web analytics

76

LUNA EN HET KONIJNTJE

Vriend F. is er een van het type oerman. Groot, sterk en tijdens gesprekken begint er altijd wel een zin met: “Toen ik nog bij de commando’s zat.” Vriend F. is ook jager. Een fanatieke, met een heleboel geweren met extra gadgets. Groot was zijn verbazing toen ik vertelde dat ik nog nooit konijn had gegeten. “Dat is zielig”, probeerde ik. “Zielig? Zielig?”, riep hij. “Als ik in de gelegenheid ben, dan zal ik een konijn voor je schieten.” Al is vriend F. al 19 jaar in het bezit van vrouw T. en 4 jaar in het bezit van kind B., toch voelde ik me meteen zijn oervrouw. Een man die een konijn voor je gaat schieten, dat maak je tenslotte niet elke dag mee. Gisteren was het zover. Vriend F. had konijnen geschoten op een Amsterdams kerkhof. “Om 4 uur ’s morgens lag ik tussen de grafstenen”, vertelde hij. “Prachtig. Ik heb 24 konijnen geschoten.” Hij had ze daarna eigenhandig geslacht. “Ook zelf het velletje eraf gesneden?”, vroeg ik en ik dacht aan zachte konijnenbontjes. “Natuurlijk”, zei hij. En omdat vriend F. vindt dat een jager zijn eigen vlees moet kunnen klaarmaken zat ik gisteren met een stuk gebraden konijn op bord. En het was heerlijk! Het was subliem! En ik had bijna geen moeite met de botjes die er toch wel heel erg als een konijnenskeletje uitzagen. Na het eten gingen we met het hele gezin nog even uitwaaien op het Zilverstrand. “Kijk, daar zitten konijnen”, zei vriend F. en hij wees in de verte. Zijn blik werd meteen fanatiek. Hij dook richting bosjes en gebaarde ons dat we dat ook moesten doen. En we moesten stil zijn, wat niet echt lukte. “Stelletje waardeloze jagers”, siste vriend F. toen we gniffelend achter hem aanliepen. “Als je dichtbij de bosjes blijft, dan kun je tot wel 15 meter komen.” En inderdaad, we kwamen tot heel dichtbij. Daarna hupsten de konijntjes met z’n allen de bosjes in. Hun witte, wippende staartjes staan op mijn netvlies gegrift.

Dit vind je misschien ook leuk...

76 reacties

 1. Suffie schreef:

  Als je de volgende keer over die lieve koppies van lammetjes gaat schrijven, moeten we echt een keertje praten….

 2. misspoesz schreef:

  Ook lekker… wild konijn. Wij aaiden vroeger konijn in de stal bij mijn oma, ’s avonds aten we… tam (door ons getemd ;) ) konijn. Tja. En lammetjes hebben lieve koppies ja, ik heb er zelfs een keer een de fles gegeven, maar een lamskoteletje sla ik niet af.

 3. Luna schreef:

  Praten? Ik kom dan liever bij je eten!

 4. tijger schreef:

  dit is nou niet echt de tijd om konijnen te schieten… misschien is er nu wel een nestje met van die snoezelige kleine babykonijntjes zonder moeder… konijn is heerlijk, maar voor mij alleen in het juiste seizoen.

  grtz,

 5. Kikkertje schreef:

  Dit wordt grappig en macabere reactie Luna :)
  “Vriend F. had konijnen geschoten op een Amsterdams kerkhof”

  Wat eten konijntje op een kerkhof? Nou? Nou? Juistem! Gras en distels en dat soort groenvoer. Dat groeit dus op het kerkhof. Groen voedt zich met het vocht uit de aarde. Waar komt lijkvocht in terecht? Nou? Nou? Juistem! In de aarde waar het groenvoer voor die konijntjes hupsen en lekker knabbelen!
  Eigenlijk heb je dus – zei het in minimale mate – een stukje lijk op zitten peuzelen. Gij kanibaal! Whahahahahaha
  Als vriend F. via Spaarnwoude richting Ijmuiden had gereden, had je een smakelijker konijntje gegeten Luna. Bah! Jij krijgt niet de Bami film meer te zien. Stampertje is ook een konijntje, en iedereen – behalve vriend F. natuurlijk – houdt van Stampertje

 6. Suffie schreef:

  Kikkertje, heb je enig idee hoeveel omgebrachte onderwereldfiguren en andere slachtoffers van misdrijven er in Spaarnwoude begraven liggen? Dan hebben we het nog niet over het doorgaans hoge loodgehalte waaraan deze mensen zeer kort voor hun verscheiden leden…

 7. poem schreef:

  sjees Luna,

  het gaat heel slecht met de konijnen in Nederland. Nog zonder dat ze lekker gebraden en opgepeuzeld worden.
  Twee ziektes roeien alle konijnen uit op het moment. Boswachters hebben diepe zorgrimpels!

  Bovendien mag er alleen tussen 15 aug en 1 feb gejaagd worden op konijn. Wat een onprofessionele jager is die vriend van jou zeg. Jagen doe je met beleid, niet met testosteron.

  And don’t take my word for it:
  http://www.planet.nl/planet/show/id=434614/contentid=470025/sc=f51c81 en
  http://www.staatsbosbeheer.nl/actueel/nieuws/details.asp?NWS_ID=374
  groetjes,

 8. Luna schreef:

  Hohoho, niks onprofessionele jager! Vriend F. is door de ‘eigenaar’ van het kerkhof gevraagd om de konijnen af te schieten omdat de konijnen de graven, de neergelegde bloemetjes en nog veel meer aan het slopen waren!!! Dus hij jaagt zeker wél met beleid…

 9. novecento schreef:

  Die jager is behalve een stroper vooral een ‘weldoener voor de staat’ want hij bevrijdt, namens de anonieme families, het knekelhuis van krakers met bontjassen.Een lintje voor die man ..!!Tip: laat hem met strikken jagen ipv. kogels.Verstoort de rust der doden iets minder en is tenminste echt bruut, wreed, oer en stoer.Laatste tip: zet een paar vossen uit, zorg dat uilen,buizerds en andere roofvogels zich kunnen nestelen. Lost het op termijn vanzelf op en is een veel beter wapen tegen konijnenplagen. Voordeel: meer diversiteit en een beter biologisch evenwicht.
  Mensen zijn verstrikt in hun eigen paradoxen en misbruiken de natuur met de meest goede bedoelingen.Hij kweekt nog liever konijnen om later te kunnen zeggen, er zijn er teveel, we moeten jacht hebben.
  Elk alternatief wordt vantevoren ‘afgeschoten’ en een kansloze optie genoemd.Onzin.

 10. goblin schreef:

  ……..sniffff……mijn konijntje heette Harrie……en is vorig jaar na 8 jaar vriendschap overleden……..

 11. Rick de Kikker schreef:

  Luna, lust je ook paling?

 12. Mannetje schreef:

  Maar de hamvraag: HOE had ie het klaargemaakt, dat konijn?

 13. Kikkertje schreef:

  Ja, HOE is het klaargemaakt Luna! Ik blijf het een bizar idee vinden dat je – met in je achterhoofd wetende dat het Stampertje had kunnen zijn – een konijn eet die door een scherpschutter is doodgeschoten op een kerkhof.
  (ik plaag graag, hihihi)

  En welke chateau wijn had je erbij? Toch op z’n minst wel een Muscadet hè?

  ##

  Dat konijnen de bloemen opeten, is geen zonde. Na het neerleggen, duurt het vaak een week of meer dat het weer ververst wordt, dus die bloemen verpieteren alleem maar. Dus die konijntjes, waardoor Luna vast gewentenswroeging van ons door gaat krijgen, zijn goed bezig.

 14. goblin schreef:

  Niet dat ik je op je geweten wil werken hoor luna, maar herinner je jezelf dat lidje van Simon and Garfunkel nog? Het blijft maar door mijn hoofd spoken….Braaaaiiit aaaaiiiis, burning laaik faajur!

 15. Suffie schreef:

  Poem, voordat je iemand het stempel “onprofessioneel” geeft, is het misschien goed om je even in de materie te verdiepen. De Flora- en Faunawet geeft namelijk tal van mogelijkheden om ontheffingen en vrijstellingen te verlenen als het gaat om overlast of bescherming van bepaalde gebieden. Ga dat eerst eens opzoeken kom dan weer moord en brand schreeuwen over wat iemand wel of niet mag.

 16. eddy kledder schreef:

  Ik vind het vooral zielig voor de champignons!(Je had er toch wel champignons bij gekregen?) De voetjes afgehakt en zelf wreed in stukken gesneden. Snif.

 17. berta schreef:

  Ik hou wel van konijn…
  Maar niet om te eten.
  Ik eet wel lammetjes,en kalfjes enzo.
  Maar konijntjes!?!?
  Ik weet niet eens of ik het lust…

 18. Opa-Buiswater schreef:

  Opa kent ook een zilverstrand waar heel andere “dingen”in de bosjes ritselen. Opa stelt zich de consternatie voor als vriend F daar met zijn geweer aan de gang zou gaan en neemt nog een dubbele neut…:-)

 19. bokbok schreef:

  Dat zo’n konijnebotje, maar dwars in je strot blijft hangen.
  En dat je morgen gigantisch de schijterij ervan hebt.

 20. CK schreef:

  De Flora- en Faunawet geeft namelijk tal van mogelijkheden om ontheffingen en vrijstellingen te verlenen als het gaat om overlast of bescherming van bepaalde gebieden. Ga dat eerst eens opzoeken kom dan weer moord en brand schreeuwen over wat iemand wel of niet mag. [door suffie]

  Overlast en bescherming.. wie bepaalt dat? Dat de bloemen worden opgegeten, is dat overlast? Ik snap wel dat iemand moord en brand schreeuwt om iets wat wel of niet mag. Tenslotte worden er wel vaker onredelijke dingen gedaan. Ik vind het goed dat mensen dit eens onder de loep nemen.

 21. Suffie schreef:

  CK, daar gaat het niet om. Overlast is altijd een subjectief begrip en uiteraard zullen er wel eens beslissingen genomen die in dat kader dubieus zijn. Maar iemand bij voorbaat affakkelen omdat je wel eens iets over een jachtseizoen hebt horen roepen, daar mag best wat over gezegd worden…

 22. blue schreef:

  Hmmm ik ben ook zo’n hypocriet wezen wat zo’n beetje alles wat springt, zwemt en vliegt met veel plezier naar binnen werkt…behalve…juist ja…..

 23. Mannetje schreef:

  Nounou, Luna krijgt meer gezeik vanwege dat ene konijntje dan als dat ze de coke-koerier laat langskomen en een hele pot stackers en enorme hoeveelheden sterke drank wegtikt. En allemaal hyocriete! Een kistkalf mocht willen dat ie tijdens het rouwkransknabbelen op het kerkhof werd afgeknald… En Goblin: een konijn is geen haas en gelukkig had Paul Simon al jaren tabak van Art Garfunkel toen de laatste de titelsong van Waterschip Down in zijn eentje inzong.

 24. goblin schreef:

  @ Mannetje
  Ha juist! DAT liedje bedoel ik!
  Waanzinnige film ook!

  Tuurlijk is het allemaal poepie hypocriet! Een varken is niet meer of minder zielig als ie afgemaakt wordt, maar ziet er niet zo poezelig uit als een konijn, en er zijn waarschijnlijk minder mensen die er een vriendschappelijke band mee hebben gehad.
  Maar persoonlijk zou ik het niet over mijn hart kunnen krijgen om wat voor beestje dan ook neer te schieten. Ik heb al moeite met mosselen koken, Maar ik weet me er regelmatig tóch overheen te zetten.
  Tja, iedereen doet zijn ding hè?

 25. Skar schreef:

  Laatst ook voor het eerst konijn gegeten. Smaakte gewoon naar kip, misschien iets vaster en malser. Maar wel lekker. Heeej, Zilverstrand is bij Almere. Vlakbij moi. Jeeej :-)

 26. Kikkertje schreef:

  Wat heeft drank en coke nou met een konijntje te maken? Als Luna haar neus door die stof zou halen als een Nilfisk, zou ik er anders op reageren. Maar een konijn – en ik noem die arme ziel maar Hupsje, om er voor te zorgen dat het niet voor niets is doodgeschoten – is geen fijngesneden coke of fles drank!

  En waar zijn de reacties van die stoere F.? Hij heet vast Ferdinand. Zo’n kakker met een dubbelloops geweer. Of weet F. niet dat wij hier massaal op reageren Luna schat?

 27. kiiki schreef:

  ik vind het toch wel een beetje zielig!!! 24 konijnen op je aanrecht villen… gatsie, dat zou niet gebeuren in mijn huis…

 28. Menno schreef:

  Tsja, als je heel veel mensen op elkaar pakt, en ze dan zo mogelijk allemaal ook nog dicht bij elkaar begraaft, en er dan bloemen neerlegt, krijg je knaine, tuurlijk, en dat heet dan overlast. Er zijn knaine genoeg, dus ik zie het probleem niet. En mochten ze opraken kun je er bij mij zo wat komen halen – ik heb ze nooit geteld, maar het zijn er toch gauw een paar honderd. Neem dan meteen wat van die eekhoorns mee – mijn New York Times kookboek heeft daar ook een lekker receptje voor.

 29. Swampy schreef:

  OH LUNA!! Those poor fluffy bunnies!

 30. Bremer's Column schreef:

  Kan die zogenaamde oerman zelf niet worden afgeknald? Is best wel stoer hoor, afgeschoten worden tussen de doden. Kots.

 31. Bugs Bunny schreef:

  ‘Ehh, what’s up Luna? Your friend F. was Elmer Fudd.’

 32. Elmer Fudd schreef:

  Next time wabbit, next time I’ll get you too.

 33. teef schreef:

  kikkertje luna’s nieuwe kontkruiper?

 34. Kikkertje schreef:

  Heb je daar problemen mee Teefje? Ik geef gewoon mijn visie op haar stukjes. Of ben jij soms jaloers dat ik zo goed articuleer ipv ejaculeer?

 35. theo ploeg schreef:

  kikkertje, trek het je niet aan. een afwijkende mening wordt hier niet gewaardeerd door het leesvolk. goede zaak dus om die vooral te ventileren.

 36. Suffie schreef:

  Kikker, je gaat toch niet beweren dat je iemand die zich voorstelt als “Teef” serieus neemt??

 37. Suffie schreef:

  FF dat vette uit aub..

 38. frommel schreef:

  laat die jagervriend maar eens kennis maken met het konijn uit Monty Pythons The Holy Grail. Ni!!!

 39. goblin schreef:

  @ frommel
  LOL !!!

 40. Marloes schreef:

  Daarom wil ik nou niet begraven worden.

 41. Kikkertje schreef:

  Niet om te likken, maar bedankt Luna dat je even een slash hebt gezet bij die afsluit BOLD.

  Naast de Foxy heb je dus ook verstand van HTML. Ik tikte gewoon te snel. LOL.
  En ik ben het eens met mijn buurvrouw Marloes eens. Ik ga lekker de oven in.
  Stel je voor dat de kleinkinderen van Luna met een dubbelloops geweer over Westgaarde gaan omdat vriend F. ze heeft geleerd Stampertjes te schieten :S
  Ik lig daar lekker te “slapen”, schieten ze mijn dure euri steen naar de klote. Ik moet er niet aan denken! En daarna rennen ze vol trots naar Oma Luna die tegen die tijd haar haar paars heeft gekleurd zoals in “The golden Girls”. “Kijk oma! Deze hebben we geschoten vlak bij het graf van Kikkert!” Met een Rambo mes fileert Oma Luna het konijn en ontdoet het van de ingewanden. “Dit wordt een koningsmaal lieverds!” Zegt Oma Luna tegen haar kleinkinderen die met een blos kijken hoe Oma loopt te hakken en te snijden.

  “Krijgen we extra ranja?” Vragen ze braaf?

  Mooi verhaal hè :)

 42. mwoi schreef:

  Waggelende ganzen en witte wippende staartjes. Erg lekker allemaal.
  Blij dat ik vegetarier ben, spaart me een hoop moeite.

 43. F schreef:

  Ja even een reactie van vriend F hier.
  Wat een heftige discussie is hier gaande.
  Alle mensen die hier moeite mee hebben zouden ten eerste eens op de begraafplaats in een konijnenhol moeten storten terwijl ze tante Betje komen bezoeken en ten tweede eens nadenken over de volgende stelling :Een konijn is een mooi dier,een zacht dier een lief dier.Pluisjes-zacht.
  Zouden er ook zo geweend worden als er sprake was van een bruine rattenplaag of een horde stinkende Dam-duiven……..of een mierenplaag in het keukenkastje!Let wel op,dieren moeten wel aaibaar blijven , geen slangen slijm of spinnen Panda en konijn scoren beter als schaamluis en schorpioen.
  In ons overvolle parkachtige landje is al gauw sprake van schade .waar de jager het idee van wise-use d.w.z. jagen zodat er genoeg gezond wild is gebruikt , is er bij schade een andere reden namelijk schade verminderen .Schade moet in Nederland aantoonbaar zijn en er wordt steng gekeken .
  Niet zoals de zogenaamde natuurliefhebbers die fris uit Amsterdam een moestuin beginnen,(Jaa heerlijk groenten uit eigen tuin ),en dan een konijn in de groente aantreffen!! en een mol onder hun prachtige gazon.deze “krengen” (hoezo zijn toch lieve diertjes) moeten dan direct geschoten worden en wel onmiddellijk en laat die jager dan ook gelijk even wat mieren lokdoosjes meenemen.(ik spreek uit ervaring)

  Bij de weg ik ben geen kakker maar een kunstenaar en d.j

 44. Anne schreef:

  “Bij de weg ik ben geen kakker maar een kunstenaar en d.j”

  Mag ik ff kotsen?

 45. Kikkertje schreef:

  Moet ik hier nog op reageren?

  Ja, dat moet!
  Ik word bijna spontaan dyslectisch als ik de woorden van vriend F. lees. Het zal met niets verbazen als het vriend F. niet eens is! Het zegt meer over zijn Wassenaar IQ dan het EQ dat het arme konijntje heeft moeten hebben gehad. Het arme dier is nu al door de maagsappen van Luna verwerkt tot een dikke drol die door de grachten drijft richting zee.
  Maar dat vergeet F. met zijn dubbelloops en een IQ van een neaderthaler. En een kunstenaar die het leven – ook dat van een dier – verminkt verdient de naam kunstenaar niet!

  En ja ook ik lust best een stukje vlees, het is gewoon het verhaal Luna *bloos*

 46. Menno schreef:

  Leuk dat je je meldt, “F” – had het er met een collega gisteren nog over die dwaze Westerse cultuur doe sommige dieren tot huisvriend verheft (mijn kat verstaat me, en zo) en andere tot ongedierte verklaart. Je hebt voor mij geheel gelijk (maar ik ben natuurlijk ook een kakker, al gebruik ik dan geen dubbelloops maar een five shot 12 gauge pump). Voor wie zich wil opwinden, voeg ik graag herten aan de discussie toe. Die vreten ook geheel complete moestuinen leeg, en omdat hun natuurlijke consument, de bruine beer, zich goeddeels in de bergen heeft teruggetrokken, mogen we er per jachtseizoen per persoon twee nuttigen.

 47. TINKEBELL. schreef:

  What to do with my cat?
  Was the question I had when I was often away from home and
  my cat, Pinkeltje, was home alone. At first I was thinking about
  hiring a nanny for Pinkeltje but that didn’t work out that well.
  Then I saw this man on tv who had the same problem with his
  cow “Betsie” and he decided to kill her and make really nice
  fashionable shoes from Betsie. He looked sooo handsome with
  Betsie on his feet! After watching this program I immediately
  cut Pinkeltje’s head off and made myself a purse. She’s always
  with me now!

 48. Suffie schreef:

  Kijk, dat is dan wel weer lachen. Zodra er tegen de argumenten niets meer is in te brengen, gaan we over tot het affakkelen van de vorm…. Vriend F. schrijft geen ABN en is dus een Neanderthaler uit Wassenaar.

  En toch heeft hij dus gelijk! Zodra een beest voelsprieten en meer dan vier poten heeft mag het naar hartelust worden uitgeroeid, maar iemand die zich vergrijpt aan iets dat een pelsje en een leuk snuitje heeft is per definitie een schoft!

  De hypocritie van de vleeseter ten top…

 49. Kikkertje schreef:

  Heb jij soms sex gehad met vriend F. Suffie?

 50. Arie de Knaller schreef:

  En toch heeft hij dus gelijk! Zodra een beest voelsprieten en meer dan vier poten heeft mag het naar hartelust worden uitgeroeid, maar iemand die zich vergrijpt aan iets dat een pelsje en een leuk snuitje heeft is per definitie een schoft!

  De hypocritie van de vleeseter ten top
  —-

  Echt wel we zouden eigenlijk honden en katten moeten opeten, volop aanwezig dus snel eentje afgeschoten, daarna touwtje om de nek en wurgen, of levend villen, komt de smaak ten goede…

  Arie “zegt we moeten wat meer variatie in ons menu aanbrengen !”

 51. Suffie schreef:

  Ah, Kikkertje. Argumenten op?

 52. theo ploeg schreef:

  kan iemand mij overigens uitleggen waarom het eten aan een moestuin of het omwoelen van een begraafplaats een kogel rechtvaardigt? of stel ik nu te ingewikkelde vragen?

 53. Marloes schreef:

  Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik exact dezelfde walging voel als er ratten worden neergeschoten of mieren worden platgestampt. Dus de generalisatie mag wat minder. En ik snap ook niet waarom dieren niet aan een moestuin of een begraafplaats mogen komen. Het is mens idioterie om te denken dat dat bezit van hen is. Voor mij rechtvaardigt het geen kogel.

  Er stond ooit eens een mooie ingezonden brief in de krant van een echtpaar wiens fruitbomen werden geplunderd door de eekhoorns en vogels e.d. Ze vonden het niet erg, want wie geeft hen het alleenrecht erop? En zij konden hun fruit tenminste nog in de supermarkt kopen.

 54. Wim schreef:

  @Luna: waarom staat dit konijnenverhaal niet in je RSS feed en wel op je log ???

 55. Wim schreef:

  He… merkwaardig… nu staat het konijnenverhaal ineens wel in je feed.

 56. Menno schreef:

  @theo

  Nee hoor, goede vraag. Ik denk dat het antwoord hoofdzakelijk is dat we de natuurlijke hierarchie hebben verstoord – er zijn geen vossen om de konijnen te consumeren, geen beren om zich aan herten te goed te doen – en die planten zich dan driftig en ongeremd voort en… maar je snapt ‘em al. En ik denk echt dat er niets verkeerd aan is dat mensen dan dat evenwicht weer een beetje herstellen. Of dat nou met de kogel moet – dat is voor ons jagers best wel leuk, wat tenslotte als je de knaine vangt en op de Veluwe uitzet verstoren ze daar weer het natuurlijk evenwicht. Dus als jullie nu allemaal net als ik de stad verlaten en gezellig op het platteland komen wonen (ruimte zat, hier in Virginia) dan is het hele probleem opgelost, zowel voor de stadsbewoners als voor de knaine. Simpel toch?

 57. isa schreef:

  Maar nu weten we nog niet of jager en kunstenaar Franz of de beheerder/ eigenaar van de begraafplaats een ontheffing heeft ongevraagd voor het afschieten van konijnen buiten het jachtseizoen. Waarschijnlijk niet, anders had jager en kunstenaar Franz dat wel gezegd. Aangezien er door een [URL=http://www.planet.nl/planet/show/id=434614/contentid=470025/sc=f51c81]virus[/URL] heel veel konijnen dood gaan op dit moment, lijkt het zeer waarschijnlijk dat ze die ontheffing niet hadden gekregen. Ook omdat ik me afvraag op wat voor een manier ze nou overlast veroorzaken??

  (Ik ben trouwens vegetarisch. Het argument dat ik wel gewoon allerlei andere dieren eet en hier dus niks over mag zeggen, gaat niet op.)

 58. Suffie schreef:

  Inderdaad, Isa! We weten het niet! Dus laten we onze oordelen vooral voor ons houden…

 59. theo ploeg schreef:

  en waarom beste Suffie zouden wij ons oordeel voor ons houden? ik zie geen enkel argument in ‘we weten het niet!.

  @ menno:
  eindelijk eens iemand die over zijn mening heeft nagedacht. hulde! met je eens ben ik het overigens niet. je verhaal gaat immers ook op de mens zelf en bejaagt men in het algemeen ook niet.

 60. Luna schreef:

  Wat ik een beetje vervelend vind aan de reactie van isa is dat zij er voor het gemak meteen vanuit gaat dat er geen vergunning is aangevraagd… meteen van het slechte uit gaan… terwijl vriend F. het juist zo vanzelfsprekend vindt dat hij of jaagt in het seizoen, of jaagt met een ontheffing dat hij dat niet eens het melden waard vond…

 61. Suffie schreef:

  Theo, ik denk dat Luna het hierboven heel goed verwoordt… Het is zo makkelijk om maar meteen een oordeel klaar te hebben, te roepen “hij zal het wel niet mogen” en dan achterover te leunen met de gedachte dat je je zegje maar mooi heb gezegd. Als je het ergens niet mee eens bent, moet je er dan maar van uitgaan dat de ander alleen het slechte nastreeft en het goede omzeilt???

  Dat bedoel ik: we weten het niet, dus denk even na voordat je iemand de hoek in trapt…

 62. Kikkertje schreef:

  Maar daarom is deze discussie zo leuk Suffie.

  Luna zou rode koontjes moeten krijgen van zoveel input op een verorberd konijn!
  Persoonlijk geloof ik dat vriend F. er van geniet – zelfs zweet onder de oksel van krijgt – als hij met zijn geweer achter een steen ligt te wachten tot Stampertje tevoorschijn schiet. “Deze is voor jou Luna”, hoor je hem bijna denken.
  Dat hij af en toe een Engeltje van zijn sokkel schiet, daar heeft hij een vergunning voor. Dat konijntje MOET dood.

  Whahahahaha….Luna, volgende keer een paard??? Ik ga bijna hele verhalen vertellen hier.

 63. Menno schreef:

  @theo

  Thanks. Ja, klopt, wij worden niet gejaagd, als Heer (of Dame) der Schepping. Tenzij we Irakees of Afghani of Ambonees Christen of… maar daarvoor bestaan geloof ik ook een soort ontheffingen :-) En ik rijd ook iedere dag langs de mailboxes in mijn buurt met yellow ribbons – ook veel van die zoons en dochters komen straks keurig voorverpakt weer thuis.

 64. isa schreef:

  Goh, ik heb in de loop der tijd de meest rare en grove reacties op Luna´s posts gelezen… Over het algemeen werd daar niks over gezegd. Op een normale manier discussiëren over iets wat in een post aan de orde komt, dat mag zeker niet? Jammer! Ik reageer bijna nooit, maar dit is toevallig een onderwerp dat mij aan het hart gaat.

 65. Menno schreef:

  *isa

  umm, wat is er niet normaal aan deze discussie? Wat is een normale discussie?

 66. Luna schreef:

  Isa, als ik je zeg dat hij WEL een ontheffing had… dan hoeven we daar niet eens meer over te discussieren toch? Ik snap net als Menno ook niet helemaal wat er mis is met de rest van de discussie…

 67. isa schreef:

  Aan deze discussie is niks abnormaals. Als je mijn eerste post leest, dan zie je dat ik het heb ik het over reacties op vorige stukjes van Luna. Het verbaasde me gewoon dat mijn reactie door Luna “vervelend” wordt gevonden, terwijl ze op andere (soms veel vervelendere) reacties in het (soms verre ;)) verleden vaak nauwelijks reageerde.

  Maar goed, laat maar… Ik ben blij dat ´ie een vergunning heeft. Hoewel ik het nog steeds belachelijk vind dat konijnen mogen worden afgeschoten zogenaamd vanwege “overlast” maar in werkelijkheid natuurlijk gewoon voor het plezier van de jager en zijn gasten. Maar dat valt de jager natuurlijk niet aan te rekenen, maar alleen de instantie die de vergunningen verleent.

 68. pascale schreef:

  konijn is gewoon lekker. Als je vegetarier bent dan vind je dat niet. En als een konijn wordt doodgeschoten door een jager die een ontheffing heeft of in het jachtseizoen schiet, dan heeft dat konijn iig een beter leven gehad dan heel wat kippen en varkens.

 69. Luna schreef:

  Ik reageer nu wel omdat je in jouw reactie in mijn ogen een vriend ‘beledigde’… de konijnen gaan jou aan het hart, vriend F. mij… in het verleden hebben hier inderdaad veel ergere reacties gestaan… maar die waren op mij gericht en dat kan me weinig schelen… als ik een stukje schrijf waarin ik een vriend betrek voel ik me verantwoordelijk als ‘mijn lezers’ hem gaan afzeiken…

 70. isa schreef:

  LOL, ik voel me nu net zo´n geitenwollensok (valt erg mee hoor overigens). Bedankt voor je uitleg Luna, ik geef niet alleen om dieren maar ook (allereerst) om mijn familie en vrienden, dus ik begrijp je reactie nu.

 71. Menno schreef:

  Thanks Isa. Je bent dus bevoorrecht ;-)

 72. price schreef:

  In your free time, check some relevant pages in the field of order red rockets diet pills

 73. Take your time to check out some relevant pages about promotions flower for us promotions flower for us http://www.flower4us.com/ http://www.flower4us.com/

 74. young schreef:

  quarterback backwards peculiarly,unconventionally Hamlin Descartes loose scoundrels sex sex http://www.realestateseller.net/sell-mortgage.html http://www.realestateseller.net/sell-mortgage.html – Tons of interesdting stuff!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *