web analytics

26

LUNA’S PLOESIEPOESIE QUIZ

Vandaag precies 1 jaar geleden startte ik mijn eigen bedrijf! Verdomme, wat was ik trots op mezelf toen ik die Kamer van Koophandel uit wandelde. En verdomme, na een jaar ben ik dat nog steeds! In een jaar zijn er meer dan 200 PloesiePoesies geadopteerd en ik heb alleen nog maar positieve reacties gekregen van de nieuwe eigenaren. En al verkoopt een goed product zichzelf natuurlijk, toch gaan dankzij verschillende media en van-mond-tot-mond-reclame de zaken per maand steeds beter en beter. Maar mijn succes is hier begonnen. Hier op www.maanisch.com. De eerste PloesiePoesie-kopers waren Luna-lezers en die eerste kopers, en alle positieve reacties die ik kreeg en krijg van Luna-lezers gaven én geven mij het vertrouwen om door te gaan met dat wat ik doe. Dus daarom vandaag, als een soort bedankje, een quiz! En wat valt er te winnen? Prijzen natuurlijk! De winnaar ontvangt een PloesiePoesie-pakket size L. De tweede prijs is een PloesiePoesie-pakket size M. En voor de derde prijs is er een PloesiePoesie-pakket size S. De inhoud van de pakketten is afhankelijk van de gezinssamenstelling van de winnaars; man, vrouw, aantal kinderen en/of katten?

Stuur de antwoorden op onderstaande vragen naar mij! Dat is dus naar: Hier. Alle antwoorden, behalve de bonusvraag, zijn te vinden op www.maanisch.com, op www.ploesiepoesie.nl en de rest van het internet. Vrienden en familie zijn uitgesloten van deelname.

Over de uitslag wordt volgende week hier op www.maanisch.com gecorrespondeerd! Als je je postadres meestuurt met de antwoorden, dan ontvang je sowieso een PloesiePoesie-pakket size XXXS, ook als je de vragen niet allemaal goed hebt! Dus deze quiz kent eigenlijk geen verliezers, alleen maar winnaars!

DE VRAGEN

1. Toen wij dit huis net kochten hebben wij de vloer van onze woonkamer en keuken laten lakken. Welke kater vond het nodig om in die laklaag te gaan rollen?
2. Waar bevindt zich PloesiePoesie #001?
3. Luna heeft nu 3 katers en 1 poes, maar in de beginperiode van maanisch.com had ze 2 katers. Haar eerste kater, Skinner, leeft nog steeds, maar haar 2de kat is een paar jaar geleden weggelopen. Hoe heette hij?
4. Wat roept Luna altijd als de poezen eten krijgen?
5. Onder welke naam en nummer staat Luna’s bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel?
6. Welke bijnaam gebruik ik wel eens voor Lolita, de enige poes in huis?
7. In een tv-commercial voor welk merk schitterde onze kater John Digweed?
8. Wat is het favoriete speeltje van Bruce Lee?
9. Wat is de naam van de PloesiePoesie die in de ‘101 Woonideeën’ van deze maand staat?
10. Hele moeilijke vraag (wel online te vinden, maar diep, diep, diep verborgen als ‘infinitief’ op het log van een andere bekende weblogger en als ‘onvoltooid verleden tijd’ op maanisch.com): hoe noemen P. en ik het indrukken van de linker-voorpoot-nageltjes van een kat in een stuk stof (of vlees) en het dan weer uittrekken daarvan? En daarna de rechter-voorpoot-nageltjes uit en daarna weer in? En dat dan heel veel keer achter elkaar, onder luid gespin?

Bonusvraag: John Digweed is onze zwaarste kater. Hoe zwaar weegt hij?

Inzenden kan tot en met woensdag 5 september!

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Kimske schreef:

  Dat zijn geen belspel vraagjes Luun!

 2. Janssen schreef:

  Moeilijk hoor!!!
  Dat kost heeeeel veel tijd om op te zoeken!:):)
  Gefeliciteerd trouwens,wat een produktie,meer dan 200 Ploesies,echt top!!!

 3. Luna schreef:

  Maar met Google kom je een heel eind! :-)

 4. Dolphi schreef:

  Vrienden uitgesloten lees ik nu….Had ik net de helft uitgeplozen! Valt nog vies tegen; ik wist eigenlijk alleen het antwoord op vraag 9…

 5. Doinja schreef:

  Ik ga er op onze luie zondag echt ff voor zitten… leuk!

 6. D.W. schreef:

  ow ow ow, dat wordt heel erg zoeken.
  Ik onthou nieks over katten.
  Maar als babyknuffel zie ik zoeen ploesie wel zitten.

 7. odette schreef:

  Jee, wat moeilijk. Maar ja, je wint zo’n pakket natuurlijk ook niet zo maar;-)

 8. jealine schreef:

  iedere keer kom je weer superorigineel uit de hoek. Hoedje af voor luna!

 9. Marijke schreef:

  Het is mij ongeveer gelukt!! Proficiat met je éénjarig bedrijf!!

 10. Janine schreef:

  Laat ik voorop stellen dat ik je creativiteit en enthousiasme enorm bewonder. De PloesiePoesies zijn fantastisch. Bovendien is de manier waarop je ze verstuurt ook geweldig; spannend papiertje, touwtje erom, goodies erbij… Zo voelde pakjes krijgen toen ik klein was!
  Maarrr… Als mede zelfstandig onderneemster (zonder rijke vriend) vraag ik me toch af hoe je in godsnaam rondkomt van (200×40=8000 min belastingen e.d.) een kleine vijfduizend euro per jaar. Een beetje freelancer rekent 40 euro per UUR in plaats van per PloesiePoesie. Zit je niet te laag met je prijzen? Een bedrijf heb je toch ook om ervan te kunnen leven? Of ben ik nu weer al te praktisch-feministisch.

 11. JustMe schreef:

  Ik heb alle antwoorden gevonden behalve die op vraag 10. Hoe frustrerend! Maar ik blijf zoeken …

 12. Luna schreef:

  Dat klopt Janine! Maar vergeet vooral niet het multimedia-platform maanisch.com / ploesiepoesie.nl / maanzinnig.nl, de gehele button-range, de ansichtkaarten-division, de babydekentjes-gallery (die het overigens ook heel goed doen als poezendekentje), gecombineert met nevenactiviteiten zoals daar zijn het schrijven van teksten voor opdrachtgevers van divers pluimage, het consultatie-bureau ‘Luna Saves’ alleen geopend op vrijdagmiddagen voor vrienden en bekenden in psychische nood (beter bekend als de Pinot Blanc hulpgroep) en,okay, het af en toe opgeilen van een, God zij gelooft en gepreven nog steeds strak in het vel zittende, partner P.! De nevenactiviteiten, in combinatie met het maken van PloesiePoesies brengen mij op een bedrag, na aftrek van belasting en investeringen als een buttonmachine, een computer, een naaimachine en stoffen in alle kleuren van de regenboog, van 768.488,- per maand. Kan ik net van rondkomen.

 13. Eveline schreef:

  Ik zoek me ook suf naar ’t antwoord op vraag 10…

 14. Beppie schreef:

  Een jaar alweer! wat góéd!
  En google is hélemaal handig, zelfs voor vraag 10 ;-)
  Gefeliciteerd, op naar jaar 2!!
  *klink*

 15. Vriendin I. schreef:

  Die Pinot Blanc-hulpgroep levert je hooguit een onkostenvergoeding!? … Als het mee zit.

 16. Iris schreef:

  Spannend! Ik heb net alle antwoorden gemaild. Echt leuk, zo’n quizzzzz!

 17. filosofietje schreef:

  Oh Luna, nou moet ik in 3 dagen tijd jouw hele archief doorspitten. Want ik wil winnen! Ik wil ook een ploesiepoesiepakket:o) Een week is te kort!! Maarre, als het me toch lukt, mag ik dan wel meedoen, vanuit Zweden? Stuur je daar ook heen, ingeval ik win? Stel je voor, ik zou hier als distributeur jouw ploesiepoesies kunnen promoten… Hoe dan ook, ik vind het een geweldig leuk idee! En nou ga ik als de sodemieter op zoek naar de antwoorden. ‘k Neem morgen maar vrij, denk ik.

 18. Susanne schreef:

  poehee, wat een vragen! Luna-meisje, ik heb een léven, wanneer moet ik dit nou allemaal opzoeken?? (jankte ze, want ziet het PloesiePakket L, M én S aan haar neus voorbij gaan)
  Maar onze Tijl heeft gelukkig al zo’n schitterende Poes. Ga ik daar maar tegenaan liggen snikken…

 19. Sandrissimo schreef:

  Nu weet ik waarom er opeens zo vaak combinaties van Luna, kat, luid spinnen en gespin in mijn zoektermen opduiken!!! (En waarom de posts waarin de ploesies voorkomen zo enthousiast gelezen worden…)
  Weet maar van één vraag het antwoord echt zeker, wat je roept naar je katten als ze moeten eten, maar ik ga het niet verklappen, daarvoor heb ik een te slecht karakter! Misschien heb ik morgen wel tijd om te gaan zoeken naar de andere antwoorden, het is de moeite waard natuurlijk…

 20. Sandra schreef:

  Sjee. Ik sta perplex. Al weer een jaar geleden? Volg ik dus al meer dan een jaar jouw site, ben ik al meer dan een jaar verliefd op jouw ploesiepoesies en vind ik jouw site en je stukjes al meer dan een jaar tof. Jeej! Groetjes, Sandra (uit Utrecht)

 21. Gaby schreef:

  Spannnnnnnend, al bijna 5 september!!
  Wie o wie zou dit felbegeerde pakket gewonnen hebben??
  Kan er bijna niet meer van slapen! :o)
  Groetjes
  Gaby

 22. Bart schreef:

  Zo, net m’n antwoorden ingestuurd.. nog net op tijd :) Leuke Quizzz Luun ! :) Nu nog winnen !

 23. Nina schreef:

  Kan ik bij deze de vriendschap verbreken en dat ik dan zo’n pakket kan winnen? ;-)
  (grapje!!)
  Ik heb al een hele mooie ploesiepoesie en te gek gave buttons, dus daar doe ik het voorlopig maar mee! Leuke quiz trouwens!

 24. Sandra schreef:

  Gefeliciteerd met je 1-jarig liefdeskindje! Ik vind het superleuk als mensen zo creatief zijn, ik wou dat ik het was.
  Groetjes,
  Sandra (uit Hoorn)

 25. Nanja schreef:

  Waaaaaaaaaaaa ik wil weten wie er gewonnen heeft: ik slaap er al twee nachten slecht van :)

 26. Eric schreef:

  Van harte!

  Maar uh, die bonusvraag is zeker een strik vraag?? Zwaar wegen is een contaminatie…..
  Of is het gewoon een heeeeel groter kater?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *