web analytics

19

LUNA ONTMOET HENRY

“Wat heb jij nou bij je?”, roep ik richting partner P. als ik hem van een afstandje aan zie komen lopen met een hele grote doos in zijn handen. “Een cadeautje!”, roept hij. “Oooh, zo’n groot cadeau?”, roep ik kirrend van vreugde. Maar die vreugde is in 1 klap weer weg als ik de doos van dichtbij zie. ‘Numatic International’ staat erop. Niks roze. Niks met glimmende dingetjes. “Wat is het?”, vraag ik terwijl ik de deur achter hem dichtdoe. “Ik zou toch zo’n professionele stofzuiger voor je bestellen bij het schoonmaakbedrijf? Nou, hier is-ie dan.”, zegt hij. “Oh, joepie”, zeg ik. Ik ben met een hoop huishoudelijke hulpjes blij te maken: hakapparaten, sapcentrifuges, deegmengers, espressomachines, popcornpoppers, kortom alles wat met eten te maken heeft, maar met een nieuwe stofzuiger? Nee. “Wil je ‘m niet meteen uitpakken?”, vraagt P. terwijl we samen naar de doos staren. “Nou, ik loop niet echt over van enthousiasme”, zeg ik. Ik zucht. Ik voel dat het einde van een tijdperk aanbreekt met het openen van deze doos. “Wat jullie nodig hebben”, had mijn vader gezegd, “is zo’n professionele stofzuiger.” En dat had mijn P. zich maar 1 keer laten zeggen. Meteen de volgende dag had hij overlegd met de schoonmakers op zijn werk en er via hen eentje besteld. En die professionele stofzuiger is dus nu gearriveerd. Van het vooruitzicht dat ik met deze stofzuiger eindelijk écht zal veranderen in een briljante huisvrouw begint P. zelf de doos open te maken. Een zakje met verschillende opzetstukken komt tevoorschijn. “Kijk eens wat handig”, zegt P. terwijl hij het zakje in m’n handen drukt. “Nou”, zeg ik. Dan komt de stofzuiger zelf tevoorschijn. Een rode. Dat dan weer wel. “Hier, de gebruiksaanwijzing”, zegt P., “en alvast 10 stofzuigerzakken.” Ik pak alles aan en begin wat door de gebruiksaanwijzing te bladeren. “Het is zo’n stofzuiger met oogjes!!”, gil ik. “Het is een Henry! Die heb ik altijd al willen hebben!” Zo’n 25 jaar geleden liep ik elke zaterdagmiddag met m’n moeder langs een witgoedwinkel. Een witgoedwinkel met deze Henry-stofzuiger in de etalage. En stofzuigen met zo’n stofzuiger leek me toen het summum van stofzuigen. Stofzuigen, zoals stofzuigen bedoelt is. “Ja, ik vind het wel een leukerd”, zeg ik. “Ik ken je toch”, zegt P. tevreden. Maar als hij verwacht dat er nu elke dag gestofzuigd wordt, dan had hij beter een geile neger van 2.03 kunnen regelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Monique schreef:

  Ahhhh, hij is wel schattig, dat dan weer wel…Vooral schattig om naar te kijken dus, of krijg jij nu ook visioenen dat hij af en toe gevoederd moet worden omdat hij anders doodgaat van de honger? Hmmmm….die P. is toch slimmer dan je dacht ;)

 2. esther schreef:

  Hij is erg leuk, die wil ik ook wel… en dan duw ik ‘m lekker elke week in de handen van de interieurdame :)

 3. Janna schreef:

  Wauw, een henry, mijn grote droom. Ben benieuwd of de katten hem ook zo leuk vinden?

 4. susan schreef:

  ha ha ha….
  hebben jullie ook een kermit telefoon??

  maar henry is inderdaad wel leuk..

 5. sandbak schreef:

  wat een schatje! zuigt ie lekker? ik zou beginnen om de zuigmond op vriend P. te zetten. dat vindt Numatic wel wat.
  gr sandbak

 6. darja schreef:

  bij ons in de buurt heb je zo’n handy-shop en daar staat een rose henry… hij bestaat dus wel! (en als je hem koopt steun je ook nog het borstkanker onderzoek)

 7. Luna schreef:

  Oh ja!! Een rose!!! Die was natuurlijk NOG leuker geweest: https://secure.is.nl/marcorange/shop7days/producten_details.asp?ID=1832

 8. darja schreef:

  wel lullig dat ie dan ineens hetty heet zeg! henry heeft toch ook wel eens een rose overhemd aan?

 9. Luna schreef:

  Ja, maar die rose heeft ook andere oogjes; met wimpers!

 10. M%n schreef:

  Ochot, hoe liéf! :)

 11. Rian schreef:

  Kun je niet gewoon een geile neger van 2.03 uitnodigen die o.a. voor jou gaat stofzuigen?

 12. jolanda schreef:

  Wat een heerlijk vermakelijk logje :)

  Ik vond deze stofzuiger vroeger ook zo gaaf. Ik wist niet dat het een prof was….zou je zo niet zeggen.

  Laat je weten offie bevalt?

 13. Marjan schreef:

  Na, toch een klein applausje voor P. Best wel attent.
  (oja, doe ‘bedoelt’ bijna aan het eind ff met een d ;-))

 14. Giph schreef:

  Ik heb nog steeds ’n oogje op die ouwe steelstofzuigers. Als je daar oogjes op plakt, kijken ze ook heel schattig denk ik.

 15. marloes schreef:

  Wat een schatje. Ik moet ook nodig een nieuwe stofzuiger krijgen, of eh…kopen. Ik ben helemaal klaar voor Henry!! Come to mama Loesz!

 16. Janssen. schreef:

  Haha,stofzuigen blijft een vervelende klus,in het asiel waren 2 Henry’s,dat smoel ging snel vervelen dus hebben wij er schele Henry’s van gemaakt…..bovendien vond ik zijn snoer lastig om weg te werken……

 17. Nina schreef:

  Ohh, ik heb ook een Henry, een echte oude! Hij doet het geweldig. Bovendien motiveert dat gezichtje om te stofzuigen. :) (idioot maar waar)

 18. sandy schreef:

  Dat hij niet zo´n zelf stofzuigapparaat heeft gekocht voor je. Ideaal, volgens buurvrouw, je zet hem aan bijv. in de huiskamer, gaat zelf naar de slaapkamer, komt terug en stofzuiger heeft hele huiskamer gedaan, gek plat apparaat, wel handig, maar ziet er lang niet zo kek uit. als deze Henry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *