web analytics

50

LUNA IN HET WEBCAMHUIS

Het vorige FOXY-feestje in het webcamhuis was al visueel genieten, maar het feestje dat FOXY gisteren ter ere van haar 3-jarig bestaan gaf ging daar probleemloos overheen. “Sjongejonge wat een lekkere wijven”, zeg ik zuchtend tegen vriendin P. als we na 2 uur staren vanaf de zijlijn eindelijk tussen de webcammeisjes durven te dansen. Ieder nieuw liedje wordt met luid gejuich ontvangen door de weinig-om-het-lijf-meiden; “Ieeeeeeeeee!!!!” Om vervolgens met z’n allen strijdlustig competitie te voeren om wie het meest geil kan dansen. Ze weten precies welke bewegingen ze moeten maken om zo spannend mogelijk uit de hoek te komen. En de bewegingen die ze maken worden minutieus gevolgd door de minstens 20 webcams die in deze woonkamer aanwezig zijn. Daarnaast zijn er 2 mannen druk in de weer met fototoestellen en camera’s voor de nodige close-ups. “Ieeeeeeeeeee”, gillen de meisjes. ‘It’s getting hot in herre’ van Nelly wordt op de draaitafels gelegd. Inderdaad. Het is hier behoorlijk heet. Het webcamhuis wordt standaard tot 30 graden opgestookt. Logisch. De meiden lopen praktisch naakt en met een broeierige temperatuur ontstaat vanzelf een broeierige sfeer. “Ieeeeeeeeeeeee!!!”, klinkt het weer. Nadat ‘Breathe’ van Blue Cantrell ft. Sean Paul is gestart zie ik 2 meiden op de grond liggen. Slipjes uit. Vingers erin. Tong erin. Camera erbovenop. Poe. Slik. “Ieeeeeeeeee”, gillen de meisjes als er weer een nieuw plaatje wordt opgezet, maar een stuk harder dan bij de andere liedjes. Vriendin P. en ik kunnen het liedje niet plaatsen. We kijken om ons heen en zien dat de meeste webcammeisjes de tekst hard meezingen. Navraag bij de dj leert ons dat het een bekend Roemeens nummer is. Er wordt nog steeds gedanst, maar anders dan daarvoor. Even vergeten de meisjes dat ze geil bezig waren. Het webcamhuis lijkt niet te bestaan. Er is geen onderlinge competitie. Even zijn ze helemaal zichzelf en zijn ze allemaal ver van huis. Ik zie een meisje in een blauw stringetje een traan wegpinken.

Dit vind je misschien ook leuk...

50 reacties

 1. eliane schreef:

  Ach wat ontzettend zielig. Enne, uh, here is met één r.

 2. dimitri schreef:

  nothing is as it seems….

 3. novecento schreef:

  Luna, het is godgeklaagd, wat? Laten we deze meisjes inschalen als talentrijke kunststudentes in het kader van de harmonisering en europese integratie van alle markten.Het webcamhuis is een passend, modern, interaktief en educatief uitwisselingsprogramma.
  Er bestaan klassieke schilderijen over.Heel oude ,uit de tijd van de Griekse mythen.Zeer verantwoord.
  Titiaan en anderen (Francois Boucher o.a.) bijvoorbeeld hebben over het thema geschilderd. Het heet The Rape of Europa.
  http://www.artchive.com/artchive/t/titian/rape_europa.jpg

  Neem jij ze eens mee om ze te bekijken ?

 4. karin schreef:

  Toch vind ik het allemaal best zielig…

 5. blue schreef:

  me too Karin ;)
  dit soort feestjes is aan mij niet besteed
  enne…hoe professionel ook
  ik blijf het sneu vinden dat vrouwen
  op deze manier hun geld (moeten) verdienen
  en dat gedans in die stringetjes…
  tja

 6. goblin schreef:

  Kom op mensen!! hoeveel goeie kerels verdienen veel geld om een groen pakje aan t e trekken en andere beste kerels een kogel in hún groene pakje te jagen!
  als ik moest kiezen, danste ik ook in een blauwe string voor webcams!!

 7. Luna schreef:

  Hahaha, goblin!!!!

 8. Suffie schreef:

  Donders! Wetende dat ik mij vanuit persoonlijke omstandigheden bijzonder interesseer in het Roemeense cultuurgoed sla je me alweer over…!!

 9. Suffie schreef:

  Excuus overigens, ik heb een ‘donders’-verbod gekregen…

 10. Kikkertje schreef:

  Dat een Goblin graag hoereert, wist ik niet. Tolkien’s gevallen engel wellicht?

  @ Luna: “het is echt geen louche business daar…”
  Waarom huilde dat kind dan?

 11. Luna schreef:

  Kikkertje, je kan toch ook heimwee hebben als je op vakantie bent? Misschien miste het meisje haar moeder wel… Of haar vriendinnen in Roemenië… dat ze huilde wilde echt niet zeggen dat ze daar tegen haar zin zit hoor… Als ik ‘Is dit nu later’ van Stef Bos hoor begin ik overigens ook spontaan te huilen…

 12. Pollie schreef:

  Luun, perfect omschreven en geschreven. Heel emotioneel. precies zoals het was allemaal.

  dikke kus van mij,

  dag wijffie,

  hoor je dinsdag,

  xx

 13. Pollie schreef:

  Ha eliane,

  Volgens mij ken jij het liedje Hot in herre niet anders had je vast geweten dat het met rr is geschreven. Dat maakt het juist zo kick dat die Amerikanen goochelen met woorden!

 14. Maks schreef:

  Vrij naar Peaches: Dance the pain away. Zoiets.

 15. Kikkertje schreef:

  Dus met je flamoes (bargoens voor kut) voor een cam wapperen, is heimwee hebben.
  Het is maar goed dat ik geen vrouw ben, ik zou me de tering janken.

  Maar goed, ik respecteer vrouwen die niet met hun doos voor een camera hangen. En ik ben net zoals Pollie vrij opgevoed. Niets is mij vreemd. Als jij het schrijft, hangt er een zweem van import Roemen bij.

  Wedden dat 9 van de 10 vrouwen die de zaal opzweepten (buiten jullie), gewoon gezellig op een bank hadden willen zitten met hun manneke en kids.
  Ik durf die weddenschap wel aan Luna. Krijg ik dan 2 kaarten? Die eerste heb ik namelijk ook niet gehad :)

 16. Saint schreef:

  @ kikkertje: je trekt het mooie verhaaltje in het negatieve. Zodra de combinatie oostblokdame & sex industrie valt schijnt half nederland de barricades op te moeten klimmen voor die arme onderdrukte meiden. Nou zal daar zonder twijfel best een kern van waarheid in zitten, maar ik geloof Luna als ze zegt dat het er professioneel aan toe gaat. En persoonlijk vind ik het veel prettiger om te geloven dat dat meisje huilde uit heimwee. Het gevoel is ons toch allemaal niet vreemd?

  @ Luna: Het nummer is met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid Dragostea Din Tei, de Roemeense hit die Europa verovert op dit moment. Volledig inhoudsloos, maar op de juiste plek en tijd in staat om mensen tot tranen te roeren :).

 17. Luna schreef:

  Kikkertje, die weddenschap wil ik wel met je aangaan… ga jij je best doen om te bewijzen dat ik gelijk heb? En, geloof het of niet, maar je eerste kaart ligt geschreven en al, inclusief postzegel en ATC klaar om morgenochtend op de brievenbus te gaan!

 18. bart schreef:

  Och, och, och – en Nederland maar geloven dat het vrij over seks denkt. Lees gewoon het stukje voor wat het is; d’r mag weemoed in, d’r mag een tong in, het werd gezien.

  Punt.

  Maar inderdaad, we kunnen ook via via via van alles bedenken over de oorsprong van een meidentraan. Heel treffend.

 19. goblin schreef:

  @kikkertje
  Tja, deze Goblin zou inderdaad minder gewetensbezwaren hebben als hij zou moeten dansen in een blauwe string (alhoewel ik twijfel of dat bezoekers zou trekken), dan dat hij zijn centjes zou verdienen met voor hem volstrekt onbekende medemensen een extra poepgat te bezorgen! Maar dát werk is nou zo gewoon op onze wereld, dat het vanuit moralistisch oogpunt gezien, weinig schokkend meer is. Nee, laat mij dan maar een “gevallen engeltje” zijn! hahaha!!

 20. punt schreef:

  Altijd weer die Luna-tic.
  ‘Beeldend schrijven’. Met
  jou heb je geen webcam nodig.

  Groeten van een ietwat oudere
  P

 21. Kikkertje schreef:

  Oké, ik zal vertellen wat mij irriteert. Luna, Pollie en de rest zeggen dat die meiden daar voor de gezelligheid zitten. Ze verdienen goed, krijgen enorm veel aandacht en als ze thuis komen, zijn ze rijker dan hun familie ooit is geweest. Klopt!

  Dat het allemaal goed geregeld is, dat geloof ik meteen! Ook al was ik blind geboren. De Foxy wil er ook goed aan verdienen, dus die meiden worden goed verzorgd. Een doos met pukkels of andere enge ziektes waar pus dreigt te druipen laat de kassa niet rinkelen.

  De verzorging is dus tip top! Dat die meiden vrijdenkend zijn, wordt hen wel geleerd, of ze zijn het. Ik zie Luna niet zo snel flashen met haar doos op een cam. Luna weet wel beter, die heeft hitsige kabouters in haar tuin staan. (kijk maar naar rechts)

  Maar onderzoekt Luna of Pollie wel of die meiden ECHT gelukkig zijn? Buiten het geld of de ‘aandacht’ die ze krijgen?
  Zowel bij Pollie als bij Luna lees ik het niet terug.

  En ik durf te zeggen, dat het NIET hun droom was. Geld, aandacht en een leeg omhulsel als ze terug keren naar Roemenië, Alkmaar of Kutkrabbeveen was niet hun ideaal!

 22. Luna schreef:

  Eh, kikkertje, de FOXY en het webcamhuis zijn 2 verschillende dingen hoor… wij hebben niets met dat bedrijf te maken, behalve dat we af en toe een fotoreportage van 1 van die meiden in het blad hebben staan… en we mogen er onze feestjes vieren…
  Verder: ‘Onderzoekt Luna of Pollie wel of die meiden ECHT gelukkig zijn? Buiten het geld of de ‘aandacht’ die ze krijgen?’ Ben jij gelukkig Kikkertje? En voor hoeveel procent heeft dat met je baan te maken? Het is gewoon werk voor die meiden… Ik vind het een beetje kort door de bocht door te insinueren dat die meiden hartstikke ongelukkig zijn, omdat ze achter de cam werken… ik ken genoeg meiden zonder incestverleden of andere problemen die ook achter de cam werken… gewoon omdat ze het leuk vinden en omdat ze er bakken met geld mee verdienen…

 23. Job schreef:

  Ik sluit me aan bij Luna.
  Ik heb een vervelende klerebaan, maar ik ben desondanks toch behoorlijk gelukkig. Toegegeven, ik zal nooit achter een cam gaan zitten, maar om nou te zeggen dat de personen die dat wel doen per definitie ongelukkig moeten zijn is onzin.
  Misschien moet je eens je geest openzetten, en proberen te accepteren dat er echt mensen bestaan die het werk in de uitvoerende seks industrie niet doen omdat ze gedwongen worden door een koppelbaas of de oost europese mafia, maar omdat ze het leuk vinden, en het stukken beter verdiend dan al het andere werk dat ze eventueel zouden kunnen doen.
  Nu begin ik even heel pissig te worden over de kortzichtige mentaliteit en het doodzwijgen van het bestaan van een andere beroepsvorm, maar dat heeft hier weing mee te maken.

 24. Job schreef:

  Ik sluit me aan bij Luna.
  Ik heb een vervelende klerebaan, maar ik ben desondanks toch behoorlijk gelukkig. Toegegeven, ik zal nooit achter een cam gaan zitten, maar om nou te zeggen dat de personen die dat wel doen per definitie ongelukkig moeten zijn is onzin.
  Misschien moet je eens je geest openzetten, en proberen te accepteren dat er echt mensen bestaan die het werk in de uitvoerende seks industrie niet doen omdat ze gedwongen worden door een koppelbaas of de oost europese mafia, maar omdat ze het leuk vinden, en het stukken beter verdiend dan al het andere werk dat ze eventueel zouden kunnen doen.
  Nu begin ik even heel pissig te worden over de kortzichtige mentaliteit en het doodzwijgen van het bestaan van een andere beroepsvorm, maar dat heeft hier weinig mee te maken.
  En nee, ik ben geen verstokte hoerenloper.

 25. wolvin schreef:

  Wie weet pinkte die meid een traantje weg om dat vandaag de sterfdag was van haar Marmot. Zolang niemand aan haar heeft gevraagd wat er was lullen we wel makkeijk. Laten we lekker ophouden met denken voor een ander en eens voor ons zelf denken.

 26. goblin schreef:

  Ik kom net van de Appie Heyn vandaan, en die allerliefste kassière die mij hielp met mijn boodschapjes zag er maar triest uit vandaag.
  Ik heb haar meteen proberen te overtuigen dat ze méér waard was dan op haar kruimeldief achter een kassa te zitten!!

 27. Kikkertje schreef:

  @ Goblin, jij zou haar dus wel naar het webcamhuis willen sturen ;)

  @ Luna
  “behalve dat we af en toe een fotoreportage van 1 van die meiden in het blad hebben staan… en we mogen er onze feestjes vieren…

  Je bent er dus niet zeker van Luna?
  Dus FOXY houdt de boel wel in leven in ruil voor een ruig feestje ;) Vooral die Ab Normaal likpartij foto bij Pollie was grappig!

  Of ik gelukkig ben. Ik geloof van wel, mijn kat werkt nog niet voor de FOXY of het webcamhuis, dus ik mag me gelukkig prijzen.
  Ik weet dat je me nu een enorme eikel vindt, maar dat is oké, ik haat toch niemand, dus dat doet me niets.
  Ik heb gewoon iets met vrouwen. Het zijn schilderijen die je moet proberen te behouden zoals ze zijn. En ja, wellicht heb ik een ander beeld over vrouwen dan alleen een kut, een setje tepels en puntige tong.
  Of ik gelovig ben? Nee, dan had ik hier niet gekomen. Ik geef alleen mijn mening.

  Je werkt voor de FOXY, i.p.v. van je normale beslommeringen hier, zou ik dan wel eens een interview willen lezen met één van die gelukkige dames uit het Webcamhuis.

  Wat jij er voor krijgt? Een virtuele kaart van mij.

 28. goblin schreef:

  @kikkertje. Heejla hoowla!! Laat er geen misverstand over zijn,dat ik vrouwen, maar ook mensen in het algemeen,erg hoog in het vaandel draag.
  Ik vind het natuurlijk verschrikkelijk als mensen gedwongen worden om iets, wat het ook mag zijn, tegen hun zin in te doen.
  Maar ik weet óók dat er veel vrouwen zijn, die dit soort werk zeker niet tegen hun zin in doen, iets wat mischien moeilijk voor te stellen is als je er zelf niet aan zou moeten denken.En dat wijst er weer op, dat we niet meer kunnen doen dan alles wat we ervaren, op onze eigen manier te interpreteren. Alleen de persoon waar het om gaat kan ons vertellen wat in haar omgaat.
  Laat ik nog zeggen dat ik hoop dat ze gelukkig is met wat ze doet, ook het meisje van de appie!! Ik gun het ze!!

 29. Luna schreef:

  Kikkert, ik weet het beter gemaakt! Ik stuur je een FOXY met een fotoreportage én een interview met een aantal webcammeiden! En beloofd dat het niet zo lang gaat duren als mijn vorige kaart! Die heb je morgen!
  Wist je trouwens dat er ook vrouwen zijn die achter een webcam werken zonder ook maar iets sexueels te doen? Dus geen dildo’s of vibo’s erbij? Die gewoon wat zitten te chatten met mannen? En dat die mannen daar gewoon voor betalen…
  Die meiden in dat webcamhuis gaan natuurlijk wel verder, maar geloof me; dat werk hou je echt nog geen week vol als je het tegen je zin doet!

 30. Kikkertje schreef:

  @ Luna
  Ik hou je maar bezig hè? Maar bespaar je een postzegel, ik hoef mijn irissen niet te bevuilen om enigzins voor te stellen wat er in de Foxy staat. Niet dat ik ‘heilig’ ben, want ook ik kan genieten van een mooi schilderij van Rubens.

  En ik geloof WEL dat die meiden het – diep in hun hartjes – tegen hun zin doen na een week. Maar zij hebben in hun eigen land geen WW, WAO, AOW, GTST of andere shit waar wij aan gewend zijn. Dus met een valse glimlach waar een FOXY graag gezien wordt, slaan zij zich er wel door heen. Jij als grachtengordeldier, ziet dat niet meer.
  Ik heb zelfs – om een beetje te etteren – proberen te achterhalen in welk programma die Webmeiden werden gefilmd tijdens een interview. En toen kreeg ik de smaak van een bitter kruid in mijn giecheltje.

  @ Goblin
  “Maar ik weet óók dat er veel vrouwen zijn, die dit soort werk zeker niet tegen hun zin in doen, iets wat mischien moeilijk voor te stellen.” De enige die ik ken is de Happy Hooker, maar is zij zo gelukkig? Wellicht nu, maar wilde gewoon eten op de plank!

 31. Suffie schreef:

  Zoo is dat, Kikkertje! Het verkoopen des lichaams isch en blijft een doodzonde!!

 32. goblin schreef:

  @ kikkertje
  Je hebt gelijk, je zelf hoereren geeft geen garantie om gelukkig te zijn. Óók niet om NIET gelukkig te zijn.
  Wat de één vernederend vind, daar geniet de ander weer van! Zoveel verschillen mensen nou van elkaar.(gelukkig)
  En je zult het dus óók zeker bij het rechte eind hebben als je stelt, dat er veel meiden zijn die dit soort werk tegen hun zin doen. Tuurlijk! Helemaal waar! Maar om te stellen dat je je bij voorbaat rot zult voelen als je zulk soort werk doet, is verkeerd geredeneerd. Wie beslist er wat “door de beugel” kan en wat niet? Dat moet je voor jezelf beslissen, en er dan voor 100% achter staan. Geen mens of God die dat voor je kan doen. Naar mijn denken is de enige “foute” beslissing die je kunt maken, de beslissing waar je niet achter staat. Of die beslissing nou met sex, oorlog, werk of wat dan ook te maken heeft, doet niet terzake.
  Als je gaat vertellen dat iemand iets doet dat haar niet zal brengen wat ze ervan verwacht(gelukkig worden), zegt dat alléén maar iets over de wijze waarop jij de wereld in kijkt, niets over de waarheid ervan, het is alléén maar JOUW waarheid!

 33. Kikkertje schreef:

  @ Goblin
  Met jouw kan ik hier wel een avondje over ouwehoeren lees ik. Ook al zullen we het niet eens worden, gezellig wordt het vast.

 34. goblin schreef:

  @ Kikkertje
  Vast en zeker!! :)

 35. BArt schreef:

  Ja het is toch een beetje vragen om rottigheid om zo’n verschrikkelijke leuke avond zo zwaar te beschrijven. Dat meisje huilde mischien wel omdat zij geen bosje bloemen kreeg en jij wel?

 36. Luna schreef:

  Haha! Dat kan het ook nog wel eens zijn BArt! Ze staan overigens heerlijk in het water… had bijna de zingende roos verzopen omdat ik dacht dat het een echte roos was!

 37. Menno schreef:

  kikkert, ik vroeg het ooit eens aan de elevator man in mijn building in Manhattan, een oudere grijze zwarte meneer uit Queens, Robert, waarom hij in Godsnaam de hele dag ons in de lift op-en-neer reed. Mensonterend, dachten mijn Franse vrouw Isabelle en ik, de man is achter in de zestig, dakantochniet, dachten wij. Robert keek ons, toen we hem dat wat voorzichtig vroegen, wat wazig aan, en zei: “This is my job, this is what I do”. Ook voor hem dus geen “WW, WAO, AOW, GTST” of wat dan ook, maar dat is eigenlijk voor de meeste mensen in de grote wereld het geval. Normaal, zeg maar. Verder denk ik dat als je wilt weten wat die meisjes er allemaal van vinden, dat je ze dan eigenlijk gewoon even moet gaan vragen. Of bel een escort agency op, bestel een Roemeense of Bulgaarse dame, betaal haar en praat met haar. Dan weet je hoe het echt werkt. Je kunt dan je bevindingen ook leuk publiceren. Gelukkig? Sinds wanneer is dat Verplicht, of Bij De Wet Vastgelegd?

 38. desire schreef:

  Interessante discussie. Mag ik uit eigen ervaring en met mijn persoonlijke mening meepraten?
  Ik geloof er namelijk niks van dat die vrouwen dat werk ook zouden doen als zij een ‘normale’, goedbetaalde baan zouden kunnen krijgen zals de meeste Nederlandse dames, of als ze domweg een rijke vent zouden trouwen.
  Dat zij daar voor kiezen is een schijn-keuzevrijheid. Nogal logisch dat je hiervoor kiest als je uit een arm land komt, je kan bijna niet anders als je geld wil verdienen om bijv. je familie te onderhouden. Daarom zie je minder Nederlandsen in dit vak. Die kijken wel uit. Zou jij graag in je blootje gefilmd op commando dingen in je ku cq anus willen stoppen voor geile mannen? Dacht het niet! De martelfoto’s uit Irak zijn er nog niks bij! Natuurlijk werden die gevangen niet ervoor betaald, maar de actie is net zo mensonterend.
  In mijn werk spreek ik regelmatig vrouwen die in de prostitutie hebben gezeten, ook Oost-Europeese. Ik heb nog niemand ontmoet
  die het werk leuk vond. Eigenlijk vonden ze het allemaal walgelijk. Maar dit zullen vrouwen die nu in deze industrie werken natuurlijk niet toegeven.Nee, ze zullen gek zijn, daar verdienen ze de dagelijkse kost mee! Totdat ze stoppen en vrij zijn om te vertellen wat ze er werkelijk van vonden. Maar meestal vertelllen ze dat dan ook niet. De schaamte is vaak immens groot. En dan al die geheimen die je levenslang bij je draagt omdat je familieleden er nooit achter mogen komen.
  Nee, van een vrije keuze kan je hier echt niet spreken. Betaalde slavernij en verkrachting vind ik meer op zijn plaats

 39. Luna schreef:

  Hoho, ik vind de term ‘betaalde slavernij en verkrachting’ echt te ver gaan… En webcammen is nog altijd iets anders dan prostitutie… die 2 dingen kun je niet gelijk trekken, want bij het webcammen is er geen fysiek contact… ook ‘Zou jij graag in je blootje gefilmd op commando dingen in je kut cq anus willen stoppen voor geile mannen? Dacht het niet!’ is een beetje kort door de bocht… die meiden zitten zelf achter de cam en ze bepalen zelf hoe ver ze gaan…
  En als ik geen relatie had gehad, dan zou webcammen voor mij een serieuze baan-optie zijn…
  Ook vind ik dat je wél altijd een keuze hebt in het leven… je kan er altijd voor kiezen om het morgen allemaal anders te doen…
  En natuurlijk zijn er webcammeisjes en prostituees met een ingewikkeld verleden, een instabiel heden of een onzekere toekomst, en natuurlijk worden er meisjes onderdrukt door enge mannetjes en natuurlijk zijn er dames die het liever allemaal anders zouden zien, maar laten we nu niet alle vrouwen die in de seksindustrie werken over 1 kam scheren… er zijn zat vrouwen die tevreden zijn met hun baan… ik denk eerder dat de maatschappij daar moeite mee heeft; met vrouwen die hun geld verdienen met seks en het nog leuk vinden ook…

 40. goblin schreef:

  Ik kan zeggen dat ik van alles heb gedaan om mijn centjes te verdienen.
  Zo heb ik het vuil van anderen opgehaald, en ik heb in een vernietigingskamp gewerkt, waar ik de gevangenen ophing aan een transportband die hun naar een stroombad voerden, om daar aan hun gedwongen einde te komen. Ik heb graven gedolven, en ik heb de stront van mijn medemens geschept!

  ik heb als vuilnisman gewerkt, en zodoende gezorgd voor hygiene en netheid. Ik heb in een kippenslachterij gewerkt, om te zorgen dat we allemaal een lekker fileetje kunnen eten, en ik heb onze overleden dierbaren van een laatste rustplaats voorzien. Ook heb ik gewerkt aan een waterzuiverings-installatie, waar ik meewerkte om iedereen van fris drinkwater te voorzien……
  Ik zie liever de tweede omschrijving van mijn “werkervaringen”,alhoewel de eerste niet minder waar is.
  Zo zullen sommigen mijn werkverleden als vernederend of van een laag niveau vinden, en sommigen zullen me dankbaar zijn, dat ik dit werk deed.
  In feite is het met de cam-meisjes niets anders, natuurlijk er wél vanuitgaand, dat ze uit vrije wil dit werk zijn gaan doen.

 41. desire schreef:

  Ik ben het er mee eens dat de waarheid in deze discussie wel ergens in het midden zal liggen, want ja je kan inderdaad niet iedereen over één kam scheren.Dus dat betekent dat er ook velen zijn die dit werk niet zouden doen als de omstandigheden hen er niet toe zouden dwingen. De meesten, denk ik. En toevallig zijn dat dan zeker ook de vrouwen die ik heb gesproken.Werkelijk waar, de meesten hebben het werk verschrikkelijk gevonden, en schamen zich ervoor (alhoewel dit natuuurlijk met een intolerante samenleving te maken heeft)
  Ik ben voor vrije beroepskeuze, maar doe niet alsof vrouwen dit werk uit vrije wil kiezen. Als er goede alternatieven zijn zullen weinigen dit werk doen, vrees ik.
  Het hebben van een partner is kennelijk zo’n allternatief.(Hoezo trouwens? Verdient hij genoeg zodat jij geen smerig rotwerk hoeft te doen, of staat hij het niet toe? En als dit laatste de reden is, is dat natuurlijk wel tegenstrijdig als we zo liberaal moeten zijn t.a.v. dit werk) Jij hebt dus een alibi waarachter je je kan verschuilen, zij het in mijn optiek een wat zwak alibi. Dit stelt jou in staat om stoer vanuit je yuppenhuis te kunnen roepen dat jij het anders ook wel zou doen. Een grote mond vind ik dat,ver bezijden de realiteit die echt niet zo rooskleurig is.
  Ik ben dus echt niet tegen dit werk, maar benader het werk en de vrouwen die het doen alsjeblieft realistisch en kijk ook naar de schaduwkanten en de werkelijke redenen waarom deze vrouwen dit doen. En dat zijn doorgaans niet de meest vrolijke redenen.

 42. desire schreef:

  @goblin: heb jij echt in een vernietigingskamp gewerkt? En nog steeds niet opgepakt als oorlogsmisdadiger? Ongeloofelijk!

 43. Pollie schreef:

  En niemad van jullie heeft zeker ooit een webcam site bezocht of een smsje gestuurd naar een sexdate, een pornoblaadje gekocht… nee hoor niemand boys die dit doet. Want dat is net zo erg als de story lezen voor de dames zullen we maar zeggen.

  Wat heeft iedereen zijn mond vol van dit, en ja even afgezien van de meiden die zoiets moeten doen bestaan er vele meiden die dit werk leuk vinden.

  Webcammen is iets anders als in een porno spelen. Maar goed dat weten jullie niet want jullie hebben ook nog nooit een porno film gezien toch?

 44. Luna schreef:

  @desire
  “Hoezo trouwens? Verdient hij genoeg zodat jij geen smerig rotwerk hoeft te doen, of staat hij het niet toe? En als dit laatste de reden is, is dat natuurlijk wel tegenstrijdig als we zo liberaal moeten zijn t.a.v. dit werk.” Wat doe jij zwart-wit zeg. Getsie. Mijn partner verdient inderdaad genoeg, maar ik heb ook zelf 2 leuke baantjes. Hij vindt het gewoon geen prettige gedachte dat ik achter een cam zou zitten om mannen op te geilen. Eigenlijk ook wel logisch, vind je niet? Als je een relatie hebt, en dat hebben P. en ik, dan wil je toch een beetje speciaal voor elkaar blijven. En dat ik dan met mijn tieten voor een cam zou flashen, dat gaat er een beetje slecht bij hem in. En dat snap ik volkomen! Ik zou het andersom ook niet tof vinden. Ik ken weinig mannen met partner die hier geen moeite mee zouden hebben trouwens.
  “Dit stelt jou in staat om stoer vanuit je yuppenhuis te kunnen roepen dat jij het anders ook wel zou doen. Een grote mond vind ik dat, ver bezijden de realiteit die echt niet zo rooskleurig is.” Goed lezen is een kunst! Ik schreef; het zou een serieuze baan-optie zijn. Ik denk dat jij er geen idee van hebt hoeveel ‘huisvrouwen’ er vanuit thuis achter een cam werken. Of hoeveel ‘huisvrouwen’ een bijbaantje hebben als bijvoorbeeld 06-lijndame! Maar dat moeten ze natuurlijk allemaal van hun man. Natuurlijk. En ze worden elke avond door hun man gedwongen tot seks, want seks, dat vinden vrouwen maar niets.
  Ik denk dat jij teveel in je eigen straatje praat. Jij spreekt dames die in de prostitutie hebben gezeten. Maar heb jij wel eens met iemand gepraat die achter een webcam werkt? Een meisje uit het webcamhuis? Of misschien een huisvrouw die een paar uurtjes per week achter een cam zit? Of iemand die van die geile verhaaltjes inspreekt voor 06-lijnen? Of iemand die naakt poseert voor bijvoorbeeld een Playboy of FOXY? Iemand die in pornofilms speelt?
  “Ik ben voor vrije beroepskeuze, maar doe niet alsof vrouwen dit werk uit vrije wil kiezen. Als er goede alternatieven zijn zullen weinigen dit werk doen, vrees ik.” Het oudste beroep ter wereld zal nooit verdwijnen, alternatieven of niet. En dat is maar goed ook. Ik vrees met grote vrezen voor een samenleving zonder prostitutie, webcammeisjes, naaktmodellen en 06-lijn-vrouwen.

 45. goblin schreef:

  @ desire
  Ja heus!….psssssttt……maar niet verder vertellen hoor! Laat het de vereniging van veganisten niet horen!:)

 46. theo ploeg schreef:

  jammer dat Desire een erg interessant punt aansnijdt en meteen de deksel op haar neus krijgt nu notabene door Luna zelf.
  discussies stranden hier wel vaker omdat het zelfgenoegzame sfeertje dat Luna in haar ‘iedereen in de deze wereld doet wat ie leuk vindt, ik voorop’ verhaaltjes neerzet (wel goed gedaan hoor) onder haar lezers zo goed valt.
  jammer dat ze er nu zelf intrapt.

 47. Menno schreef:

  @theo

  Ik moet je zeggen dat Luna een uitstekende journaliste, waarneemster, is, en ik vind je stelling onzinnig. Desire heeft iets van “je bent verplicht je betrokken te voelen” en ik zie dat helemaal niet zitten. Waarschijnlijk hele lieve maar ook hele lawaaige meedenkers gaan bij Luna even heving tekeer over alles wat verkeerd is in wat Luna meemaakt en vertelt. Ik denk dat als je begaan bent met het lot van hoeren, webcamgirls, schoonmakers, weetikveel, dan moet je er iets aan gaan doen, en dat gebeurt niet “in discussie”. En voor wat betreft de gestrande discussies, dat heeft niets met Luna’s antwoorden te maken, de dialoog is er en als Desire geen gesprek aangaat dan ligt dat aan Desire, niet aan Luna. Don’t kill the messenger, en verplicht ook de messenger niet de wereld te verbeteren. Een journalist(e) is een camera, geen cop.

 48. goblin schreef:

  @ menno
  Amen

 49. theo ploeg schreef:

  @ menno, wij hebben een heel ander idee van echte journalistiek.

  verder sluit ik me aan bij Goblin,

  amen.

 50. toosje schreef:

  nog veel erger zijn de rukkende kerels achter de webcam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *