web analytics

38

LUNA IS BRAK

Het was lente gisteren. Ik was echt alleen van plan om even boodschappen te gaan halen, maar toen ik om 13.00 over de Albert Cuyp-markt liep scheen de zon zo lekker dat ik gewoon op een terras moest gaan zitten. Met een wit biertje. En daarna nog een wit biertje. Daarna kwam ex S. en die wilde ook een wit biertje. En ik dus ook. Toen kwam ex M. van ex S. en die wilde ook een wit biertje en ik dus ook nog maar eentje. En daarna kwam ex T. van ex M. van ex S. en die lustte ook wel een witbiertje. Dus wij ook allemaal nog een wit biertje. Om 1.30 en 10 wit biertjes, 4 witte wijntjes en minstens 10 Bailey’s later lag ik in m’n bed. Wat er gisteren precies gebeurd is is een beetje vaag, maar ik kan me herinneren dat ex M. van ex S. andere vrouwen in de kroeg een hoer heeft genoemd. Overigens waren de enige vrouwen die zich als hoeren gedroegen wij zelf, want we hebben voor de show met elkaar gezoend. Was de grootste wens van ex S. op dat moment en wij waren, in ruil voor nog een Bailey’s, bereid om die even in vervulling te laten gaan. Topavond, maar het woord ‘kater’ heeft na vandaag een compleet andere betekenis. Ik heb me in jaren niet zo brak gevoeld. Ik proef de Bailey’s gewoon nog in m’n bek nu. Gatverdamme wat een goor, klef, zoet spul is dat. Daar word je niet goed dronken van en de kater daarna is zeker niet te verdragen. M’n lichaam was net niet in staat om een slikbeweging te maken om met een glaasje water de paracetamolletjes weg te werken. Verschrikkelijk. Je lever doet er 1 uur over om 1 glas alcohol af te breken, dus ik denk dat ik daar de komende uren nog wel even mee bezig ben. Lijkt me een prima dagbesteding.

Dit vind je misschien ook leuk...

38 reacties

 1. JW schreef:

  Dus dat heerlijke zonnetje is nu een kwelling voor je?

 2. Gilles schreef:

  Gadverdamme, word net helemaal happy wakker en ben nu ook misselijk!

 3. Flippo! schreef:

  Luna, eigen schuld, dikke bult. Moet je maar eens gezond gaan leven!

 4. slappezever schreef:

  ik leef met je mee. gisteren was het ook precies 1.30 geworden. lekker op de bank gehangen in de hoogste tijd met een zooi leffetjes achter mijn huig. alleen ik zit nu op mijn werk net te doen of ik er iets van snap.

 5. Chrestomanci schreef:

  Wist je dat vrouwen ook een kater kunnen bezorgen? Heb je dan niet eens wit bier of bailey’s voor nodig. Het dierenassiel of de poezenfokker kunnen dat ook. Of mis ik nu the point.

 6. Askhim schreef:

  Misschien dat (een) Cool Breeze van Luka je er af kan helpen…

  Sterkte, en geloof jezelf als je steeds weer zegt ‘ik drink nooooit meer’, dat helpt…

 7. marti schreef:

  Nee, doe als ik, gewoon lekker om 19.30 uur naar bed. Dan heb je géén kater de volgende dag en ben je helemaal fris, fit en fruitig [al voel je je wel de grootste saaie muts mogelijk, die avond in bed]. Dit weekend ga ik ook voor de hangover.

 8. Suffie schreef:

  Suffie denkt dat die Bailey’s niet zo irritant blijft hangen als je hem van te voren goed verdunt met Whisky.

  Trouwens, waar is die tent?? Suffie wil ook wel eens doorzakken met een paar ex’en…

 9. tijger schreef:

  tijgertje liep om half elf haar stamkroeg binnen, zonder een druppel alcohol te hebben gedronken. toch dacht iedereen dat het meisje aangeschoten was. dus wat deed tijgertje, die pakte het meteen goed aan en begon met een flink glas whiskey. (werkt nl ook prima tegen een ontstoken keel… hoezo niet drinken is gezonder?) om 2 uur kwam tijgertje thuis, maar hoeveel whiskey waren het ookal weer geweest?… (tijgertje heeft overigens geen last meer van keelpijn.)

 10. joke schreef:

  brak…ziltig…doet me denken aan smettende liezen…jij moet je letterlijk KUT voelen luun?

 11. Chrestomanci schreef:

  Wie weet helpt het wel. Ik heb dus ook een kater!

  Ik heb vandaag dus ook zo’n beetje het belangrijkste gesprek in heel mijn carierre.

  Als dat maar goed gaat.

 12. Jonnie schreef:

  Je moet ook geen witbier drinken, dat spul is niet te zuipen

 13. tijger schreef:

  tijgertje denkt dat het witbier Witte Rossen waren, die zijn best lekker… mhmmm, ik krijg wel zin in zo’n Witte Ros. of Korenwolf, ergens in A’dam hebben ze dat op de tap, maar waar was dat ookal weer?…

 14. evil-genius schreef:

  tip van een echte alco……
  drink 2 a 3 glazen water voordat je naar bed gaat(als je het niet vergeet).helpt geheid.
  greetzzz

 15. juansi.com schreef:

  Flippo! schrijft op vrijdag 29 maart 2002 10:27 …
  (—.upc-f.chello.nl)

  Luna, eigen schuld, dikke bult. Moet je maar eens gezond gaan leven!

  Hahahahaha… Nou Luna, je lezers hebben het beste met je voor! Maar drinken is goed. Verhoogt de kans op gelukkig zijn… Al dan niet tijdelijk.

 16. Dude schreef:

  Cafe Maximiliaan heeft Korenwolf op de tap geloof ik, maar ik heb liever hun eigen brouwsels.

 17. Flippo! schreef:

  Dudok in Rotterdam heeft ook Korenwolf van de tap en dat is verdomde lekker.

 18. tijger schreef:

  ja! dude, dat was hem, thnx a lot! idd zijn de eigen brouwsels ook uitstekend.
  en was Korenwolf nou ook bij Captein & Co van de tap?…

 19. bastaard schreef:

  Ach joh, kop op! Ik voel met je mee. Zit ook met een kater… dagelijks deze week. Ik heb maar gekozen om deze weg te drinken. Erg goed voor de inspiratie en het geeft de man moed: het hele leven is als een kater, maar als je je dat eenmaal bewust bent, en ’t vervolgens negeert kan het feest beginnen! Onthoud goed, Alcohol is Goed voor een Mens! Hahaha!

 20. bastaard schreef:

  PS. Iemand misschien een tip tegen wallen?

 21. mixologist schreef:

  PS. Iemand misschien een tip tegen wallen?

  Uit amsterdam blijven

 22. Chiel schreef:

  Zeg Luna, toch wel een beetje respect voor je.

  Ik had laatst ook een flinke, echt flinke kater en dan kan ik echt geen leuke stukjes schrijven. Jij wel, en daar ben ik dan weer een tikkie jaloers op….

  Ben copywriter, dus hoe doe ik dat dan? Luna geeft les in….

  Zou dat lukken?

 23. Chrestomanci schreef:

  Op de wallen heb je een goede surinaamse tent hoor Mixologist…

 24. Suffie schreef:

  Roes & kater, roes & kater, roes & kater..

  Suffie is gek op afwijkende golfbewegingen. Suffie is ook benieuwd wat er gebeurt als de frequentie van deze golf zo hoog wordt dat kater en roes naadloos in elkaar overgaan…

 25. mixologist schreef:

  de kousenband bar?

 26. Vanzo schreef:

  Nog steeds niet de wijsheid in pacht dat genot(en dus ook drank) surrogatief is ?

 27. Murddin Emrys schreef:

  wat echt helpt (serieus!) is een broodje haring zonder uitjes. Maar baileys, maantje, ach ach ach. in combinatie met witbier! Jek! baileys is de grootst mogelijke troep. Omdat er veel pure room in zit ( ja dames, de calorie”en tellen op) en redelijk wat alcohol is het een uitstekend katerproppertje. De room zorgt voor een slechte afbraak van de alcohol…Daarbij de zuren van het witbier, die slecht afgebroken worden door het lichaam: hoofdpijn. Daarbij gebruikt Baileys de whiskey van Nevill O’mann, niet echt geweldige whiskey, voornamelijk graanwhiskeys die men overhoudt na het bottelen van de hoofdwhiskey: ook een hoofdpijnelixer. Maar goed: het blijft water drinken…succes en tot dinsdag,
  M.E.

 28. ex S. schreef:

  Tip tegen wallen: Biotherm Homme Hydra-Detox Yeux, zelfs bij mij werkt het en ik heb pittige wallen….

 29. k1m schreef:

  gatverdamme ik weet precies hoe je je voelt.. ik heb een keer zo’n vreselijke kater gehad van rum cola dat als ik het woord rum al zie al braakneigingen krijg.. *ren*

 30. Suffie schreef:

  We nemen een fijne wijn:

  Chateau Migraine
  Mal du tete
  Appelation Paracetamol Controllee

 31. Mees schreef:

  Via via ben ik vanuit Alicante op jouw site terecht gekomen. Openhartig tiepje ben je. Drink zelf nooit, maar een enkel keertje een recreatief pilletje (zoals jij het noemt) als ik in Amsterdam ben, gaat er wel in. Alleen ook die kater erna, zal wel net zoiets zijn als jij na je Bailey’s. Een meeting met jou en gelijkgestemden vind ik een redelijk excuus, om weer eens naar Amsterdam te komen, want lullen met Spanjaarden in zo’n stemming wordt nix. Mzzl.

 32. Renato schreef:

  Luna waar ben je? Zijn er misantropische gevoelens losgewoekerd als gevolg van je loszinnige uitje en kun je je lezers niet meer luchten of zien? Ik mis mijn dagelijkse portie proza. Verrijs onze lieve Luna!

 33. Henk schreef:

  LUNA tic

 34. Boer Biet schreef:

  Luna blijft wel vaker een paar dagen weg.Wat een kater moet dit zijn deze keer.

 35. Sandra schreef:

  Zeg…
  Boer Biet en Renato?
  Hebben jullie wel gezien wat voor weer het dit weekeinde was/is?
  Ik geef Luna groot gelijk dat ze ver bij d’r pc vandaan blijft. (Zou ik ook doen als ik geen enorm paper moest inleveren dinsdag) ;-(
  Dusse…niet zo zeuren, hoor!

 36. Suffie schreef:

  Luna zit op een beurs en heeft het vast prima naar haar zin….

 37. Boer Biet schreef:

  Vind ik ook en de redactie van de Volkskrant vind het ook heerlijk weer, dus die komt morgen niet uit.
  Als er gewerkt moet worden is het andere koek natuurlijk.

 38. Suffie schreef:

  Suffie begrijpt hieruit dat in huize Biet de riek morgen niet uit de schuur komt??