web analytics

12

LUNA DE PARTYFOTOGRAAF

“Zou jij even naar deze tekst willen kijken?”, had vriend T. van dancelinx.com me 2 weken terug gevraagd. Hij schoof me een paar A4-velletjes onder m’n neus. ‘Wij zijn op zoek naar enthousiaste fotografen die partyshots voor dancelinx.com willen maken’, las ik. “Partyfotograaf”, zei ik tegen T., “dat is wel wat voor mij.” “Meen je dat serieus?”, vroeg hij. “Ja, ik denk het wel”, zei ik. “Als je het echt wil gaan doen, dan mag je mijn Canon 350 wel lenen”, zei T., al was hij er nog niet helemaal van overtuigd dat ik het écht wilde gaan doen. Maar na een nachtje slapen en wat overleg met partner P. stond ik vrijdag 5 mei met een imposante spiegelreflexcamera voor mijn buik in de Panama in Amsterdam. Vriend T. legde de werking van wat knopjes uit, gaf me een stapeltje visitekaartje en daarna werd ik in het diepe gegooid tussen de bezoekers van Full Effect. “Mag ik misschien een foto van jullie maken?”, vroeg aan 2 mooie meisjes van een jaar of 18. Binnen enkele tellen stonden de meisjes in hun mooiste pose met een verleidelijke glimlach. Ik maakte een foto alsof ik dat elke dag deed. Ik liet de meisjes het resultaat zien, gaf ze een visitekaartje, bedankte ze en ging op zoek naar nieuwe mensen om op de foto te zetten. Tussendoor gaf vriend T. me nog wat tips en trucs over de camera en aan het eind van de dansnacht kon ik wat hem betreft trots zijn op het resultaat. “Dus ik mag vaker foto’s maken?”, vroeg ik. Dat mocht. Mooi! Kom maar op dan. Laat maar lekker doorkomen die feestjes! Of ik afgelopen zaterdag naar Opium in de Powerzone wilde? Natuurlijk! En al vond ik het in het begin toch wel ontzettend spannend om voor het eerst in mijn eentje op stap te gaan met een camera, uiteindelijk blijk ik mijn roeping gevonden te hebben. Ik raak de helft van mijn overtollige energie kwijt, zowel lichamelijk als geestelijk, maar ik krijg juist ook weer enorm veel positieve energie terug. Ik vind het helemaal geweldig en volgens mij is dat goed te zien, want van een aantal bezoekers van Opium kreeg ik het compliment dat ze in tijden niet zo’n enthousiaste fotograaf waren tegengekomen. Luna is een natural born partyfotograaf. En loving it.
www.dancelinx.com

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Chantal schreef:

  Hai Luna*
  Wat ben je toch een bofbips, zeg! Alweer een heerlijk, cool baantje erbij:)
  Veel plezier in het nachtleven!
  Kus* Mama c

 2. M%n schreef:

  Ahà, dus zo ben je daar aan geraakt!
  Coole foto’s trouwens die je gemaakt hebt!

 3. Rolandow schreef:

  Dat wil ik ook wel, met een spiegelreflex te leen ;-)

  Mocht je ervaringen willen delen, kijk dan eens op dutchphotozone.com .. allemaal aardige mensen, die je graag van tips en truucs voorzien!

 4. Brooklyn schreef:

  Da’s een leuke job! Succes!

 5. Secret Simba schreef:

  ga ik je 27 mei dan ook zien in Scheveningen om de die hard dlx clan te shooten :)

 6. n8vlinder schreef:

  en wie luf joe, gurl!!!

  :)

 7. Virginie schreef:

  Coole baan! Veel succes ermee!

 8. Solly schreef:

  En waar ben jij (en je camera) dit weekend te bewonderen?

 9. Luna schreef:

  Dit weekend komen m’n ouders, maar a.s. donderdag ben ik weer in Panama… bij Houseplay met Steve Lawler… :-)

 10. Maurice schreef:

  Leuke foto’s Luun. Jammer van die Sushi chica’s…lolzzzzzzz

 11. Pollie schreef:

  Dit is echt iets voor jou. Worden spetterende foto’s, ik weet het zeker.

 12. Joost schreef:

  Hahahahahaa

  Perfecte laatste zin :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *