web analytics

22

LUNA IN DE ZON

Ik doe oppaskind M. geen groter plezier dan met hem te gaan wandelen. Hij wil naar buiten. De natuur in. Dingen zien die hij nog nooit gezien heeft en vooral; verder wandelen dan hij ooit geweest is. Als dit alles dan ook nog eens gecombineerd wordt met allerlei drankjes en hapjes in de tas van Luna, dan is zijn dag geslaagd. Dus als hij wil wandelen, dan gaan we wandelen. Zo zie ik ook nog eens wat anders dan Amsterdamse paaltjes. En vandaag zag ik een kikker. Ik zag een pissebed. Een heleboel eksters. Meerdere citroenvlinders. Ik zag knoppen in rozenstruiken. Beginnende blaadjes aan de bomen. Ik zag 2 witte zwanen. Een paar eenden. Een tortelduif. Een dode bij. Een heleboel Klein Hoefblad. En madeliefjes. En ik zag de zon. De wereld lag er mooi bij vandaag. Tijdens een picknick hadden oppaskind M. en ik diepe gesprekken over de smaak van onze vruchtendrankjes. We vonden onze boterham met kaas heerlijk. We kraakten een pistachenootje. En ik deed een poging om oppaskind M. de verkeersregels uit te leggen. “We hebben afgesproken dat iedereen rechts fietst, rijdt en loopt. Zo wordt je niet ondersteboven gereden”, vertelde ik. “Oh”, zei M., “maar hij fietst toch ook niet rechts?” Hij wees naar een fietser aan de overkant van de weg. “Jawel, hij fietst ook rechts, maar vanaf zijn kant gezien”, zei ik. Hij snapte het niet, maar dat maakte niet uit. Je weet pas dat je de zon gemist hebt als ze er weer is en we hadden onze jassen om ons middel geknoopt. “Lekker hè?”, zei ik. “Ja”, zei hij. We genoten. Na onze 4 uur durende wandeling kreeg ik op het terras van de ouders van M. een glaasje rosé. De zon scheen. Het was goed. Van mij mogen alle dagen zo licht zijn als vandaag.

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. blue schreef:

  gaaaaaaaaaaaaaaaaaaf!

 2. wentelteef schreef:

  ook al zag mijn dag er heel anders uit, hij was net zo heerlijk!

 3. Paul schreef:

  Jij bent weer lekker bezig.
  Bah.

  Groet aan je P.
  en u hoogst persoonlijk.

 4. goblin schreef:

  HEERLIJK!!!!! de aarde krioelt van het leven! “only the pure of heart can see”!

 5. eFBee schreef:

  Tsja, The touch of “the unbearable lightness of childhood” is ontroerend.

 6. Skar schreef:

  Ik ben jaloers. Waar ik was, was het ook mooi weer… alleen zag ik het niet zo duidelijk als jij… jij genoot van alles, ik liep overal voorbij :-(
  Maar kreeg het gevoel van lekker buiten zijn wel door het lezen van je stukje… tanx

 7. Rick schreef:

  Zag je een Kikker Luna… je moet een gelukkig mensch zijn.

 8. Joke schreef:

  Ja, precies; weg met die deprimerende grauwsluier, die halfwas duisternis, die jaarlijks veel te lang over de wereld en je gemoed hangt!! Leve de bruisende wedergeboorte van licht, leven en lust!!

 9. tijger schreef:

  van de week zei ik nog dat wat mij betreft de seizoenen zich best iets sneller mogen afwisselen… vaker lente lijkt me een prima plan namelijk.

  grtz

 10. Erwin schreef:

  Herinnert u zich deze dag! Het gaat weer duren.

 11. eddy kledder schreef:

  Heb je dat allemaal in Amsterdam?

 12. mwoi schreef:

  heerlijk om te lezen. en zo herkenbaar. groots in z’n kleinheid.

 13. Kikkertje schreef:

  Ik word helemaal vrolijk van jouw Art-Director Luna. Komt vast door de lente!

  Hopelijk is ze bezet zodat ik een illusie armer ben :)

  Kus uit de virtuele wereld!

  Maurice

 14. Morpurgo.tk schreef:

  De datum van de lente hebben we al gehad nu mag de zon dus komen ook

 15. doreloor schreef:

  Een paar dagen later heb ik me ook in de natuur gewaagd. Geen zon, maar wel genieten. Lees: Beestjes in het bos’.

 16. party poker code schreef:

  You may find it interesting to check some information dedicated to free downloadable full version poker games free downloadable full version poker games http://www.moneydetails.net/free-poker-games.html http://www.moneydetails.net/free-poker-games.html

 17. Please check some relevant pages in the field of win em hold pacific poker texas – Tons of interesdting stuff!!!