web analytics

14

LUNA EN HAAR HERFST-CRASH

“Oh, liefje, ik heb het er nu écht mee gehad hoor”, kermde ik vorige week alle dagen zachtjes door de telefoon. “Wat is er dan?”, vroeg P. begripvol. “Ik wil dingen gaan doehoehoen”, zei ik, “maar ik ben zo moehoehoe. En ik heb zo’n spierpijn. En ik vind er helemaal niks meer aan zohoho.” “Doe nou maar gewoon eens rustig aan”, was zijn advies. “Ja, maar dat is het ‘m juist”, zei ik, “ik kan niet anders dan rustig aan en daar word ik zo ziek van.” Dus ook al voelde ik me vreselijk, ik vond het toch nodig om elke dag eventjes rustig-aan wat dingetjes te doen. En zondag vond ik het ook wel weer genoeg geweest met dat rustig-aan-doen. Ik ging op volle kracht weer dingen doen. Dus ik naar de verjaardag van vriendin Y., want die had hapjes en drankjes beloofd! En ik voelde mij daar wonderbaarlijk opgeknapt. Praatje hier, praatje daar, glaasje gewürztraminer hier, heerlijk hapje daar. Niks mis meer met mij. Ik stond weer in het leven! Ik kon weer aan het werk maandag. Maar ik belde maandagochtend weer naar partner P.: “Ik ben nog veel ziehiehiehieliger dan eerst!” Om daarna de hele dag op de bank te hangen en mezelf volledig in de weg te zitten. Dinsdagmiddag weer hetzelfde verhaal en na een zeer intensieve opleving van 3 uur deze ochtend, stortte ik weer enigszins in deze middag. “Jij zegt altijd dat ik zo zielig loop te doen als ik ziek ben, maar jij bent nog een veel ergere zieke dan ik”, vond P. toen ik weer door de telefoon liep te zeuren. “Echt niet”, zei ik. “Jij bent een zieke die zo snel mogelijk weer wil gaan werken, dat zijn de ergste”, vond hij nog veel meer, “en als je je er nou niet gewoon aan overgeeft, dan duurt het echt nóg veel langer voordat je aan het werk kan. Het is hollen of stilstaan met jou, dat slaat nergens op.” Hij zegt het. En ik weet het. Maar er iets mee doen, dat lukt me dus niet. Mijn lijf is momenteel een motor die steeds maar weer afslaat. Vanavond maar weer eens wat dingen doen. En morgen zie ik dan wel weer.

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Mike(lodeon) schreef:

  gewoon ff lekker met wat ploeziepoesies op de bank en voor de buis, lekker hangen en hangerig zijn. dan gaat het ut snelst voorbij :-)
  Sterkte in elk geval

 2. seriouzz schreef:

  kijk wat leuk muziekclips op 123video.nl

 3. DON JUAN schreef:

  Beste Luna,ik lees hier al een poosje(jaar of 3) en denk dat je nu aan de huisgemaakte Mojitos moet……..maar dan wel de echte.
  Groot glas,10 blaadjes munt,halve limoen(in partjes snijden,uitknijpen en daarna in het glas pl…gooien,2 theelepels bruine suiker….alles mengen gedurende 30 seconden met draaiende bewegingen(niet jij,maar in het glas )…1 cl.suikersiroop toevoegen(1 kilo suiker met 1 liter water mengen en 5 minuten laten koken)glas opvullen tot 3/4 met crushed ice …..5cl. rum toevoegen ff roeren en glas opvullen met Spa bruis….ff roeren en 2 blaadjes munt als versiering toevoegen……….salud!
  Daar knap je van op.

 4. Virginie schreef:

  Tja, een keer echt goed uitzieken, dat is eigenlijk het enige dat helpt. Maar ja, stilzitten en rustig aand oen, dat valt inderdaad lang niet altijd mee.

 5. PF schreef:

  Je kunt zoetjes op de bank het kitten Ploesieploesie Worcaholic haar flesje geven. Dat geeft rust. Met ondertussen iets gezelligs , iets opmonterends en vitaminerijks a la de Red Hot Chili Peppers op de koptelefoon voor uw eige ?

 6. Joyce schreef:

  Even totaal ‘off-topic’, maar… het moet niet gekker worden, want:
  Vannacht droomde ik dat mijn ouders een nestje kittens hadden (ze hebben niet eens een kat) en dat ik er een weg gaf aan, jawel, jou.

 7. Suzan schreef:

  HO HO HO

  Hier moet ik ingrijpen, er zit niets anders op.

  Vanavond heb je huisarrest, je moet morgenavond ernstig op verjaarsvisite van bovengetekende!

  Enne nog ff dit: ben nu net de laatste blzs Tirza aan het lezen en die Gewurztraminer, daar moest ik erg om lachen

 8. Suzan schreef:

  eh
  ondergetekende is het dus!

 9. Luna schreef:

  Tuurlijk ben ik er morgen bij! Ik ben al vanaf 5.00 wakker, 3 uur geslapen, zit weer in een manische periode :-)
  En ik wilde meteen een reactie er achteraan posten om te checken of er dan nu weer wel 2 keer gereageerd kan worden door de dezelfde persoon op 1 topic!
  Maar dat kon dus niet… irritant!!!

 10. Roos schreef:

  Grmbl. Veel te herkenbaar :-(

 11. DON JUAN schreef:

  test

 12. Luna schreef:

  1. Nou ja, jij kan het wel!

  2. En ik kon het dus ook… maar nu niet meer… misschien is het aan tijd gebonden? Snap er helemaal niks van, want ik heb niks veranderd in m’n instellingen…

 13. DON JUAN schreef:

  Maar Suzan ook zo te zien!

 14. Eva schreef:

  hummmm, je kunt natuurlijk nog altijd het aangename met het nuttige proberen te verbinden, door b.v. met een boek over iets waar je meer van wilt weten een wijn verzet met bijvoorbeeld (gember, kruidnagel en kaneel = verwarmend) in bad met eukalyptus olie gaan liggen, al van tevoren een kopje lindenbloesemthee gedronken hebbend, na het bad, uurtje naar bed, waar je een creatief denkprocess begint over stofcombinaties voor dekens, poezies, button-layouts of je volgende post op jouw site. Allemaal erg nuttig…en zo bezig….toch?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *