web analytics

81

LUNA BELT DE COPYCAT

Hoe meer ik las op de site van de copycat, hoe kwader ik werd. Ze werd niet alleen ook ten huwelijk gevraagd afgelopen weekend, ze droomde ook van precies dezelfde vakantie als ik, ze wilde ook nepnagels en ze werd ook aangesproken door psst-psst-negers. Ik vond de copycat een beetje eng worden, want de copycat had eigenlijk een groot gedeelte van mijn leven, mijn herinneringen en mijn gedachten als haar leven gepresenteerd op het internet. Hoe ontevreden moet je zijn met je eigen leven om het leven van een ander virtueel te kopiëren? Ik vond het bizar. En toen kreeg ik een mailtje van een lezer. Met een link. En via die link ontdekte ik een adres van Miranda. En met weer wat hulp van Anne-Floor en Kaat kwam ik achter het 06-nummer van de copycat. En met wat hulp van een wijntje besloot ik te bellen met dat 06-nummer. “Met Miranda”, zei de copycat. “Hallo, je spreekt met Chantall van den Heuvel, voor jou waarschijnlijk beter bekend als Luna”, zei ik. Het was even stil aan de andere kant. “Klopt het dat jij een website had onder de naam Kipke?”, vroeg ik de copycat. “Ja”, bibberde de copycat. “Het is natuurlijk heel goed dat die site nu offline is”, zei ik, “maar ik verwacht eigenlijk nog een soort van excuses. Ik bedoel; het is natuurlijk wel een beetje freaky dat je gewoon klakkeloos teksten, en dus levens, van anderen kopieert, vind je niet?” “Ja, een beetje wel”, zei de copycat. “En afgezien van het feit dat het gewoon freaky is, is het ook nog eens illegaal. Ik wil dat je mij en alle anderen wiens teksten je hebt gekopieerd een excuus-mailtje stuurt. Of een excuus plaatst op hun log in de reactie-mogelijkheid. En als je dat niet doet, dan zullen zeker een aantal van ons gerechtelijke stappen ondernemen. En we staan in ons recht, want we hebben allemaal een disclaimer of een copyright-tekentje op ons log staan.” “Eh”, zei de copycat. “En we hebben trouwens ook een kopie van je site gemaakt, én we hebben je adres en telefoonnummer”, zei ik. De copycat beloofde haar excuses te maken. Dus Luna wacht af.

Dit vind je misschien ook leuk...

81 reacties

 1. Lidewij schreef:

  Wat stoer dat je haar gewoon gebeld hebt!! Ben heel benieuwd hoe dit allemaal afloopt!

 2. Lous schreef:

  Superdepuper, ik ben wel benieuwd naar de excuses. Ze zal wel geschrokken zijn.

 3. Anne-Floor schreef:

  Ik zeg maar een ding: stinkende je-weet-wel. Zo, en nu de mailbox in de gaten houden.

 4. Kaat schreef:

  Ik heb nog niets, helemaal niets. Denk dat ik vanavond ook maar eens ga bellen als er nog steeds niks binnen is. Heb haar nummer!

 5. Saskia schreef:

  Wat een enorm goede actie. Hoe krijg je het voor elkaar, mobiel nummer achterhalen! Drie speurneuzen!

 6. kipke schreef:

  nogmaals sorry…..het spijt me echt.

 7. kipke schreef:

  het was echt niet mijn bedoeling om jullie zo te kwetsen. ik wist niet dat ik dit allemaal teweeg zou brengen…. het was een beetje een rare hobby ja. eh lichtelijk gestoord zoals ik al zei. bij deze nogmaals sorry…

 8. Marloes schreef:

  Nou, dat is dan dat. Ik vind het moedig kipke.

 9. Janssen schreef:

  En ik maar denken dat echt alle katten leuk zijn….nee dus!!!:)
  Goed gedaan speurneuzen en Kipke…..voortaan je eigen eitjes maar leggen dan:):)

 10. lijn schreef:

  Hahaha, goedzo Luna!

 11. Amiek schreef:

  Best bizar, dat ze haar leven bedenkt, maar onder haar eigen naam logt. Ik dacht in eerste instantie dat ze een SATC-wannabe was.

 12. Claud schreef:

  Goed van je hoor Luna!! dat je hebt gebeld het is ook te bizzar voor woorden! Maar goed.. ze biedt hier haar excuses aan toch??? nu maar afwachten hoe het verders afloopt! X

 13. brtk schreef:

  wat een laffe streek zeg… kip zonder kop lijkt me…

  jammer dat het geen eigen gehost siteje is..

 14. Kim schreef:

  Er stond ook van Kluun gepikte tekst op.

 15. Menno schreef:

  Ik heb dit in de fotografie wel eens gezien, maar nog nooit textueel. Moet evengoed toch nog wel wat werk in zijn gaan zitten, dus je hoeft nu alleen nog maar zelf te gaan schrijven, Kipke. Of vraag anderen bijdragen aan je site te leveren, onder hun eigen naam. Ben je gewoon hoofdredaktiedinges.

 16. Gelkinghe schreef:

  Mooi opgelost!
  Disclaimers of copyright-tekentjes hoef je overigens helemaal niet te hebben, ook zonder sta je in je recht.

 17. Kimske schreef:

  Als Kipke dit leest: Waarom deed je t eigenlijk?

 18. Agnes schreef:

  Volgens mij herken ik ook een stukje Zeekomkommer. Tsk tsk tsk. Raar kind zonder leven.

 19. Nina schreef:

  Ook interessant: zouden mensen die haar kennen, het lezen en het ook geloven? Dat zou pas vaag zijn!

 20. sya schreef:

  Goed van Kipke om haar excuses aan te bieden. Maar sorry zeg, het hele verhaal is eigenlijk ook heel erg sneu. Ik wens Kipke sterkte. Maar ik vraag me wel af wie dacht dat haar postjes echt waren. Mijn familie leest mijn log. Ik bedoel: is toch raarrrr als je dingen gewoon kopieert??? Of ben ik nou gek? OK laten we het daar maar op houden.

 21. Maurice schreef:

  Het zal wel aan mij liggen, maar ik zie het probleem niet zo.
  Als iemand mijn teksten zou jatten – en dat mogen ze omdat ik copyright op internet onzin vind – kom ik daar toch niet achter.
  En je moet toegeven Luna: op deze aarde lopen genoeg mensen rond die hetzelfde beleven als jij, wellicht de zelfde dagroutine hebben als jij, hetzefde werk doen als jij, en ga zo maar even door.

  Er is altijd een maar. En de maar in dit verhaal is, er is maar 1 Luna. Je blijft uniek, wat men ook van je pikt.
  Neem vanavond nog een lekker glas wijn en geniet van het weekend.

 22. Nina schreef:

  Toch vind ik het ook wel heel zielig! Wie weet fantaseerde ze op deze manier een eigen leven bij elkaar, en nu heeft ze niets meer! Tja…

 23. esther schreef:

  Ik geloof dat ik het voornamelijk ook heel triest vind. Als je interessant wilt doen, val je op deze manier wel heel erg door de mand. Maar goed, excuses aanbieden hier is wel dapper.

 24. Toet schreef:

  Is Kipke wel echt zwanger?

 25. Trinity schreef:

  En weg is de copycat..

 26. buxx schreef:

  To bad, dat je geen opname van het gesprek hebt.
  Bel de volgende keer met Skype, kun je doel opnemen.

 27. Foefer schreef:

  Go Luna, go Luna, go Luna!

 28. Toen ik je logje net zat te lezen vond ik je echt mega stoer na dat wijntje haha maar nu ik Kipke der excuses lees vind ik het toch wel zielig ahhhhhh joh Luna jij bent gewoon een legende hier in weblog land!!!

 29. Corine schreef:

  Stoer van Luna om actie te ondernemen.
  Stoer van Copykip om excuses te maken. Ik hoop wel dat ze nu nog iets over heeft om voor te leven.

 30. duif schreef:

  gaap…

 31. meeuw schreef:

  zucht…

 32. ed schreef:

  Zijn de excuses van kipke hierboven wel van de echte kipke, of is het een copycat die kipke na doet?????

 33. Nina schreef:

  Hahahahahaha!!!

 34. Frank schreef:

  En wie verzekert ons van het feit dat Luna echt alles beleeft zoals ze het opschrijft, en niet zomaar wat leukigheden van andere sites plukt? Ik ben fan van Kip, ze laat ons onszelf afvragen wat werkelijkheid nou in werkelijkheid is. Hup Kip!

 35. kipke schreef:

  My well has been drying up for a while now and I have even more trouble than most people letting go of the little hurts. I am where I am. I am that part of me too so on my own again. Oh well, beyond the invisible mirror, I see myself.

 36. duif schreef:

  kipke, ik bewonder je kracht en diepgang,
  ik ben maar een eenvoudig duifje, maar zie het een en ander als ik zo rondfladder in diverse regionen.
  Ga door met deze niet alledaagse eieren te leggen, ze smaken naar meer en werken wakkermakend!

 37. grijze duif schreef:

  o ja, op toneel (freek de jonge, kop spijkers,van kooten en de bie..noem maar op) en tv worden zo vaak mensen gecopieerd, daar moet je toch wel een beetje tegenkunnen als je jezelf zo dagelijks op internet ten toon spreid als jij Luna.
  Dit is ook een vorm van kunst, kritische kunst, zo zie ik het althans.

 38. Janssen schreef:

  Wat een onzin!!
  Kracht en diepgang,kritische kunst,toe maar!!!
  Steek nog meer veren in haar popo!!
  Ze pronkt met andermans veren,legt andermans eieren,kortom……een soepkip van niks!!!

 39. Ben schreef:

  Misschien heeft Luna het zelf ook wel gekopieerd…………kan toch…………denk het niet. Succes

 40. Mario schreef:

  Gut o gut, lekker belangrijk allemaal. Alle pivot gebruikers lijken op elkaar, weinig origineel.

 41. Suffie schreef:

  @Mario: dat geldt ook voor jaloerse ICT’ers die wilden dat zíj Pivot hadden ontwikkeld….

 42. Mario schreef:

  Dat zou best kunnen Suffie. Weet ik niet, ik ken ze niet. Ik hoef die shit niet.

 43. Toet schreef:

  Volgens mij is Kipke in werkelijk een socioloog, genaamd Harald, die promotie-onderzoek doet naar plagiaat en de sociologische gevolgende daarvan.

 44. Verbal Jam schreef:

  Ja, nou val je me toch weer een beetje tegen qua creativiteit! ;-) Je had gewoon moeten wachten tot ze deze laatste twee stukjes óók had gekopieerd. Krijg je een leuk Droste-effect!
  Aan de schandpaal kan altijd nog, nietwaar? ;-)
  Trouwens: welkom bij de club!

 45. Suffie schreef:

  Miranda Diekstra….?

 46. artgrrl schreef:

  Misschien was ze wel een intercedente die zich te pletter verveelde vanachter haar bureautje?

  @Verbal Jam: lol

 47. Agnes schreef:

  Kippen moeten geruimd worden.

 48. c. schreef:

  lieve Luun; ik vind je buitengewoon assertief op je bijna- dertigste! go girl!!

 49. rob schreef:

  Klinkt een beetje als een zorro-verhaaltje, dit. Wel dapper.

 50. Floor schreef:

  Hahahaha.. hele mooie actie dames! Zo zou ik het ook ongeveer hebben aangepakt.

 51. Draakje schreef:

  Strakke actie!!!!

  (Amsterdam was super geslaagd!!!!)

 52. Bas schreef:

  Erg overdreven.

 53. Daantje schreef:

  Hartstikke goed. Als je dan toch pronkt met veren maakt dan duidelijk of het JOUW veren zijn of die van een ANDER! En idd, gewoon ruimen die kippen.

 54. joost schreef:

  Eigenlijk wel zonde dat kipke dit nodig heeft om hits te krijgen….en als ze die dan uiteindelijk krijgt, haalt ze alles ofline..(langleve google cache/archive.org)

 55. Suffie schreef:

  @Mario: even terugkomend op, vind je het zelf niet een beetje triest om hier en daar op Pivot-gebruikers af te lopen geven omdat je zelf een ander weblogproduct op de markt probeert te zetten? Profi, hoor!

 56. MirjaM schreef:

  wel lef dat ze haar excuus maakt. en driedubbel lef van de drie speurneuzen dat ze hier zo achter aan zijn gegaan: chapeau ladies!!

 57. Rolandow schreef:

  @Suffie: En dan nog een systeem dat gelukkig niet allemaal hetzelfde is ook (klik maar eens op m’n link).

  Wat een kneus zeg.

 58. Mario schreef:

  @Suffie ik ga met jou geen discussie aan, heb ik geen tijd voor, en zin ‘an. Sterkte met Pivot. (lol)

 59. Luna schreef:

  Wil je die discussie dan wel met mij aangaan?

 60. Daantje schreef:

  Heb nu ook nog even kunnen kijken dankzij EvilGirl maar ik vind die kipke niet smakelijk hoor. Die verhalen over die zwangerschap…… Yaiks!

 61. wies schreef:

  in ieder geval gebeurt er weer heel wat en is er veel te lezen in de reakties. goed zo luna en ach kipke toch…. wees jezelf..

 62. Arvid schreef:

  GOED GEDAAN!

 63. jerry schreef:

  Nou Luna, tis maar waar je je druk over maakt. En dat gedreig met copyright-tekentjes en gerechtelijke stappen…. pfff, sta je toch boven, zulk gedrag?
  Maar vind het wel oké van kipke dat ze haar excuus aanbiedt!

 64. kipke schreef:

  waarom denkt iedereen toch dat het echt reacties zijn van kipke?…

 65. Sudesh schreef:

  Er zij er waarschijnblijk toch maar drie die werkelijk Kipkes site lezen.

 66. helena schreef:

  Ik denk vier. Ik vrees dat de moeder van haar volleybaltrainster ook heeft doorgeklikt.
  Maar goed. Geen ramp. Het is nou niet bepaald zo dat ze door het kopieren van materiaal de Pullitzerprijs heeft binnengesleept…

 67. madelief schreef:

  my god, wat houdt het ze bezig en wat hebben ze het druk met groepsvorming en verkettering..interessante sociologische waarneming.. vooral die uitspraak over ..kippen ruimen…eng…allemaal haantjes die een kipke nodig hebben om dood te kunnen pikken.

 68. Suffie schreef:

  @Mario: gezien jou vorige verheven reactie had ik dat ook niet verwacht. Laat maar..

 69. wendy schreef:

  Heerlijk dat gezeur om niets, heb toch altijd al gedacht dat mensen met een log een beetje raar zijn. Sneu al die ophef om niets, mensen ga iets nuttigs doen!

 70. Saskia schreef:

  @Wendy: ja, ga een log lezen ofzo ;)

 71. Schavuit schreef:

  Precies Mario, zet ‘m op! Als je uitgeluld bent, gewoon zeggen dat je er geen tijd voor hebt, of geen zin in. Of nog beter, allebei. Soms helpt het om nog even terug te komen en te zeggen dat iedereen zijn muil dicht moet houden. Laat ze maar kletsen hoor. Dat hele Pivot is alleen maar bij elkaar geschreven omdat men niet in staat was om wat losse scriptjes op internet bij elkaar te zoeken, zoals bij jou weblog’tool’. Wellicht stap ik nog eens over naar jou. Dan krijg ik net zo’n mooie uniforme weblog als al die vier anderen die het ook al hebben gedaan. Staat ook veel netter; allemaal hetzelfde.

 72. Mario schreef:

  Heerlijk iedereen op de kast jagen, ik geniet intens… Zeker nu Rolandow, Suffie en Schavuit een pijpleiding aanleggen! Wel doorslikken hey! I am a Firestarter! Woei!(lol) Ik gooi me graag naar voren, tja met zn allen op één weerloos slachtoffer (Kipke)werpen vind ik zo makkelijk en laag bij de grond! Ik vang graag ook wat klappen op. Ik kom morgen nog eens kijken naar de rest van de reacties. Ik ben benieuwd! Heerrrlijk!

 73. vike schreef:

  Kipke, kipke. Een dapper telefoontje van Luna moet toch een bron van inspiratie zijn? Maak van je (volgende) log eens een dagboekje waarop je schrijft waarom je het deed. Wedden dat er genoeg lezers zijn die dat boeiend vinden. En daaruit krijg je vanzelf weer nieuwe inspiratie. En als je niet weet hoe te schrijven….begin dan gewoon met op te schrijven wat je denkt, hoe chaotisch dat soms ook lijkt.

  En Luna, tblijft een stoere actie!

 74. Schavuit schreef:

  Zeg eens eerlijk Mario, je vind het lekker he?

 75. Matthew Phelps schreef:

  It is so wonderful, that we all have gathered here today. high enterpreneur. It was really interesting to surf your website. A lot of useful info can be found here!Respect!

 76. George Gentes schreef:

  Hello! My friends and I really amused by your work Wonderful design in a complex with professionally picked up information leaves very pleasant impression. You have worked well! Hooroo, my name is George Gentes I’d be happy to work in such command!

 77. Kim Cannon schreef:

  Your site could replace books, TV and even communication with women to me! Thanks, I have yet to read all the information here but I really value you imparting your expertise to us novices People really love you and appreciate your work!

 78. Barb Iwanski schreef:

  Hooray, my modest person wants to express gratitude for you! high enterpreneur. The site is intereEnjoyed reading your site, just passing by and saw your site. Really nice!

 79. Debbie Miller schreef:

  I want to say that this site is really helpful I found this site fortunately and I am really happy that I have done it I am grateful that you find time for each visitor. Your attention means much to people!

 80. Rhonda Barbeau schreef:

  Great job! I am impressed :-) After surfing Google I have come across your site and it has struck me with design and content! We need more sites like yours!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *