web analytics

40

LUNA HOUDT NIET VAN VOETBAL

Ik hou niet van voetbal. En al helemaal niet van naar voetbal kijken op televisie. Vroeger al had ik een hekel aan zondagen. Zondag was namelijk
Studio Sport-dag. Mijn moeder en ik moesten dan heel stil zijn en we mochten vooral geen grapjes maken over het voetbal. Mijn vader was voor Feyenoord en vond voetbal een hele serieuze zaak. Toen heb ik mij voorgenomen om later nooit met een man te trouwen die voetbal een serieuze zaak vond. Maar jaren later ging ik samenwonen met M., een jongen die voetbal niet alleen een serieuze zaak vond, maar die ook iedere zondag alle wedstrijden van Ajax bezocht. De uitwedstrijden en de thuiswedstrijden. Iedere zondagochtend werd ik wakker door de brullende stem van Danny Lucassen (‘Ajax is kampioen, Ajax blijft kampioen, er is toch geen club die daar iets aan kan doen, lalalalalala, lalalalalala’). Ik was altijd blij als het winterstop was. Het ging uit met M. en toen nam ik mij nogmaals voor om niets met een voetbalminnende man te beginnen. Helaas. Ook partner P. is een fervent voetbalfan. Volgens mij is er iedere dag wel een verse voetbalwedstrijd op de televisie. En als er geen verse wedstrijd is, dan is er wel een herhaling. Of een samenvatting. Of een herhaling van die samenvatting. En die moet hij allemaal zien. En alle nabeschouwingen ook. Voetbal op televisie betekent nu net als 20 jaar geleden dat ik ondertussen niet mag praten en dat ik niet door het beeld mag lopen. En dat doe ik dan ook niet. Als ik die oude Studio Sport-tune hoor, dan weet ik mijn plaats; niet in de woonkamer. Compleet geconditioneerd. Volgens mij zitten er in die tune bepaalde hoogfrequente signalen die buiten het menselijk gehoor vallen. Signalen die vrouwen aanzetten tot huiselijk gedrag.

Dit vind je misschien ook leuk...

40 reacties

 1. vince schreef:

  Voetbal in een vogelvlucht:

  – pak de bal
  – schop de bal
  – pak de bal
  – schop de bal
  – vallen

 2. vince schreef:

  oja, ik houd ook niet van voetbal ;)

 3. jonnie schreef:

  echt wel, voetbal is voor imbecielen, elke keer hetzelfde gezeik, en die presentators zijn misschien nog wel irritanter dan het voetbal zelf.

 4. Dude schreef:

  Je vader had meer verstand dan je ex!

 5. Wollie schreef:

  valt me toch een beetje tegen van Luna dat ze zich zo braaf overgeeft zeg. Je moet JUIST dan iets extreems doen: neem iets geestverruimends en ga juist vervelend doen. Kun je altijd zeggen dat je er niets aan kon doen.

 6. JW schreef:

  Zou het daarom zijn dat ze bij Studio Sport weer richting de oude tune aan het gaan zijn?

 7. Wim schreef:

  Je vader is een wijs man.

 8. slappezever schreef:

  Voetbal is het laatste mannelijke bastion van vrijheid! leve voetbal!
  de enige manier om af en toe van je wijf af te zijn!

 9. Paul schreef:

  Voetbal en zondag is aan elkaar verbonden. Zo is het, zo hoort het en zo zal het altijd blijven. Behalve als de supercommercie toeslaat en het voetbal om zeep helpt.
  Maar wat moeten al die geconditioneerde huisvrouwen dan?

 10. Wollie schreef:

  Voetbal is een domme sport voor domme mannen. Al die drukte om dat balletje. Al die agressie. Al die vernielingen. Ik wordt al droevig als ik bedenk hoeveel van mijn belastingcenten gaan naar voetbal en voetbalgerelateerde zaken zoals politie-inzet en reparaties aan bijvoorbeeld treinen. Miljoenen kost dat. En als je dan hoort dat een club x miljoen betaald voor een speler dan denk ik: geef die kerel een normaal (nou vooruit: bovenmodaal) salaris en betaal van de rest al die zaken die ik hierboven noemde. Kunnen al die belastingcenten in zinnige zaken zoals de gezondheidszorg en het onderwijs gestoken worden. En kunnen al die ME-ers gewoon boeven vangen.

 11. Wollie schreef:

  Grr!…Ik ga een blikje fris halen om af te koelen.

 12. Cunningham schreef:

  Voetbal is de reden waarom er slaapkamer-TV’tjes en soap is uitgevonden.

 13. slappezever schreef:

  “voetbal is een domme sport voor domme mannen, al die drukte om een balletje”

  Wollie, moest jij vroeger altijd keeper zijn?

 14. Trio de twee wezen schreef:

  Voetballen:

  20 man lopen als een gek achter een bal aan en als ze hem dan eindelijk hebben, dan trappen ze hem weer weg!!!

  Wat is de zin van dit leven??

 15. slappezever schreef:

  getver wat een washandjes hier zeg. voetbal is niet ruk. en als je de zin van het leven gevonden heb trio, laat het mij dan ook even weten. dan kijk ik gelijk geen voetbal meer.

 16. Boer Biet schreef:

  Blijkbaar vreemd genoeg zijn er in mijn omgeving evenveel mannen als vrouwen die van voetbal houden.Als je toch met mannen onder elkaar wil
  is alleen een herensociteit een serieuze optie.

 17. Gien schreef:

  “Volgens mij zitten er in die tune bepaalde hoogfrequente signalen die buiten het menselijk gehoor vallen. Signalen die vrouwen aanzetten tot huiselijk gedrag.”

  Vind je dit zelf ook niet een vreselijk rolbevestigende opmerking? Alsof er geen vrouwen zijn die van voetbal houden. Of alsof er geen mannen zijn die niet van voetbal houden.
  Ik weet dat het tegendeel waar is: bij ons is het de ZIJ die de macht over de TV wil als er voetbal is, en HIJ die wegvlucht…

 18. Wollie schreef:

  Nee slappezever, ik moest niet altijd kiepen (keepen?) ik deed uit principe gewoon niet mee. Net zoals de meeste meiden trouwens :-)

 19. Alice schreef:

  Ik hou ontzettend veel van voetbal maar niet van de transformatie die een man ondergaat zodra de tune van Studio Sport de huiskamer binnendringt.

 20. dune schreef:

  ach joh kan je lekker met je puter klooien, doe ik met mijn modelbaan als mijn vrouw BB of voetbal wil zien.

  Dune

 21. Chrestomanci schreef:

  Ik kijk graag naar Schaatsen. Dat is leuk. Voetbal, no not so much.

 22. wim schreef:

  kijk, smaken verschillen. De 1 voetbal de ander een soap. (GAAP)

 23. tijger schreef:

  tijgertje vindt het kijken naar sportende mensen hoogstens tien minuten insteressant… dan is het wel weer leuk geweest. en, pratende sporters zijn al helemaal rampzalig. vaak kunnen ze geen enkele nederlandse zin construeren.

  pootje, tijger

 24. Suffie schreef:

  Subliminale beinvloeding via hoogfrequente signalen in TV-tunes…

  Suffie ruikt een markt. Huizelijk gedrag is nog maar het begin…

 25. LIME schreef:

  Ik heb me precies hetzelfde voorgenomen alleen ik heb me eraan gehouden…
  Ze zijn er bij mij wel voor minder uitgelazerd!

 26. Boer Biet schreef:

  Wat Tijger zegt telt in verstrekte mate voor, juist ja , voetballers.
  Maar tellen kunnen ze als de beste!

 27. klaverhand schreef:

  Nu Oranje niet meemag naar Japan/Korea is voetbal plots niet meer salonfähig.

  Verdacht, hoor.

 28. frédéric schreef:

  Wie denigrerend doet over het ‘achter een balletje aanhollen’ kan zich ’s afvragen: heb ik ooit al’s honderdduizenden tot tranen toe bewogen door wat ik deed? Omdat het zo mooi was?
  Sommigen van die idioten wel. Sta mij toe hen hoger aan te slaan dan u.
  Niemand hoeft van mij dezelfde koude rillingen van adoratie te krijgen wanneer iemand een goal scoort zoals Maradonna dat deed tegen Engeland in ’86 (voor de liefhebbers -> http://diegomaradona.sion.com/ingles/multimedia/videos/seleccion/1986/iingl.html).
  En het mag dan kloppen dat de meeste voetballers het vocabularium hanteren van een doorsnee zestienjarige — al heeft Cruyff dan wel een vlotte babbel. Maar so what? Ik zie de Mullishen, Clausen of Reeves van deze wereld niet meteen 90 minuten attractief voetbal brengen. Maar ook die heren leveren prestaties waarvoor ik diep respect koester. En ik zeik ze niet af.

 29. Wollie schreef:

  Best hoor Frédéric. Je hebt best een beetje gelijk. Maar als al die honderdduizenden vervolgens mij de tranen in de ogen bezorgen door als gevolg van hun adoratie vernielingen aan openbare en privé eigendommen aan te brengen dan zakt de broek af. Dan denk ik (zie boven): geef al die spelers nou eens zeg een vijfde aan salaris van wat ze nu krijgen. Dat is nog steeds ruim voldoende en al dat overgebleven geld kan dan besteed worden aan orde handhaving. Dan zou ik het allemaal ook weer prachtig vinden (maar nog steeds niet kijken).

 30. Dude schreef:

  Dus als ik het goed begrijp mogen de spelers opdraaien voor andermans gekloot? Wat een onzin. Overigens zijn er geen honderdduizenden die die vernielingen plegen. Zou jij je salaris tot een vijfde omlaag brengen omdat een ander rotzooi trapt? Rammelt. Aan alle kanten.

 31. Cornelisium schreef:

  woensdag 13 februari Luna had mijn vriendin kunnen zijn
  Electric Luna beschrijft op haar website dat ze niet van voetbal houdt. Zondagavond was altijd een crime voor haar. Ze had mijn zus wel kunnen zijn. Ook bij ons thuis ging om zeven uur de tv aan. Mijn vader en ik zorgden dat we altijd gereed waren met bord op schoot. Mijn moeder en zus moesten heel stil zijn en mochten ons vooral niet storen. Mijn vriendin Jantine houdt ook niet van sport. Maar zij heeft de oplossing gevonden. Gisteravond wilde ik graag naar het schaatsen kijken, de beslissing op de 500m. Echter Jantine had daar geen zin in. Ze begon mij te verleiden. Het zoenen en strelen irriteerde mij in het begin, maar de striptease kon ik toch niet weerstaan. Ze kreeg mij het bed in, waar een heftige vrijpartij begon. Toen de eerste plaatsen op het ijs verdeeld werden kwam ik tot een hoogtepunt. Ik heb al het schaatsen gemist, maar ik had de sex voor geen goud willen missen. Kortom Luna, bij het horen van de studio sport tune is jouw plaats niet in de woonkamer, maar in de slaapkamer. Graag nodig ik je uit om te bewijzen dat in die studio sport tune ook signalen zitten die vrouwen oproepen tot sexueel gedrag. Jij mag dan met mij vrijen bij de belangrijkste sportwedstrijd van het jaar. Dan kan ik zeggen: Luna had mijn vriendin kunnen zijn.
  Cornelis

 32. luba schreef:

  wat een gezeik zeg. als iemand nou van voetbal houdt, laat hem lekker. ik snap niet waar jullie je druk om maken.

 33. luba schreef:

  hem of haar, natuurlijk ;-)

 34. Wollie schreef:

  Dude, Als éénvijfde van mijn salaris nog steeds meer dan een miljoen was dan zou ik met liefde inleveren wanneer andere als gevolg van mijn daden vernielingen zou aanbrengen aan publieke danwel prive eigendommen. Dat heet verantwoordelijkheid. Is het dan wel fair dat ik, als niet voetbalfan via de belasting meet betaal aan de gevolgen van het voetbal? NADENKEN Dude!

 35. Dude schreef:

  Nadenken? Tss! Denk je dat de daden van de voetballers (da’s volgens mij voetballen, niets meer) als gevolg hebben dat er een paar mafketels gaan rellen? Nadenken is belangrijk, maar ik volg je ff niet. Als je nu zou zeggen dat de daders moeten gaan betalen voor hun ge-rel, dan ben ik het met je eens.

 36. Cunningham schreef:

  Wollie, je hebt het over de gevolgen van voetbal. Natuurlijk zijn er enkele lieden die sloopgedrag vertonen, maar als er geen voetbal was zouden deze vandalen wel een andere aanleiding vinden. Het is een maatschappelijk probleem, maak er geen voetbalprobleem van. Voetbal bindt mensen over de hele wereld. Voetbal heft heel veel grenzen op en laat in veel arme landen mensen even vergeten hoe slecht ze er aan toe zijn. En als dan een arm jongetje van de straat weet te ontsnappen om zijn talent ten gelde te maken in het rijke westen mag jij hem vertellen waarom hij 4/5 van zijn salaris moet inleveren.
  Ja ik betaal belasting om o.a. vandalisme tegen te gaan. Maar ook voor de nieuwe Ferrari van Bernhard.

 37. Ed schreef:

  Geef ze brood en spelen.
  Pak de spelen af en kijk wat er gebeurd.
  (Waarschijnlijk hetzelfde als bij het afpakken van het brood.)

 38. slappezever schreef:

  Wollie
  je slaat onzin uit. denk eerst zelf even na. dat je meebetaald aan de gevolgen van voetbalgeweld is niet leuk maar het zij zo. Zo betaal ik ook aan onzin die mij niet aangaat. dat heet belasting. dat moet om dit land draaiend te houden. Ik wil ook niet meebetalen aan al die nuttelozen in onze maatschappij. Ik heb geen auto maar betaal wel voor infrastructuur. ben nog nooit beroofd maar betaal wel voor politie. kan nog wel effe doorgaan. je begrijpt het wel.

  Overigens ga ik zelf nooit naar wedstrijden.

 39. daantje schreef:

  voetbal is nou typisch een sukkeltjes sport. ik bedoel kom nou wie gaat er nou in een kort broekje bij 0 graden in de regen achter een balletje rennen om hem vervolgens weer weg te schoppen !!!!!!!!!!!!!!!! groetjes daantje

 40. wilto schreef:

  ik houd ook nie van voetbal er zijn sommige mesen die zeggen dat het een topsport is maar ik vind het nog steeds stom (en het zet mensen aan ruzie te maaken elke keer als ik weer een rel op tv zie dan denk ik (dat is nog echt (topsport) hehe het is volgens mij uitgevonden door raare knurften die geen smaak hadden