web analytics

16

LUNA’S KONINGINNEDAG 2004

“Gefeliciteeeeeeeeerd!”, gilt vriendin L. door de telefoon. “Leve de Koningin!!!!!”, gil ik terug. “Hoera, hoera, hoera”, roepen we in koor! Het is 30 april, 6.00 ’s ochtends. Vriendin L. en ik zijn er al helemaal klaar voor. Ik heb me, zoals elk jaar, alweer weken verheugd op deze dag en om er maar zo weinig mogelijk van te missen sta ik supervroeg op. Koninginnedag is de enige dag in het jaar dat mijn alcoholisme hoogtij mag vieren, dus ik nam om 6.30 een biertje. En ik vertrok richting Jordaan, richting vrijmarkt, om daar een bijna verlaten stukje Amsterdam aan te treffen. Ik wou troep kopen! Spullen waar ik geen reet aan heb, maar die op dat moment heel belangrijk lijken. Ik kwam een uur later met een lege tas thuis om nog maar een biertje te nemen en poffertjes voor mezelf te bakken. Daarna richting Vondelpark waar het fantastisch was. De zon scheen, er waren op geld beluste vaders en moeders, ambitieuze kindjes en vooral goedkope troep! Beste koop Koninginnedag 2004: 7 Furby’s voor € 0,50 per stuk. Met 3 volle tassen kwam ik bij ex S. aan op zijn appartement aan de P.C. Hooftstraat voor een sanitaire stop, een oranje donut en nog een biertje. En nog een biertje. En nog eentje. En daarna nog eentje bij café De Gruter. En nog eentje. Daarna vond ik het wel weer mooi geweest buiten. Veel te druk. Veel te veel gedoe. Veel te veel mafkezen op straat. Om 16.00 was ik weer thuis. En hoewel we geen feest zouden geven stonden we aan het eind van de avond toch met 20 man in de keuken. Gezellig. Geheel traditiegetrouw kwamen vriend K. en vriendin A. met een waanzinnig kitsch schilderij aanzetten dat ze voor ons kochten op de vrijmarkt. Zelfs zo kitsch dat we ‘m een prominent plekje in de woonkamer geven. Een tastbare herinnering aan een fijne Koninginnedag. Die als altijd weer veel te snel voorbij was.

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Kikkertje schreef:

  Ik vind het schilderij wel mooi :)

 2. henk schreef:

  Ik dronk mijn eerste biertje na het vuurwerk, thuis. Veel te druk met fotograferen geweest.

 3. dimitri schreef:

  baal… een van de weinige dagen dat ik nederland (lees amsterdam) mis.

 4. Aliëtte schreef:

  Hahaha! Het huilende zigeunerjongetje is er niets bij.

 5. ientje schreef:

  Ik kan me niks voorstellen bij koninginnendag, maar soit, ik ben dan ook maar een domme belg! ;)

 6. Michaela schreef:

  7 furby’s?? Hebben die ook zo’n prominente plek in huis gekregen?

 7. Morpurgo.tk™ schreef:

  Het was dus weer gezellie bij jullie

 8. Paul schreef:

  ‘en om er maar zo weinig van te missen’
  Ja, inderdaad, daar mist iets.
  Leve koningin Luna!
  Erm…

 9. Paul schreef:

  ‘mogelijk’ invoegen.
  Ik bedoelde het goed.
  x

 10. Skar schreef:

  Ik was ook in Amsterdam, waarom heb ik je dan niet gezien? :-) Vondelpark was idd super, lekker relaxed en super gezellig. En ik dronk mijn eerste en laatste biertje jaaaaaren geleden… dus voor mij heeft K-dag een heel andere lading :)

 11. Maks schreef:

  Volgend jaar weer in de verkoop?
  En op welke plek sta je dan ;-)

 12. Wat een beetje eng is, dat is dat zowel DIT schilderij als dat met het zigeunerjongetje en de tranen bij mij in het trappenhuis hangen. OK, ik woon dan ook in de Jordaan, dus dan heb je dat(?), maar ik zal het ter bewijs eens fotograferen.

 13. max schreef:

  niks mis mee. zijn klassiekers!

 14. fred schreef:

  vlakbij centraal station de hele middag/ avond op heerlijke goatrance gedanst! in de zon!

 15. IngKey schreef:

  Yeah! Echte kitsch! Ben er gek op. Verzamel dit soort schilderijen. Hebbe!!! ;-)

 16. blue schreef:

  gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *