web analytics

24

LUNA HEEFT EEN HEKEL AAN ZIELIGE MANNEN

“Liefje”, hoorde ik P. met een heel hulpeloze stem gisteren door de telefoon zeggen, “ik kom zo naar huis. Ik heb zo’n pijn in m’n rug. Het is nog nooit zo erg geweest.” “Oh, nou, kom hier maar liggen dan”, zei ik. Nu heeft mijn P. inderdaad een nogal zwakke rug. Ik weet niet anders. Maar hoe hij gisteren binnen kwam geschuifeld, dat had ik nog niet eerder gezien. Voetje voor voetje schoof hij richting het hemelbed, stortte daar neer en bleef daar ook liggen. De verpleegster in mij kwam bovendrijven en ik zou wel eens even voor hem gaan zorgen. Uitkleden. Kopje thee. Massage. “Ik wil een pijnstiller”, riep P., “ik wil een pijnstiller, ik hou het niet meer.” “Wil je een Ibuprofen?”, vroeg ik. “Nee, ik wil zo’n pil van S.”, zei hij. “Wat?’, vroeg ik. Zijn collega S. heeft ook een verleden met rugklachten en standaard een paar strippen Tramadol in huis. Die hij met alle liefde wilde delen met mijn man. “Nee hoor”, zei ik, “die neem je niet, je neemt maar een Ibuprofen.” “Ik heb al vaker Tramadol gehad hoor”, zei P., “niks mis mee.” “Wanneer hou je nou eens op met dat thuis-dokteren?”, riep ik. “Ik wil dat je naar de dokter gaat. Een dokter. De huisarts. Iemand die er verstand van heeft. Een mannetje! En je houdt op met het slikken van andermans medicijnen. Mafkees. Ongelooflijke mafkees dat je bent. Je gaat morgen naar de dokter. Verdomme. Lul!” “Auwwwww”, kermde P. nog maar een keertje. Maar hij kreeg dus mooi die Tramadol-pillen niet van me. Ik doorzocht al zijn tassen en jassen en keek in alle laadjes. Als hij zo’n Tramadol wilde, dan mocht hij ze komen halen. En het zag er niet naar uit dat hij in staat was om het hemelbed te verlaten de komende avond. En dat deed hij ook niet. Hij sliep zelfs boven, omdat het niet lukte om naar beneden te lopen. En de volgende ochtend sommeerde ik hem de huisarts te bellen. “Nu, nu, nu”, riep ik, “of je doet wat aan het probleem, of je stopt met dat zielige gemekker van je.” En hij belde. En een paar uur later strompelde hij richting de huisarts. Ondertussen nog steeds luid en zielig kermend van de pijn: “Auwwww.” “En?”, vroeg ik toen hij een uur later thuiskwam. “Een week plat”, zei P., “en ik heb medicijnen gekregen.” “Wat dan?”, vroeg ik. “Tramadol”, zei hij. “Nou”, zei ik, “dan heb ik hier mooi nog een paar strippen extra voor je.”

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Sandrissimo schreef:

  Jij bent ook een keiharde madam hé zeg!
  ;-)
  Voltaren werkt goed bij rugklachten, maar dat is zo verschrikkelijk slecht voor je maag…

 2. Cindy schreef:

  Streng doch rechtvaardig ;) Beterschap P!

 3. Kimske schreef:

  Whaha mijn vent is ook ‘ziek’ natuurlijk helemaal zielig en niet koken terwijl ik gewerkt heb.. hij heeft amper koorts! Come on…

 4. jan schreef:

  Als hij die medicijnen heeft moeten betalen, heb je hem onnodig op kosten gejaagd. Ach, hoewel, verzekering dekt de schade.

 5. Nina schreef:

  Dat is nou precies mijn uitspraak:
  Doe er wat aan of stop met dat zielige gemekker!
  Alle mannen zijn ook hetzelfde!

 6. D.W. schreef:

  Ofwel is P. echt een goeie huisdokter.
  Ofwel heeft hij gewoon om Tramadol gesmeekt

 7. Janssen. schreef:

  Hoe herkenbaar….:):)
  Ik zeg altijd:Het is maar goed dat de mannen niet baren…..hun pijngrens is vaak 0 komma 0……

 8. brownie schreef:

  Hoe herkenbaar, en aangezien ik man ben zal ik niet reageren.

  ai , te laat

 9. Joop schreef:

  Hoho, wacht eens even: zieke mannen zijn echt heeeeel zielig hoor. Die moeten verwend worden.

 10. Firewoman schreef:

  Je staat op Bepster met de ploesiepoesies!!

  http://www.bepster.com

 11. inge schreef:

  och mannen… idd kermen tot en met, maar niet naar de dokter ! tenminste die van mij niet… mss moet ik de volgende keer ook alle ibuprofen/ paracetamol/ citrosan verstoppen ? ; )

  toch sterkte voor je vriendje, wat een pijne rug zuigt !

 12. Moeder van Luna schreef:

  ’n week plat?? dan kan tie straks helemaal niet meer overeind komen!! Sterkte!!

 13. M%n schreef:

  Heb jij er problemen mee andermans pillen te slikken? Nou nou… ;)
  Tramadol is wel stevig spul, ik ben er een keertje helemaal stoned van geworden. En nou mag ik niet meer…
  In ieder geval, veel sterkte en beterschap voor P.!!

 14. Pollie schreef:

  Geweldig verhaal. Veel beterschap met P.

 15. Rolandow schreef:

  Wat een negatief gedoe weer over mannen. Als mannen zeggen dat ze ziek zijn, dan zijn ze ècht ziek. Tenzij het een kater is natuurlijk.

 16. Erik schreef:

  “Hij strompelde richting huisarts”… ???

  Sinds wanneer komt de huisarts niet meteen langs? Die komt meestal al binnen een uurtje of wat hoor.

 17. Luna schreef:

  In Amsterdam niet hoor…

 18. Dré schreef:

  Mannen hebben gewoon een wat lagere pijngrens, omdat we niet iedere maand ongesteld worden en als het goed is zit het in de vrouwengenen om de zieke mannen dan te verzorgen.

 19. Joyce schreef:

  Zo te lezen hebben zielige mannen ook een hekel aan Luna :P

 20. Babe schreef:

  Maar volgens mij heb je wel heerlijk geslapen in je uppie met zoveel ruimte…. Hahaha!

 21. Maurice schreef:

  Dinges hep gelijk. Vrouwen poepen babies uit alsof het de 3 wilde dagen in de Bijenkorf zijn. Wij mannen – en dat mag wel eens gezegd worden – hebben vertroeteling nodig. Iemand die van hen houdt, een kopje thee brengt met een knapperig koekje. Een echte vrouw met het hart van hun moeder die hun 9 maanden onder hun hart hebben gedragen.

  En ja, een paar pillen doen wonderen.

  HAHAHA

 22. Carice schreef:

  Oeh! Hihi! En verder is het nog goed tussen jullie? ;-)

 23. seriouzz schreef:

  Luna heeft iets met pillen, ik weet niet precies wat…misschien weet ut mannetje van de pillen het?

 24. GdeB schreef:

  mannen. ik begin er niet aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *