web analytics

4

LUNA BEZOEKT ‘SOIRÉE PORNOGRAFIQUE’

Gisteren was er een of andere lezing over de seksindustrie in de NL Lounge in Amsterdam. Een stuk of 4 mannetjes uit de seksindustrie gingen met elkaar en het publiek in discussie over verschillende stellingen. Zo waren er bijvoorbeeld de stellingen ‘seks is geen taboe meer’, ‘de seksindustrie heeft bijgedragen aan de emancipatie van de vrouw’ en ‘werken in de seksindustrie is altijd een jongensdroom geweest’. Er was eigenlijk weinig sprake van discussie. Het publiek deed niet echt mee en de sprekers waren het voor het merendeel met elkaar eens. Beetje saai dus. Pas toen aan het eind van de avond een paaldanseres verscheen werden de mannelijke bezoekers enthousiast. Seks en naakt is misschien niet meer zo’n groot taboe als vroeger, maar mannen (en vrouwen) kijken nog steeds een beetje verbaasd als ik vertel dat ik voor een seksblad werk. Ik vind de seksindustrie een heel integere en eerlijke business. De mensen zijn correct; een afspraak is een afspraak. Aan het begin van de lezing kwam een opdrachtgever naar me toe: “Ik heb nog steeds geen factuur van je ontvangen! Moet je wel snel doen hoor!” Dit heb ik een opdrachtgever van een ‘gewoon’ medium nog nooit horen zeggen. Die zullen dat waarschijnlijk ook nooit doen. Iemand vroeg me: “Ben je niet bang dat je later nooit meer een ‘normale’ baan kan krijgen, omdat je voor seksbladen hebt gewerkt?” Misschien wel. Maar vooralsnog interview ik liever een dame die bij een 06-lijn werkt dan een vrouw die uit Afghanistan is gevlucht. En ik test liever de nieuwste erotische speeltjes dan de nieuwste mobiele telefoons. It’s a dirty job, but I like to do it.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Rick schreef:

  Kijk dat vind ik nou ook….
  Gewoon doen waar je zelf zin in heb, de tijd gaat ook sneller als je plezier in je werk hebt.

 2. KJ schreef:

  Luna,

  Vaak ben ik het met je eens maar nu vind ik dat je echt allerlei verschillende zaken met elkaar aan het verwarren bent.
  Ten eerste kan een wapenhandelaar mij elke keer op tijd betalen in hoeverre dit betekent dat zijn handel integer is is hier niet mee gezegd. Misschien wel in tegendeel.

  Daarbij lijk je geen oog te hebben voor de negatieve gevolgen van zoveel seks en bloot in onze publieke ruimte. Het idee dat dit enkel emancipatorische gevolgen heeft is een misvatting. De emancipatie heeft eerder plaatsgemaakt voor de verloedering. Op het moment dat het Trospubliek de blote vrouw van de VPRO ontdekte ging het mis.Naar mijn mening is seks en de manier waarop dat moet worden beleefd door deze tendens volkomen ontdaan van alle mystiek en verworden tot een ’technische’ vaardigheid. Ik pleit voor een herwaardering van de schaamte en terugkeer naar het privedomein.

  Tot slot geef je met die opmerking over die Afghaanse vrouw aan dat er bij jezelf ook iet wringt maar de ‘westerse’ wereld en daarmee de wereld van velen draait nu eenmaal om plezier. Dat afzien en eenvoud misschien meer recht doen aan de waardigheid van het leven lijkt niet meer te worden beseft.

  Luna, Dit is geen pleidooi voor een terugkeer naar vroeger maar wel een oproep voor een kritische houding ten opzichte van je werk.
  En ook lief bedoeld.

 3. Patrick schreef:

  Ik citeer: ‘werken in de seksindustrie is altijd een jongensdroom geweest’

  Tja, wat mij betreft is dat wel waar geweest. Tussen ruwweg mijn 20e en 28e leek het me geweldig. Ik heb zelfs ooit gereageerd op een advertentie als Gigolo. En werken in de sexfilmindustrie leek me zo geweldig als acteur. Nu weet ik dat allemaal niet meer zo zeker.

  Ik denk dat je sex-industrie en sex-industrie hebt. Werken als Prostituee (man of vrouw) kan denk ik heel leuk zijn, maar lijkt me ook heel zwaar. Maar als ik terugdenk aan de dame die Luna heeft geinterviewd die als 06-meisje werkt, lijkt die tak van sport juist weer heel leuk en amusant. Ik denk dat je de verschillende banen binnen de sexindustrie niet met elkaar kan vergelijken.

  Ik denk wel dat het voor de werkgever in de sexindustrie belangrijk is om, zoals Luna al zei, goed voor je relaties te zorgen.

 4. Halon 1202 schreef:

  [quote van KJ]
  Ik pleit voor een herwaardering van de schaamte en terugkeer naar het privedomein.
  [einde quote]

  Volgens mij spreekt er hier iemand die zich ‘bedreigt’ voelt door de sex-industrie. Dat een speeltje meer en beter en langer kan dan hij kan vol houde (of wil vol houden).

  Maar ik ben er voor zolang de persoon in kwestie er maar niet door geschaad wordt. Maar inderdaad zaken zijn heel strict geregeld, maar komt ook doordat fiscus deze tak van bedrijfvoering beter bestudeerd dan de ‘generale’ bedrijfsvoeringen die er zijn.