web analytics

13

LUNA EN P. IN ANTWERPEN, DEEL 4

Ons doel in Antwerpen was simpel. We wilden iets voor ons huis kopen. Al was het een bloempot. We hadden van vrienden gehoord dat Antwerpen het helemaal heeft als het op interieurgebied aankomt en gelukkig vonden we zaterdag in het allerschattigst oriëntaals winkeltje Bazar Bizar hét perfecte kleed. Een prachtig kleed van gevlochten glimmend riet in verschillende houttinten. Het was 3 bij 4 meter en precies waar we al tijden naar op zoek waren. “Maar hoe krijgen we ‘m naar huis?”, vroeg P. zich hardop af. “We gaan er gewoon voor”, zei ik stoer. “Maar eerst naar de kroeg. Bier drinken. Daarna halen we ‘m op en gaan we richting huis. We kunnen ‘m onmogelijk door heel Antwerpen slepen.” En hoewel P. eigenlijk niet drinkt, deed hij gezellig mee met mijn bierproeverij en werden we heel dronken in een achenebbisj Vlaams pubje. Wij zaten tussen smoezelige Belgen met lang vettig haar, de barvrouw rookte een sigaretje en bracht ons nog maar een grote fles La Chouffe. Als een balletje verlieten wij het café om weer naar Bazar Bizar te lopen. “Nu we toch bezig zijn, wil ik eigenlijk ook wel zo’n groot Marokkaans dienblad”, zei ik hebberig. “En die poefkussentjes zijn ook heel leuk en die wierook is ook wel heel lekker.” Nog steeds dronken en in een uitgelaten stemming liepen P. en ik met het kleed op onze schouders, een dienblad met een doorsnede van 1 meter, een poefkussen én nog onze gewone tassen door de binnenstad van Antwerpen. Daarna met de hele handel een bus in. En daarna met ons nieuwe huisraad de trein in. Wij waren een bezienswaardigheid op zichzelf. Thuis legden we het kleed neer en we zagen dat het goed was. “It really ties the room together”, zei P. toen we tevreden op de bank zaten.

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Kikkertje schreef:

  Luna, kun je geen digitale filmpjes maken de volgende keer. Je hebt toch veel meer ruimte bij je nieuwe provider.
  Ik – en wellicht ook de andere lezertjes – hadden graag bij dit verhaal ook bewegend beeld gezien :)

 2. Luna schreef:

  Ik vergeet eigenlijk steeds dat ik met m’n digitale camera ook filmpjes kan maken!

 3. leila schreef:

  Grappig, mijn vriend woont daar, in die straat. Hahaha, wat leuk. Prachtig he?

 4. Linda schreef:

  Yeah dude…

 5. ientje schreef:

  Leuk… Heb je trouwens geen leuk adresje in Nederland? Mijn mailbox staat open! :)

 6. pm schreef:

  “I’m the Dude! People call me the Dude!”

 7. blue schreef:

  Toch geslaagd! En nu maar genieten van je kleedje ;)

 8. jp schreef:

  en nou maar zorgen dat er niemand op het kleed pist

 9. karin schreef:

  Ik kom zeker 2x per jaar in Antwerpen (bij voorkeur (ook) rond kerst.) Antwerpen heeft sfeer!

 10. reykjavik schreef:

  O Heilige Help! Tot mijn grote ontsteltenis neem ik waar dat overhiped Loen na Nederland thans ook mijn vaderland Belgie gaat ontkuisen. Awel, stormwind, kunt ge niet beter aan de noordkant van de stippellijn blijven? Zeker en vast!

 11. Morpurgo.tk™ schreef:

  Helemaal top als alles zo mooi blijkt te zijn als je denkt

 12. anne marie schreef:

  Hoi,

  Leuk dat jij zo’n dienblad van een meter gevonden hebt; ik ben op zoek, maar wil een koper(kleurige). Ik heb er nu één van metaal, ook mooi.. maar toch. Hoe ziet dat blad van jou eruit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *