web analytics

17

BWEEEEEEEEEEEGH

Ik heb geen zin. Nergens in. Ik verveel me, al heb ik eigenlijk genoeg te doen. Ik heb er gewoon geen zin in om te doen wat ik zou moeten doen. Ik heb een hekel aan moeten. Ik heb eigenlijk al een paar dagen een hekel aan alles. Ik hoor regelmatig dat het zo heerlijk moet zijn om ‘eigen baas te zijn’. Want: “Je kunt dan zo lekker je eigen tijd indelen hè?” Nou, probeer jij het dan maar eens een jaartje of 12 en dan hebben we het er nog wel eens over, trut! Want het is ook best heerlijk om eigen baas te zijn. Heus. Het is best lekker om m’n eigen tijd in te delen. Maar voor de rest is het klote. En kut. En af en toe is het ook best verdomde eenzaam. En dan vooral vandaag. Ik staar al een paar dagen in de verte van m’n laptop in de hoop op een teken, maar ik zie niks. Ik zou mezelf een schop onder m’n reet willen geven, maar daar heb ik de puf niet voor. Ik wil gewoon helemaal niks. Als ik een vaste baan zou hebben, dan zou ik me waarschijnlijk ziekmelden. Ik denk dat ik nu ook heel zielig zou kunnen klinken aan de telefoon: “Nee, echt, ik voel me slecht, nee, ik trek het niet, nee, ik ben gewoon even helemaal leeg. Ik ben op.” En daarna zou ik een diepe zucht slaken en weer terug in bed gaan. Maar ik heb geen vaste baan, dus als ik niet werk, gewoon de hele dag loop weg te lummelen, dan heb ik daar alleen mezelf mee. Want bij de meeste banen kun je er nog wel eens een offday tussen hebben, beetje hangen, beetje mailen, beetje surfen op het internet, beetje buiten een sigaretje roken en dan toch met een enigszins voldaan gevoel naar huis gaan. Maar als ik geen zin heb, dan is er niemand die tegen me zegt: “Dan maak je maar zin!” Dus ik doe al dagen niks voor m’n gevoel. En ’s avonds voel ik me daar kut over en dan wil ik mijn niks-doen de volgende dag goedmaken. Wat natuurlijk nooit lukt. Dus die avond daarna voel ik me nog veel kutter. En zo kan dat dan dagen doorgaan. Of een week. Maar het erge is; ik zou niet anders willen. Want erger dan dit gevoel is, voor mij, het hebben van een vaste baan. Maar het allerergste is; morgen is er weer een dag.

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. marina schreef:

  wat herkenbaar! ben ook eigen baas en voel me de laatste dagen behoorlijk leeg, maar alles beter dan een vaste baan! laten we maar zeggen dat het “voorjaarsmoeheid” is…..en hopen dat het snel over is

 2. Helene schreef:

  Tss <> “Dan maak je maak zin!”. Zo. Helpt het? En anders ga je maar buiten een sigaretje roken. Of lekker naar het cafe om een borrel te halen. Daar is het al bijna tijd voor, tenslotte.

 3. Webwandelaar schreef:

  Logje schrijven is in ieder geval wel gelukt.
  Kop op. Eet wat zoets…chocola of zo… :-))

  Onder-je-kont-schop-tip: epileer vandaag alles wat je epileren moet. Astrologisch gezien staat de maan in steenbok, dat zijn de beste epileerdagen.

  Ook is het afnemende maan, in die periode wordt alles makkelijke schoon. Dus gooi die was nu lekker in de wasmachine met wat mider zeep of sop wat anders lekker schoon en spoel direct een beetje niet zin weg.

  Of neem een blow en blijf suffen op de bank ;-)

 4. kaatje schreef:

  Pfffff, alsof ik mezelf lees de afgelopen dagen. Zal het dan toch in de lucht hangen? Heb al drie dagen een OFFday! En mijn lievie maar werken. Oke dan, jij een trap onder je kont, ik een trap onder m’n kont en gaan…en dan te bedenken dat ik mijn dag nog moet beginnen. Klaar voor de start….

 5. dré schreef:

  Bij de meeste banen kun je er nog wel eens een offday tussen hebben, beetje hangen, beetje mailen, beetje surfen op het internet, beetje buiten een sigaretje roken ?????

  Sommige eigen bazen staan buiten iedere vorm van de realiteit.

  Overigens, Uranus staat astrologisch gezien in geit, dus vergeet je anus niet te bleken, wel zo fris toch?

 6. susan schreef:

  hmmmm…ik denk dat ik maar weer naar bed ga

 7. Tess schreef:

  Boekhouding en btw aangifte al af?

 8. Irene schreef:

  ha,ha…ik had ook zo’n week, gelukkig is het weer weekend. errug herkenbaar:-)

 9. Doinja schreef:

  En ook ik had zo’n week… gedeelde smart is halve smart! ;-)

 10. Suffie schreef:

  Het is écht tijd voor een biertje….

 11. seriouzz schreef:

  Er moet nog een nieuw blog geschreven worden over “weer zin”!

 12. Marjan schreef:

  Totáál onherkenbaar!! ;-)

 13. stephanie schreef:

  Erg herkenbaar. Maar ik herinner mezelf dan gewoon even dat het MAG. Je bent eigen baas, wat maakt die paar dagen nou uit? Voel je ff ellendig, ga op de bank liggen zappen, ga shoppen, GEEF JE ER AAN OVER!!! That’s the key! Je voelt je namelijk nog rotter omdat je je schuldig voelt tegenover je zelf en dat is veel erger dan tegenover een baas. Na een paar dagen ben je tot rust gekomen en krijg je vanzelf weer energie het helpt.

 14. ellen schreef:

  Helemaal mee eens Stephanie!Stort je er lekker in Luna, alles gaat weer voorbij en dan heb je spijt dat je niet meer genoten hebt van het rondlummelen!

 15. jan schreef:

  ik vind het redelijk dramatisch klinken.

 16. Julie schreef:

  Man. Ik heb voor mezelf beslist dat ik absoluut geen thuiswerk aankan. De laatste twee weken loop ik hier ook al zo te suffen terwijl ik nog honderden dingen had kunnen doen. I feel your pain!

 17. Rose schreef:

  OFtewel: over de dubbelzinnigheid van het leven :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *