web analytics

36

LUNA EN P. IN DE BAN VAN ‘TWIN PEAKS’

“Nee, dit kan niet het einde zijn. Nee, dat kan niet. Ah, nee!”, riepen P. en ik vertwijfeld toen we de laatste seconden van seizoen 1 van ‘Twin Peaks’ zagen. Who killed Laura Palmer? Nu wisten we het nog steeds niet. Partner P. en ik zijn vorig weekend enthousiast begonnen aan de dvd-box met daarin de pilot en de eerste 7 afleveringen van ‘Twin Peaks’. We zijn er nog niet helemaal uit waar we precies waren en wat we precies deden toen de rest van de wereld in de jaren 90 in de ban van deze serie was, want wij hebben toentertijd nooit een aflevering gezien. Maar toen wisten we niet wat we nu wél weten. ‘Twin Peaks’ is fantastisch! Geweldig! Super! En we zaten er helemaal in. Dus nadat de credits van seizoen 1 over ons televisiescherm waren gerold kregen we meteen last van afkickverschijnselen. “P., we moeten nu meteen naar een winkel waar ze dvd’s verkopen. Nu meteen, het kan nog voor sluitingstijd. Dan kopen we serie 2 en dan blijven we de komende dagen binnen om ze te kijken. Ik moet weten wie Laura Palmer vermoord heeft. Kom, we gaan!” En we gingen. Naar de FAME in de Kalverstraat. Om er daar achter te komen dat heel seizoen 2 niet op dvd verkrijgbaar is. Een drama was het. En dat drama werd nog groter toen ik op internet las dat heel seizoen 2 misschien wel nooit op dvd zal verschijnen. Grote, heel grote paniek hier in huize Luna en P.! Who killed Laura Palmer? Onze toekomst mocht er niet uit bestaan dat we dat nooit te weten zouden komen. Who killed Laura Palmer? Het zweet brak ons uit. Dat was dinsdag. De afgelopen 4 dagen heeft mijn computer overuren gedraaid. Non-stop is mijn apparaat bezig geweest om bijna 6 Gb aan illegale tv-rip te downloaden. En nu zijn ze binnen. Alle 22 afleveringen van seizoen 2. We gaan ervoor.

Dit vind je misschien ook leuk...

36 reacties

 1. henk schreef:

  ’t Was Killer Bob.
  (Maar wie is Killer Bob?)

 2. blue schreef:

  owwwww Luun
  begrijp precies wat je bedoelt.Koel he die serie? Heb hem destijds niet gevolgd maar heb de video’s vorige winter geleend bij de bieb…in totaal 8 uur was het ofzo…genieten!!!!!!!

 3. ientje schreef:

  Ja, echt een superserie. Was toen veels te jong om er naar te kijken! Was echt bang van sommige figuren, maar ik zou hem ook graag op DVD hebben…

 4. frommel schreef:

  luna. serie 2 zou in spetember uitkomen maar komt nu waarschijnlijk in feb.2005 uit. ik kocht serie 1 (mooie box trouwens) in dec. 2003 en wacht dus al bijna een jaar. heb srie 1 nu al 3x helrmaal bekeken. kan je serie 2 niet voor mij branden? ah toe please?????????

 5. frommel schreef:

  @blue. de hele serie duurde inclusief fire walk with me +25 uur.

 6. Jirnsum schreef:

  Briljante serie inderdaad: werd met het hele gezin naar gekeken.

 7. Kikkertje schreef:

  Aha. Leuk Cluedo. Ik gok dat de Butler Laura heeft vermoord met een mes uit de huiskamer!

 8. blue schreef:

  Fire walk with me, das toch die vreemde video?? Die heb ik hier op de plank staan!(mag je wel lenen Luna)
  Maar was het écht 25 uur?? Kan ookw el hoor, ben er een herftvakantie aarig zoet mee geweest. Idee: ga ik deze herfstvakantie weer doen!!!

 9. Groentje schreef:

  Maar goed dat het slecht weer wordt. Kan je lekker binnen zitten tv kijken. Ach met mooi weer had je ook binnen gezeten. Als je er maar achter komt wie Laura vermoord heeft.

 10. Roos schreef:

  Koffie en een donut ;-) ?

 11. Luna schreef:

  Nee, blue, alleen de pilot en seizoen 1 zijn samen iets van 8 uur… dus die heb je toen waarschijnlijk gehuurd… seizoen 2 is 22 keer 45 minuten… frommel bedoelt denk ik dat alles bij elkaar 25 uur duurt…

 12. Paul H schreef:

  Ok ik geef toe, ik heb het gedaan. Zo dat is ook weer de wereld uit..

 13. blue schreef:

  ??????? snap er niks meer van, ga gauw us in de bieb kijken….

 14. Ab schreef:

  Nee, het was niet killer Bob. Die zat niet eens in het script. Hij is later door David Lynch toegevoegd. Met de montage van de beelden was Bob te zien in een spiegel van de hotelkamer. Hij was een set-belichter die toevallig te zien was. Zijn karakter is later toegevoegd aan het script.
  Net als de Log-Lady…. :-)

 15. Luna schreef:

  Hohoho! We gaan hier toch niet te diep op alles in? Dat ik straks hier lees wie het heeft gedaan! Dat zou echt heel dramatisch zijn… Ik schenk mezelf net een rood wijntje in en ga beginnen aan ‘Episode 10, The Man Behind Glass’… Partner P. is afgehaakt…

 16. blue schreef:

  enjoy!
  ik ga niet verklappen wie ut gedaan heeft…ben ut een beetje vergeten vrees ik…erg hé? (zal de wijn zijn hahahh)

 17. Suffie schreef:

  Als jij het volgende rondje betaalt, zal ik niets verklappen…

 18. Sander schreef:

  Luna, niet dat ik je enthousiasme de grond in wil trappen hoor, maar…

  Na het zien van de HELE serie SNAP JE ER NOG GEEN REET VAN! De laatste (paar) afleveringen zijn namelijk te vaag voor woorden.

 19. Kaatje schreef:

  Oké, begin dus niet aan de Sopranos want dat kost je een vermogen aan dvd boxen.

 20. Erwin schreef:

  Seizoen 2 is volgens mij niet meer geregisseerd door David Lynch en dat is wel heel jammer en aan te zien.

 21. Eveline schreef:

  Oooohhhh, Twin Peaks! Dat keek ik ook altijd. En via school kreeg ik Vrij Nederland en daar stond dan elke keer een soort van column in over de serie. Ge-wel-dig vond ik ’t. Snapte er geen ruk van, maar bleef kijken. Ruiten bloesjes waren toen erg in, opeens.
  Ik heb ooit ook eens Laura’s dagboek gelezen, maar dat was lang na de serie. Pfff, heb nu ook zin om de serie te kopen/downloaden…

 22. Eveline schreef:

  Oh, en is de eigenlijke volgorde niet: Fire, walk with me (de fim dus), dan de pilot en dan de serie? Ik bedoel chronologisch gezien dan..?

 23. bartke schreef:

  Twin Peaks! Alles gezien: een wekelijks ritueel destijds, voor de tv bij toenmalige vriend en zijn huisvriend… wij zongen extatisch de tune mee bij aanvang van elke nieuwe aflevering!
  Maak je geen zorgen, de tweede serie is minstens zo goed. Er wordt wel min of meer duidelijk wie de Moord(en) heeft gepleegd, maar er worden zoveel meer raadselen opgeroepen dat je er evengoed niet veel van snapt.. wat juist de grap is.
  Lynch strooit met allehande aanwijzingen en geheimzinnige tekens… is er wel een verband? Of is die serie een grote farce? Destijds (“we schrijven najaar ’91)” stond er wekelijks een stukje in VN van eenTwin Peaks-duider… Als je de tweede serie hebt gezien, kun je die altijd nog ergens opduiken.

  De zogenaamde pilot/ prequel “fire walk with me” werd pas achteraf gefimd en uitgebracht. (Werd als ik me niet vergis geregisseerd door Lynch dochter, die ook het geheime dagboek schreef.) Een tegenvaller, een draak… en maar janken, die Laura. Goed dat ze dood is in die serie.
  Veel plezier!

 24. Ab schreef:

  Kijk dan gelijk ook naar; Dune, Blue Velvet, Wild At Heart en Mullholland Drive. Heb je gelijk alles gezien wat de Lynch gemaakt heeft en de moeite waard is.

 25. tomadde schreef:

  Als je gedaan hebt met kijken, kan je ze dan eens op cd branden en aan mij doorspelen ? Ik herken mezelf 100% in één van de meest frustrerende ervaringen ooit …

 26. Jochem schreef:

  Luna, heb je Mulholland Drive al gezien? Die is idd super tof!

 27. blue schreef:

  hm ben ff naar de bieb geweest
  en het klopt..ik heb alleen episode 1 gezien…geen wonder dat ik (niet meer) weet wie de dader is hahahahahahha….maarre…nu is er wel een bewustmakingsproces op gang gekomen…..ik MOET 2 zien!!! Kan ik me ook inschrijven voor een illegale versie van episode 2 Luna??? Ga vanavond nog maar us in de herhaling met episode 1 zuchtzwijmel…:)

 28. Eric schreef:

  De televisiemaatschappij vond het destijds zo’n vage serie worden dat ze uiteindelijk de stekker eruit trokken. Nog voordat de moord was opgelost…

 29. Aardbei schreef:

  Die film, zat daar niet David Bowie in?

 30. blue schreef:

  VAAGGGGGGG???
  welnee, GAAFFFFFF
  Enne Bowie heb ik nergens gezien in TP

 31. Sambo schreef:

  saan dAR IIK weer zijn , iik nooit kijke twin pieks, ik kijk alleen bam bam bam film

 32. shyam schreef:

  ‘Enne Bowie heb ik nergens gezien in TP’

  Hij zit in de beginscenes van de film ( toch wel heel duidelijk herkenbaar maar wel kort )

  Iedereen zegt, in navolging van de pers, dat de film ‘Fire walk with me’ slecht was maar dat is lariekoek, ik vond hem toen al steengoed, zeker als je Twin Peaks destijds gevolgd had.
  Wel moet je de film (die ná de serie gemaakt is) ook ná de serie bekijken
  Het is een prequel, speelt zich af vóór de serie

 33. irish & daf schreef:

  wwY snappen eGt niiet hOe diie fiilm iin elkaar ziit.. kUnnen jUllY dat miiSsChiien UiitleGGen??(A) en laUra waS tOgh vermoOrd doOr haar vader..??

 34. janine schreef:

  je moet gewoon nog even wachten tot september oktober dan komt ie echt

 35. miep schreef:

  het was laura dr vader.

  zo.

 36. VORTEX schreef:

  Heb gelezen ergens dat ie eind 2006 begin 2007 toch nog uitkomt :P eindelijk stomme stink americaantjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *