat je uiteraard gelukkig maakt, en daarna wil je spullen. Waterdichte theorie. Kopen is wat mij betreft dus vooral prettig als ik in een goed humeur ben, maar het kan zeker geen kwaad om met m’n pinpas op pad te gaan als ik in een slecht humeur ben. De kans dat ik door het kopen van een te dure broek, een te duur rokje of te dure schoenen in ieder geval een moment van perfect geluk zal ervaren is zeer groot aanwezig. Kopen maakt instant blij. Uitgeven maakt instant zeer gelukkig. Veel geld in m’n portemonnee hebben waarvan ik weet dat ik het allemaal kan spenderen aan overbodige troep zonder dat ik het ook maar een seconde zal missen maakt instant zielsgelukkig. Een complete depressie koop je niet weg, maar een chagrijnige bek trekt toch zeker een stuk gezelliger als je jezelf trakteert op compleet overbodige houten slippertjes met een Japans printje erop. Deze slippertjes, die ik vanmiddag kocht, lopen overigens kut, maar ze staan erg leuk onder het jurkje dat ik ook deze middag aanschafte. Verder staat hier een plastic tas met cocktail-roerstaafjes, roze plastic bekers, groene likeurglaasjes, een lichtblauw shirt met rood randje, een sleutelhanger, een Hello Kitty-cd-rekje en 2 paar roze Burlington-sokken. Om mijn geluk helemaal af te toppen heb ik zojuist een creditcard aangevraagd. Niet de deur uithoeven voor je aankopen maakt zeer waarschijnlijk instant euforisch.

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. GillesB schreef:

  Nee joh, juist het thuis komen met je handen vol met tassen maakt het leuk. Directe voldoening! Via internet kopen is een jointje roken en een week later stoned worden.

 2. Robin Stam schreef:

  Kopen maakt inderdaad gelukkig. Alleen word ik daarna zo ongelukkig als ik mijn bankafschrift zie dat ik weer heel veel moet kopen.

 3. Ab schreef:

  Instant euforisch en instant bankroet.

 4. Karin schreef:

  Een heel leuk – en voor sommigen herkenbaar – boek is ‘Shopaholic’ van Sophie Kinsella. Het is een roman en het boek alleen maar lezen, voelt al als winkelen. :)

 5. Wybo schreef:

  NEEEEEE!!!! Niet goed!!! DOE HET NIET!@!!!

 6. Luna schreef:

  Ja maar, ja maar, Wybo! Ik heb op http://www.ebay.com allemaal Afro Ken-spullen gezien… en ze hebben zelfs Afro Ken-kerstversiering! Moet ik hebben!

 7. Kristel schreef:

  Hebben hebben hebben hebben hebben … Gètver.

 8. Bisquit schreef:

  En dan eindig je straks net als Karyn: http://www.savekaryn.com/
  Maar ach, als het zo kan, dan heb je wellicht weer voldoening aan alle donaties.

 9. Ray schreef:

  Hahaha, die savekaryn is echt dolkomisch! Eerst een creditcard schuld opbouwen en dan willen dat wij hem afbetalen! Pffft. Je hebt domme mensen….

 10. Wybo schreef:

  doe het nou niet………. zo begint het… ohhhhhh…..

 11. theo schreef:

  Ik koop dus ik besta, zonder consumeren ga ik er echt aan onderdoor. Ik heb een keer een poging gedaan om een week lang niet te shoppen door mijn woning niet te verlaten. Amazon.co.uk en juno.co.uk zijn toen erg rijk aan me geworden. nee, kopen en geluk gaan erg goed samen.

 12. Swampy schreef:

  Ja, maar het lukt die Karyn wel aardig; already $12,000 down on her debt!

 13. Ian schreef:

  lekker kapitalistisch is niet verkeerd

 14. Zou maar vast beginnen met smartlapzingen te oefenen luna. Kan je straks met een centenbakje op straat je schulden bij mekaar zingen…

 15. Flippo! schreef:

  Kopen is geil en mijn vrouw en ik hebben het al vaak gedaan na een gezamenlijke koop-aanval.

 16. Noud schreef:

  Het enigste wat ik wil hebben is een All-Stars voetbal shirt. Met Harry´s Tuincentrum erop!

 17. Suffie schreef:

  Die mini-kaleidoscoop is overigens door Kleine Suffie met overmatig enthousiasme ontvangen!!

 18. Vanzo schreef:

  Is infantiliteit in de mode tegenwoordig ?

 19. Menno schreef:

  Ja, nee, met die credit card gaat het allemaal nog veel beter. Twee “euphoria”: een keer als je besteld hebt, en dan nog eens als je aankoop wordt afgeleverd. Maar bovendien, als je thuiskomt en er staat zo’n pakje op je te wachten (bij mij staat dat dan op de stoep bij de deur, de UPS of FedEx meneer of juffrouw doet er een keurig plastic zakje omheen voor het geval dat), dan is het heel even net of je alweer jarig bent. Toen ik gisteren uit New York thuiskwam stond daar dan ook heel plezierig mijn nieuwe satellite dish. Kan ik naast mijn bestaande 150 kanalen, waarvan ik eigenlijk ooit alleen BBC America bekijk, ook nog eens twaalf plaatselijke zenders uit Washington ontvangen. Heaven. Only $4.95 a month extra. Now if I only ever spent more than two days a week at home….. hebbie daar ook een kaartje voor?

 20. peter schreef:

  Ook werken kan helpen, gewoon keihard werken en dan tevreden terugblikken.

 21. richard schreef:

  een creditcard.. leuk! extra administratie..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *