web analytics

15

LUNA EN EEN BOMMELDING

Luna hier. Vanuit Madrid. Vanuit het fucking High Tech Hotel in Madrid. Godverdomme. Ik zit hier niet voor mijn plezier. Ik zit hier omdat, toen wij net ingecheckt waren op het vliegveld van Ibiza om eindelijk huiswaarts te keren, we ineens vanuit het niets weer naar buiten werden geloodst. Door agenten. Door mannetjes in strakke pakjes. Door mannetjes met petjes. Wij hoorden fluitjes, wij hoorden die mannetjes met strakke pakjes en petjes dingen roepen in het Spaans. Wij begrepen meteen dat er haast bij was. Wij dachten allemaal meteen aan een bommelding. En ik was de eerste minuut niet eens zo heel bang. Ik dacht nog even aan een oefening. Maar toen ik om mij heen mensen in paniek zag rennen, toen kreeg ik het toch wel even benauwd. Toen kreeg ik plaatjes in mijn hoofd van ineenstortende gebouwen, ontploffende koffers, opengereten kinderlijfjes en meer van dat soort journaalbeelden. Eenmaal buiten het vliegveld dachten we opgelucht adem te kunnen halen, maar dat kon dus niet. Wij moesten nog verder weg van de mannetjes in uniform. Wij moesten veel verder weg. Dus dat deden wij. In de brandende hitte liepen wij, met honderden anderen, zover mogelijk van het vliegveld vandaan. Vluchtelingen op weg naar een vluchtelingenkamp, zo leek het. Ook weer een typisch journaalbeeld. Toen wij ergens een boom spotten, besloten we daar naartoe te lopen om in ieder geval beschut te zitten. En wij zaten daar uiteindelijk 3 uur. Te wachten. Te wachten. En te wachten. Wij hoorden een knal. En nog een knal. Wij dachten dat de echte bommen waren afgegaan, maar achteraf hoorden we dat er 2 neppakketjes van de ETA onschadelijk waren gemaakt. Wij mochten terug. Wij namen ons vertraagde vliegtuig. Ik wou zo graag naar huis. Ik had al 2 dagen heimwee. Ik wou naar de poezen. Ik wilde morgenochtend op tijd zijn voor de Designmarkt in Pand Oost. En toen landen we op Madrid. Net 3 minuten te laat voor onze overstap. En na 4 uur lullen met onwijze kuthoeren en klootzakken van Iberia Airlines is het ons eindelijk gelukt in een hotel te arriveren. Morgen om 8.20 vliegen we naar Amsterdam. Godverdomme. En nu ga ik me bezatten in de hotelbar.

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. 11 schreef:

  Aaah arme Luna! Wat een klote einde van waarschijnlijk een geweldige vakantie.

  Neem nog een wijntje of mojito. En ben blij dat je ondanks alle ellende morgen terug naar huis kan!

 2. docter_dudz schreef:

  Die beelden had je niet alleen in je hoofd. Ze waren ook ECHT op het journaal.

  Heb je weer de nationale pers gehaald moet je maar denken………..

 3. patchwork schreef:

  Hè, balen! Hectisch vakantie-einde zo!Maar gelukkig waren het nepbommen, anders had je met de bus naar Madrid gemoeten, zonder hotelbar!

 4. Marloes schreef:

  Ik heb aan je gedacht hoor. Mijn ene vriendinnetje in de heisa op vliegveld Ibiza, m’n andere vriendinnetje tussen de autobommen in het centrum van London. Ik ben blij als ik jullie allebei weer gezellig zie, pffff…

 5. Janssen schreef:

  Hier is ook aan je gedacht,gelukkig ben je oke,giet maar wat litertjes in je kraag!:):)

 6. d.W. schreef:

  wees welkom

 7. petra (kiki) schreef:

  Dat word dan helaas geen Design markt voor Luna

 8. Branwen schreef:

  Bloody Hell. Wat een rotzooi. Verder wel een fijne vakantie gehad?

 9. Joop schreef:

  Voortaan lekker thuisblijven. Wat moet je toch in het buitenland?

 10. jolanda schreef:

  Goed dat je er toch was zeg! ( ook al was het pas in de middag)

  De kraam zag er goed uit en ik zag wel dat het regelmatig erg druk was…hopelijk heb je ook wat verkocht!

  leuk je even gesproken te hebben ;)

 11. Claud schreef:

  ff totaal iets anders.. maar ik zie dat je ploesiepoesie volgende maand in de 101 woon-iedeen komt!

  Ik hoop het trouwens niet mee te maken.. al die toestanden, 11 juli vertrekken wij naar Ibiza!

 12. Leontine schreef:

  Ik hoop dat je inmiddels veilig en wel weer thuis bent!

 13. lieske schreef:

  jij mag nog een keer op vakantie, op kosten van de Spaanse staat & Iberia airlines

 14. Ellen schreef:

  Whahahaha……..je houd er in ieder geval een hilarisch log aan over. Sjezus ga je ook een keer op vakantie. :-))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *