web analytics

27

DE VERLULLISERING VAN HET VOETBAL

Ik denk Zenden diep op links. Ik denk Cocu gewoon lekker in het midden. Ik denk Stam achterin. En ik denk Van Nistelrooy op de bank. Iedereen schijnt een mening over het Nederlands elftal te moeten hebben en het ergste is; iedereen schijnt ‘m ook te moeten geven. Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, RTL4 en SBS6, en dan heb ik het nog niet eens over de schrijvende medemens; overal zijn alleen maar woorden over voetbal waar te nemen. In een soort codetaal die mannen onderling afgesproken hebben om intelligent over te komen bij vrouwen. Natuurlijk weten we wat buitenspel is, maar meer moet je als vrouw ook niet laten blijken, anders zit je de hele avond over voetbal te lullen. Ik ben het hele EK nu al zat en Nederland heeft nog niet eens gespeeld. Maar partner P. smult ervan. Het kan hem niet gek genoeg. Hij zat te kwijlen bij de gouden rugnummers van Italië en hij kreeg een stijve van de duikkopbal van Henke Larsson. Zucht. De hongerproblematiek in de wereld is even tijdelijk stopgezet. Belangrijker is of Nederland met 2 of 3 spitsen speelt. Nou vooruit dan, Luna lult even mee. Hebben we dat ook weer gehad. Er moet meer geswitcht worden. Meer 1-2-tjes. Meer oogcontact en diepgaan. Rustig opbouwen en dan genadeloos toeslaan. Luister Dick, mannen met uithoudingsvermogen moeten we hebben. Het is daar in Portugal meer dan 40 graden. Ik zeg Kluivert, ik zeg Van Bronckhorst, ik zeg Davids, ik zeg Bouma, ik zeg Reiziger en ik zeg Van Hooydonk. Hoeveel negers hebben we eigenlijk in de selectie? Ik zeg toch nog Jerrel en Nigel bellen van de reservelijst. En ik zeg, al kan-ie maar een beetje lopen, Seedorf erin. En van mij mag-ie dan best een penalty nemen.

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. dimitri schreef:

  NBA finals, Detroit Pistons tegen de LA Lakers. he-le-maal te gek!! Morgen, game 5 van de NBA en Nederland-Duitsland, 5 uur sport kijken op 1 dag.
  als men alles heeft weet men niet meer waar men over praten moet, en dan worden voor-tijdens-en-na-beschouwingen opeens zo verschrikkelijk interessant. wat ben ik blij dat ik niet meer in nederland woon…..

 2. Robert schreef:

  Is de hongerproblematiek in de werled eigenlijk al niet helemaal stopgezet??
  Met boter op mijn hoofd ga ik naar de HMH en daarna de herhaling/samenvattingen bekijken.

 3. kiki schreef:

  Luna je slaat weer eens de spijker…. uhhh op zijn bal!!!

 4. Suffie schreef:

  Toch is het na die strafschop van Neeskens nooit meer helemaal goed gekomen..

 5. chant schreef:

  ik ben één van die vrouwen die door alle mannen in Nederland worden verguisd: Het hele jaar door haat ik voetbal. Maar als het EK eraan komt lees en kijk ik alles, alsof mijn leven er van af hangt. Volgens vriend ben ik een schande voor de voetbalsupporters. Zijn stelling is: óf altijd ervan houden óf niet.

 6. ex S. schreef:

  Als Kluivert ons naar overwinning schiet mag hij van mij iedere week iemand doodrijden.

 7. Rick de Kikker schreef:

  Die kopbal van Larsson was inderdaad prachtig, dat kon alleen Ruud Geels op die manier. En wat jammer dat de Duitsers geen negers hebben.

 8. Maks schreef:

  LOL! Erg herkenbaar. En dan ben ik notabene nog voetballiefhebber ook. Interviews met sporters -en in het bijzonder met voetballers- zijn welhaast het ergste dat je je op journalistiek gebied kunt voorstellen. Weer coach D.A. die weer niet zegt wat de opstelling wordt. Weer dezelfde gissingen van de journalist. Té treurig en dat dan dagelijks. In Duitsland zelfs iedere dag live uitgezonden. Vreselijk. Het moet gestopt worden! Debilisering van de sport(voetbal)liefhebber.

  En toch. Ik kijk erna. Zucht…
  Man zijn; het zal nooit wennen.

 9. blue schreef:

  aaaaaaarrrrrgggghhhhhh
  voetbal, ze moesten het verbieden!

 10. Kikkertje schreef:

  Mijn hele televisie genot is verpest door het voetbal! En ben ik er voor dat Nederland verliest? Ik hoop van wel, dan krijgen we tenminste weer normale TV!

 11. jean luc schreef:

  ha ha, ze moesten het verbieden. en dan woord tv ook weer goedkooper, mischien. en ook formel 1 kunnen ze verbieden. he he.

 12. Maks schreef:

  Ben bang van niet Kikkertje. Onze belastingcentjes zijn allang aan die uitzendrechten gespendeerd, dus uitzenden en herhalen zullen ze.
  Tot aan het einde toe…

 13. Mannetje schreef:

  Effe iets heel anders, off topic alert dusss: @ Maks, hoe maak je dat streepje door je eigen getikte woorden heen?

 14. Kikkertje schreef:

  Dat is HTML code Manneke Gewoon je woorden tussen en plaatsen (del en /del tussen haakjes)

 15. Kikkertje schreef:

  Maar het beste werkt het als je tekst gebruikt. (tussen s & /s)

 16. fds schreef:

  -zo-?

 17. BArt schreef:

  Gisteren Porno, vandaag voetbal, morgen Bier!

 18. Erwin schreef:

  Tamara begint enthousiast te worden.

 19. novecento schreef:

  Arnhemse bioscoop heeft voor dezer dagen ‘Ladies Night’ georganiseerd. De dames kunnen een aantal films naar keuze gaan bekijken. Blijven de mannen thuis of gaan met de maten op cafe. Zulke dingen zijn er vast in A’dam ook. Bij mij is de hele buurt opgetuigd. Allemaal slingers, vlaggen, ballonnen. De mega- videowall ontbreekt eraan.
  Beter elkaar niet de kop gek zeuren en zeiken. Of je doet mee en vindt het ook leuk, of je gaat wat anders doen, met mede suffige geestverwanten. In elk geval , veel plezier met de wedstrijden. Heeft partner P.dat sublieme hakje van Slivofiets ook gezien? Smullen!!

 20. klaverhand schreef:

  Kluivert iemand doodrijden? Zijn er nog theaterdirecteuren over, dan?

  Ik vrees dat zolang er meer mensen naar voetbal kijken dan naar theater er nog lang Vlaamse Blokken en LPF’en zullen gedijen in onze contreien.

  Maar (diepe zucht) ook ik kijk. Zo heb ik begot Union Sint-Gillis kampioen zien worden. En die hebben ook negers.

 21. Harry Perton schreef:

  Om met Ernst Happel te spreken: “Kein keloel, foesball!”
  Kijk, dat is nog eens een man naar mijn hart. Al dat gelul eromheen is inderdaad hartstikke vervelend.
  Nog ever die kopbal van Larsson: niet alleen Geels kon het zo. Dergelijke kopballen zijn uit een verder verleden vooral bekend van Bep Bakhuys.

 22. D.W. schreef:

  -bored-

 23. Michaela schreef:

  Ik kijk gewoon niet punt uitroepteken

 24. Kikkertje schreef:

  Nou Luna, er lag geen Foxy in mijn brievenbus, maar een kaartje van jouw hand. Hierbij wil ik je dan ook bedanken voor dat kadootje. En om het te bewijzen, staat jouw think pink op mijn paginaatje.

  Maar ik blijf je kritisch volgen ;)

 25. eddy kledder schreef:

  Luna, ik zag het al voor me: Oranje vlaggen tussen de tuinkabouters, Bruce Lee met een spoelinkje als zijnde oranjeleeuw en Luna die zelf een oranjeshirt punnikt. Dat leek me echt iets voor jou. Maar helaas, je hebt met zwaar teleurgesteld.

 26. Fat Ape schreef:

  mooi! allemaal loop/ren/stamp-negers erin en we worden europees kampioen…einde verhaal…begin van een sprookje! en opgezout met duitsland en italie!

 27. Flep schreef:

  Voetbal, dat is toch al ruim 10 jaar afgeschaft? Of heb ik iets over het hoofd gezien? ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *