web analytics

46

LUNA EN ‘DE IDEALE MAN’

Even afgezien van het feit dat ik Irene van der Laar en Mariska Hulscher sowieso 2 ongelooflijke huppelkutten vind, is hun programma ‘De Ideale Man’ natuurlijk een waanzinnig kutprogramma. De ideale man. Breek me de bek niet open. Ik word er zo moe van dat allerlei media, lees: ‘andere vrouwen’, mij vertellen hoe dé ideale man eruit zou zien. Dat ik in elk vrouwenblad kan lezen hoe vaak hij moet koken, hoe attent hij moet zijn, hoe vaak hij moet bellen, hoe groot z’n pik en hoe bijzonder de band met z’n moeder. En alsof die geschreven media nog niet genoeg waren zijn daar sinds een paar weken dus Irene en Mariska die de Nederlandse man eens even haarfijn uitleggen wat er van hem verwacht wordt. Lees: wat Irene en Mariska van hún aanstaande man verwachten. Maar zat er nu echt iemand te wachten op de mening van deze 2 dames? Wie denkt werkelijk; nou, als Irene van der Laar het belangrijk vindt dat een man zijn voetharen harst dan zal het wel zo zijn? Luna in ieder geval niet. Ik denk namelijk dat we met z’n allen een klein beetje zijn doorgeschoten in onze verwachtingen. Dat we met onze irreële verwachtingen ook een beetje irreële eisen zijn gaan stellen aan een eventuele partner. En als ik iets geleerd heb van Dr. Phil dan is het wel dat je als vrouw niet te veel eisen moet stellen aan je partner. Dat mannen niet tegen eisende, lees: ‘zeikende vrouwen’, kunnen. Daarvan gaan mannen in hun hol. En dan gaan wij weer zeiken dat ze meer moeten communiceren. Dé ideale man bestaat niet. Dé ideale vrouw trouwens ook niet. Dus waarom een leven lang zoeken naar dé ideale man, terwijl je ook een leven lang gelukkig kan zijn met een iets minder ideale man? Want natuurlijk is partner P. af en toe de meest irritante man om mee samen te leven. Helemaal niet-ideaal. Mijn partner P. is af en toe zelfs een ongelooflijke klootzak. Maar het is wel mijn klootzak.

Dit vind je misschien ook leuk...

46 reacties

 1. henk schreef:

  “dat een man zijn voetharen harst” Nee, dat verzin je! Toch?

 2. Monster schreef:

  Amen.

 3. vriendin H. schreef:

  ik haalde gister even de ideale man door elkaar met ‘de lekkerste’ …. Maar alsnog: helemaal mee eens!

 4. Erwin schreef:

  Voetharen. Best belangrijk.

 5. sas schreef:

  Ik denk dat de ‘ideale man’ maar saai is. Heb je nooit iets om over te bekvechten, toch?

 6. Jelle schreef:

  3x HOERA!

 7. jessie schreef:

  Het ‘ideale’ is gewoon afhankelijk van persoo tot persoon. Het belangrijkste in een relatie is dat je jezelf kan zijn. En of dat nu iclusief voethaar of kooksessies is of zonder, als je maar kan doen en laten wat je zelf wil binnen een relatie.

 8. Michiel schreef:

  Luna, vind je het erg als ik je tekst even naar mijn zeikende vriendin (als in zeuren, niet urineren) stuur? :)

 9. Opa-Buiswater schreef:

  Ik begrijp die twee tv-trutten sowieso al niet; als ze meteen bij Opa langs waren gekomen was dat hele programma overbodig geweest……..

 10. Jan F. (de) schreef:

  Niemand neemt heus dit programma niet serieus, waarschijnlijk die 2 huppelkutjes zelf ook niet. Zendtijdvulling. Het zal ook wel allemaal nep en vooropgezet zijn. Een ideale man bestaat niet, want een ideale vrouw bestaat ook niet…

 11. Suffie schreef:

  Het ideale aan de ideale man is dat hij juist niet ideaal is…

 12. Mannetje schreef:

  @ Michiel: stukje doogestuurd naar mijn idem vriendin. Antwoord: ‘dan ga je toch lekker met Luna?!’

 13. kluun schreef:

  ik mag u wederom complimenteren met uw verstand van het mannelijk geslacht, en dan bedoel ik het in deze niet seksueel maar psychologisch. als alle vrouwen zouden zeiken, kruipen wij terug in ons hol, of desnoods in dat van een andere man. jakkie, maar alles liever dan zeikende vrouwen. (In t volgende nr van red een columpie van mij over mijn allergie voor zeurende vrouwen.)

 14. Vicky schreef:

  Zelfs Dr. Phil is niet de ideale man – maar hij is wel tof.

 15. hansb schreef:

  het ideale huis, de ideale partner, de ideale auto, de ideale vakantie, de ideale bioscoop, de ideale rollator, de ideale wereld, het ideale huppelkutje: er kunnen nog heel wat ideale programma’s in elkaar worden gdraaid. kunnen we nog vele ideale jaren mee vooruit.

 16. c. schreef:

  nee, dan zeikende mannen: zit je als vrouw toch ook niet op te wachten?? “ben je nou nog niet klaar??” “Nee, want ik sta me hier uit te sloven om er VOOR JOU mooi uit te zien, LUL!!!” ;-)

 17. Kiers schreef:

  Voetharen scheren? Mijn zak is kaal maar van mijn voetharen blijf je af. Ik was mijn voeten niet eens. Nooit.

  Oh.. eeeuh.. ik ga even moeite doe dit stukje proza bij die twee mutsen te krijgen. U moet weten dat ik het 100% met u eens ben, maar als ik dat vertel aan die mutsen dan heb ik het weer gedaan. Als niet ideale man met geschoren scrotum en harige voeten.

 18. Kiers schreef:

  Nérgens email adressen te vinden dus, van die gluiperige wijven.

 19. Branwen schreef:

  Wat een verademing! Gelukkig zijn er meer mensen die ernstige vraagtekens plaatsen bij een zoektocht naar de ideale whatever.

 20. eliane schreef:

  Ik moet er niet aan denken, de ideale man. Ik zou me dag in dag uit onwaardig voelen. Overigens word ik crazy van die overdosis rood. Trop est trop, Luna!

 21. Chell schreef:

  Hear hear!

  En doe mij maar gewoon een méns in plaats van die zogenaamde ideale man!

 22. Jaïr schreef:

  Wat een raak stukje! In het algmeen geldt het zelfs voor 95% van wat er op de Nederlandse tv te zien is.

 23. supervon schreef:

  idd daar heb je helemaal gelijk in ik heb liever een niet zo’n ideale man want dan hoef ik ook niet ideaal te zijn ik ben blij met iemand die respeckt en tijd voor me heeft en die het toch spannend weet te houden {ideaal klinkt hetzelfde als saai}

  -x-x-x-

 24. Johannet schreef:

  De dames zijn op zoek naar de gemiddelde ideale man.
  Maar dat maakt het gemekker over borsthaar, lichtblauwe onderbroeken en witte sportsokken net zo erg hoor.

 25. Harry Perton schreef:

  Hetgeen me deed denken aan een aflevering van de Tovernaar van Fop, jaren geleden in de Volkskrant.
  Die ging ongeveer zo. De irritante koning daalt de trap af naar een kelder waar de tovenaar over een grote ketel met een pruttelend brouwsel gebogen staat. De koning vraagt de tovenaar wat hij daar maakt. De tovenaar zegt dat hij bezig is met het bekokstoven van een kruising tussen klavertje 4 en brandnetel. Waar deze nieuwe hybride voor dienen moet?, vraagt de koning. Nou, zegt de tovenaar, ik wil een goeie uitslag voor mensen die het geluk zoeken.

 26. ton schreef:

  P. is jouw ideale klootzak?

 27. Médard schreef:

  als of er al niet genoeg onzin op de tv is :D

 28. Eddy Kledder schreef:

  Stop met zoeken. IK ben de ideale man.

 29. c. schreef:

  mevrouw Kledder..? ahum…

 30. cHiel schreef:

  Leest U ook de Elsevier, mevr. Luna de Winter?

 31. Acnaib schreef:

  Ik dacht dat Ken en Barbie de ideale “partners” waren? ;)

 32. Doornroosje schreef:

  Een beetje kritisch kijken naar wat je in huis haalt, lijkt me niet meer dan logisch, maar afknappen op iemand omdat ie witte sportsokken draagt…
  Wat ís er zo erg aan witte sportsokken?

 33. Johannet schreef:

  Ja, wat is er zo erg aan witte sportsokken? En aan borsthaar? Wie knapt er nou af op borsthaar?

 34. q. schreef:

  bestaan er geen opblaaspoppen voor vrouwen, dan..?

 35. TalX schreef:

  En dat moet je zo zien te houden! Tja, iemand die zoekt naar de ideale partner, kan lang zoeken…en zal waarschijnlijk z’n hele leven vrijgezel blijven. Soms moet je wat geven en wat nemen…en dan blijkt het allemaal best mee te vallen!

 36. Laantje schreef:

  Waarvan akte, je hebt helemaal gelijk…

 37. Fem schreef:

  Je zal maar een man hebben zonder borsthaar. Argh..

 38. KatYo schreef:

  Net als in een contactadvertentie een heel rijtje eisen lezen, die allemaal op uiterlijk gebaseerd zijn. Tsja, wil je da een partner waar je wat tegen te zeggen heb of alleen een plaatje om naar te kijken.

 39. buurman is back schreef:

  En Irene van der Laar en Mariska Hulscher ook

 40. Kees schreef:

  De maatschappij maakt inderdaad een koprolletje, maarruh… tja… uhmmm… toch maf dat je op klootzakken valt (ook af en toe). Er zijn namelijk ook mannen die geen klootzak hoeven te zijn, omdat ze liever wat meer moeite doen om je te begrijpen… of andersom.

 41. klaas schreef:

  Jij woont samen met partner P?
  Partner P is klinish dood zeker?
  Mijn partner.. ik vind dat zo’n beroepsziek woord. Ambtenaren van de burgelijke stand gebruiken dat woordje PARTNER. Zegt toch gewoon wat hij is…. je vriend of je man (met Amsterdams Accent), je keutel, je genot of je gemak. Maar partner, koud, kil, ddod en een woord van een huppelkut.
  Ik wilde nog zeggen, val niet in die valkuil.
  Ik wil je wel een hand om je uit het zuigende drijfzand te trekken, maar heb het dan niet over je partner….
  parnter P zal wel zeggen. Af en toe is je lief, soms agressief, dan weer verlegen, dom en een huppelkut. Maar dan wel mijn huppelkut.

 42. dennis schreef:

  Ach ben al jaren vrijgezel en wil dt zo houden ook ik krijg al de bibbers als ik moet samen leven met een vrouw. Geen bier allen die vieze gezonde troep mag niet roken. Liever gewoon alleen en vrienden (waaronder ook vrouwen) dan een relatie. Echt ze willen altijd alles aan je veranderen. Al eet ik uit mijn neus en pis ik over de pot en pak ik de goekoopste schijt papier mij krijgen ze niet.

 43. wigger schreef:

  lijkt erop dat deze discussie al zo´n 1,5 jaar geleden geeindigd is….jammer….zit nu in madrid en vraag me misschien wel voor het eerst af waarom karaktervolle vrouwentoch de neiging hebben om de klootzak stiekumpjes het allerleukst te vinden… Ik vind Luna´s collumn heel goed, zonder dat ik daarmee dan gelijk mijn gelijk heb gehaald, maar ik ben dus inmiddels zo´n man, die en geen klootzak hoeft te zijn (heb namelijk geen zin om als ik vijftig ben een huid als schuurpapier te hebben, te veel te drinken en te cynisch te zijn met daarmee de hoop nog wat te kunnen krijgen)en inmiddels wel moedeloos wordt van de te ver vrijgevochten vrouwen, die in hun jacht naar geheel terechte gelijke sociale status, vergeten zijn dat zij (ook stiekum) altijd al het sterkere geslacht waren… Ja, ik denk nog een keer na als ik boos ben, ja, ik geef niet snel op en accepteer niet dat sterke ego´s (heb er zelf ook 1) elkaar kapot maken omdat ze hun eigen ´individu´zo ontzettend geil vinden, ja, ik ben bereid mezelf te ontkrachten als ik daarmee verder kom…. kortom… ben zo´n exemplaar van die geemancipeerde man met kloten die valt op die geemancipeerde vrouw……. die als het puntje bij paaltje komt voelt dat ze alleen maar getemd kan en mag worden door die ouderwetse sluwe klootzak. Graag een hele grote portie zelfreflectie voor alle vrouwen die mijn relaas absoluut niet begrijpen!!!

 44. harry schreef:

  krijg de tering

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *