web analytics

35

LUNA EN DE METROSEKSUEEL

Nog even over de ideale man. Volgens de boekjes heet het allernieuwste model van dé ideale man namelijk ‘metroseksueel’. Dit begrip bestaat al 10 jaar, maar wordt de laatste tijd steeds meer gebruikt. Een metroseksueel is; ‘een mannelijke trendsetter in de 21ste eeuw; een heteroseksuele stadsman met een groot gevoel voor esthetiek; een man die tijd en geld besteedt aan zijn uiterlijk en winkelen; en een man die bereid is zijn vrouwelijke kant te laten zien.’ Moesten mannen eerst hun gevoelens meer uiten, gewoon durven huilen bij ‘All you need is Love’, nu moeten ze nog een stapje verder. Want een beetje metroseksueel gaat wekelijks naar de manicure, kan koken als Jamie Oliver, heeft zijn huis helemaal zelf Feng Shui ingericht, gaat gezellig met je shoppen, kleedt zich als een homo en neukt je daarna nog even lekker stevig door. Een metroseksueel schijnt dat allemaal heel leuk te vinden, maar ik vind het iets te veel van het goede, die hele metroseksualiteit. Ik denk, dat kan gewoon niet goed zijn. Moet tegen de natuur van elke man ingaan. Strijken, afwassen, manicure, schoonheidsspecialiste, pedicure; allemaal hartstikke leuk hoor, maar ik vraag me af; is het geil? Ik vind een man bij de manicure dus niet geil. Dito voor een man bij een schoonheidsspecialiste. En helemaal dito voor een man die zich afvraagt of een bepaalde kleur overhemd wel past bij zijn teint. Mannen moeten gewoon niet te veel aan zichzelf frunniken. Vind ik. Daarom wil ik graag pleiten voor een samenleving waarin een man weer gewoon man kan zijn en een vrouw gewoon weer vrouw. Al die hybride toestanden mogen van mij achterwege gelaten worden. Als een man toevallig wat vrouwelijke trekjes heeft; prima! Maar laten we de clubjes waarbij mannen mandala’s moeten tekenen om zo in contact komen met de innerlijke vrouw in hen, alsjeblieft overslaan. Een man is een man, een vrouw een vrouw. En die zijn verschillend. Helemaal anders! En laten we gewoon genieten van die verschillen in plaats van koste wat het kost proberen op die ander te lijken.

Luna heeft even een online testje gedaan om te checken of haar partner P. misschien toch stiekem een metroseksueel is. Maar gelukkig! P. is een echte man-man.

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Erwin schreef:

  En over een paar jaar dan sachamen wij ons zo erg dat alle vrouwen er stoer bij lopen en de mannen in burka.

 2. Roos schreef:

  Helemaal mee eens Luna. Wel eens een man met mascara gezien? Geinig hoor, maar daar wil jet toch ECHT niet mee doen!

 3. schreef:

  Bij gebrek aan partner heb ik hem zelf maar ingevuld en ik blijk metrosexuele neigingen te hebben… hmmm

 4. Robert schreef:

  Blijk ik á-sexueel te zijn…tjee

 5. Lee schreef:

  Heerlijk…de vrouw weer achter het aanrecht ;-)

 6. Médard schreef:

  jeez.
  de wereld is niet zo zwart/wit.

  en daarnaast…
  wat is een man-man? een lompe vent die totaal geen aandacht besteed aan zijn uiterlijk (laat staan dat ‘ie weet waar je het over heb als je begint over zijn afschuwlijke broek) en niet zelfstandig overweg kan in de keuken?

 7. DeBlondeBlogger schreef:

  Ik laat zelfs maandelijks mijn zwembroeklijn wat bijwerken….met alle gevolgen vandien! ;-)

 8. henk schreef:

  Je maakt me weer helemaal blij, dat ik iemand nodig heb om me te vertellen dat ik geen donkergele overhemden moet dragen.

 9. tijger schreef:

  Wat een pruts test, geen enkel antwoord bij alle vragen past bij mijn meneer… het komt niet eens in de buurt… Vragen over haarverzorging is niet van toepassing op iemand die z’n kop kaal scheert bijvoorbeeld…

  grtz,

 10. maverick schreef:

  De metrosexueel according to Luna lijkt mij gewoon een mietje… Ik heb esn andere omschrijving gezien, waarbij de woorden stoer en manlijk nogal op de voorgrond waren. De zgn. vrouwelijke trekjes waren dan bijvoorbeeld interesse hebben voor gevoelens en die tonen. Lijkt me niks mis mee!
  De manicure en schoonheidsspecialiste mogen wat mij betreft gewoon aan vrouwen blijven frunniken…

 11. Huug schreef:

  Ik ben helemaal ‘subway’ ! Yesss!

 12. Hans schreef:

  Ik werd beschuldigd van metroseksuele neigingen en toch heb ik nog nooit een schoonheidssalon van binnen gezien.. ra ra hoe kan dat :-(

 13. Blue schreef:

  wel wat zwart/wit Luna…een man die wat andacht aan zijn uiterlijk besteedt is toch niet meteen een mietje? Wat mij betreft zouden heel wat mannen wel eens wat meer aandacht aan hun uiterlijk mogen besteden én daarbij een beetje mannelijk en stoer, mwah….:D :D :D

 14. fred schreef:

  wat een onzin test, is alleen voor trutjes, niet voor echt leuke meisjes….

 15. Suffie schreef:

  Bah, wil dat zeggen dat ik al die tijd al voor niets mijn zak hars?

 16. Kikkertje schreef:

  Een vrouw naar mijn hart ben jij. Gelukkig heb je P.
  Al dat gelul over metrosexuelen pffffff. Een vrouw moet je gewoon beetnemen, haar slip van geiligheid kapot trekken en stevig neuken.

  Ik zie al dat ik ga zeggen: “Sorry Luna, ik moet even een maskertje! En Fred wacht om 3 uur op me om mijn nagelriemen bij te werken”

  Ik dacht het niet hè!

 17. Metroman Kas schreef:

  Hmmm jammer. Metrosexualiteit is inderdaad onterecht aangezien voor een trend, die momenteel ten einde loopt. Onterecht omdat er onduidelijkheid over wat metrosexualiteit precies inhoudt. Lees Flockers’ Metrosexual guide to style! Leve de metro.

 18. Kiers schreef:

  Ik mag graag boeren en af en toe iets vrouwonvriendelijks zeggen.

 19. John schreef:

  Ik denk dat alle homos zowizo als metrosexueel worden bestempeld door deze test. bizarre test. Ik word door veel vrouwen gezien als metrosexueel, maar ben in deze test gelukkig een man-man ( die zonu en dan de playboy koopt :-? )
  bizarre test

 20. H. schreef:

  Gezien de omstandigheden denk ik dat ik maar eens ga voor de metroseksueel! hoe leuk om samen voor de french manicure te gaan!

 21. Rick de Kikker schreef:

  Ik heb die test even zelf gedaan, man-man wat een vragen.

 22. henriette schreef:

  Viva la aanrecht! Save the men!
  En nu allemaal op naar de spitsseksueel;-)

 23. Barry schreef:

  Heerlijk herkenbaar. Laten mannen mannen zijn en vrouwen vrouwen. Dat gezeik allemaal. Ik kan koken, wassen, strijken. Kortom ik kan prima voor mijzelf en partner zorgen. het moet allemaal een naam hebben. Ik heb de test gedaan en het schijnt dat ik ook trkjes heb van de metrosexuele man. Het zal wel.
  Leuke site trouwnes Luna, ik lees het met veel plezier!

 24. TalX schreef:

  Hehe…twijfelde je daaraan of was een gewoon een mentale geruststelling? Maar inderdaad laat een man maar gewoon ouderwets man blijven; geen poewa, geen overdreven ijdelheid, geen vreemde huishoudelijke capriolen…

 25. Oly schreef:

  Had ik die test maar niet gedaan, Meid, kun je niet wat anders krijgen?, vroegen ze.

 26. Cindy schreef:

  “Niks mis mee als jij er mee kunt leven.” Nou jaaaaa…. Tsk.

 27. Cerito schreef:

  Ik pas niet in een hokje!!!
  Een ahokjeseksueel dus…..

 28. Jetje schreef:

  Persoonlijk vind ik beide kanten heerlijk aan een man :)
  Vriendje P. gaat altijd gezellig mee shoppen, maakt zelf kleertjes voor me en maakt me zelfs op, maar daarnaast ben ik ook gewoon blij wanneer hij op de bank voetbal zit te kijken en een keiharde scheet laat zonder daar enig benul van te hebben.
  Dan denk ik toch op dat soort mensen ; heh heerlijk toch zo’n man”

 29. Kør schreef:

  Metroseksuelen zijn in mijn ogen een excuus om lekker latent homo te mogen zijn.

 30. léon schreef:

  Hier spreek een Metroseksueel. Het is ook wel weer commentaar van de onwetende. Het wordt overdreven en laag gemaakt. Ik ben een jonge man die graag voor zich zelf zorgt. Draag kleding die me lekker zit en er toevallig ook nog mooi uitziet. Kan koken als Jamie. Neuken als tarzan. En kan ook mijn vrouwelijke kant laten zien. Door deze eigenschappen kan ik vrouwen beter begrijpen en het is niet de eerste keer dat ik hoor: jij weet wat vrouwen willen. Ik geef mijn vrouw net iets meer aandacht dan de doorsnee man en dat geeft haar net dat beetje extra waardoor ze zich niet meer zo onzeker voelt en nog mooier dan ze al is. Vrouwen zijn mooi en dat mag de man best meer respecteren.

 31. bam schreef:

  haha dit is leuk :D ik ben maar klein jongetje van 15.. (denk nou niet meteen dat ik voor me plezier dit soort dingen lees want ik moet iets voor school doen.. dus..)mja.. ben niet compleet met je eens ofzo (misschien vanwege et feit dat ik ook beetje gay ben ;p) maar leuk om zoiets te lezen.. heb ik ckers wat aan voor me school-dingetje, x

 32. bam schreef:

  oe nog ff wat toevoegen.. ik vind niet dat je zomaar kan zeggen, man moeten gewoon mannen zijn en een vrouw gewoon een vrouw.. das net zoiets als zeggen, mannen moeten op vrouwen vallen en vrouwen op mannen.. je word geboren als metroseksueel net als homo… zelfs in de middeleeuwen/renaissance bestonden er al de zogenaamde metroseksuelen, hoewel toen niet onder die naam. Natuurlijk worden mannen van deze tijd wel beinvloed door hun omgeving, vandaar dat ‘ze’ ook vooral te vinden in steden.. maar ook het gedrag van (een bepaalde groep) homo’s wordt grotendeels bepaald door hun omgeving.. dus dat vind ik dan weer beetje zwart-wit om te zeggen, x

 33. sarah delvaux schreef:

  ik ben al lang op zoek naar de ideale man, ik ben getrouwd geweest met een man maar dat was een fransman, hij heeft me bedrogen terwijl we getrouwd waren hij wou geen seks meer met mij, hij is dan eens naar Spanje gegaan om het daar te doen met een andere vrouw. die vroeg dan telkens aan mij waar zit je man dat zijn jou zaken niet ik wil niet dat mijn man zijn penis in iemand anders zijn vagina steekt. ik heb trouwens een kindje van hem op de wereld gebracht haar naam is Louise een echt mooi meisje ze is nu bijna 5 jaar, ik ben in verwachting geraakt op mijn 28st daar heb ik een mooie meisje van hem gekregen maar dan zat die vent waar ik mee getrouwd was zich zelf altijd te masturberen terwijl ik naast hem in bed lag. ik sorry wil je dan geen seks meer met mij hebben, laat me met rust ik ben mijn eigen aan het masturberen bah ik ben mezelf dan ook gaan masturberen met mijn vinger. ik had geen sextoys nodig om mezelf te masturberen, nu ben ik op zoek naar een mooie man met Blauwe ogen en zwart haar, dat was mijn ex-vriendje vanop de middelbare school verdorie ik ben hem nog tegen gekomen in het stadspark van Leuven waarom heb ik zijn achternaam niet gevraagd want dan kon ik hem gaan op zoeken via internet verdorie ik wil terug seks met hem hebben. ik ben verslaafd aan seks verdorie waarom heb ik hem niet gevraagd of dat hij seks met mij wou hebben. godverdomme ik was nog zo gek van die jongen ik heb trouwens de eerste keer seks met hem gehad toen ik 16 jaar was dat moet toch kunnen voor een meisje van mij leeftijd. ik was rustig met hem aan het rond wandelen en plots komen we mijn ouders tegen we liepen met onze armen over elkaar dat was echt romantisch in een keer komen we mijn ouders tegen is hij niet mooi mijn jongen met blauwe ogen en zwart haar. dat was mijn liefde dat zijn een van de zevenschoonheden van een man dat hij van die mooie blauwe ogen heeft en zwart haar.

 34. metrogurl schreef:

  Absoluut niet mee eens.
  Een man die de afwas doet, en ijdel is, is gelijk metroseksueel?
  Nou, kan ik je ff zeggen dat dit érg kort door de bocht is, en onwaar is!
  Hoeft nog helemaal niks te betekenen :)
  Ik vind het sowieso moeilijk aan de buitenkant te zien, maar voor mij is een metroman, een man die intimiteit net iets anders beleeft dan de meeste mannen.
  En that’s it.
  Viva la metroman :P

  Groetjes

 35. Boelie schreef:

  Sodemieter op met al; dat geleuter ik wil je of niet , en je geur bepaalt alls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *