web analytics

24

LUNA HERVINDT ZICHZELF

Wanneer de ergste fliptrip voorbij lijkt te zijn vraagt vriend F. of hij zijn vrouw T. even moet halen. “Ja, doe maar ja, ja, T. is lief”, zeg ik en even later verlaat vriend F. de trailer en laat mij alleen achter. Helemaal alleen! Ik zit hier weer helemaal alleen! Straks komen ze niet terug. Straks vergeet F. om T. te halen. Nee! Nee! Alle negatieve gedachten komen in 1 keer weer terug. Ik zit hier in m’n uppie en m’n hart gaat veel te snel en straks komen die kalkoenen naar binnen. Oh, paniek! Oh, paniek! “Gaat-ie lekker mopje”, vraagt vriendin T. terwijl ze naast me op het bed komt zitten. “Nou, ik heb me wel eens beter gevoeld”, zeg ik, “dit is niet echt tof.” “Zal ik even een kopje thee voor je zetten?”, vraagt ze. Dat is wel lekker inderdaad. Ja, lekker, thee. “Moet de dokter even komen kijken?”, hoor ik dr. G. ineens roepen terwijl hij met z’n hoofd om het hoekje van de deur komt piepen. Oh, nee. Oh, nee. Niet dr. G.! Niet nu. Die is er nog veel erger aan toe dan ik qua trip, alleen kan hij zich er volledig aan overgeven. Oh, nee. “Wat is er aan de hand?’, vraagt dr. G. terwijl hij naast me ploft op het bed. “Ik zit in een hele foute trip G.”, zeg ik, “en m’n hart gaat heel snel en ik denk dat ik dood ga. Dat.” “Laat de dokter maar even voelen”, zegt hij terwijl hij z’n vingers op m’n pols legt. We kijken elkaar een paar seconden wazig aan. “Ik weet heus wel wat ik doe hoor”, zegt hij. En dat is dan ook meteen het laatste wat hij zegt, want een minuut later valt hij met z’n hoofd op z’n borst, maar met nog steeds z’n vingers aan m’n pols. “Is-ie nou in slaap gevallen?”, vraagt vriendin T. terwijl ze de thee aan het regelen is. Ik geef ‘m een por. “Ik zit ‘m hier te flippen en jij valt gewoon in slaap!”, zeg ik verontwaardigd. “Als dokter moet je te allen tijde rust uitstralen,”, zegt hij. “Gaat het weer een beetje met je?” “Ja, ik ben er bijna uit”, zeg ik. “Wat een trip was dat zeg. Maar is die andere space-brownie nog over?” “Ja, volgens mij wel”, zegt dr. G. rustig. “Nou, doe mij dan nog maar een stukje”, antwoord ik.

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Zezunja schreef:

  Haha, neeeee, heb je dat gedaan?
  Living on the edge.
  Ik wil een vervolg!

 2. Nina schreef:

  Je gaat, als je eenmaal uit een slechte trip komt, toch niet nog meer nemen??? Dat is echt het toppunt van thrillseeken als je het mij vraagt.
  Anyways, ik moet er niet aan denken dat ik mijn dokter in zo’n staat zou zien. :-) Helemaal omdat hij nogal een suffige uitstraling heeft. De dokter en de tandarts die ik prive ken, zijn alletwee megabraaf; de dokter leeft heel gezond en de tandarts eet nooit zoete dingen om zijn tanden niet te verpesten, dat soort dingen. Dr. G. helpt mij bij deze uit de droom. :-)

 3. PF schreef:

  Moimeme vindt Dr.G cool, grappig, alert en snedig maar dat is wel gerelateerd aan de staat ter plekke , waar er zogezegd al onheil heerste. Hij ‘relativeert’ , met een gebaar van loyaliteit, hij toont zijn empathie. Hij is volop begrip joh en springt samen met de patiente door de hoepel.
  Hoe dat afloopt .. da’s voor joost een weet maar die is altijd dronken en een pisvlek eerste klas.

 4. Maurice schreef:

  “Nou, doe mij dan nog maar een stukje”, antwoord ik.

  Tja, je vraagt er zelf om natuurlijk ;-)

 5. Lisa schreef:

  Oooooo Luna….. Ik kom niet meer bij!!!!!!!!
  Ik moest ineens denken aan toen ik tijdens een vreetkick(!?) teveel spacecake had gegeten. Ja echt dom…eerst vreselijk veel blowen en daarna die kutcake. (in Nijmegen in de ‘Dakota’).
  In de trein naar huis flipte ik, in alle stilte (om niks aan mijn mede-reizigers te laten merken) door, ik dacht dat ik doodging…

 6. lisa schreef:

  “Als dokter moet je te allen tijde rust uitstralen,”, zegt hij.
  hahahahaaaaaaaaaaaahahaha

 7. KatYo schreef:

  De kunst zit hem er met alles (en dus ook met drugs, in welke vorm dan ook) dat je je grens kent.

 8. Brooklyn schreef:

  Whoehahaha! Briljant!Wat is het volgende stukje?

 9. Pollie schreef:

  “Doe mij nog maar een stukje…” die vat ik eerlijk gezegd niet.

 10. M%n schreef:

  Zot! Dat is wat jij bent! Zot!
  Maarreuh… Hoe ging het nou verder?
  :)

 11. Eva schreef:

  Ohw man…ik vat het ook niet. Was je bang dat je nooit meer drugs zou (kunnen) doen, als je de slechte ervaring niet meteen probeerde te laten verdwijnen door een betere? Een beetje zoals, wanneer je van het fiets valt, je er meteen weer op zou moeten stappen, omdat je anders voor eeuwig bang voor van het fiets vallen bent?

  Hmmmm, Luna, ik had zo voor je gehoopt, dat je had gedurft het voortaan zonder drugs te doen.

  Niet dat het mij echt zou moeten schelen, want ik ken je verder niet, maar ik weet zelf hoe veeel beter het leven (voor MIJ dan) is zonder drugs.

  Het heeft me gewoon 10 jaar van mijn leven gekost als ik er nu vanaf een afstand naar kijk.

  Ik moet toegeven, ik was flabbergasted toen ik die laatste zin las, en vind het nog stoer nog komisch. Triest…dat treft het eerder.

  Sterkte met jezelf.

 12. Luna schreef:

  Weet je waar ik zo flabbergasted van ben? Dat er werkelijk mensen zijn die geloven dat ik nog een stukje space-brownie heb genomen! Dat ik aan dr. G. nog een stukje vroeg, dat was een grapje! Een grapje! Een grapje! Een grapje waar ik tijdens die trip, want die was nog niet over, zelf heel hard om heb gelachen…

 13. Nina schreef:

  Moet je nagaan hoe de mensen geloven dat jij helemaal naar-de-klote-en-into-drugs bent, dat ze niet doorhebben dat dat laatste een grapje was… ik ook niet dus. :-)
  Gelukkig maar, ik vond het al zo raar.

 14. Luna schreef:

  Ja, van dat stigma kom ik niet af, ik weet het… ook al heb ik in geen jaren over drugs geschreven volgens mij :-)

 15. brtk schreef:

  lol :D in een trip door THC :) dat hoop ik nog eens mee te maken… volgende keer een GHB cocktailtje maar nemen Luun, kom je in een heel andere stemming. Wel alleen samen met P. dan :)

 16. Nina schreef:

  :-) Maar als je het doet, dan doe je het wel meteen goed! Dat blijft hangen, hahahaha!

 17. Sandra schreef:

  Heb er respect voor dat je na zo’n “avontuur” nog grapjes kon maken!!!

 18. Dolphi schreef:

  OOooo,Luna!Ik zie je nog zo zitten met je bleke bekje met dr.G ernaast in de boedha-stand! De tranen lopen me wederom over de wangen! (zonder brownie)En Eva: wat fijn voor je meid dat je nu zoveel gelukkiger bent……

 19. JustMe schreef:

  Briljant! “Als dokter moet je ten alle tijden rust uitstralen” hahaha. Luna ik vind je logjes helemaal top!

 20. marleen schreef:

  wel luna, ik lees je al een hele poos, met veel plezier.
  en al zou ik best je moeder kunnen zijn, dat dat laatste een grapje was had ik wel direct. maar ik ben dan ook een antwerpse, dat scheelt een slok op de borrel!

 21. vriendin H schreef:

  Sterkte met jezelf Luun ;)
  Dat zal je nodig hebben….
  XXXX

 22. Rolandow schreef:

  Dat is grappig! Dat wil ik ook! :-)

 23. LL schreef:

  Hahaha, erg leuk!

  Voor mij na zo’n ervaring(en een heleboel galbulten) ook al een tijd geen spacecake ofzo meer.

 24. Eva schreef:

  Daar dacht ik dat jij dat stukje hebt genomen. Is niet zo gek, vind ik.

  Eerlijk: Ik vind het niet zo raar, dat (bijna of helemaal?)iedereen je geloofde, dat je inderdaad dat stukje hebt genomen.

  Als ik van mezelf uitga: Ik ken je alleen maar van je blog. Op mij kwamen jou posts de afgelopen jaren niet altijd over als afkomstig van iemand die haar grenzen niet toch iedere keer net een stukje verder legt.

  Een gekke fliptrip is natuurlijk veel onderhoudender en vanzelf spectaculairder voor ene blog, dan posts vol van kritiesche overpeinzingen over drugs in het algemeen en jouw gebruik in het specifiek.

  Terwijl ik het fijn zou vinden, vaker te lezen, dat je twijfelt, of drugs nog wel zo cool zijn, en of een te groot stuk spacebrownie eten na zoveel jaar nogwel als grensverleggend kan worden ervaren, denk ik dat anderen de gekke Luna die teveel neemt en daar dan een leuk verhaaltje over verteld de voorkeur geven.

  Ik neem sterk aan, dat je hier niet alles verteld, wat er met jou gebeurt, en waar je me zit, en dat je dingen verteld, die maar een selectie van items zijn, die in jouw hoofd rond gaan. En dat je voor je posts dan die onderwerpen selcteerd, die enige entertainment waarde hebben voor mensen die misschien zelf niet genoeg meemaken, en daardoor graag bij jou een kiekje nemen op het gekke leven…

  Dat heeft op mij iig dan een vrij eenzijdige indruk achtergelaten. Misschien heb ik ook wel de relevante posts gemist? In ieder geval, ben ik blij dat het een grapje was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *