web analytics

42

LUNA’S UITSTRIJKJE

“Is dit je eerste keer?”, vraagt een vrouw van een jaar of 50 met een blonde krullenbol. “Ja, ik ben net 30 geworden”, zeg ik. “Dan zal ik je even uitleggen wat de bedoeling is”, zegt de krullenbol terwijl ze er een plastic dwarsdoorsnede van een vagina bij pakt. “Nou, dat hoeft niet hoor, ik kan me er wel een voorstelling van maken”, probeer ik. Maar de krullenbol doet alsof ze me niet gehoord heeft en stopt haar vinger in de plastic vagina. “Kijk, ik voel eerst even met m’n vinger hoe je baarmoeder erbij ligt, zodat ik daar rekening mee kan houden.” Ze pakt er een ijzeren eendenbek bij. “Hè, getverdemme”, zeg ik. “Dit is een eendenbek”, zegt ze, “en kijk, hij is net zo breed als m’n vinger.” Ter bewijs houdt ze de hals van de eendenbek naast haar wijsvinger. Ik knik. Daarna gaat de krullenbol verder met haar uitleg. “Als ik je baarmoederhalsmond gevonden heb, dan haal ik er met dit staafje wat slijm vanaf.” Ze laat me een zakje zien met daarin een staafje. Ik kijk eens goed. Ho! Ho! Dit kan niet de bedoeling zijn. Dit is geen wattenstaafje. Dit is niet zo’n ding uit ‘C.S.I. Miami’ waarmee ze een monstertje wangslijm weghalen! Dit is een soort mini-borstel! Een plastic mini-borsteltje! Ik overweeg om er wat van te zeggen, maar voor het gemak ga ik er maar van uit dat de krullenbol weet wat ze gaat doen. Na haar uitleg mag ik in m’n blote kont plaatsnemen op de behandeltafel en ondertussen gaat ze verder met praten. “Dus je vindt het niet prettig om een eendenbek te zien?”, vraagt ze. Ondertussen trekt ze een la open met allerhande glimmende ijzeren dingen. “Nee, moet je kijken, het lijkt toch net of die la vol ligt met SM-attributen?”, vraag ik. “Nou, daar heb ik niet zoveel verstand van”, zegt de krullenbol zakelijk, “maar wel van medische instrumenten.” Vervolgens doet ze haar ding, en, al valt het best mee, echt lekker is het niet. Na afloop vraagt de krullenbol wat ik ervan vond. “Nou, ik kan niet wachten om over 5 jaar terug te komen”, antwoord ik.

Dit vind je misschien ook leuk...

42 reacties

 1. koen schreef:

  Na afloop vraagt de krullenbol wat ik ervan vond.

  lol, en stak ie ook een sigaretje op ?

 2. Sabina schreef:

  Ik vond het ook vreselijk en ik had een vrouw. Je zou denken dat die wat voorzichtiger zijn maar helaas niet!!!

 3. c. schreef:

  uhk! ik ben misselijk…..

 4. Erain schreef:

  Nou ik heb 3 weken geleden een spiraaltje laten inbrengen… dacht je dat een uitstrijkje erg was!

 5. Menno schreef:

  Good for you, girl! En zonder zeurderig te willen zijn, wachten tot je 30 bent hoeft niet. Dat is gebaseerd op statistieken, daar is Nederland nogal goed in, maar kanker houdt zich vaak niet aan de voorschriften.

 6. Chantal schreef:

  Hahaha,gatver..ik moet volgende week :-(

 7. Oboema schreef:

  Voor iedereen die ervanuit gaat dat doktoren mannen zijn, volgensmij heeft Luna het over een mutsen vegende muts hoor.

  ik hoop dat de uitslag goed is :-)

 8. Maurice schreef:

  Na die geyle laarzen is dit toch wel een ranzig spannend verhaal :-)

 9. blue schreef:

  dus het viel mee ? gelukkig maar!

 10. Tamara schreef:

  He jakkes! Lijkt me echt niks man!

 11. Corine schreef:

  Ik wist niet dat jij zo goed kon liegen!

 12. CiNNeR schreef:

  Bij mij hebben ze injectienaalden in de baarmoedermond gestoken, een stuk weggesneden en daarna dichtgebrand. Wat u zich daar visueel bij voorstelt, klopt als een bus. (Daarentegen klinkt de ingreep erger dan het is overigens)

 13. Ben schreef:

  Niet klaargekomen?

 14. Nijnster schreef:

  Luun YOU DID IT!!!*klaptindrhandjes*

  @Erain…ik weet het..spiraal inbrengen is echt NIET fijn!! Door allerlei omstandigheden heb ik die nu niet meer, stug zwanger worden, ontsteking en uiteindelijk zat die niet meer op de plek waar die hoorde te zitten en is uiteindelijk vorig jaar operatief verwijderd! Voor mij geen geklooi meer IN mijn lijf voorlopig ;-)

 15. Janssen schreef:

  En???
  Was het een warme eendenbek???

 16. Erain schreef:

  Ajajaj sinds ik dat ding heb hoor ik opeens een heleboel nare verhalen :-( Ik kan me voorstellen dat je even geen geklooi meer wil!

 17. Claud schreef:

  Nou het was in ieder geval een vrouw…:-)

 18. koen schreef:

  Als je het mij vraagt was het een travestie ! welke vrouw vraagt er nu ‘wat vond je ervan ?’ ?

 19. eliane schreef:

  Ik had een moslimadokter de vorige keer, met een enorme zwarte hoofddoek. Ze liet zedig een dekentje over mijn benen liggen.

 20. ivo victoria schreef:

  ik heb helemaal niet zo`n soort verhaal en ik heb alle intentie om dat zo te houden.

 21. helena schreef:

  @CiNNeR: Hoe kan mijn visualisatie daarvan correct zijn, waarbij de ingreep tegelijkertijd MINDER erg is dan het klinkt?
  Ik persoonlijk ben nu al een tijdje wanhopig bezig die visualisatie weg te krijgen, voordat ik zelf volgende week moet..!

 22. Mediameisje schreef:

  Kijk, ik vroeg me dus echt af hoe dat nou allemaal in zijn werk ging! Als ik dat zo lees heb ik er ook niet zo heel veel zin in. Gelukkig duurt het voor mij nog zo’n tien jaar…

 23. ello schreef:

  Misschien had je krullenbol moeten vertellen van de kamasutra-beurs, zodat ze zelf kan zien hoezeer het medisch materiaal lijkt op sm-materiaal? hehe :)

 24. Ik ken nog een mop over een krullebol die oog in oog stond met een vagina, of nee , hoe zat het ook al weer, ik weet hem niet meer. Nee niet grappig dus. Sorry. Maar ik krijg overigens wel een erectie van dit verhaal. Ben ik de enige?

 25. Nove schreef:

  Oh, zit dat zo, nou.. Enzo..schetebeet,lieverd enzo, probeer het e-mailadres van partner P. te achterhalen, ja ?
  Deze site is goddomme net een egyptisch koningsgraf, vol mysterie, belofte, vol met archeologie, sla toe, sla uw slag, aller zunne, weg met de verlegenheid, de schaamte. Uw Wil Geschiede, enzovoorts. Een erectie, oh, help, wie ter wereld kan zoiets weerstaan ?

 26. Menno schreef:

  Enzo, ik hoop het. Als je bij het weerkbericht ook een erektie krijgt, hoef je je nergens zorgen over te maken.

 27. Moljevic schreef:

  Erectie? Nee, eerder een krimp.

 28. Of ik van het weerbericht ook een erectie krijg? Dat ligt er aan. Bij Erwin Krol niet, meestal.

 29. LL schreef:

  Bij Erwin Krol niet, meestal. Is die man niet bijna dagelijks op televisie? En ‘meestal’, is dat niet meer dan de helft? Dus jij zit zo’n drie dagen per week met een stijve plasser naar de depressiefronten te staren..?
  Okee.

 30. Floor schreef:

  Pff.. ben ik blij dat ik nog elf jaar mag wachten tot ik een uitstrijkje moet maken. Zo’n eendenbek klinkt niet echt prettig!

 31. Gewoon schreef:

  Tips voor een volgende keer. Zorg dat je een mannelijke gyneacoloog krijgt, die doen het over het algemeen iets liever. Een plastic eendebek is minder koud. Vraag ook om een kleiner maatje, die grote zijn echt niet nodig om erbij te kunnen komen. En lees voor de ingreep een pikant blaadje. Dan gaat het een stuk makkelijker. Succes met de volgende keer.

 32. Spencers Mam schreef:

  Ik kan er niks aan doen maar ik heb altijd al gevonden dat mensen die dat soort dingen doen, inclusief gynaecologen, een “bijzonder” gevoel voor humor hebben.

 33. CiNNeR schreef:

  @Helena: sorry, het was niet mijn bedoeling iemand af te schrikken. De visualisatie klopt in die zin dat er rook tussen de lippen vandaan kringelt, wat behoorlijk bizar oogt. Maar de ingreep viel echt reuze mee. De verdoving is even heel vervelend maar dat is erg kort, de rest voel je niets meer van. Bovendien sta je in tien minuutjes weer buiten. Vandaar dat ik zei dat het erger oogt dan het is. Wel een paar weken rustig aan doen maar zolang je geen verhuisplannen hebt, heb je er nog weinig last van hoor.

 34. helena schreef:

  Geen probleem! Ik heb bedacht dat niets gruwelijker kan zijn dan de vroegere schooltandarts. En ik ga niet verhuizen!

 35. Zwitsalgirl schreef:

  Erg herkenbaar! Ik moest een tijdje terug bij de dokter zijn omdat ik niet goed kon uitplassen toen ik zwanger was. Die vond het nodig om daar maar meteen een inwendig onderzoek tegenaan te patsen. Ik kreeg het opeens Spaans benauwd en probeerde nog zwakjes ‘oh maar het is zoooo druk in de wachtkamer, ik maak daar wel een nieuwe afspraak voor’, maar helaas: ‘daar maken we gewoon tijd voor’, antwoordde de dokter. SLIK! Maar wat je zegt: het valt heel erg mee. En na mijn bevalling moet ik zeggen dat de gene en angst voor iemand die tussen mijn benen moet wezen buiten mijn vriend totaal verdwenen is. Kom maar op; ik kan het allemaal hebben! :-)

 36. MirjaM schreef:

  en ze deed nog zo haar best voor je!

 37. Brooklyn schreef:

  Hee……ik mis je….het is alweer 6/12. Een tijdje niets van je gelezen!

 38. koen schreef:

  Lunaatje, schop die zwarte piet je bed uit en schrijf ons nog eens een stukje ;-)
  groetjes

 39. Wendy schreef:

  Het is heel goed dat deze dingen worden gedaan, is preventief onderzoeken op baarmoederhalskanker.. mag hopen dat de blonde krullenbol de eendenbek wel even onder de warme kraan voor je heeft gehouden…

 40. marjelle schreef:

  Ik ben 24 jaar en ik heb vanmorgen mijn eerste uitsrijkje gehad… Het stelde echt helemaal geen MOER voor. Ik maak me meer zorgen om de plaatsing van het spiraaltje, wat na de uitslag van het uitsrijkje gaat gebeuren:(

 41. Lisa schreef:

  Ik zit hier in het land der Tsjechen waar aan uitleg nauwelijks gedaan wordt, maar moet zeggen dat zo’n uitstrijkje ook echt helemaal niks voorstelt. En hier krijg je hem eens per halfjaar. In Nederland wordt er gewoon veel te moeilijk over gedaan. Vind ik dan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *