web analytics

44

LUNA ZUCHT EN STEUNT

Ik ben al 2 dagen, al weken, misschien wel maanden, en zoals ik me nu voel lijkt het wel m’n hele leven, in een hangstemming. Een ik-verveel-me-stemming. Zo’n stemming waarbij ik de hele dag denk; was ik maar in bed gebleven, dan hoefde ik me nu ook niet schuldig te voelen dat ik het bed niet heb opgemaakt. Ik doe alleen het hoognodige en zelfs dat kost me dan ook de hoognodige moeite. Niet dat ik de energie niet heb. Ik heb er gewoon geen zin in. Want ik heb juist genoeg te doen. Ik zou de slaapkamervloer af kunnen verven, of beginnen aan de vloer in het kantoor en de administratie ligt al maanden te wachten. En er moeten minstens 10 wassen gedraaid worden, maar zolang ik nog genoeg slipjes heb om aan te trekken krijg ik het niet voor elkaar om die machine aan te zetten. Nou ja, dat aanzetten, dat lukt nog wel, dat doe ik zelfs elke dag. Maar dat ophangen, daar begin ik niet aan. Ik word al depressief als ik dénk aan het vasthouden van een wasknijper, dus het daadwerkelijk vasthouden van zo’n wasknijper zit er voorlopig niet in. “Die was die erin zit kun je weggooien, die is gaan schimmelen”, zei m’n moeder. “Echt niet, die is superschoon, want ik heb ‘m al 10 keer gedraaid”, zei ik. Ik zou kunnen gaan wandelen, naar de bioscoop kunnen gaan, iemand kunnen bellen of een boek kunnen lezen. Maar daar heb ik nu allemaal geen zin in. “Dan maak je maar zin”, zei m’n moeder. Maar het lukt me niet om zin te maken. En ik heb er trouwens ook geen zin in om zin te maken. Met alle moeite van de wereld sleepte ik me naar de supermarkt en weer terug. Om er thuis achter te komen dat die boodschappen ingeruimd moesten worden en dat ik daar al helemaal geen zin in had. Ik ga de wasmachine nog maar een keertje laten draaien.

Dit vind je misschien ook leuk...

44 reacties

 1. Maurice schreef:

  Ben je soms zwanger. Het lijkt wel of je borsten steeds groter worden. Of zie ik het verkeerd Luna?

 2. Ellen schreef:

  Jezus …daar wordt je inderdaad niet vrolijk van zeg.
  Volgens mij heb je wat onder de leden. Neem effe een bloedprikkie.

 3. Luna schreef:

  Jesus, Maurice, hoe doe je het? Op de een of andere manier weet jij op elke tekst die niet over seks, tieten of vibrators gaat toch een reactie te plaatsen waar het woord ‘vibrator’, ‘tieten’ of ‘seks’ in voor komt… Knap hoor…

 4. Eddy Kledder schreef:

  Kijk, die Maurice, daar hebben we tenminste wat aan.

 5. Anne-Floor schreef:

  Weet je, ik heb dat ook. Alleen heb ik zo af en toe nog wel eens een vlaag waarin ik het een en ander afhandel. Zo heb ik net een stapel oud-papier naar buiten gedragen (zes trappen af, argh) die al sinds maart 2004 onder mijn bureau stond te verstoffen. En er draait inderdaad weer een was…

 6. Johannet schreef:

  Tijd voor een vitaminepilletje? Of twee?

 7. walb schreef:

  tiete kont tiete kont tiete kont kont kont!

 8. koen schreef:

  lol walb, sexvibratorsexvibratorvibrator bekt idd heel wat minder ;-)

 9. desiree schreef:

  Jij hebt vitamine B nodig!

 10. Nijnster schreef:

  Inderdaad vitamine B, en een flinke dosis zon!!

 11. koen schreef:

  aan de reacties hier merk je wel dat ‘mannen'(mezelf incluis) hier absoluut ‘niks mee kunnen’ en vrouwen wel …

  @luna, het belet je niet heel mooie foto’s en collages te maken blijkbaar …

 12. Luna schreef:

  @koen
  Nee, dat dan weer niet ;-)

 13. Claudje schreef:

  Tja.. heb ’t ook weleens… maar sinds ik aan het afvallen ben (aan de stacker) kan ik de hele wereld aan.. Jippie…. maar uh.. sterkte ermee….!!!! X

 14. ReZa schreef:

  Je moet gewoon iets leuks gaan doen!

 15. Floor schreef:

  is er nog plaats voor een droger in huis. Dan hoef je nooit meer was op te hangen. Bijkomend voordeel is dat je lekker vaak kan gaan shoppen omdat je kleren wel sneller slijten. En daar krijg je dan weer energie van! Slimme oplossing toch?

  Sterkte Luna, hoop dat het snel over gaat voor je!

  Floor

 16. Misschien moet je gewoon wel ONGESTELD worden :)?
  Ik heb dat namelijk ook altijd voordat mijn menstruatie begint !

 17. En anders moet je jezelf maar gewoon lekker verwennen, lekker shoppen (schoenen kopen), op de bank hangen met een wijntje en een chocola, een dikke knuffel van je partner krijgen ; Het helpt vast wel :)!

 18. jerry schreef:

  Gewoon ana toegeven Luna. Paar daagjes rondhangen en niks doen wordt je echt niet minder van, hoewel dat als druk persoon wel wat vreemd en oncomfortabel voelt.
  Maar ook mensen met tomeloze energie moeten soms even de accu bijladen…

 19. joop m schreef:

  joh, dat hebben zoveel mensen. maar aan zo’n opmerking heb je niks. je zou je gewoon eens flink in de nesten kunnen werken. geen rekeningen meer betalen, een winkeldiefstalletje. zonder geld,id of telefoon op de bus stappen en dan maar zien hoe je thuis komt. met aflandige wind gaan windsurfen.

 20. monique schreef:

  nou jaaa! weet je hoe herkenbaar!!!
  Trouwens, ik heb twee jaar samengewoond enneh..HIJ mocht de was ophangen (dan stopte ik het wel in de wasmachien) en dat werkte prima..maar nu ik weer alleen woon, komt het weer op mij aan…vandaag moest ik wel echt gaan wassen, anders zou ik morgen die grote witte onderbroeken moeten gaan dragen die ergens onderop de onderbroekenmand lagen..en daar had ik niet zo’n zin in..dus toog ik naar de wasmachine..toen het al klaar was heb ik het er nog een paar uur in laten zitten in de vreemde hoop dat iemand anders het er misschien wel uit zou halen en op zou hangen, maar toen dat helaas niet gebeurde, heb ik zuchtend de wasmand gepakt en in de wind alles opgehangen…half uurtje later waren mijn vers gewassen strings bijna het dakterras afgewaaid, zo op winkelend Nijmegen! Nu hangt het in het muffe trapgat..moet ik er weer dagen tegenaan kijken..want de was van de lijn afhalen..misschien is dat nog wel veel erger dan ophangen…

 21. David schreef:

  Eerlijk tegen jezelf zijn en dan kom je erachter wat je dwars zit. Misschien door tegen iemand aan te praten. Het pad zien is iets anders dan het pad bewandelen. Etc, etc.

 22. Martini schreef:

  Simpele oplossing: een wasdroger. Jezus zeg, je doet toch ook niet zonder afwasmachine? Zijn jullie nou Amsterdamse yuppen of hoe zit dat?
  Andere oplossing(naast de droger): ga een kindje maken. je hebt er de leeftijd voor meid.
  Groetjes van een trouwe lezeres.

 23. jaap schreef:

  Wat stom hè, iedereen komt met oplossingen. Ik heb door schade en schande geleerd dat je een vrouw met een probleem geen oplossing moet geven, maar gewoon moet zeggen:
  wat kut voor je!

 24. helena schreef:

  Inderdaad: meeleven EN ervaringen delen. Zo had ik een kort tijdje geleden op de een of andere vreemde manier to-taal geen enkele fut om de afwas te doen. Niets leek erger dan mijn afwas. Tsunami: erg, maar alles is wel schoongespoeld; dat idee. Uiteindelijk in etappes de vaat de baas geworden. Toen moest er nog afgedroogd worden. Nadat ik na een week mezelf betrapte op het afstoffen van de bovenste laag afwas heb ik het opgegeven. Uiteindelijk door alle lagen weten heen te werken… En nu ‘bijhouden’! (right)

 25. Suffie schreef:

  Ik weet wel wat…

 26. KikiZazou schreef:

  Heel herkenbaar, dit stukje. Ik heb dit ook al jaren bij vlagen, en heel wat mensen die ik ken ook. Heb zelfs ooit bij de grootste self help boekenafdeling ter wereld (Barnes en Noble in NY) “The Ultimate Book about overcoming Procastination” gekocht, maar dat boek werkte met schema’s en plannen e.d. en tja… dat werkt dan dus niet… En een kind maken helpt ook niet, hoor. Dat helpt op heel veel andere vlakken wel en je wordt er echt enorm en onbeschrijflijk gelukkig van, maar productiever, dat nou niet echt. Alleen is het nu ik een baby van 3 maanden heb, wel zo dat ik ( inderdaad omdat ik inmiddels wel een droger heb aangeschaft) iedere dag zodra ik de kans krijg zeer geestdriftig aan het wassen en drogen en vouwen en opbergen ben, en zelfs zodanig dat die hele wasdoenerij zelf een vorm van uitstelgedrag is geworden voor andere klussen, zoals bijvoorbeeld de administratie of erger.
  Geef er inderdaad maar aan toe, zo belangrijk is het huis verven en de was doen niet, zeker niet als je geen kind hebt. Dan kan het echt wel wachten. Echt totaal onbelangrijk. Eerst maar slapen, shoppen, zonnenbanken, vitaminen slikken, atc’s maken, euforisch dronken worden, kaarsjes opsteken in een kerk, drie dagen lang alleen tv kijken, of wat ook. En met de boodschappen niks kopen wat in de ijskast hoeft. Dan kan die tas zo nodig dagenlang onuitgepakt in de keuken staan.. Ik en partner hebben trouwens afgesproken dat degene die de boodschappen doet niet hoeft uit te pakken….

 27. Robert schreef:

  Een hulp in de huishouding misschien, of nog een keer naar Antwerpen!!

 28. nove schreef:

  Weet je waar ik mijn landerigheid eens goed zou botvieren ? Aan het strand, op een terras, in een stoel-voor- me -eige met een kussen voor onder me reet, een glas met een vrolijk parupluutje en zo’n rietje met ribbels voor de grijp. Heerlijk, dat geruis van de branding en verder niks. Maar ja, daar moet je naartoe nietwaar ? Bah.
  Je kunt ook je haar afknippen, je bril doormidden breken of nog maar eens een piercing laten zetten.

 29. Mariska schreef:

  Tegen mijn kinderen zeg ik altijd dat verveling ruimte in je hoofd maakt voor creativiteit.
  Maar ja, sinds ik kinderen heb verveel ik me nooit meer. Te druk met werken, wassen, koken, praten met ze en taxichauffeur spelen. Geen tijd voor een goeie portie ranzig op de bank hangen in een nog ranziger huis. Helaas!

 30. Flod schreef:

  Dat klínkt als de inleiding op een mogelijk flinke depressie. Zeker als het al een tijd zo gaat.

 31. Maurice schreef:

  Ik zei borsten. Niet tieten Luna!

 32. Nina schreef:

  Misschien is het een teken gods dat je je geheel moet wijden aan het maken van geweldige journal spreads. Een periode van artistieke uitbarstingen! Zonder dat je wordt afgeleid door irritante dingen als de was of je slaapkamervloer!

 33. blue schreef:

  hoi Luna!
  kan me wel aansluiten bij de eerdere reacties: gewoon ff een paar dagen lekker niksen en je lkeer laten verwennen door je vriendje! maar als het weken aanhoudt en je hebt ook nog us last van gebrek aan eetlust of juist vreetbuien, geen slaap of juist de hele dag slapen dan zou ik ff langs de dokter gaan want dan lijkt het idd op een depressie…..

 34. D.W. schreef:

  Klinkt als lang sluimerende post-bouw depressie.

 35. Thierry schreef:

  Maar Luna, btw om je wat op te monteren: wist je al dat jouw log in het juni-nummer van de Consumentengids wordt genoemd? Als eerste nog wel, in een katern over digitale-van-alles-en-nog-wat. In een kadertje wat Weblogs zijn (weten die Consumentengids-lezers veel…. ;-)
  Na een moeizame poging voor een definitie staat daar het advies dat de beste manier om erachter te komen van een weblog is, die dingen maar gewoon eens te bekijken.
  En daar staat die dan genoemd: http://www.maanisch.com !!
  Leuk he? (of al oud nieuws?)

 36. blue schreef:

  lang leve de consumentengids :)))

 37. leila schreef:

  God, wat ben ik blij om te horen dat er nog zo iemand rond loopt met zulke gevoelens Luna, ik schaam me al weken of eigenlijk maanden mijn ogen uit m’n kop. Ben verhuisd (eigenlijk terug naar huis na renovatie).Er staan hier nog steeds vijftig dozen ingepakt in een zijkamer en her en der in andere kamers en ik zit thuis(ziekgemeld op mijn werk voor griep)achter de Pc. Ik kan er niet toe komen om ze uit te pakken. Spullen die ik nodig heb zijn bij de hand. Ik heb het idee dat ik niks mis. Tegelijkertijd gieren de zenuwen door mijn keel bij het idee dat ik ze toch uit moet pakken, omdat de verhuisman straks gaat bellen waar z’n dozen in vredesnaam blijven. De was? uitstellen tot het niet anders kan. Ik wens jou en alle andere ploeteraars met dit probleem alle sterkte van de wereld.

 38. chant schreef:

  heb tweemaal per jaar een dergelijke periode en wel bij de wisselingen van de seizoenen van zomer naar herfst en van winter naar lente. Weet inmiddels dat het een paar weken duurt en vanzelf weer verdwijnt. Mijn advies: niet aan toegeven, want zoals jezelf al zegt, gaat dit niet binnen 3 dagen over…

 39. Daniël schreef:

  Goeiemorrguh ! Nee maar, ik dacht de enige te zijn met die was-neurose. Ik kan je vertellen dat zolang je de deur na een stevige was niet opendoet het wel 2, 3 weken goed kan blijven (zuurstof, schimmelsporen, steriel, dat soort praat), maar dat het opdrogen toch een muf effect geeft. Binnen een week i de mufheid te overzien, hoewel even spoelen de boel wel verbeterd (ook psychologisch goed: “ik doe er iets aan”). Gebruik je wasverzachter, doet een klein scheutje extra (geen hele portie, d’r zit al in…) wonderen. In de tweede week wordt de verzachter obligaat, anders blijft de muffigheid. In de derde week kun je een herwas overwegen, evt zonder zeep (we blijven zuinig) want het vuil is er toch al uit (nou ja, een heel klein beetje zeep dan). Ik wou dat ik je stukje niet gelezen had, dan kon ik voor vandaag nog een dagje toevoegen aan de 1-1/2 week, hoewel, sokken beginnen een probleem te worden. Laat ik het dus maar eens gaan doen…
  D.
  PS dat opbergen is wel leuk, voldaan gevoel enzo, en minder werk dan het ophangen (droge was is lichter dan natte !) Overigens, luister iet naar al die droogtrommels, hoewel dat handig is ishet slecht aardmanschap om energie te verspillen dat de open lucht al voor je doet met simpel wachten. Net als afdrogen vd afwas…

 40. Take your time to take a look at the sites dedicated to online roulette game review

 41. You are invited to take a look at the pages in the field of flower edwards freerolls flower edwards freerolls http://www.flower4us.com/flower-edwards.html http://www.flower4us.com/flower-edwards.html – Tons of interesdting stuff!!!

 42. click here schreef:

  exclusions disadvantage adulterous accommodated?silkiest tablespoon?audiological reiteration lady lady http://www.realestateseller.net/home-financing.html http://www.realestateseller.net/home-financing.html … Thanks!!!

 43. vomits crunchier?subscripted Aquila parade Waller haplessly!prick mien froth!alludes agility weight loss discount phentermine drug weight loss discount phentermine drug http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=phentermine4u http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=phentermine4u through want

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *