web analytics

20

LUNA IS EINDEJAARS-ZIEK

Het mag een wonder heten dat ik nog leef. Deze nacht heb ik geademd door een piepklein gaatje in m’n keel. Mijn neusgaten, toch al niet de kleinste, zaten potdicht, al liep er ondanks die dichtheid toch regelmatig een klodder snot richting mijn kussen. Mijn amandelen zijn opgezet, wat het ademen door mijn keel ook niet echt tot een feestje maakte. Ik kreeg het daardoor niet voor elkaar om te slapen. Al piepend en zuchtend bedacht ik me dat ik misschien gewoon een valiumpje moest nemen. Gewoon een valiumpje, dan was er niets meer aan de hand. Dan zou ik binnen enkele minuten vertrokken zijn richting een droomloos dromenland. Maar ik durfde niet. Ik durfde geen valiumpje te nemen, omdat ik bang was dat m’n lichaam er dan helemaal mee op zou houden. Dat m’n lijf zou denken; als er toch alleen maar door dat piepkleine gaatje geademd hoeft te worden, dan kunnen we er net zo goed helemaal mee op houden! Meteen daarna dacht ik dat ik de ochtend sowieso niet zou halen, dus dat ik net zo goed die hele strip valium achterover kon slaan. Ik had koorts en daardoor een spontane aanval van hypochondrie, maar ik heb het weer overleefd. En niet alleen overleefde ik deze nacht, maar eigenlijk de afgelopen 3 dagen en nachten, want ik ben al sinds maandag ziek. En echt verbazen doet dat me niet, want ik lijk altijd ziek tussen de kerstdagen en oudejaarsavond. Misselijkheid, diarree, hoofdpijn, keelpijn, rugpijn, buikpijn en een loopneus, niets is mij onthouden de afgelopen dagen. Gelukkig heeft mijn partner P. mij net voorzien van de nodige medische goedjes. En gelukkig gaat er van zijn meegenomen flesje Otrivin neusspray een zeer helende, maar volgens mij ook zeer verslavende, werking uit. Ik adem weer, maar waarschijnlijk gaat het oud-en-nieuw-feestje morgen niet door voor mij. En die gedachte maakt me eigenlijk nog veel zieker.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Patty schreef:

  Sterkte Luun! Hier precies hetzelfde verhaal :-( Dat wordt niks morgen…

 2. tijger schreef:

  Luna, als je nog keelpijn hebt en geweldig goede zuigtabletten wilt uitproberen, laat het ff weten, kom ik die ff langsbrengen.

  grtz,

 3. leila schreef:

  Wees blij dat je geen astma hebt, zoals ik. Prettige dagen.

 4. blue schreef:

  Beterschap Luna!
  Enne..medicijntip: Guajacum van dokter vogel halen bij de drogist! …ben net zelf ook weer gaan slikken…ook keelpijn, hoofdpijn etc etc :(

 5. Floor Kik schreef:

  BETERSCHAP!!!
  ennne…Luna, als je een leuk stukje kan typen, dan kun je morgen toch ook wel feesten? Gewoon doen!
  Veel plezier!

 6. Jan F. (de) schreef:

  Beterschap! Uw site was er zelfs ook vanslagvan…

 7. vriendin P. schreef:

  Snel beter worden hoor Luun! Heel veel beterschap en laat P. je lekker verwennen. Ik bel je in het nieuwe jaar.

  XX,

 8. ientje schreef:

  Veel beterschap!!

 9. henk schreef:

  Rustig aan, dan houd je het wel vol tot na twaalven.

 10. Suffie schreef:

  Beterschap en toch een fijn uiteinde!

  **Dikke knuf!**

 11. Danielle schreef:

  Je heel erg zielig voelen tot een uur of vijf, daarna jezelf een schop geven, douchen, eten en dingen doen. Om te wennen aan bewegen. Dan komt het ongetwijfeld goed.

 12. lijn schreef:

  Van een valiumpje de wereld uit?

  Ik ben jaloers!

 13. Rick de Kikker schreef:

  Gatverdamme, da’s balen. Desondanks een goede jaarwisseling.

 14. c. schreef:

  ach, wat zielig ben je!!! maar geen probleem hoor: we komen gewoon met grote getalen bij jou feesten!! :-)
  sterkte…

 15. sas schreef:

  Met een dekbedje op de bank oud en nieuw vieren met z’n tweetjes kan ook best gezellig zijn hoor, en dan haal je het in 2005 maar dubbel en dwars in!
  Beterschap en toch een fijne jaarwisseling toegewenst!

 16. 10e schreef:

  beter snokking schap

 17. vriend H. schreef:

  Hi lieve Luna,…
  Ik hoop dat je het vanavond nog een beetje leuk kan maken samen met vriend P., Ik wensa jullie het allerbeste in 2005 en beterschap voor jou!!!!!!!!

  XXXXX… H.

 18. Menno schreef:

  Vanuit een zonnig en warm Virginia: have a Happy, Luna, and Gang… BesteWensenenzo2005.

  Ik ben weer helemaal tof want ik heb net achterin de vriezerd twee vacuum verpakte haringen aangetroffen. Die zijn hier wat lastig te krijgen dus bezoekers nemen die altijd van Schiphol mee (zonder haring kom je mijn huis niet in) en klaarblijkelijk had ik er twee over de vin gezien. *kwijl* ff uien halen.. *lach*

 19. KrijnOnline schreef:

  Hier hetzelfde. We zijn nu bijna een week verder. Alleen de koorts is afgezakt… Verder nog steeds hoofdpijn, keelpijn, oorpijn en vele andere pijntjes. Doe daar dan nog eens een beetje hoesten en verkouden zijn bij…

  Oftewel geen goed (medisch) begin van 2005.

  Trouwens, Dreknek neemt je aardig onderhanden op aboutblank…

 20. Micha schreef:

  P-funking recies hetzelfde gehad. Eerste keer toen mijn moeder mij met teveel van een paar van p-funking wortels bijna de dood in heeft geholpen, omdat achteraf na de na-ambulance onderzoek is gebleken dat ik ergens allergisch voor bern. Laatste keer toen ik dus hulpeloos op het bed lag zonder ergens zin in, laat staan deze berichje te schrijven. Mijn applaus voor Luna die zonder veel moeite schijnbaarlijk het “allergrootste drempel van het jaar” heeft overleefd en zonder twijfel, t.o.f. ook !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *