web analytics

14

LUNA EN EEN MANISCHE ADMINISTRATIE

Sommige dingen kun je van mijlenver zien aankomen. Je weet het. En je kent jezelf. Je weet dat je goed en vooral accuraat bent met cijfertjes en de administratie en Excel en de boekhouding, maar je weet ook dat je er geen ene reet aan vindt. En je weet ook dat je er niet aan kunt ontkomen. Dat er nu eenmaal dingen in het leven zijn waar je echt niet onderuit komt. En dat je er daar dus eigenlijk maar beter zo snel mogelijk weer vanaf kan zijn. Dus je besluit, eigenlijk best spontaan, je administratie te gaan doen, zodat je je belastingtoestanden op tijd kunt inleveren. Dus je begint vroeg in de ochtend met zoeken. Het zoeken naar alle bonnetjes van 2007. Want, ja, natuurlijk ben je in januari 2007 braaf begonnen met het perfect organiseren van je administratie. Bonnetjes voorzien van nummer, bonnetjes op datum, bonnetjes achter elkaar geniet in een map. Facturen keurig uitgeprint op nummer en datum. Prachtig was het. En klaar! Maar ja, als je dan een paar weken de aandacht laat verslappen, dan is het eigenlijk al te laat. Het laatste halfjaar van 2007 verzamelde je al je bonnetjes ergens in de boekenkast, in de keukenla, in verschillende portemonnees, in verschillende tassen en op verschillende handige en vooral overzichtelijke plekken in je atelier. En wanneer je dan na uren zoeken eindelijk met een grote stapel ongeorganiseerde bonnen en facturen voor je zit, dan komt de grote spijt. Spijt dat je niet gewoon elke week eventjes al die bonnetjes bij elkaar hebt gezocht. Elke week een kleine moeite. En daarna komt het grote voornemen. Het voornemen om het dit jaar écht helemaal anders te doen. En dan komt de aandrang om er maar een wijntje bij te nemen, want dat maakt zo’n organisatie toch een stuk aangenamer. Maar na januari en een wijntje, februari en een wijntje en maart en een wijntje, ja, dan komt het allesoverheersende besef dat al die ingewikkelde cijfers best nog een dag kunnen wachten.

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Cindy schreef:

  Wel de bonnen van je wijntjes bewaren, drinken onder werktijd is vast ook aftrekbaar ;D
  Ik moet nog beginnen met die administratie-ellende, en ik weet dat ik juist niet goed ben met cijfertjes…

 2. Luna schreef:

  Echt, neem het van mij aan; vanaf het begin gewoon goed bijhouden… ik heb net de hele april-administratie over m’n maart-administratie heen gesaved… pfffff!

 3. D.W. schreef:

  Ik ben voor één keer op tijd begonnen.
  Op een enkel bonnetje na.
  Komt wel een van deze dagen binnen.

  Maandelijks uittellen hoeveel je verdient hebt is een stimulans om alles netjes bij te houden

 4. margriet schreef:

  Eerst de bonnen en daarna de wijn als beloning. Maar ik heb dan ook geen adminstratie.

 5. Maurice schreef:

  Zingt het liedje: En een bon en bon en een bonnetje….

 6. dertien schreef:

  Ai.. wat een enorm ‘feest’ der herkenning. Ik heb sinds twee maanden een nieuwe accountant, maar zels het minimale dat ik zelf moet doen is nog te veel :(
  Stom hè.. dat we dan zo laks kunnen wezen?

 7. Doinja schreef:

  Haha… het duurt gelukkig nog best wel lang tot het weer april is..!

 8. Pascal schreef:

  Tja, ik ken het probleem. Ik heb toevallig een paar weken geleden een documentje gedownload waar wel een paar leuke tips in stonden. Klik op link om het te bekijken.

 9. gina schreef:

  Om je helemaal gek te maken, je staat in de Landleven, nummer 1 winter 2008.
  Mocht je een afdruk willen dan scan ik hem in en stuur hem per e-mail naar je toe.
  Laat het ff weten.

 10. Brooklyn schreef:

  Ik zag je vriendinnetje bij Hart van Nederland! Leuk!

 11. check de vorige post schreef:

  check de vorige post

 12. Cyriel schreef:

  Ach, de administratie. Het enige dat ik echt niet leuk vind aan het zelfstandig ondernemen.
  Wel alle bonnetjes gevonden?

 13. Agnes schreef:

  Financiële dingen sukken. Er zijn heus wel centen-neukers die het niet met me eens zijn, maar dat moeten saaie mensen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *