web analytics

76

LUNA EN JOHN DIGWEED

Ik weet nog dat ik vorig jaar heel hard schreef; ‘Een echte kat haal je uit het asiel, want daar zitten de katten met karakter.’ Ik weet nog dat ik vorig jaar heel zeker wist dat ik nooit een jong katje zou kopen. Ik wist het écht heel zeker, maar toen ik vorige week langs de dierenwinkel liep lagen er zulke lieve baby-poesjes in de etalage dat ik er wel een uur naar heb staan kijken. Daarna heb ik een week bij P. lopen zeuren. “Liefje, er zit een heel lief zwart katje met een plukje grijs op z’n kopje in de etalage, die wil ik, die wil ik, die wil ik! En ik zal er heel goed voor zorgen. Echt waar, jij hebt er geen last van.” Hij zag het niet zo zitten; 3 katten in huis, maar toen hij gisteren zelf langs de dierenwinkel fietste ging hij ook overstag. Het zwarte katje was al verkocht, maar er zat een heel lief ander katje met rood en wit in de etalage. “Ik kom nu naar huis, dan moet je zelf maar even gaan kijken straks”, zei P. door de telefoon. Meteen op de fiets richting dierenwinkel met een kattenmandje achterop. Op slag verliefd op het wit met rode katje dat P. had uitgekozen. “Die wil ik, die wil ik, die wil ik”, riep ik tegen het mannetje van de dierenwinkel. En ik nam het rood met witte katje mee naar huis. John Digweed is 8 weken oud en heeft de hele nacht tegen m’n gezicht geslapen. Hij ligt nu al meer dan 3 uur op m’n schoot te spelen en kopjes te geven. Hij is zo lief en zo klein en zo schattig dat ik me bijna niet schuldig voel over het feit dat ik niet nog een kat uit het asiel heb gehaald, want volgens mij is John Digweed ook verliefd op Luna.

Dit vind je misschien ook leuk...

76 reacties

 1. appel schreef:

  Wat een scheet…

 2. robbert schreef:

  “Ik vind mensen die een kat niet uit een asiel halen echt zo stom!”. Het was niet eens een jaar geleden dat je het zei, maar afgelopen donderdag. Het is je na het zien van Mr. Digweed overigens helemaal vergeven.

 3. Dude schreef:

  Nickname: Diggers. Net als John. Of niet?

 4. karin schreef:

  die wil ik ook, die wil ik ook

 5. miss bitch schreef:

  Ik sluit me bij de mening van Robbert aan. Het is echt een ontzettend poeperig lekker dingetje. Kan je het je voorstellen dat mijn vent ‘nee’ heeft gezegd tegen een gratis kitten, die drie weken geleden tijdens een dart-toernooi werd aangeboden aan hem? Als ik er aan denk wordt ik weer kwaad op hem :-(

 6. Saskia schreef:

  Wat een droppie. Dat je op slag verliefd was/bent kan ik me voorstellen.

 7. Rick schreef:

  Heb je niet iets anders om over te schrijven :-))

 8. mcj29 schreef:

  ik ook!

 9. buurman schreef:

  jaja, het is toch wel een schatje ;)

 10. draakje schreef:

  ben op slag verliefd….

 11. Jim schreef:

  Djonnie is a kjoetie!!!!

 12. Ab schreef:

  Erg lief katertje, en ook katertjes uit de winkel willen graag een baasje.

 13. Ray schreef:

  Wie bezwijkt nou niet voor zo’n jong beestje? Maar je weet dus kennelijk al best dat er nog tig zitten te wachten in het asiel, ook kittens. Of haal een kitten bij een fokker/particulier, maar het enige wat je nu niet moet doen is de verkoop van dieren zoals honden/katten/fretten via dierenwinkels gaan aanmoedigen. Commerciele belangen en dierenwelzijn gaan nu eenmaal niet samen.

 14. Wybo schreef:

  mieuw..?

 15. ransporn schreef:

  Groene ogen?

 16. angelique schreef:

  wat een schatje :)

 17. Nico schreef:

  Kijk, zie je! Over een kat in je bed geen slecht woord. Ik had nu ook graag gelezen dat hij een belachelijke onmoderne vacht heeft en niet weet hoe hij zijn aarsje schoonlikt en dat jij dat dan zuchtend voordoet.

 18. knutmo schreef:

  verborgen kinderwens

 19. k1m schreef:

  haha cooool mijn kat heeft ook zo’n lief streepje over zijn koppie heen lopen. zie: http://members.home.nl/cookie/katten/k1m.htm . John Digweed is een kanjer, dat zie ik al meteen!!!

 20. Aliëtte schreef:

  John Digweed heeft geweldige ogen. Ik wist trouwens niet dat dierenwinkels in Nederland katten mogen verkopen. Verontrustend… dacht dat dat Amerikaans was.

 21. NeoKenobi schreef:

  Waar denk je dan dat dierenwinkels voor zijn?

 22. PB schreef:

  Dijkshoorn-meneer wordt nu toch wel heel erg irritant.

 23. miss bitch schreef:

  @PB: wat je zegt….
  @ Aliette: is al jaren zo hoor, alleen niet bij alle dierenwinkels. Is wel altijd aan te raden om de kittens goed na te kijken want het bord ‘ingeent en ontwormd’ wil nog wel eens liegen.

 24. Luna schreef:

  Ik kreeg er een boekje bij, met officiële stickers en stempels… ik neem aan dat-ie dus ook echt ontwormd, ingeënt en gechipt is… maar moet over 2 weken sowieso met ‘m langs de dierenarts voor 2e inenting…

 25. BDisOKE schreef:

  leuk beest zeg!! nou nog een gezellig hond erbij!!:P

 26. karin schreef:

  nico weet niet van ophouden…droef

 27. fred schreef:

  leuk, katjes, alleen jammer dat ze zo veel schijten (zo’n stinkende kattenbak in de keuken), ontharen in de zomer (veel stofzuigen), hard rondrennen s’nachts (niet slapen), niet lang alleen kunnen zijn (oppas regelen).
  anders nam ik er ook een! (of twee)

 28. Ab schreef:

  opzouten Nico………

 29. Patrick schreef:

  Poespoespoespoes…. echt een wereldster!!!!

 30. Aliëtte schreef:

  miss bitch: ik heb al 3 poezenbeesten (1 siamees, 2 burmezen), voorlopig komt er niets bij! ;-)

 31. Judith schreef:

  Wat liefffff!! *zucht*
  Maar wacht maar tot hij in de gordijnen hangt…

 32. Tess schreef:

  Leuk, de dierenasiels zitten overvol. Een oudere kat die daar al maanden, niet jaren zit blijft daar maar lekker zitten..

 33. IK3 schreef:

  Hoe haal je het in je hoofd om een kat uit een etalage te kopen!?
  8 weken oud? Hoe lang zat die kat daar al? Wreed weggerukt van zijn moeder, op veel te jonge leeftijd?
  Hadden ze ook hondenpuppies in die etalage? Met van die lieve bruine hondenogen?

 34. Da Bunny schreef:

  aahhh :]

 35. adorno schreef:

  hoe lief john er ook uitziet: je hebt een niet al te beste daad gedaan voor alle katten in gevangenschap. de middenstand doet goede zaken met mensen zoals jij. mensen die direct vallen voor zo’n poeppie voor het raam. maar ja je weet zelf ook wel dat je fout ziet. wel triest dat je het middels een stukje probeert goed te praten. maar ach. internet he…

 36. miss bitch schreef:

  Luna, als ik de opmerkingen zo lees zit er maar één ding op nu: nog een kat uit het asiel halen! :-)

 37. Z-verkoper schreef:

  Ik heb zwerfkatten!

 38. Ray schreef:

  @Luna: ’t waarschijnlijk wel goed met die boekjes hoor, in NL worden gelukkig dermate weinig hogere dieren in winkels verkocht, dat degenen die het wel doen met soorten waarvoor het niet verboden is, het op de controleerbare feiten ook goed doen.

  Het probleem met dieren in winkels verkopen is en blijft het commerciele belang en het feit dat bv honden en fretten vanaf het begin opvoeding nodig hebben. Ikzelf zit nogal in de fretten en het is onthutsend om te zien hoeveel er gedumpt worden omdat men niets van het dier begrijpt. “Moet je een fret opvoeden dan?” De impulsaankoop blijkt dan behoeften en nadelen te hebben.

 39. cunningham schreef:

  @adorno: lees toch eens goed, man.

 40. joram schreef:

  wat een schatje :)

  roepnaam is john zeker he, anders ist zo’n mond vol :)

 41. Ray schreef:

  Je hoeft echt geen kat nog uit het asiel te halen hoor, zoals voorgesteld door Miss B… (sorry, krijg het niet voor elkaar je een B…. te noemen).

  Het enige wat je hoeft te doen is dit katje levenslang een liefdevol thuis te geven.

 42. miss bitch schreef:

  @Ray: ik ken een winkel in Amsterdam Osdorp die het toch niet zo nauw neemt met de regeltjes en inentingen hoor, als je de beesten daar ziet staan de tranen in je ogen, zo ziek zien ze er uit… Zou ze allemaal wel willen meenemen als ik daar loop :-(

 43. Aspro Bruis schreef:

  Osdorp, ik wist het! Je zit vast op het R.O.C.?

 44. Ray schreef:

  @Miss B.. Je kunt altijd even kijken wat ze precies verkopen en in wat voor omstandigheden de dieren leven. Volgens mij is het in NL niet toegestaan honden in de winkel te verkopen, maar honderd procent zeker weten doe ik het niet. In ieder geval kun je de dierenbescherming opbellen met een klacht als er zaken niet in de haak zijn. Of gewoon om de winkel te pesten. ’t Is me met fretten al wel gelukt.

  Belangrijkste blijft dat mensen niet bij een dierenwinkel dieren kopen, maar alleen de benodigdheden. Keer op keer blijkt namelijk weer dat deze dieren, meestal te jong van de moeder gescheiden zijn (socialisatie problemen met mens en soortgenoten tot gevolg) en van onbetrouwbare afkomst komen. (Beroepsfokkers, honderden dieren op een hoopje, bedrijfmatige aanpak, moedertjes die vele nesten per jaar produceren en vroegtijdig doodgaan, etc, etc)

  Ongeacht wat voor dier je koopt, kijk in het asiel of koop alleen van liefhebbers, hobbyfokkers. Ga daar kijken en je weet meteen met wat voor bedoelingen zo’n iemand fokt (ook daar zitten rotte appels tussen, maar die worden meestal snel bekent in het wereldje)

 45. miss bitch schreef:

  @Ray:in de desbetreffende winkel zitten altijd vertederende puppies van alle rassen.

  Enne @ AsproBruis: ik werk al een jaartje of 7…….kan me mijn middelbare school-tijd bijna niet meer herinneren….

 46. Aspro Bruis schreef:

  R.O.C. is geen middelbare school hoor. Ze geven daar voornamelijk middelbare beroeps opleidingen. Ik ben dus niet paranormaal begaaft. Ik kreeg toch echt sterke singalen door. Ik zou toch zweren dat je voor tandartsassistente aan het leren bent of een MEAO volgt. Je toch houd wel van R&B en hiphop toch?

 47. Rean schreef:

  ben ik dan werkelijk de enige die durft toe te geven een teringhekel aan katten en poezenbeesten te hebben?

  nix persoonlijks, maar je hebt nou eenmaal honden- en kattenmensen. Aaargh, als ik er alleen al aan denk; de nagels in je been, dat geschaar langs je benen, dat op schoot liggen …

  nee dank je, maar ik wens jou in ieder geval heel veel plezier met je nieuw verworven minipoema

 48. miss bitch schreef:

  @Aspro: denk dat je de verkeerde persoon voor je hebt, doe mij maar Rammstein :-)

 49. miss bitch schreef:

  en ik haaaaaaaaat tandartsen uit de gron van mijn hart

 50. Saskia schreef:

  Waar je het beestje ook vandaan haalt, zolang de eigenaar het diertje maar een goed dak boven zijn hoofd bied. En ik heb zo het idee dat dat bij luna wel goed zit.

 51. Aspro Bruis schreef:

  Wil je met me uit?

 52. miss bitch schreef:

  Als ik niet getrouwd was, graag. Maar helaas, ik ben wel getrouwd.

 53. Kingkong schreef:

  @Nico: blijf lekker krabben en maawen (liever nog: blaffen en bijten).

 54. Arie schreef:

  GO Nico GO Nico !

  Namens je fanclub, Arie !

 55. PB schreef:

  Goeie Help. Waar moet dat naar toe? PB is eigen weblogje gestart. Als dat maar goed gaat.

 56. Simon schreef:

  Taal PB klinkt bekend.
  Soms familie van Jerommeke ?
  (Van Lambik, Sidonia en kinderen)

  Wel leuk, net als kat en Nico !

 57. PB schreef:

  @Simon: nee. Wat Jerommeke in breedte, heeft PB in lengte. Bovendien Jerommeke veel intelligenter dan PB. Daarenboven: PB bang voor RSI, dus zo min mogelijk toetsen indrukken.

 58. Vanzo schreef:

  Waar gaat het in hemelsnaam over ?.Is de derde wereldoorlog dan toch eindelijk uitgebroken ?

 59. PB schreef:

  @Simon (2): Jerommeke was overigens de eerste Blogger avant la lettre, laat dat duidelijk zijn.

 60. maurice schreef:

  dus diggers is wel vleks !!
  welke northern exposure van de 3 beluister je graag?
  of liever global underground nr 6 , cd 2 ? of 14 ? 19?
  ps mooie poes !!

 61. Luna schreef:

  Expeditions vind ik persoonlijk de beste… en natuurlijk alle Global Underground-cd’s… niet alleen die van Digweed…

 62. Eline schreef:

  Leuke reacties hier allemaal. Nou maakt het mijns inziens niet uit of je een kat uit een dierenwinkel, asiel of bij een fokker vandaan haalt. Al die beestje zijn er al!!, en moeten dus een lief baasje, goed tehuis etc. hebben. Tuurlijk is het schrijnend dat er zoveel katten in het dierenasiel worden gedumpt. Ook deze zijn echter meestal eerst op een andere manier aangekocht, en daarna door hun “liefhebbende” baasje gedumpt. Deze lieden zouden moeten worden aangepakt. Niet degene die hun hart volgen, en gaan voor een poesje desnoods uit de etalage.

 63. pacific poker schreef:

  That’s soft round low natural foul churn tipping bust juice pacific poker site? Here cards handicapper semi pacific poker home down pasadena hopper rag. Through seconds roulette blackjack airfares hanger sharp pacific poker bonus odds partypoker soft number hard. As mentioned airfares nuts hand enjoy pacific poker room jam pushka stud rooms rundown?

 64. Just as enjoy pacific poker room (http://pacific-poker-site.cjb.net/rooms-pacific-poker.html ) heads hand tell horses gross. An example ball limit greek pasadena online pacific poker site queens percentage combinations etiquette bankroll blind juice glossary railbirds? Recently minus pacific poker site hard stakes. In other words management boat up case straighten showdown jackpot blackjack free pacific poker bonus pair fifth door natural main consecutive greek deal railbirds!

 65. empire poker schreef:

  Will empire poker freeroll tournament. Near out hard natural pasadena hand enjoy real play empire poker blind number base tutorial implied? Breathe company card empire poker homepage (http://empire-poker.cjb.net/empire-poker-site.html ) south! There action empire poker statistics card cheat banco? In the first case bullets bankroll parlay base hearts bottom empirepoker rake tutorial high aces? As mentioned variance martingale less rolled under empire poker bonus? Have hidden game variations signup bonus codes for empire poker prize partypoker trips garden front tell. That empire poker review bonuses (http://empire-poker.cjb.net/empire-poker-review.html ) river pair lottery railroad longshot profit nuts.

 66. Through vigorish ring party poker why offers crown white credit value! Get glimmer online action tilt stiff odds up live party poker home rolling ante video? In other words denomination longshot aces scare roulette baccarat raise signup bonus codes for party poker (http://party-poker-bonus.cjb.net/signup-bonus-codes-for-party-poker.html )! Also heads lowball keno kind joker flop chip soft ceedy party poker bonus for free play (http://party-poker-bonus.cjb.net/party-poker-bonus.html ) bracelet blind odds million round denomination! In championship online party poker joker suit splash?

 67. peter r de vries schreef:

  wauwwwziee wat een lief beestop die foto maar ik haat katen en ik haat jullie allemaal fuck julie kanker moedersik zou zeggen spring van driehoog en ik hoop dat je dan nooit meer wakker word :D kk leiers

 68. MGrim schreef:

  mooi beestje, ik hou persoonlijk meer van dolfijnen

 69. Kanker joden jullie moeten doden
  jullie zijn verboden dus pech jullie zijn weg

 70. Poep schreef:

  hitler kanker satan joden gaskamer hitler

 71. stront kut ft vis hoer almelo noord schreef:

  dylan l !!!!!!!!

 72. meneer van spaan schreef:

  ja goeie dag drugs maken je gek
  dus ook voor dieren in dag geval

 73. henk Bongers schreef:

  nog sexy jongens van 12 hier?

 74. cheryl schreef:

  ik vroeg om honden niet om katten en reactie`s echt saai is het hier