web analytics

15

LUNA EN DE BODYWARMER

Ik wilde graag een CV-ketel Service-abonnement van de NUON. Dus ik bellen om een afspraak te maken met een monteur. “Donderdag 30 oktober, in de ochtend”, schikt dat u?”, vroeg een telefoondame. “Hoe laat is in de ochtend”?, vroeg ik. “Tussen 9.00 en 12.00”, zei ze. “Doe maar”, zei ik. Dus vanmorgen sta ik om 8.15 onder de douche, zeker van het feit dat die monteur uiteindelijk om 13.00 voor de deur zal staan. Niet dus. Zul je altijd zien. Om 8.20 ren ik, zonder me te hebben afgedroogd, naar boven. De voordeurbel gaat en de vaste telefoon gaat. Paniek! Dat zal de monteur wel zijn! Met druipende haren doe ik de voordeur open: “Jullie zouden pas tussen 9.00 en 12.00 komen”, zeg ik. “Dacht het niet”, zegt een norse jongen in een blauwe bodywarmer. “Ik dacht het toch wel”, zeg ik. Ondertussen gaat zijn telefoon. En hij begint een gesprek. En hij draait de achterkant van z’n bodywarmer naar me toe. ‘Warmte, totaal, zorg’, staat er op z’n bodywarmer. “Hé, dude, hé, dude, ik sta hier een beetje kou te vatten in m’n badjas, kom je nog binnen of niet?”, vraag ik geïrriteerd. Even later loods ik de bodywarmer al telefonerend richting onze CV-ketel. En 5 minuten later komt hij het CV-ketel-hok alweer uit: “Ik wil u even wat dingetjes laten zien.” Hij laat wat dingetjes zien waar ik geen reet verstand van heb. “Oh, okay”, mompel ik steeds. En wanneer hij z’n dingetjes-verhaal klaar heeft concludeert hij: “Dus we kunnen u niet onder contract nemen.” “Hoe bedoel je?”, vraag ik. “Ik keur deze ketel af om onder contract te nemen”, zegt hij. Het had met de dingetjes te maken. “Maar als jullie nou die dingetjes eerst fixen en vernieuwen, dan kunnen jullie ons toch daarna onder contract nemen?”, vraag ik. “Nee, dat doen we niet”, zegt hij. “Waarom niet?”, vraag ik. En daarna volgt een verhaal dat ik niet helemaal begrijp, want ik dacht altijd; dat bedrijf is van het onderhoud en de service van ketels, van de warmte, van het totaal en van de zorg, en zij kunnen ook dingetjes die het niet goed doen of kapot zijn fixen, want dat is hun baan, daar verdienen ze hun geld mee, maar de bodywarmer dacht dus heel iets anders. Ondertussen breekt hij ook nog ergens een verrotte leiding af. Iets met afvoer van expansiewarmte. “De boel gaat hier toch niet ontploffen?”, vraag ik. Nee, dat dan weer zeker niet. “Anders zou ik hier niet zomaar weggaan”, zegt hij. Maar dat deed hij wel. Weggaan. En mij zonder CV-KetelService-abonnement achterlatend, maar met een lekkend expansie-dingetje.

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Julia B. schreef:

  Ik had die gozer aan zijn bodywarmer weer naar binnen gesleurd!! Nouja, in gedachten dan… ;-)

  Sterkte met de klus, gaat je vast UREN kosten aan telefoontjes en van-het-kastje-naar-de-muur gestuurd worden, alsof je niks beters te doen hebt… (met Sid spelen bijvoorbeeld)

 2. valerie schreef:

  Pff.. lekker is dat. nou succes ermee.!

 3. Terrebel schreef:

  Bekend verhaal. Pas toen ik de woningbouw belde om te zeggen dat ik zelf wel een bedrijf zou huren om de klusjes uit te voeren die zij moesten doen en erbij vertelde dat ik hen dan wel de rekening zou sturen hadden ze opeens wél een “opening in de planning”. heel vreemd…

 4. Janssen schreef:

  Wat een onbeschofte L*L!!!
  Voor hij naar mijn CV-ketel had mogen kijken had ik hem met foon en al, al de deur gewezen.
  De kosten zijn toch zeker wel voor hem???
  Hij heeft niks af te breken!!!!

 5. Luna schreef:

  Er zijn helemaal geen kosten gemaakt… hij kwam dus voor een ‘intake-controle’… en zijn bedrijf (dat voor NUON werkt) wil ons dus niet intaken :-)
  Dat afgebroken dingetje dat was al dusdanig verrot dat hij er ook niets aan kon doen dat het afbrak, maar toch… ik snap er weinig van… ik zit met een probleem en hij werkt bij een bedrijf dat dat soort problemen kan oplossen, dacht ik… zucht!

 6. Janssen schreef:

  Kom op Luna….het getuigt al van desinteresse voor zijn werk dat hij op zijn gemak die foon aanneemt!
  Ik erger me kapot aan dat soort mensen en hij had dat dingetje aan je expansievat toch wel even kunnen vervangen dan???
  Dat heet SERVICE!!!

 7. Janssen. schreef:

  Vind het toch een eikel…..is voor hem een kleine moeite,contract of niet…maar ja,jij zit er mee!!:(:(:(
  Heb je geen bedrijfje in de buurt die klusjes doet???

 8. Doinja schreef:

  Inderdaad Luna.. adem in, adem uit! ;-)
  Succes!

 9. Rutger schreef:

  Dus nu word eerst huize Luna onderhand genomen, daarna gaat er een dreigbrief naar de NUON en dan krijg je toch je cv ketel dinges abonnement?

 10. Vriendin I. schreef:

  Tijd voor een evalatie van dr. G.

 11. Goentah schreef:

  Hij had je toch ook een nieuwe ketel kunnen aansmeren/verkopen?

 12. Maurice schreef:

  “CV-ketel Service-abonnement”

  Nu wil ik ook een paarse ondergrond. hahahahaaha. Hoe verzin je het Luuntje !

 13. Agnes schreef:

  Duur geintje, zo’n cv-ketel. Ik heb net een nieuwe, dat had ook zo een leuke reis naar Azië kunnen zijn of zo. Maar wel lekker warm nu, dat dan weer wel.

 14. Paul schreef:

  Joh trap er nou niet in. Die prutsers!!!
  Mijn ketel is net kapot gegaan, zelf nieuwe gekocht Bosch hrc 30 nogwat… Staat bij Bosch 1600 euries advies prijs gekocht voor 930 euries en ff laten plaatsen.
  Dan kan ik duur onderh. contr nemen, nou me kont,,, die lui komen ook wel als je geen contract heb hoor.
  Je mot alleen ff shoppe.
  Ciao

 15. Amiek schreef:

  Ja maar het mannetje kwam tenminste, bij mij kwamen ze alleen maar vertellen dat ze niet kwamen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *