web analytics

23

HIER GAAN WE WEER

Al weer 3 nachten achter elkaar slaap ik maar 2 uur per nacht. En dat is in de eerste plaats de schuld van partner P.’s gesnurk. Hebben we eindelijk allebei een eigen dekbed, begint hij ineens te snurken als een bovenmaatse chihuahua. Dus als hij dan eindelijk de deur uit gaat ’s ochtends, dan ben ik blij dat ik nog even wat slaap kan pakken. “Dag meisje”, roept P. van boven. “Dag liefje”, roep ik terug. En rot nou maar op, denk ik erachteraan. En op het moment dat ik de deur in het slot hoor vallen en daarna zijn sleutel hoor omdraaien komt er heerlijke rust over me heen. Alsof ik 2 valiumpjes tegelijk heb weggetikt. Oh, lekker, liggen. Rust. Zaligheid. Maar nét voordat ik eindelijk in slaap viel vanmorgen, werd ik opgeschrikt door een gigantische knal. M’n hartslag ging meteen omhoog. Paniek. Voor ons huis bevindt zich een luik. En onder dat luik bevindt zich een trap, die uitkomt in onze slaapkamer. En als mensen op dat luik stappen, dan trilt het hele huis. Dus als noodoplossing hebben P. en ik al meer dan 5 jaar 3 verrotte fietsen op het luik gelegd. Maar toch wil iemand nog wel eens per ongeluk een voet op het luik zetten. Kan gebeuren. Je schrikt je kapot, maar het is een incident. Dus na de knal van vanmorgen probeerde ik mijn hart weer enigszins relaxt te krijgen. Was van korte duur, die poging. Want nog geen minuut later volgde weer een gigantische knal. En nog 1. Tot ik het niet meer kon negeren. Badjas aan. Naar boven. Staren vanuit de voordeur naar het tafereeltje dat mijn rust verstoorde: bouwvakkers. Zo’n 3 mannen waren bezig om de stoeptegels voor ons huis te verwijderen. En ook iets met een kruiwagen. What the fuck? Godverdegodverdegodver. Waarom nou? Waarom nou bij mij voor de deur? En waarom nou nu? Waarom na 3 slapeloze nachten? En mijn ervaringen in het verleden hebben me geleerd: met bouwvakkers valt niet te praten. Het heeft geen zin om lief te vragen: “Zouden jullie misschien niet op dat luik willen gaan staan?” Dan krijg je van die ‘jajajaja-mevrouwtje-verhalen’. En als ergens m’n hartslag van omhoog gaat, dan zijn het wel bouwvakkers die mij aan het mevrouwtje-en zijn. Dus. Dan maar wéér de hele dag wakker. Maar als P. vannacht wéér ligt te snurken en als morgen die bouwvakkers me weer volledig slopen met hun op-en-neer gehobbel met die kut-kruiwagen dan denk ik dat ik even een paar nachten ergens anders moet vertoeven. Anders krijg ik hier binnenkort ‘C.S.I. Amsterdam’ over de vloer.

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Menno schreef:

  ff lachen dan maar… gelezen in de veiligheidsbrochure die ik laatst van Luchthaven Schiphol ontving: “Alle vloeistoffen die in de handbagage worden aangetroffen en die niet conform de regels ter screening zijn aangeboden, worden ingenomen door security agents”. Gelukkig hebben ze daar kotszakken.

  Sterkte er mee, Luun.

 2. Susanne schreef:

  ja en in dat luik gaan ze dan natuurlijk het eerste zoeken naar de verdwenen bouwvakkers. Ben je d’r meteen gloeiend bij.
  Voordeel: misschien slaap je wel heerlijk in het gevang…?

 3. Araglin schreef:

  Ehhh.. als ik het dus goed begrijp komt een luik op straat uit in je slaapkamer? Wat is daar de bedoeling van? Just curious…

 4. M%n schreef:

  Ah… Bouwvakkers voor de deur… Dat ken ik… Sterkte!

 5. henk schreef:

  Geef P. toch gewoon een flinke duw als hij snurkt. Op den duur helpt dat echt.

 6. Luna schreef:

  Heb er even een drama-foto bij geplaats… Zo’n luik is best gebruikelijk in ‘grachtenpanden’ in Amsterdam… werd vroeger en ook nu nog wel gebruikt om te laden en lossen… Onze slaapkamer bevindt zich in het soutterain, waar vroeger waarschijnlijk de opslag was van eh, asbest… rond 1900 was ons pand namelijk een asbestfabriek, hahaha!

 7. jealine schreef:

  Dempen kan toch niet zo moeilijk zijn Luna. zo’n creatieve geest, appeltje eitje.

 8. Luna schreef:

  Nee, nee, maar het moet juist niet gedempt worden… het moet ooit open worden, met een hek eromheen en dan met een trappetje naar beneden met dan glazen deuren, zodat we romantisch binnen, maar toch een beetje buiten kunnen zitten… helaas hangt daar nogal een prijskaartje aan, dus tot die tijd liggen die oude fietsen daar goed :-)

 9. Nina schreef:

  Is er nog nooit iemand door dat luik de slaapkamer binnen gevallen? Dat lijkt me pas echt schrikken ;).
  En wat betreft dat snurken: doe jezelf een plezier en ga op de logeerkamer slapen (of beter nog: stuur hem ernaar toe). Niets frustrerender dan heel hard je best doen om de snurker naast je niet te horen en toch in slaap te vallen, wat zelden lukt en heel veel vergeefse energie kost. Gun jezelf je nachtrust, zou ik zeggen!

 10. Luna schreef:

  Dat luik zit op slot hoor… van binnenuit, dus niks aan de hand… niemand kan erin vallen… en ik heb net een setje oordopjes gekocht… dus: nieuwe ronde, nieuwe kansen… :-)

 11. Menno schreef:

  Dus je hebt er niet zon leuke elektrieke lift in, zoals ze in New York hebben? Dat vind ik altijd lachen, gaat er een hele luide bel af, en komt ineens een stuk stoep omhoog. Was je van die bouwknakkers ook afgeweest ;-)

 12. DjB schreef:

  Die knallen, dat komt vast door ijzer op ijzer. Kleng!!! Daar valt vast iets aan te doen, zoals al gesuggereerd, maar niet door het gat te dempen.

  Stukken schuim of rubber tussen alle bewegende ijzeren delen. Alles weer keurig op slot. Presto…

 13. Haps Hash schreef:

  Als iemand snurkt moet je fluiten, de snurker hou er onmiddelijk mee op, maarja
  hoe de fluiter nu inslaap moet komen met al dat gefluit weet ik ook niet,iemand anders??

 14. Janssen schreef:

  Snurken….een ramp!!!
  Mijn partner is er zelfs voor geopereerd en het heeft niets geholpen,duwen helpt niet,ik duik gewoon met slaapzak de bank op.
  Die akelige oordoppen zorgen voor jeukende oren,ik heb ze in alle soorten en maten,van knalblauwe tot roze en ze zijn haast erger dan dat snurken :):)
  Die luiken zie je plenty in Mokum,hoort er gewoon bij ,stapeltjes ouwe rotfietsen trouwens ook.
  Je kunt ook inplaats van die ouwe barrels wat leuke bakken met planten neer zetten,of koop wat stenen,er is lijm in de handel waarmee je steen kunt lijmen zodat je makkelijk een border kunt maken,volstorten met aarde en winterharde groenblijvende planten…..staat nog leuk ook!!

 15. Joyce schreef:

  Briljant stukje weer, Luna! Wij hebben een chronisch slaaptekort door rellende en yellende poezebeesten. Ook fijn.

 16. inge schreef:

  wat nog wel eens wil helpen is ze paaien met koffie, een luisterend oor en dan zo tussendoor laten vallen dat je het waardeert als ze tussen zo en zo laat wat zachtjes kunnen doen… is die koffie wel waard hoor, geloof me !

 17. jealine schreef:

  tsjah van zo’n creatieve geest kun je natuurlijk verwachten dat het zo niet werkt;-) daar moeten raampjes, romantische tafereeltjes aan te pas komen. gelijk hebbie!!! maar tot die tijd misschien de binnenkant van het ding dempen door isolatiemateriaal te bevestigen. van dat schuim wat ze in studio’s gebruiken wellicht. maar die tip van Janssen vond ik eigenlijk beter nu ik het zo boven me zie

 18. Gerard schreef:

  Haha, wat een hilarisch stukje weer.. :) Nog geluk dat je geen last hebt van blérende bouwvakkersradio’s! Was niet deze week in het nieuws dat ze díe ieg willen verbieden?
  En waarom beginnen bouwvakkers altijd zo’n beetje midden in de nacht hun werkdag? Pff.. Nou, sterkte!

 19. jan schreef:

  Mijn snurken trok een behoorlijke wissel op onze relatie. Ik heb me er aan laten opereren, maar dat haalde niks uit. Uiteindelijk besloot mijn vrouw oordoppen in te doen. Vanaf dat moment was er geen vuiltje meer aan de lucht.

 20. BArt schreef:

  voor dat slapen heb je toch ook gewoon pilletjes?

 21. Ellen schreef:

  Ik kan mij er geen voorstelling van maken…….gelukkig.
  Ik slaap als een Os.

 22. Lisa schreef:

  Oh Luun… Erg herkenbaar dit!
  Ga naar een drogisterij (Etos of D.A.), en haal een doosje ‘herriestoppers’ van E.A.R.
  Ik kan niet zonder die dingen slapen! Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *