web analytics

12

LUNA EN DE GRIJZE CONTAINER

Wanneer ik ’s ochtends de straat uit wandel om de hond uit te laten zie ik dat het grijze-container-dag is. Ondanks dat ik de afvalkalender aan de binnenkant van een keukenkastje heb geplakt weet ik nooit wanneer ik de groene, de grijze of de papiercontainer aan de straat moet zetten. Sinds een paar jaar is het de bedoeling dat je het plastic afval scheidt en dan in speciale, plastic zakken voor de deur zet. Ook die plastic zakken zet ik pas voor de deur als ik zie dat de buren het doen.

“Even wachten Nien, vrouwtje gaat even de container halen”, zeg ik tegen Nina en ik loop door de schuur naar de achtertuin, pak de grijze container en onder veel gevloek rol ik de container door de schuur. We nemen elk weekend voor om de schuur om te ruimen, maar doen dat nooit, waardoor de grijze container aan de ene kant over tassen vol met plastic flessen rijdt en aan de andere kant moet ik dozen met oude dvd’s aan de kant schuiven om erdoor te kunnen.

Eenmaal buiten krijg ik de grijze container niet langs mijn Fiat Panda. De buurman heeft zijn aanhangwagen verplaatst en helemaal precies op de centimeter op zijn kant, waardoor de wielen van de grijze container vast komen te zitten tussen die van de Fiat Panda en die van de aanhangwagen van de buurman.

“Godverdegodver”, zeg ik gefrustreerd.
Nina kijkt me aan.

Ik inventariseer het probleem. Ik kan de Fiat Panda niet verplaatsen, want ik heb nog steeds geen extra rijlessen genomen, dus ik weet niet hoe ik een auto in z’n achteruit zet, ik weet überhaupt niet hoe ik een auto moet starten. Okay, ik zou het kunnen proberen, maar de kans dat als ik met de Fiat Panda achteruit rijd en dan de auto van de buurman beschadig is bijna 100%. En ik ga de buurman niet wakker maken om te vragen of hij z’n aanhanger wat wil verplaatsen, want de relatie tussen de buurman en mij is nogal bekoeld sinds ik Rijkswaterstaat heb ingeschakeld wegens een akkefietje met de sloot achter ons huis. En ik krijg de grijze container niet opgetild. Ook niet als ik er eerst wat vuilniszakken uithaal. De enige optie die overblijft; de verkering bellen om hem uit te schelden.

Hartstikke leuk, dat hele feminisme en gelijke rechten en dat je als vrouw precies dezelfde dingen moet kunnen als je man, maar ik wil helemaal niet dezelfde dingen kunnen als mijn man! Ik wil dat mijn man voordat hij naar zijn werk gaat de container buiten zet! Ik vind het buiten zetten van containers en vuilniszakken een typische mannenaangelegenheid! Waarom zet hij eigenlijk nooit de container buiten? Hij kan toch ook even op de afvalkalender kijken? En als hij dat nou had gedaan, dan had hij de Fiat Panda meteen even naar achter kunnen rijden en dan was er geen enkel probleem geweest. Godverdomme. Klootzak.

De verkering neemt niet op.

Ik geef de Fiat Panda een schop en besluit dan maar m’n vader wakker te bellen: “Sorry, sorry, sorry, ik weet dat het pas 7:30 is, maar ik krijg de container niet aan de straat en straks komt de vuilniswagen en dan wordt de container niet geleegd en hij zit helemaal vol en de kerstdagen komen eraan en ik heb er helemaal stress van en ik ben ook heel chagrijnig.”

Nog geen 5 minuten later staat m’n vader naast de Fiat Panda.

“Kon je ‘m niet naar achter duwen?”, vraagt hij.
“Hoe dan?”, vraag ik.
“Gewoon”, zegt m’n vader en hij gaat in de Fiat Panda zitten, haalt ‘m van de handrem, stapt weer uit, en geeft de Panda een klein duwtje naar achter. Precies de 10 centimeter die nodig is om de grijze container erlangs te krijgen.

Handrem.
Oh, ja.

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Kimske schreef:

  Kutdingen, die containers. Gewoon kutdingen. Worden altijd geleegd op momenten dat jij het vergeten bent.

 2. Luna schreef:

  Ja, wij moeten hier in Tiel in 2014 per container gaan betalen… dus elke keer dat je de container laat legen kost het je 6,50 (geloof ik)… Dus nu is extra belangrijk om afval te gaan scheiden… #huil

 3. Arnoud schreef:

  Hij is weer briljant!!

 4. Branwen schreef:

  Containerleed. Dat wordt het woord voor volgend jaar…

 5. Sandra schreef:

  Geweldig stukje. Zo was ik ook, maar nu rij ik elke dag vrolijk naar mijn werk en ben ik dol op de vrijheid die mijn auto mij geeft. Neem nog een paar lessen, echt waar, als je eenmaal je rijbewijs hebt en je voelt je wat zekerder in je auto, dan wordt het echt leuk!!! En dan zet je gewoon zelf even je auto aan de kant :-)

 6. @HanszH schreef:

  He lekker dit heb Ik gemist heerlijk weer….
  Niet dat het je niet lukte ofzo of dat je moet scheiden en betalen….
  Maar gewoon deze pagina….
  En dat autorijden komt wel goed..ben er zelfs van overtuigt…

 7. Marleen schreef:

  Wat leuk dat je weer regelmatig blogt! Ga gewoon wat lessen nemen en je rijdt gewoon zellef! DOEN!

 8. liese schreef:

  Waar wij wonen werken we nog steeds met plastic afvalzakken! Dat is ook iets, want als ze te zwaar zijn nemen ze ze niet mee. Maar meestal, als ze te zwaar zijn zijn ze reeds gescheurd alvorens je de voordeur hebt bereikt, wat geweldig amusant is….not!

 9. CiNNeR schreef:

  Hier komen ze normaal op woensdagochtend. Maar omdat het dan kerst is, kwamen ze ineens afgelopen zaterdag. En dat wist ik dus niet! Dus staat er een bijna volle container aan huis. De volgende ophaaldag is dan weer 8 januari. En ook hier wordt een tarief per container ingevoerd vanaf 1 januari, dus bij de buren een zakje erbij zal niet meer mogen, vrees ik. Oftewel dat wordt meteen al vuilniszakken bewaren in de tuin.

 10. Irene schreef:

  Hihi… dat had mij ook zomaar kunnen overkomen. ;-)

 11. Yvonne schreef:

  Briljant stukje!!!
  Heerlijk dat je hier weer schrijft!
  xxxxx

 1. 16 januari 2014

  […] hele akkefietje met de grijze container, dat ging me dus niet nog een keer gebeuren. Ik rolde dat ding gewoon door ‘t huis, because […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *