web analytics

15

LUNA EN HAAR CANDY CRUSH VERSLAVING

De exacte datum weet ik niet meer precies, maar het zal ergens na de zomervakantie en voor de herfstvakantie 2013 zijn geweest. Dochter S. had haar vader geattendeerd op een heel leuk spelletje voor op de iPhone en even later zat ik naast een volwassen man op de bank die smeekte om virtuele levens, zodat hij door kon gaan met het spelen van z’n nieuwe favoriete bezigheid: Candy Crush.

“Doe niet zo zielig man”, zei ik.

Een week later was ook ik in de ban van de snoepjes.

Candy Crush zit waanzinnig ingenieus in elkaar en als je het nog nooit hebt gespeeld, dan zul je nooit begrijpen how deep the rabbit hole goes. Je krijgt 5 levens en een bepaald aantal zetten per level (er zijn inmiddels 515 levels). Als je het level niet haalt, verlies je een leven. Als je 5 levens op zijn, moet je 15 minuten wachten voordat je weer verder kunt spelen. Of… je vraagt aan je Facebook-vrienden of zij je een leven willen geven.

De voorheen Facebook-loze en Facebook-hatende verkering maakte stante pede een fake profiel aan om op die manier toch zoveel mogelijk vrienden om levens te kunnen vragen. Hij had in 3 weken meer dan 1000 ‘vrienden’ all over the world, dus hij had altijd genoeg levens om als een manische de hele avond door te kunnen Candy Crushen. Hartstikke leuk voor hem, maar wat moest ik dan? Ik was op m’n iPhone steeds heel snel door m’n levens heen en ik wilde mijn Facebook-vrienden er niet mee lastig vallen, want ik vond het allemaal nogal desperaat overkomen; Luna is out of lives. En of m’n vrienden dan alsjeblieft levens konden sturen, zodat ik verder kon met m’n spelletje. Nee, zo desperaat was ik niet. Heus niet. Echt niet.

Ik kwam erachter dat als m’n levens op de iPhone op waren, ik met 5 nieuwe levens door kon gaan op onze Samsung-tablet. En daarna kon ik de laptop erbij pakken met weer 5 nieuwe levens. Als ik daarna naar boven liep kon ik op de vaste pc ook gewoon weer door met Candy Crushen in hetzelfde level. En dat cirkeltje kon ik daarna weer van voor af aan beginnen.

Het was mijn doel, mijn Heilige Graal, mijn bloody fucking mission in life om de verkering in te halen met Candy Crushen. Hij heeft een vaste baan en kan tussendoor niet Candy Crushen, dus het had gemakkelijk gekund. Iedere vrije minuut, en als ik heel eerlijk ben, iedere minuut dat ik er gewoon zin in had, benutte ik aan het maken van snoepcombinaties. Alle de gelatine moest weg! De ingrediënten moesten op tijd naar beneden. En het gevoel van een chocoladebal met discodip die alle gele snoepjes laat exploderen is ook na een paar maanden spelen nog steeds magisch!

En daarna, als je het level haalt… Sugar Crush!!!! Sweet!!!!!

Het mocht allemaal niet baten. De verkering is gewoon te goed. Avond na avond zat hij naast me op de bank en dan hoorde ik minstens 10 keer: “Sugar Crush!!!!!” Ik zat dan zelf al een week vast in hetzelfde level. Dat demotiveert de intensief Candy Crushende mens best wel een beetje. Understatement.

De genadeslag kwam toen ik, na al 2 weken aanmodderen in een level, in een laatste wanhoopspoging m’n iPhone aan de verkering gaf: “Ik vind het niet leuk meer, ik doe het niet meer, ik kan er niet meer tegen, dat hele Candy Crushen, kun jij even dit level doen?”

Hij haalde het level in 1 keer.

Kutspel.

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Laura schreef:

  Ik weigerde Candy crush te spelen, omdat ik weet hoe gevoelig ik voor dat soort spellen ben. Maar toen was ik op visite bij mijn moeder: “Laura, wil jij het even proberen? Je bent zo goed in dit soort spellen.”

  HOOKED!

  Uiteindelijk ruim 200 levels verder bleef ik te lang hangen en vroeg ik me af waar ik mee bezig was. Cold turkey verwijderd!

 2. Esther schreef:

  Levens op? Spel afsluiten, datum dag vooruit zetten, spel opstarten, spel afsluiten, datum weer terugzetten, spel opstarten. Van een mede-verslaafde, level 219.

 3. Luna schreef:

  Haha, ooooh, dames, hou op, hou op… want je gaat toch op een gegeven moment weer een leveltje doen en dan… JUST WHEN YOU THOUGHT YOU WERE OUT, IT PULLED YOU BACK IN!!!!

 4. pieke schreef:

  oeh, erg he! heel herkenbaar, inclusief de tip van esther hierboven ..
  cold Turkey gestopt toen in leven 100 gehaald had, kostte inmiddels echt veel te veel tijd.

 5. pieke schreef:

  level dus

 6. Luna schreef:

  Ik zit momenteel in level 220… ik denk dat J. al in 400+ is… AAARGH!

 7. Liz schreef:

  266…………………. NIET doorheen te komen! Ik hang al 6 weken op dit level en kan maar niet opgeven….Ik ben echt op het punt gekomen om dat ding het raam uit te flikkeren!

 8. Sofie schreef:

  Ai ai, al die manieren om meer levens te krijgen. :-)
  Ik heb hier nog een website gevonden waar nog wat tips op staan.
  Ik ben blij dat ik nog niet wist hoe ik extra levens kon krijgen toen ik helemaal verslaafd was.
  Nu speel ik mijn 5 levens sugar crush, daarna 5 levens jewel mania, en ga dan iets anders doen. Mijn kind van school halen ofzo. :-)
  Ik zit nu op level 182, en bij de uiltjes op 43.

  Gegroet
  een anonieme sugar crush verslaafde.

 9. esther schreef:

  Oh hou op schei uit, dat heb ik met jellySplash. Ik heb ook een paar keer om levens gevraagd maar schaam me daar zo voor (en je kunt de mensen die niet spelen niet uitvinken) dat ik maar af en toe wat levens bij koop..

 10. CiNNeR schreef:

  Nog niet geprobeerd. Al komen er inmiddels elke dag wel uitnodigingen langs, ik vermoed dat mijn omgeving er hele dagen mee bezig is. Ik speel nog steeds Mindfeud, vooral tegen de computer (Adama).

 11. Daan schreef:

  F*ckin level 70!!!!!

 12. Sandra schreef:

  Ik… Blijf….. Sterk…. Met moeite, want ik ben zeker wel nieuwsgierig geworden, maar ik begin er niet aan, zeg ik nu heel dapper. Ik weet zeker dat het een verslaving zal worden, een erge en frustrerende verslaving, hihihi… Ik wens je veel succes, geduld en sterkte. Jij bent nu al ‘verloren’, dus ik wens je toe dat je J. maar snel mag inhalen!!! Je kan het!!!

 13. Kees Versluis schreef:

  Veel verzoeken gehad om Candy Crush te spelen, nooit aan toe gegeven. Ben van alle verslavingen af. Twee cold turkey. Het valt me op dat er alleen dames reageren. Gevoeliger voor verslaving of nieuwsgieriger?

 14. jason schreef:

  Ben helemaal klaar met het vragen om levens, heb deze trick maar uitgehaald om gewoon te kunnen spelen zoals ik wil: http://candy-crush.info

  Facebook-vrienden lastig vallen en smeken om levens gaat me te ver, dan maar zo…

 15. heidi schreef:

  Je kan ook extra levens krijgen als je naar instellingen van je telefoon gaat en dan dan datum instellen. Automatisch vinkje uitschakelen en datum 1 dag later zetten. Vervolgens ga je naar candycrush en krijgt er 5 levens bij. Wel eerst terug naar instellingen en vinkje van automatisch datum instellen weer aanvinken. Zo kun je eindeloos candycrushen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *