web analytics

18

LUNA EN HET MUZIEKSTOKJE

Er is een trend gaande in weblogland; estafettestokjes. Dit zijn virtuele stokjes waar een aantal vragen aan hangen en die steeds doorgegeven worden van de ene weblogger naar de andere. Het muziekstokje kreeg ik van Frédéric van Druppels (www.frederic.devries.easynet.be/weblog/). Frédéric was een beetje bang dat ik het stokje weer met lichtsnelheid zou teruggooien, maar ik vind dit een leuk stokje. De vraag die eraan hangt; wat zijn de drie laatste cd’s die je draaide?

1. Luka Bloom / Riverside
Luka Bloom is een klein, Iers mannetje met een akoestische gitaar. Dat en niet meer dan dat. Ik zag hem vorig jaar voor het eerst live in De Kleine Komedie in Amsterdam. Gaan die prachtige liedjes uit dat lelijke mannetje komen, vroeg ik me af. Maar toen hij begon te zingen was ik verliefd. Voor altijd. Pure poëzie.

2. Madonna / The Immaculate Collection
Ik geef het toe; ik ben zwaar fan van Madonna. Al jaren. Geen beter wakker worden dan met ‘Holiday’, ‘Into the Groove’ of ‘Material Girl’. Deze cd zou bijna perfect zijn, ware het niet dat ‘Dress You Up’ er niet op staat. Twee jaar terug ben ik voor het eerst op ‘wintersportvakantie’ geweest. Luna houdt niet van sport en al helemaal niet van skiën, snowboarden of langlaufen, maar toen ik in m’n eentje met m’n discman, deze Madonna-cd en m’n biertje in een café zat te kijken naar al die actieve mensen voelde ik me even ultiem gelukkig.

3. Portishead / Roseland NYC Live
Deze cd is briljant en perfect. Voor zomaar, voor erbij, voor bij het eten, voor bij het werken, voor tijdens het slapen, maar vooral na een avond chemisch stappen. Al m’n vrienden hebben deze cd en haast standaard wordt hij tevoorschijn gehaald als we bij iemand thuis gaan ‘afteren’. Jointje erbij en volmaakt genieten.

Nu is het dus de bedoeling dat ik het stokje weer doorgeef aan iemand anders. Ik denk dat ik Aliëtte van www.snotverjeppie.com er wel blij mee maak.

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Julius schreef:

  dus je houdt van MLVC? wat is dan je punt, qua mij?
  http://jthz.com/madonna (you’ll love it)
  Als er al iemand cosmisch met mij in verbinding zou staan, dan is zij het wel, namelijk ;-)

 2. ano.. schreef:

  toeval troef…
  ‘Can’t help falling in love’ knetterde net door mijn boksen toen ik dit las. (of was het bridge of sorrow )

 3. Merel schreef:

  Jaloers! Ik wilde ook naar Luka Bloom vorig jaar in de Kleine Komedie!

 4. Gizmo schreef:

  Portishead heerst

 5. Klaverhand schreef:

  Amelita Baltar zingt Piazzola
  Mozart (40e)
  Manu Chao: Proxima estacion
  en Coltrane, of course

 6. Suzanne schreef:

  Ik vind dat iemand hier een eigen column op een eigen pagina met eigen lezers zou moeten beginnen en niet constant zijn mening in ellelange stukken op het reactieforum van Luna’s pagina zou moeten plaatsen. Luna is van Luna. Piss off (ben vandaag in een agressieve bui en ik bedoel JOU, ja, tis voor de mensheid maar te hopen dat mijn trein geen vertraging heeft)

 7. jult.net schreef:

  Ah, the old “je kunt niet lange stukken schrijven in een webforum” argument. Just what we needed to hear, yet another limitation on the used-to-be-free internet.

  Dat schreef ik trouwens al:
  Ik weet niet wat ik hiervan moet denken, al die overdreven aandacht. Als Luna wil dat ik hier oprot, dan is het schrijven van hele verhaaltjes over mij not the way to go. Ze geeft me publiek de kans op weerwoord, dat is nog redelijk netjes, vind ik.

  Die eigen collumns die zijn er al, en reageren doe je maar in usenet, dan ziet iedereen tenminste wie je echt bent, niet dat anonieme gedoe hier, waar iedereen iedereen kan pretenderen te zijn.

 8. Ed schreef:

  Wat een toeval, zit ik voor het eerst rond te kijken op het weblog-land en loop ik via whiskas.net tegen het fenomeen “estafette stokje” aan.
  Je volgt dat stokje via link naar link en waar kom je uiteindelijk weer uit………

 9. Ed schreef:

  Wat is trouwens het probleem met jult.net???

 10. Dolf schreef:

  leuke reactie op het stukje van Luna over muziek. Of is het juist de bedoeling om maar een eind weg te leuteren?

  Wat Luka Bloom betreft: helemaal mee eens.

  Favoriet im mijn huiskamertje: Perfect Circle.

 11. Ed schreef:

  Volgens mij begon het stuk met een beschrijving over het fenomeen “estafette stok”.
  Nergens kan ik eruit halen dat het de bedoeling is om mijn favoriete CD collectie op te gaan noemen…………

 12. Suffie schreef:

  Luna, je stijgt weer in mijn achting…

 13. Trio de twee wezen schreef:

  Hey Jult… wie pretendeer jij trouwens te zijn??

 14. Suffie schreef:

  Voor iemand die zich op zijn site aanbiedt om een beetje leven op je site of usenet te brengen, reageert hij wel wat geprikkeld….

  Laten we het asjeblieft weer over Luka Bloom hebben….

 15. hinke schreef:

  Ik begrijp ook niet zo goed wat het probleem is met julius/jult. Dat “IN DE AANBIEDING; JULIUS” een vervolg was op het stukje “LUNA WEET NIETS TE SCHRIJVEN” zegt natuurlijk al genoeg. Volslagen onnodig bitchy en over-the-top stukje in ieder geval.
  Anyway, sommige logs worden een stuk interessanter door de reacties die er geplaatst worden. Al dat meelullen met c.q. slijmen bij de logschrijver m/v dat ik her en der tegenkom is dodelijk saai en misselijkmakend..

 16. Suzanne schreef:

  Suzanne is Suzanne en niet anoniem, maar gewoon geirriteerd (en voorlopig niet digitaal leverbaar, hoewel wel eigen column en nee maak geen reclame, ik krijg gewoon netjes betaald). Laten we het over muziek hebben: Ik ben blij: ik ga naar Tori Amos volgende week woensdag…

 17. Dolf schreef:

  Maar de logschrijver moet wel braaf blijven?

 18. Trio de twee wezen schreef:

  Yeah! Helemaal mee eens! Fijn als de meute eens flink tegendraads overhoop wordt gekukeld. Heel verfrissend tussen alle “me too” verhalen vol politiek correct gebabbel en “Foei, Stoute Man” uitspraken. Daar worden weblogs en nieuwsgroepen alleen maar leuker van.

  Maar als de tegendrader megalomane en narcistische trekjes begint te vertonen, zijn eigen foute uitspraken verbloemend met een “dat was maar om jullie te testen” of “dat deed ik expresso”, en uiteindelijk iedereen probeert te verblinden met zijn eigen fantastische en superieure Ikke, dan is voor mij de lol er snel af….