web analytics

26

LUNA EN NOG EEN DIDDL-EXPERIENCE

De Diddl-cadeautjes die ik gisteren aan nichtje M. gaf vielen niet zomaar in de smaak, nee, ze vloog me om de hals om me te bedanken. Een heb-je-je-tante-al-bedankt-waarschuwing was helemaal niet nodig, nee, dit was een volledig oprecht bedankje. Bij meisjes van 9 merk je het verschil tussen een oprecht en een aangeleerd bedankje gelukkig nog. En niet alleen nichtje M. was onder de indruk, ook de rest van de aanwezige meisjes vond het een hele prestatie dat een volwassene precies de juiste coole Diddl-spullen uit het schap had weten te bemachtigen. “Wow, het nieuwste Kaasblad”, zei eentje. “Wow, een etui met Diddl, Diddlina en Galupy”, zei een ander. “Kunnen jullie mij misschien even uitleggen hoe dat zit met die Diddl?”, vroeg ik. Nou, dat wilden ze wel. Mappen werden erbij gehaald en 3 blonde meisjes gingen er eens goed voor zitten. Tante Luna kreeg een wijntje en de meisjes een glas ranja. En alle vier een zakje chips. In 2 uur ben ik door de meisjes volledig op de hoogte gebracht van alles wat met Diddl te maken heeft. Ik weet precies wat er te koop is, welke karaktertjes het leukste zijn, welk meisje welke spulletjes heeft en welke spulletjes welk meisje nog wil hebben. “Maar de Troetelbeertjes, wat vinden jullie daarvan?”, vroeg ik. Naar mij staarden 3 paar grote meisjesogen. “En My Little Pony? Die dan?”, vroeg ik. Die kenden ze wel, maar die vonden ze stom. Ik voelde mij ineens heel erg 20 jaar ouder. “Eigenlijk is Diddl alweer bijna uit”, zei 1 van de meisjes. “Maar ik zit er net in”, zei ik. “Ik ga nu WINX sparen”, zei ze en ze vertelde uitgebreid over feeën en heksen en stickers en albums. “WINX klinkt inderdaad een stuk cooler dan Diddl”, zei ik. Toen 1 van de moeders het groepje meisjes en mij langsliep, zei ze: “Zo Luna, volgens mij ben jij je roeping misgelopen.” En ik weet nu nog niet of ze daarmee ‘moeder’ of ‘schooljuf’ bedoelde.

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Kaat schreef:

  Of trendwatcher…..

 2. Floor schreef:

  kdenk dat ze schooljuf bedoelde maar moeder is leuker hoor!!!

 3. Maris schreef:

  Nee, een andere roeping.
  Kun jij Luna niet iets leuks voor kleine meisjes bedenken dat niet lelijk en kitscherig is? I HATE DIDDL!

 4. M%n schreef:

  of eeuwig meisje van negen…

 5. walb schreef:

  overblijfmoeder!

 6. Zzz schreef:

  Bespeur ik hier enige moedergevoelens? Tiktak, tiktak de biologische klok?!

 7. MegaHeks schreef:

  Je kunt nog meer indruk maken als je ff doet google op WINX ;)

 8. Maurice schreef:

  Yep. Roeping Luna. Jij bent goed (lees lief) met kinderen!

 9. Johannet schreef:

  Als moeder en juf weet ik zo min mogelijk van alle hippe trents. Dan blijven de trents langer hip.

 10. Flod schreef:

  Toen ik (ja als juf) midden in de diddle-hype terechtkwam begreep ik helemaal niks van dat gedoe met mappen en het verzamelen van briefpapiertjes en kladblokblaadjes. ‘Juf, deze ruikt heel raar’, Nee juf, die kan je alleen maar ruilen tegen vier van die’ Ik weet net zoals ieder die meisje is geweest natuurlijk alles van de aantrekkingskracht van zachte kirgeluidjes ontlokkende plaatjes en dingetjes, maar het verzamelen van briefpapier ( Nee juf, natuurlijk schrijf je daar niét op!)vind ik regelrechte idioterie. Ik begrijp het dus nog steeds niet.

 11. Debby schreef:

  De troetelbeertjes… Die goeie oude tijd. Troetelbeertje STRAAAAAAL.

 12. Claud schreef:

  ja… mijn dochter heeft diddl map in de kast gezet en in het hele huis vind je nu winx. Het kost kapitalen..volgens mij hadden wij dat niet zo vroeger.. troetelbeertjes en my little pony ken ik.. ofcourse… maar was volgens mij geen echte spaarhype…

 13. koen schreef:

  haha, ik ben weer de ‘slechte’ vader ;-) , die van mij krijgen dat allemaal niet.

 14. SillyCrazyMe schreef:

  Misschien bedoelde ze wel als Diddl-verzamelaar ;-) Trendwatcher, trendsetter, oppastante….

 15. jerry schreef:

  mijn dochters zijn ook helemaal into Winx. kopen het van hun eigen zakgeld, € 1 per week, en zo’n pop kost wel 17,99 !!! dat noem ik nog es echte liefde… ;-)

 16. Ik had vroeger een troetelbeertjes shirt, die ik elke dag droeg =)
  Nee geef mij de troetelbeertjes dan maar, ja !

 17. lieke schreef:

  Waaaat is dat alweer zo lang geleden, my little pony? Ben ik al zoooo oud (27)

 18. blue schreef:

  hahahhahhah…how about allebei??????

 19. Menno schreef:

  Schooljuf. Die andere roeping, uh, kan nog..

 20. Delphine schreef:

  Ik begrijp precies wat je bedoelt. Net toen ik op de hoogte was van het hele Diddl gebeuren riep mijn jongste nichtje, ik wil een DVD van WinX. Hoezo was ik met stomheid geslagen. Ik dacht bij me zelf wtf is WinX nu weer.

 21. Helena schreef:

  Owh, zooo fascinerend hoe die trends toch ontstaan. Dat een muis met enorme voeten het tot rage schopt… En erger: een aantal jaar geleden vertelde mijn neefje over ‘Bob’. Wie is ‘Bob’? ‘Nou, dat is een spons die in een ananas woont met zijn beste vriendje en die heet Gerrit en dat is een slak.’ Ik WILDE hem nog tegen de grond drukken en omstanders de RIAGG laten bellen, maar hij had gewoon gelijk..!

 22. Sabine schreef:

  Poppels! (Van die knuffels met een soort rugbuidel die je om kon keren zodat zijn hele lijf erin verdween, hadden ook een tekenfilm en liedje) Ik had een grote witte en een mini roze.

 23. manon schreef:

  saaie site hoor!!!ik ben boos!!!!

 24. otherperson schreef:

  My sister loves diddl. I dont see the point in it
  ]
  ]#

 25. Amber schreef:

  I LOVE DIDDL. he is so cool, get that into ur heads!
  d is my silly brother

 26. diddl is echt zeeeeeeer tof en daarom deze verassing voor diddl DIDDL IS VANTASTICH EN GELUKKIGE KERST EN NIEUWJAAR !!!

  Vanwege :Stefanie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *