web analytics

43

LUNA EN DE CRACKDEALER

Vannacht, rond een uur of 2.00. Kan ook een uur of 3.00 geweest zijn en ook een uur of 4.00. Ik probeer in ieder geval al mijn aandacht bij het lopen te houden. Ik moet rechtdoor lopen. Aan de linkerkant van de amsterdammertjes. Niet op de weg. Zeker niet op de weg. De mojito’s pompen door m’n bloed. “Oh, is de wijn op? Doe dan maar een mojito”, had ik een paar uur daarvoor tegen vriendin I. gezegd. En omdat de fles rum na een tijdje ook leeg was liep ik nu zwalkend over straat. Gênant! Alle aandacht bij het lopen. Rechtdoor. Binnen 5 minuten thuis. Rechtdoor. Rechtop. “Hé, psst, psst”, hoor ik vanuit een zijstraatje. Jesus, ziet die kerel niet dat ik probeer om rechtop en rechtdoor te blijven lopen? “Hé, wil je wat?”, vraagt dezelfde stem. Gewoon rechtdoor blijven lopen. Maar ineens staat er een donker mannetje naast me. “Wat moet je?”, vraag ik het mannetje. Daarna ben ik een aantal seconden kwijt. Kan ook een aantal minuten zijn. Een paar 100 meter verderop kijk ik naar de hand van het mannetje en zie daar wat witte dingetjes op liggen. Ik kan niet goed zien of het nou xtc-pillen, speedbommetjes of pepermuntjes zijn. “Nee, joh”, zeg ik tegen het mannetje, “ik ben best van de drugs, maar niet vandaag.” Weer een aantal seconden kwijt. Waarschijnlijk een aantal minuten. Ik merk dat ik niet rechtdoor naar huis ben gelopen en dat ik nog steeds niet rechtop kan staan. “Is lekker”, zegt het mannetje. “Nee, ik moet niks van je”, zeg ik. “Gewoon even lekker samen gebruiken”, zegt het mannetje. “Echt niet”, zeg ik. Ik zie dat het mannetje een crack-buisje in z’n hand heeft en dat hij het bijna onder m’n neus probeert te duwen. Met de allerlaatste hersencel die nog niet is aangetast door de mojito’s realiseer ik me dat ik me in niet zo’n gezellige situatie bevind. En dat ik maar 1 ding kan doen. Rennen. Heel hard naar huis rennen. En dat doe ik meteen. Ik ren heel hard. En rechtop en rechtdoor.

Dit vind je misschien ook leuk...

43 reacties

 1. dennis013 schreef:

  Ja.. kan ik goed begrijpen, ik ben ook altijd een beetje uitgeëxprimenteerd om 4 uur ’s nachts :)

 2. M%n schreef:

  Spannend…
  De mannen die mij rond dat uur uit mijn ‘rechtop-rechtdoor’-concentratie halen willen doorgaans gelukkig alleen maar mijn telefoonnummer…

 3. koen schreef:

  goh, en hij vond je stukje over café Schuim nog zo’n goed stuk, en nu behandel je hem als een stuk vuil … tsss

 4. Anne-Floor schreef:

  Ja, daar zou ik ook spontaan recht van zijn gaan lopen en een nieuw wereldrecord sprint gevestigd hebben. Jakkes…

 5. Cerito schreef:

  Wat een enge droom zeg…..hopelijk vanavond een leukere…

 6. Jan F. (de) schreef:

  [moeder mode] Wat doet een meisje dinsdag ‘snachts om een uur of 2,3,4 op straat? Dan moet je allang in je nestje liggen te dromen van schaapjes en poesjes.
  [/moeder mode]

 7. blue schreef:

  getver wat eng!
  al spooky als je nuchter bent
  maar doodgriezelig als je zat bent …….
  dat je stomdronken door Amsterdam gaat lopen zwalken in het holst van nde nacht..ik zou een taxi nemen (of mijn vriendje uit bed bellen hihihih)

 8. Tamara schreef:

  gatverdamme! niet al te plezant zoiets..tja, krijg ook bijna dagelijks coke aangeboden..echt ziek..

 9. Luna schreef:

  Nou, eh, vriendin I. woont op 5 minuten lopen bij mij vandaan… wel 5 minuten door het Wallengebied, dat dan weer wel… meestal gaat het goed… gisteren dus niet echt, maar ik kan er eigenlijk wel om lachen… nu dan…

 10. Foefer schreef:

  * applaus voor onverwachts toch nog vallend kwartje bij Luna *

 11. Wiro schreef:

  heej, da’s handig. in het vervolg gewoon naar huis rennen, ga ik ook niet op m’n muil.

 12. RooZ schreef:

  Wat heb je nu geleerd?
  Alcohol is de beste brandstof!

 13. dimitri schreef:

  kon partner p. je niet ophalen????

 14. Flying Gogo schreef:

  Achteraf zijn dit soort situaties idd wel grappig. Maar kan me voorstellen dat je je niet bepaald op je gemak voelde. Enge vent.

 15. Maurice schreef:

  Daarom past ROOD haar niet bij je porcelijne gezicht. Denken die enge mannetjes gelijk dat je wat gebruikt. Dat je helaas niet een van je knieën in zijn scrotum hebt geplant, is jammer.
  Geloof me. Donker haar! Niet heel donker, maar zoek een gezellige kapper die weet wat ik bedoel Luna!

 16. Suffie schreef:

  Het schijnt dat je dit soort mannetjes kan inhuren om te ontnuchteren. Hoeven ze niet eens wat bij zich te hebben…

 17. Mirke schreef:

  Niet overgeven aan de angst! En gewoon stoer op straat blijven lopen. Hoe moet het anders met ons vrouwen over 10 jaar? Mogen we zeker niet meer alleen naar buiten?

 18. Mario schreef:

  Je had dat crackbuisje door zn neus zn schedel in moeten pompen. Maar dat wordt wat lastig als je lazerus bent natuurlijk!
  :-)

 19. Rick de Kikker schreef:

  Ellen van langen is ooit ook zo begonnen.

 20. Nina schreef:

  @ Maurice: Alsof je haarkleur dealers aantrekt! Rood haar is cool. (op enigszins beledigde toon) :-p :-)

 21. Floor Kik schreef:

  jee Luna,

  brrrr wat eng. Goed dat je heelhuids thuis bent gekomen. Je kan ook met je hand op je mobiel (in je jaszak) lopen waarop je partner p.’s nummer al hebt aangeklikt). Dat je dan maar 1 klik van ‘m verwijderd bent. … Voor het idee veilig dan he, in het echt slaapt hij dan natuurlijk diep en moet eerst 5 minuten wakker worden.
  Pas maar goed op jezelf!
  Floor

 22. Moljevic schreef:

  Had het shot maar genomen, was je eerder thuis geweest.

 23. Corinne schreef:

  Je hebt nog geluk dat je het na kan vertellen op je log en dat je niet door één of andere griezel gegrepen enzovoorts bent…!

 24. nove schreef:

  helaas is dat type man vaak te vies, te smerig om bij het kruis te vatten want anders is een deal vlug gemaakt. Daar is de nacht in de wallenbuurt voor. Je zet hem tegen een muurtje, pakt zijn piepelorus uit de (trainings)broek en geeft er eens een flinke ruk aan, waarna je hem voor bewezen diensten laat betalen door hem (of haar) op een fluim in het gezicht te trakteren. Dan hard wegrennen of nee, je vernield eerst zijn koopwaar met een paar welgemikte trappen.. voor je het weet heb je een geduchte reputatie opgebouwd onder de schuimers van de nacht. Het katje met de vlugge handen.. weet je zeker dat je niet bij de politie wilt ?

 25. nove schreef:

  Tip voor de amsterdamse sien, lijkt op de weblogmarathon:
  de ” 24 Hour Strip Marathon”:http://www.lambiek.net/24hourcomics/
  met o.a. Jean Marc van Tol (Fokke & Sukke)
  In stripwinkel Lambiek, Kerkstraat.
  Ga ze wat mojito’s brengen .. misschien inspireert je nachtelijk avontuur een van hun tot een geweldig detectiveverhaal.

 26. Max schreef:

  U rent weg voor drugs? Dat is nieuw!

 27. Oom jult schreef:

  Gaat dat niet een keer vreselijk vervelen, al dat gezeur over drugs en sex? Mij wel, namelijk. Het wordt zo voorspelbaar.

 28. Suffie schreef:

  Julius, dat verhaal loop je hier al drie jaar lang elke drie maanden op te hangen. Over voorspelbaar gesproken..

 29. Erwin schreef:

  Ik ben benieuwd hoe je log was geworden als je het wel had gebruikt.

 30. Kris schreef:

  Instant soberness door een enge vent op straat. Lijkt me prettig als dat gebeurt vlak voor ik thuis kom, zodat ik geen verantwoording hoef af te leggen over de liters alcoholisch vocht die naar binnen zijn gegleden.
  “Er was een hele enge man!”
  “Ah, kom maar lieffie”, in plaats van:
  “Waar kom jij zo laat vandaan?”
  “Djat isj een héje gjoeje vjaag…”

 31. Ed schreef:

  Ik vind het weer ouderwets goed geschreven, vol spanning en emotie zoals een een Luna betaamt. Maar ik kan me weer niet van de indruk ontrekken dat het hele verhaal gewoon verzonnen is. Wat overigens pleit voor je fantasie…

 32. Suffie schreef:

  Ed, als verlengde van jouw vraag: willen wij het antwoord eigenlijk wel weten?

 33. Luna schreef:

  Nou, geloof me, dit is echt gebeurd…

 34. harry perton schreef:

  He Luna,
  Het is off topic, maar had je al kennis genomen van dit bericht in de Leeuwarder Courant?:
  http://tinyurl.com/7a4hq

 35. Luna schreef:

  Haha! Jaaaa! Natuurlijk! Ik ben bezig met een stukje! Maar eerst ga ik even de zon in!

 36. Menno schreef:

  Wel grappig, dat Ed het niet gelooft. We zien dat wel vaker, de werkelijkheid is fantastischer dan fantasie. Is allemaal heel gewoon, Ed, in de Amsterdamse binnenstad. Wat zo bijzonder is aan Luna is dat ze het vertelt, wat bijna niemand in Mokum meer doet omdat het zo “gewoon” is. en dat is nou waarom Luna een beetje bijzonder is. Want gewone dingen, that’s what makes life. Dus.

  Zo, dat heb ik weer even mooi gezegd. Nu dan maar weer even gras maaien….

 37. Jeetje zeg, dat bijna iedereen dit als eng beschouwd..
  Ben zoiets al tig keer in mijn leven tegengekomen, das toch niet zo eng?

 38. tja. schreef:

  niet zo mooi….goed gereageerd!

 39. Oom jult schreef:

  Toon dat maar eens aan, “Suffie”.
  Ik schreef dit nu voor het eerst hier. Geheugen als een zeef, geen wonder met al die dope.

 40. Ed schreef:

  @Suffie, Luna @ Menno:
  De opmerking was meer retorisch bedoeld. Voor mezelf is de beschreven situatie namelijk nogal onwerkelijk. En Suffie heeft het gelijk aan zijn zijde: je vraagt Ian Fleming ook niet of James echt een gouden revolver heeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *