web analytics

6

IK BEN ONLINE/OFFLINE DUS IK BESTA WEL/NIET

Het is nu 11 december en daarmee begin ik aan de 4e week offline. Of nou ja, offline, offline; ik heb een iPhone met een 3G-verbinding, dus geheel offline ben ik niet. In het vorige huis hadden we internet (en bellen en televisie) via KPN en omdat het bij hen 4 weken zou duren voordat we ook internet op ons nieuwe adres zouden hebben, leek het ons het ideale moment om over te stappen naar UPC. Want, zo beloofde UPC, die Horizon-box zouden we binnen 5 dagen in huis hebben en het aansluiten was supersimpel dan waren we meteen online en dan konden we meteen tv kijken, met heel veel extra kanalen en on demand en het zou fantastisch zijn! De wereld aan onze voeten! We zijn nu dus een paar weken verder en hebben nog steeds geen internet. Er zijn wel al 2 UPC-monteurs langs geweest. Hartstikke lieve mannetjes natuurlijk, maar geen mannetjes die voor een werkende internetverbinding konden zorgen. “Ja, waarschijnlijk zit er een breuk in een kabel”, zei het laatste mannetje, “buiten.” En daarvoor moest weer een ander mannetje komen en ja, hoe lang dat zou duren, ja, daar kon hij nog niks over zeggen. “Ja ,maar, ja, maar, ik leef op internet, ik besta alleen via internet”, riep ik nog wanhopig de eerste dagen offline, “ik verdien m’n geld via internet.” ‘Als je zo afhankelijk bent van internet, waarom heb je het dan niet eerder geregeld? En waarom heb je geen dongel? En waarom regel je dan niet tijdelijk een andere werkplek?’, kreeg ik te horen. Ja, Jesus, ik ben er in al m’n naïviteit volledig van uitgegaan dat het een keertje goed zou gaan allemaal. Dat de telecom-aanbieders gewoon doen wat ze beloven. Dat apparaten gewoon werken. En dat ik dus gewoon online kan. Maar niet alles kan in 1 keer goed gaan, lijkt het wel. De verhuizing zelf is verder ontzettend smooth gegaan, met mamma gaat het erg goed en met pappa ook, we hebben een prachtig dak boven ons hoofd, ik heb een kick ass atelier, een keurig opgeruimd kantoortje, de verkering heeft mij nog nooit zo poetserig gezien, ik heb een aantal prachtige schilderijen gemaakt, en het gaat dus eigenlijk geweldig, maar het voelt allemaal zo zinloos als je het niet meteen met de wereld kan delen.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. gewebkijk schreef:

  in een ideale wereld geven zij je zolang even een dongle in bruikleen.
  bij de garage hebben ze ook een leenauto.

 2. evil-genius schreef:

  gewoon aansprakelijk stellen voor gemiste inkomsten..wedden dat het dan zo is opgelost :>)

 3. Kange Lees schreef:

  Ik hoor dat nou zo vaak. Met Internet, met de telefoon, als je je nummer wilt behouden na overgang van provider. Verhuisberichten die niet goed werken. Als goede techneuten beter zouden verdienen, dan worden ze geen ICT-er of kantoorpik, maar blijven ze automonteur, timmerman, witgoedmonteur of welk technisch beroep dan ook. Het is begonnen met het afschaffen van de LTS en de start van het VMBO. Maar heel fijn om te horen dat het zo goed gaat met jouw ouders, dat is veel belangrijker.

 4. Natasja schreef:

  Onze huidige provider is (ik vermoed dankzij social media) en stuk rapper geworden met mensen regelen. Wat ik je kan aanraden is op je strepen te staan en eisen dat UPC binnen 1 a 2 dagen een KPN monteur langs stuurt. Hij kan bijvoorbeeld de lijn meten en ervoor zorgen dat de breuk of slechte verbinding -ofwathetdanookis- in orde komt. Succes!

 5. Nanja schreef:

  ik heb nog een prepaid laptop internet kaartje waar ik niks mee doe.. mail je adres maar, dan ben je morgen weer online!

 6. Anoniem schreef:

  Wat een briljant logje, ik geniet ervan. Zo herkenbaar…

  Ik hoop dat je je naïviteit (=optimisme) behoudt!

  Groeten, Jupa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *