web analytics

30

LUNA GEEFT WEG: 2 x MAGGI MOESTUINBAK T.W.V. 155,-

Wie mijn plogs de afgelopen weken een beetje heeft gevolgd heeft het misschien al meegekregen; er is een camerploeg langsgeweest om een filmpje op te nemen! Superleuk natuurlijk, maar ik kan er verder nog niks over vertellen, dus… stay tuned!

Maar… in de tussentijd mag ik van mezelf (en vooral een heel groot beetje van Maggi) 2 moestuinbakken weggeven! Dus… vergeet die mini-moestuinbakjes van de AH (al zijn die ook heel leuk); echt moestuinieren doe je pas met een kickass en XXL Maggi Moestuin-bak!

maggi moestuin

De bak die je kunt winnen is 90 x 90 centimeter en gemaakt door een ambachtelijke Nederlandse timmerfabriek van dik, duurzaam gewonnen en onbehandeld Douglas-hout. De bak gaat minimaal 7 jaar mee en staat natuurlijk geweldig in elke tuin of balkon. Je moet ‘m wel even zelf in elkaar zetten (maar je krijgt er een gebruiksaanwijzing bij en zo heel ingewikkeld is het niet). Je krijgt er ook genoeg aarde bij om je bak mee te vullen, dus daarna kun je meteen aan de slag. Of nou ja, meteen, je moet wel even zelf wat zaadjes kopen (die kun je uiteraard overal online bestellen, maar ook bij de LIDL hebben ze hele goede zaadjes) (als je m’n plog volgt, dan kun je zien dat ik al lekker bezig ben met mijn eigen moestuin en kas) (het is ZOOOOOO leuk om je eigen groenten te (proberen te) verbouwen)!

Ik heb een eigen tuinvriend A. die me helpt met mijn moestuin en kas, want als je mij m’n gang laat gaan, dan doe ik maar wat (zoals vorig jaar) en staat m’n moestuin uiteindelijk vol met alleen maar courgettes, een paar mislukte bietjes en verregende tomaten. Zo heb ik gisteren te horen gekregen dat ik eigenlijk nu weer moet beginnen met het zaaien van nieuwe boontjes, zodat ik elke maand een keertje verse boontjes kan eten. En hij vertelde me ook dat ik maar 1 courgetteplant moet neerzetten, omdat 1 zo’n courgetteplant dus een paar vierkante meter nodig heeft. En het lijkt mij dan wel heel leuk om zowel meloen, courgette, komkommers en pompoenen in m’n tuin te hebben; volgens tuinvriend A. gaat dat allemaal bij elkaar niet lukken, want daar is mijn moestuin simpelweg te klein voor (ik ga het toch gewoon proberen, want ik wil het, ik wil het).

Maar… als je niemand in je buurt hebt met verstand van zaden en zaaien, dan heeft Maggi een heel handige moestuinkalender! Daarop staat precies wanneer je wat moet zaaien en oogsten, zodat je continu (nou ja, de komende 5 maanden dan) groeiende groenten in je moestuin hebt staan. Superhandig!

Dus… wil jij zo’n moestuinbak t.w.v. € 155,- winnen? Voor jezelf? Of voor je kinderen (dan is het misschien nog wel veel leuker)? Laat dan in de reactiemogelijkheid hieronder weten waarom jij ‘m wil winnen! Hij wordt trouwens gratis thuisbezorgd! Ik ben gevoelig voor zielige verhalen en complimenten over m’n plog, blog en moestuinkwaliteiten (“Oooooh, wat groeit jouw sla toch mooi, Luun!”)! Over een week maak ik de winnaars bekend!

Update
Vreselijk hoor, om uit al die verhalen 2 winnaars te moeten (mogen) kiezen! Iedereen sowieso heel erg bedankt voor het meedoen! Bedankt voor alle eerlijke, lieve, ontroerende verhalen… echt tof (al waren sommige verhalen ook zielig, aaaargh)… maar, ik heb volledig random 2 winnaars uitgekozen! En de winnaars zijn; Hanneke Roozendaal en Kimske! Ik ga jullie nu mailen voor jullie adressen en die dan weer doorsturen naar Maggi en dan komt de moestuinbak er hopelijk snel aan!

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. John schreef:

  Mogen moestuinjongens niet meedoen? :-(
  Nou ja, ik reageer toch maar.
  Heb nog ruimte zat in mijn Lidl-kas en zoek nog naarstig naar ruimte waarin ik mijn zaadjes en bolletjes kan laten ontkiemen. Zo’n bak lijkt dus ideaal en kan mooi achterin de kas.
  Veel mooier en duurzamer dan al die plastic potjes die ik aan het verzamelen ben!

 2. Cynthia schreef:

  Nou, als ik dan net zo’n geweldige moestuin krijg als jij, die je op je net zo geweldige website laat zien, dan wil ik ‘m wel. Voor Juul, omdat ze door de pdd-nos weinig interesses heeft, maar dit wel heeeeeel spannend vind. Ze is zo zorgvuldig met sproeien en kijken of er al iets opkomt, zo schattig. En al haar Ah moestuintjes waren mislukt, zielig hè? :)
  En oh, ik heb net mijn balkon opgeruimd, dus ruimte zat!

 3. Gaby schreef:

  Hoi Luna,
  Heel graag zou ik dit jaar toch iets van een moestuin willen hebben. Ieder jaar heb ik een moestuintje via de gemeente Den Haag.Ik heb het met pijn in mijn hart moeten afwijzen.Helaas zit het er dit jaar niet in vanwege een lelijke van de fiets icm tramrails die ik eind januari heb gemaakt. Nog steeds aan het revalideren. (been/enkel gebroken) Loop nu korte stukjes met een kruk Maar mis mijn moestuintje zo. Deze bak zou ideaal zin om hem op poten te zetten zodat ik erbij kan.Je weet nu zelf hoe leuk het is om je eigen groentes te “verbouwen ” Dan misschien toch dit jaar een eigen klimcourgette? In ieder geval veel plezier en een goede oogst in je eigen tuin
  Groetjes Gaby

 4. woordenaar schreef:

  Wij proberen al heel lang een moestuin uit de grond te krijgen, maar ja, oude weilanden dus dikke kleigrond. Kom je alleen met een tractor doorheen. Maar rij een tractor onze tuin in en hij kan niet meer voor of achteruit. Een losse moestuinbak zou wel eens de oplossing kunnen zijn.

 5. willeke schreef:

  Jaaa..Heeel graag! Eindelijk zélf groenten verbouwen..Zodat ik eindelijk zónder gif kan eten!! Niks lekkerder dan dit..Mijn aardbeien waren gelukt nu de rest nog.

 6. Hanneke Roozendaal schreef:

  Beste Luna,
  sinds een tijdje volg ik jouw geweldig leuke, eerlijke en soms ontroerende plogs. Ik ben vooral gecharmeerd van de oprechtheid waarmee jij over je eigen leven schrijft. Veel bloggers laten de buitenwereld alleen de mooie kanten van hun bestaan zien, verpakt ik een gelikt jasjes. Jij niet en daarom is zoveel wat je schrijft herkenbaar.
  Als stiefmoeder en moeder van drie kinderen (waaronder een puber) vind ik het bewonderenswaardig hoe vanzelfsprekend jij met de dochter van J omgaat en ook nog eens pubermeisje M onder je hoede neemt. Ik weet uit ervaring: dat is helemaal niet makkelijk, dus petje af!
  Sinds enkele maanden zit ik thuis met een burn-out, het gevolg van jarenlang te hard werken op een chaotische middelbare school voor speciaal onderwijs en mijn eigen perfectionistische karakter. En hoe raar het misschien ook klinkt: jouw plogs helpen mij heel erg om anders naar mijn eigen leven te kijken. Veel waarden en interesses die jij beschrijft herken ik, maar jij gaat er net iets anders mee om.

  Waarom ik zo graag dit moestuintje van Maggi wil? Omdat ik sinds die ellendige burn-out veel meer geniet van de tuin, omdat ik gefrustreerd raakte van de AH-moestuintjes die ondanks mijn goede zorg nauwelijks opgekomen zijn en omdat ik mijzelf en de kinderen er heel blij mee maak.

  Ik hoop dat mijn verhaal het winnende verhaal is en wij nog dit jaar van heerlijk eigen gekweekte groente kunnen genieten?

  Groetjes,
  Hanneke

 7. Marjan schreef:

  Ik stem voor Juul! De enige in mijn huishouden die dit leuk zou vinden is mijn jongste zoon en hij is er niet meer… en daar waar hij nu is heeft hij geen moestuin meer nodig… Ik stem voor Juul van Cynthia… gewoon omdat Juul zo’n enorme onweerstaanbare glimlach heeft als ze zich heel erg fijn voelt.

  Xx

 8. Liesbeth schreef:

  Hej Luna,
  Ik heb geen zielig verhaal! Heb vroeger heel lang een moestuin gehad waar ik intens van genoot. Maar met een fulltime baan en een partner met een zeilboot heb ik die met pijn in het hart opgegegven.
  Nu wel tijd maar een lijf dat geen grootse tuinactiviteiten meer aankan.
  Wat zou ik het leuk vinden op deze kleine schaal weer het gevoel van vroeger terug te krijgen.
  Mijn eerste moestuinervaring: ik stak mijn hand in de warme grond en vond drie aardappels, plukte boontjes, sneed een kropje sla en had bessen en aardbeien voor toe. Heb me geloof ik nog nooit zo gelukkig gevoeld als op dat moment.
  Dus….

 9. Sharon schreef:

  Ik zou hem heel graag willen winnen voor me kinderen die willen zo graag tuinieren! Mama heeft er geen kaas van gegeten maar met jou tips! moet het vast goedkomen ;-)

 10. Henriette schreef:

  Oooh leuk, er staat er een op mijn ’te kopen’ lijstje maar winnen is natuurlijk helemaal leuk dus ik doe mee.
  Ik zie jou steeds mooie foto’s plaatsen van je groeiende plantjes, nou eehhh de onze zijn helemaal verpieterd. Nienke (ja die dame van 2) heeft de ah plantjes steeds heel mooi water gegeven maar ik met mijn a-groene vingers (die dus meer roze zijn van taart maken dan groen van tuinieren) was uiteraard veel te laat met overpotten, dus ze zijn volledig geruïneerd. Eerst had Nienke natuurlijk al een keertje alle kleine kaartjes (wat is wat) uit alle potjes gehaald, dus het zou sowieso een complete verrassing zijn geweest wat er uiteindelijk uit welk plantje zou zijn gegroeid. Ik zie dat namelijk ook totaal niet aan de blaadjes enzo. Maar goed, ze liggen nu in de groene kliko. Kan hierbij geen foto plaatsen he, want de overgepotte bak zag er wel heel zielig uit. Maarreh… ik wil die madam dus wel graag iets bijbrengen van zaadjes en plantjes en bloemetjes en dat je zelf ook tomaatjes kan laten groeien en van die mini komkommertjes en dat je die dan ook water moet geven en uiteindelijk kunt opeten.
  Nu heeft ze afgelopen week van de peuterspeelzaal een zonnebloemplantje meegekregen. Die hebben ze daar met liefde laten groeien vanuit een klein zaadje. Hij is overgepot en staat nu in een grote bloempot naast haar minihuisje, helemaal trots is ze erop en dus gaat ze hem ook elke dag water geven. Nu de rest van de plantjes dus nog. We hebben met name gewoon gras en tegels achter het huis, en daar waar grond is, is teveel schaduw voor tomaatjes en komkommertjes, dus het moet sowieso een moestuinbakje worden. En uiteindelijk misschien nog wel soort klein kasje maar dat zien we tzt wel weer. Ik denk dat ons meisje dit al helemaal geweldig gaat vinden. Dus….. x van nienke! We duimen! (Oh en als het verhaaltje nog niet helemaal voldoende is om te winnen…dan maak ik toch een mooie taart voor je om je om te kopen? Hehe)

 11. kimske schreef:

  Er was eens een tomatenplant,
  Zomaar bij de fam. T beland.
  Het huilde en bezweek,
  Toen ze de site van Luna bekeek.
  ‘kijk mevr. T! Dàt is pas een moestuin’
  Zet die van AH liever bij het puin.
  Mevr T heeft flink gebaald,
  Ze had immers een kasje bij het tuincentrum gehaald.
  Op een radijsje na,
  Groeide er niets..zelfs geen sla.
  ‘ kom mevr T, kijk niet zo sip.
  Kijk maar naar Luna, wat zij doet is je tip!
  Zet een échte moestuin neer
  En probeer het dan met je kinderen, nog eens een keer. ‘
  Dochterlief droogde haar traantjes vlug.
  ‘komt met die bak… Mijn plantje weer terug?’

 12. mariët schreef:

  Jeej. Dit vind ik leuk. Vorig jaar op mijn verjaardag veel zaakjes gekregen en al gaan oefenen. Nu zou t nog beter kunnen lukken ;)

 13. yvonne schreef:

  Omdat bijna al onze AH plantjes mislukt zijn ondanks alle goeie zorgen van mijn kids (7 en 10 jaar). :-( We willen graag een nieuwe kans en dat moet lukken met die mooie bak van je! Groet Yvon

 14. Gonda Schalij schreef:

  Hoi Chantall,

  Ik wil hem graag winnen! Niet voor mij zelf, want ten eerste heb ik geen groene vingers en ten tweede is het veel leuker om te geven dan te krijgen

  • leonne schreef:

   Hoi Chantall, ik wil hem graag winnen voor die kanjers van ons op Marienwaardt. Groep verstandelijk beperkte mensen die daar van alles op tuin gebied doen. Er is grond genoeg maar nog geen werk erin, misschien is dit iets om voor ze te beginnen. Groetjes

 15. LL schreef:

  Ooit had ik een prachtige moestuin nabij Nijmegen, maar nu woon in Den Haag. In een hofje zonder tuin. Dit zou een uitkomst zijn!

  En, wat zit je haar mooi.

 16. Patricia schreef:

  Waarom ik wil winnen is simpel: ons zoontje Dean is dol op zijn moestuintje alleen overleefd er niks in de grond van onze tuin. Om te kunnen tuinieren moet hij nu naar opa en oma waar hij zijn eigen stukje tuin heeft. Dit wil hij ook graag in onze eigen tuin kunnen doen dus dit is zijn kans! Lieve Luna geef dit lieverdje van 4 zijn eigen moestuintje.

 17. lijn schreef:

  Nou, die wil ik dus best wel winnen! Omdat, tegen alle wetten der logica in, AL mijn Albert Heijn moestuintjes zijn opgekomen. Ik bedoel, de week ervoor heb ik nog een Texaanse schijfcactus doodgekregen. Vier jaar over gedaan, kostte best veel moeite.
  Maar nu dus al die moestuintjes. En mijn kind gelooft dat ik een soort magische oppertuinier ben. Dan moet je wel.

 18. nath schreef:

  Lieve Luna,

  Al van bijna het begin volg ik hier jouw avonturen en leventje en zag je groeien tot de persoon die je vandaag bent.
  Ik evolueerde samen met je mee, ik huilde en lachtte samen met jou maar bovenal is het telkens genieten van jouw schrijfstijl.
  Ik zou heel erg graag willen meedoen om zo’n geweldig moestuinbak te winnen omdat ik gek ben op zelfgekweekte tomaten, courgetten, sla en boontjes.
  Jammer genoeg heb ik het dit jaar moeten opgeven omdat ik mij niet meer kan bukken doordat ik fibromyalgie heb en financieel is het niet haalbaar om zelf verhoogde bakken aan te kopen :-(.
  Dankzij deze bak zou al dat lekkers weer binnen handbereik kunnen komen … bodempje er in, poten er langs en ik kan weer tuintje spelen dankzij Luna, een beetje van mezelf en een beetje van Maggi ;-).

 19. bas schreef:

  Dag blogmeisje L. Ik ben vast veel te laat maar doe toch maar een poging..Het lijkt me geweldig om naar buiten te lopen, te oogsten en vervolgens te gaan koken met verse ingredienten! PS. nog tips om vraatzuchtige slakken te bestrijden? Mijn huisegel kan ze niet meer aan..

 20. Mandy schreef:

  Oh Luun, ik lees zo graag jouw plogs. Ze zijn natuurlijk de allerleukste!
  Om maar te zwijgen over die geweldig knappe dieren van je.
  Genoeg geslijmd, ik zou de bak graag voor mijn oppaskindjes willen zodat ik bij hen thuis ook een gave moestuinbak kan maken. Ik heb er zelf al 1, dus wil deze meteen weer doorgeven aan de kleintjes.

 21. Gerda schreef:

  Nou kom maar op met die bak! Misschien dat ik dan iets meer er uit haal dan 5 tomaatjes, 2 kleine courgettes en een stronk chinese kool die de slakken (?) denk ik helemaal opgevroten hadden vorig jaar. Ik zou de bak dan op een heel andere plek zetten dan waar het tuintje nu is. Meer zon en waar ik makkelijk bij kan om met een penseeltje de courgettebloemen kan bevruchten. (zoekt nu jou plog van vorig jaar op om het nogmaals te bekijken…) ;-)

 22. Marieke schreef:

  Ik zou deze moestuinbak ontzettend graag winnen voor mijn neefje R., en ik zal je vertellen waarom. (Pak er maar even een zakdoek bij!) Mijn neefje was nog maar een baby toen zijn mama – mijn schoonzus – heel plotseling overleed. Een enorm verdriet en een ellendige tijd; niet alleen voor mijn broer, maar voor iedereen om hem heen. Zo liefdevol als jij je nu ontfermt over dochter S. en oppaspuber M., zo liefdevol hebben wij ons ontfermd over neefje R. Het ventje heeft heel wat dagen en weekenden bij ons doorgebracht, zodat mijn broer alle ruimte kreeg om te rouwen. (Ik vind het overigens bewonderenswaardig hoe mijn broer zich door die periode heen heeft geslagen. Soms letterlijk!) Neefje R. is uitgegroeid tot een vrolijke kleuter. Hij is inmiddels 6 jaar en wordt binnenkort 7. Hij heeft het er soms best moeilijk mee dat hij geen mama meer heeft en zijn klasgenootjes wel. Maar… hij krijgt binnenkort ‘een nieuwe mama’, zoals hij het zelf noemt. Wat we allemaal hebben gehoopt, is gebeurd: mijn broer heeft het geluk weer gevonden! :-) Hij en zijn vriendin hebben een huis gekocht, waarvan ze deze week de sleutel krijgen. Het is een voormalige boerderij, waar neefje R. zijn eigen lapje grond krijgt. En nog meer goed nieuws: mijn broer gaat volgende maand trouwen! Ze houden het kleinschalig, net als jij en J. (Volgens mij heeft mijn broer trouwens dezelfde naam als jouw man…) Mijn broer z’n vriendin is onlangs op een vervelende manier haar baan kwijtgeraakt. Nu alle dozen voor de aanstaande verhuis zijn ingepakt, heeft ze zich samen met neefje R. op Project Moestuin gestort. Het is geweldig om te zien hoeveel lol ze samen hebben met het wroeten in de potgrond, het verspenen van plantjes, het oogsten van de eerste radijsjes, enzovoorts. Voor haar een therapeutische bezigheid, voor mijn neefje heel belangrijk voor de hechting. Dus… ik zou neefje R. voor zijn nieuwe thuis, voor zijn nieuwe mama én voor zijn verjaardag heel graag zo’n XXL moestuinbak cadeau doen. :-)

 23. Peter schreef:

  Ik wil best mee doen om een moestuinbak te winnen, maar ja, ik win nooit wat :-(

 24. Irmelin schreef:

  Oh, wat een zielige verhalen! Hier kom ik nooit overheen. Nou ja, misschien toch wel. :-) Ik heb mijn mooie moestuinbakken achter moeten laten in mijn volkstuin, die ik helaas niet kon houden vanwege het feit dat mijn (inmiddels ex-)lief niet meer met me verder wilde. Ik heb heel veel achter moeten laten, van veel dingen afstand moeten doen,
  maar dat ik mijn fijne volkstuin niet kon houden, dat vind ik nog steeds het allerergst. Maar… het goede nieuws: ik heb een huis gevonden mét tuin. Fijn voor mijn kipjes en de honden. Moestuinbakken zouden geweldig goed op de tegels kunnen (vééééél tegels in de nieuwe tuin). Ik heb al radijs, sla, tomaat en courgette voorgezaaid. En oh, wat zou het fijn zijn als ik die binnenkort in zo’n mooie moestuinbak kan zetten. Maar ja, zoals Peter hier boven mij ook al schrijft: ik win nooit wat.
  En ook al win ik niet, ik blijf je plog heus volgen, veel te leuk! Nou, doei!

 25. patchwork schreef:

  Die bak heeft geen bodem en kan dus niet op pootjes toch? of wel?

 26. Anne-Marie schreef:

  Hoi Luna,
  besloten toch maar mee te doen, want zoals ze dan zeggen “niet geschoten is altijd mis”. Alhoewel ik hem zelf ook wel heel erg leuk vind natuurlijk heb ik besloten mee te doen voor mijn vriendin A. (Ik geef haar volledige naam en adres natuurlijk met alle liefde door maar liever niet in deze reactie). Ik zal even in het kort haar laatste 3 jaar beschrijven.
  Door omstandigheden moest ze haar huis verkopen, zoals veel mensen tegenwoordig, met verlies. Daarbij raakte ze haar baan kwijt en kwam in de schuldsanering terecht. Ze heeft een tijd met haar zoontje bij haar ouders gewoond maar kreeg uiteindelijk gelukkig een huurhuis in het dorp waar ik ook woon toegewezen.
  Toen ze net weer een beetje rust kreeg kwam haar vader onverwacht te overlijden. Vorige jaar werd schildklierkanker bij haar geconstateerd en nu loopt ze ook nog in het ziekenhuis ivm een knobbel in haar borst (waar helaas nog geen uitslag van is).
  Kortom: het zijn 3 ongeloofelijk zware jaren geweest voor haar, toch is ze ondanks alles nog seeds positief en staat altijd klaar voor iedereen. Ze houdt ontzettend van knutselen en tweedehands spulletjes opknappen om haar huis en tuin gezellig te maken en ik moet zeggen: dat lukt haar heel goed!

  Natuurlijk heeft ook zij met haar zoontje een AH moestuintje gemaakt dus ik zou het heel erg leuk vinden wanneer ze de plantjes in deze moestuinbak in de tuin kunnen zetten!

  Groetjes!

  PS: om dan ook maar een compliment ertegenaan te gooien: knap dat je toch nog wat AH moestuinplantjes in leven hebt weten te houden :-), ik had de bak compleet maar er is weinig wat in leven gebleven is :-(

 27. antonia reeskamp schreef:

  Ach, ik oude tuinierende oma zag hem staan bij de boni vandaag en werd op slag verliefd op die bak! Heerlijk om hem op sta hoogte te zetten zoals hij daar stond en leuk in alle vakjes mijn keukenkruiden en wat sla te kweken. Ook zo leuk voor mijn klein-kindertjes, een kleuter en een peuter, die ik de liefde voor plantjes probeer bij te brengen. Ik zag het al helemaal voor me achter de keuken op mijn terras! Graag, graag, zou ik die willen winnen!

 28. antonia reeskamp schreef:

  Nee dit had ik nog niet gezegd! Ach, ik oude tuinierende oma zag hem staan bij de boni vandaag en werd op slag verliefd op die bak! Heerlijk om hem op sta hoogte te zetten zoals hij daar stond en leuk in alle vakjes mijn keukenkruiden en wat sla te kweken. Ook zo leuk voor mijn klein-kindertjes, een kleuter en een peuter, die ik de liefde voor plantjes probeer bij te brengen. Ik zag het al helemaal voor me achter de keuken op mijn terras! Graag, graag, zou ik die willen winnen!

 1. 22 april 2015

  […] zet m’n Maggi-moestuinbak-actie online (die kun je nog teruglezen: HIER). Je kunt nog meedoen, maar ik kan nu al niet kiezen uit alle lieve reacties,  ik gun iedereen […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *