web analytics

11

LUNA DOORSPIT HAAR FOTO-ARCHIEVEN

Ik kreeg een mailtje van vriendin C.: ‘Hallo allemaal! Aangezien vriendin H. 30 jaar wordt en zij zich onlangs liet ontvallen dat ze graag een muur wil behangen met allemaal verschillende fotolijstjes, leek het me zo leuk als iedereen een houten lijstje meeneemt naar haar verjaardag. Natuurlijk met een leuke foto van jezelf samen met vriendin H.!’ Nou, dat leek mij ook een leuk idee! En aangezien op mijn harddisk voor zeker 6 GB aan beeldmateriaal te vinden, leek het ook nog eens een gemakkelijk uit te voeren idee. Na een half uurtje spitten door het geschoten beeldmateriaal van het afgelopen jaar kwam ik echter tot de conclusie dat de meeste foto’s het daglicht niet kunnen verdragen. En ook bij het bekijken van de jaren daarvoor kwamen wel veel herinneringen boven, maar een geschikte foto vinden was een stuk moeilijker. Ik heb helemaal geen nuchtere foto’s van m’n vrienden! Iedereen staat er óf met pupillen zo groot als schoteltjes, óf met half dichtgeknepen ogen, óf met een half hoofd, óf half naakt, óf in compromitterende poses op. Niet echt foto’s die je met een gerust hart in een houten lijstje aan de muur hangt. Leuk, voor als je familie langskomt. Alhoewel. Waarschijnlijk zullen alleen de échte kenners aan een foto kunnen zien welke middelen nodig waren om tot de betreffende foto te komen. Toch even vriend H. bellen voor de zekerheid: “Hé, H, vanavond die verjaardag van H., maar eh, ik zitten even door de afgelopen 3 jaar digitale foto’s te spitten en ik kom geen een nuchtere foto tegen. Wat nu?” “Oh”, zei vriend H., “ik had precies hetzelfde! Gewoon een leuke uitkiezen. Als het maar niet naakt is.” “Oh, jij hebt hetzelfde, hahaha!”, lachte ik. “Dus die ene waar ik uit m’n dak sta te tongen met H. maar niet doen hè?” Uiteindelijk koos ik voor een gezellig 4-luik waarbij vriendin H. en ik écht héél hard ons best doen om nuchter te kijken. En, heel gek, daarom staan we er juist straal-van-de-wereld op.

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Erwin schreef:

  Hm nu ben ik wel erg nieuwsgierig aan het worden, halnaakt, tongen, dronken. Hihaa. Fijn weekend!

 2. Kaat schreef:

  Weet je wat ook zo erg is. Foto’s waar je heel onflatteus op staat en er opeens allerlei onderkinnen en vetrolletjes aan het licht komen waarvan je het bestaan eigenlijk niet wist, of niet wilde weten.

 3. Jan F. (de) schreef:

  Gooi die upskirts en downblouses nog niet weg: die worden goud geld waard!

 4. Maurice schreef:

  Ik ga voor die enge zwarte kat. Petroesjka vind dat ook een goede foto.

 5. vriendin H schreef:

  Ik vind toch dat we er goed op staan hoor!! En jullie vaas met rozen staat helemaal fantastisch! SMAK

 6. Marti schreef:

  LOL!
  In mijn archieven trouwens veel foto’s waar we beschonken op staan, *maarrrr* oom foto’s waar we helemaal fris & fruitig op staan! Dus als je nog eens een “ik = fris & fruitig” foto aan je muur wilt dan mail maar :-)

 7. Sillycrazyme schreef:

  En daarom duik ik nu altijd weg zodra ik een fotocamera zie! :-)

 8. Suffie schreef:

  Op veel foto’s waar ik dronken opsta, zie ik er bedriegelijk stabiel uit, terwijl op de foto’s waarop ik nuchter ben duidelijk is af te lezen dat ik een kater heb…

 9. Solly schreef:

  Hmmm, klinkt als onze ‘deze kunnen echt niet in het album’- feestfoto collectie ;-)

 10. c. schreef:

  ach; je fotocollectie is in ieder geval een goede afspiegeling van je leven.. :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *