web analytics

23

HET LEED DAT IKEA HEET

De lente hing donderdag in de lucht, want zowel mijn kunstenaarsvriendje F. als ik hadden de lente-schoonmaak in ons hoofd. Alles moest anders en beter en wat mij betreft vooral; georganiseerder! En dit alles moest ook meteen en ter plekke worden geregeld. Dus vriend F. en ik naar de IKEA, waar wij heel drukdrukdruk doorheen raasden, zodat ik een uur later weer thuis stond tussen al mijn net aangeschafte IKEA-spullen. Ik opende de verpakking van een LEKMAN-opbergbak. De bak bestond uit 5 onderdelen en volgens het dubbelgevouwen A4-tje met de gebruikshandleiding had ik geen extra gereedschap nodig. Moest te doen zijn. Ik zag het woordje ‘click’ staan bij handeling nummertje 1. En ik deed een poging om het ene gedeelte in het andere te klikken. En daarna nog een poging met iets meer kracht. “Wat nou ‘click’”, riep ik geïrriteerd tegen P. die in het hemelbed lag, maar voor z’n eigen veiligheid geen sjoege gaf. Voor wat het in elkaar zetten van IKEA-producten betreft heb ik namelijk een zeer korte concentratiespanne. “Fuck die hele IKEA met z’n ‘click’”, riep ik en ging op zoek naar een hamer. Na een paar fikse tikken zaten de 2 gedeelten tegen elkaar ge’clickt’. Nog 3 andere onderdelen zouden als vanzelf in elkaar moeten klikken, maar dat deden ze dus niet. Ze klikten helemaal niet en dat lag niet aan mij. Het lag zeker niet aan mij. Verdomme. Toen ik na 4 uur eindelijk 25 de LEKMAN-nen in elkaar had geramd en ik merkte dat die inderdaad ook keurig in mijn al aanwezige EXPEDIT-kast pasten, ja, toen had ik best nog positieve gevoelens voor de IKEA. Maar het ergste moest nog komen; het ladenkastjes-drama HELMER. Meteen toen ik de doos openmaakte wist ik dat dit niet helemaal lekker zou gaan. Veel te veel onderdelen. En toen ik het bijbehorende IKEA-boekje van 12 pagina’s zag wist ik zeker dat ik een moeilijke tijd tegemoet zou gaat. En aangezien ik ook in dit boekje meerdere malen het woordje ‘click’ zag staan, maakte een lichte paniek zich van mij meester. Ik zuchtte en ik steunde en ik baalde en het ging allemaal maar net. Zo’n 2 uur verder en 2 bloedbaren rijker, omdat mijn velletje zich 2 keer tussen de ‘click’ van de metalen onderdelen had bevonden, keek ik vol trots en triomf naar mijn HELMER. Het was een rood glimmend prachtexemplaar en alle moeite en frustratie misschien toch wel waard geweest. Maar toen ik de HELMER op z’n wieltjes richting m’n atelier reed, kwam ik erachter dat het ladekastje niet onder m’n werkblad paste. En het was natuurlijk niet redelijk om IKEA de schuld te geven van mijn eigen stommigheid. Maar ik deed het lekker toch.

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Doinja schreef:

  WAHAHA… oeps, sorry, daar zit je nu vast niet op te wachten! Ik ben zelf een grote fan van IKEA en TonyP en ik kunnen heel erg goed samen de spullen in elkaar zetten. Misschien toch P eens van zijn hemelbed aftrekken?!

 2. Rosalie schreef:

  Oh, hou op. Ik moet er binnenkort heen voor twee BILLY’s, een BENNO en een KLIPPAN. Ik zie de bui alweer hangen. :-S

 3. Janssen. schreef:

  Hahahahahahaha,ik zit hier te schuddebuiken en gepamperd,ik zie het helemaal voor me en weet er alles van……wij hebben al jaren Ikea klik spul wat nooit klikt:):)
  TIP:haal de wieltjes onder dat kastje uit en dan misschien????
  Heb je waarachijnlijk zelf ook al bedacht:):)

 4. Menno schreef:

  Soort verslaving dus, Ikea? Self torture *lach*? De dichtstbijzijnde hier is zo’n 40 mijl te verderop, en de lokale meubelaar$ doen meestal het klikken voor me, maar ik voel met je mee.

 5. Johannet schreef:

  Hoe kun je nou niet van IKEA houden? Gratis een tweede kopje koffie of frisje in het restaurant, als je kind kwijt is gaat het hele team meteen zoeken en je mag ook nog zelf thuis knutselen. Appeltje eitje.

 6. sas schreef:

  Youp van het hek heeft ook zo’n geweldig stukje over ‘Het Ikea-stapelbed’ ken je dat niet? Is echt ontzettend herkenbaar en (net als jouw stukje) ontzettend lachwekkend!

 7. Mandy schreef:

  hehehe…herkenbaar. Ik heb een paar maanden geleden een botje in mijn hand gebroken met het in elkaar zetten van een ikea wandrekje. Er moest een deuveltje in een gaatje. Een hamer en een latje pakken…dan moest ik opstaan…dus niet! Maar had ik het maar wèl gedaan!

 8. Cindy schreef:

  ehm, ben ik de enige die dit soort dingen in elkaar zetten leuk vind?
  (niet slaan :P)

 9. Agnes schreef:

  Ikea heeft al veel zenuwinzinkingen op haar geweten. Het is leed wat nog redelijk onbekend is, maar er zijn geruchten over een nieuwe Jellinek voor Ikea-uitvallers.

 10. Karin schreef:

  :)
  Heb ik nou nooit problemen mee, eigenlijk.
  nog een voordeel: ik woon 5 minuten lopen van de IKEA :D

 11. M%n schreef:

  Dat begrijp ik dus ook niet… Heb mezelf al ettelijke malen in staat gevonden IKEA-spul ineen te zetten, zonder problemen en zelfs zonder de handleiding…

 12. Joyce schreef:

  Dan heb ik nog een leuke voor je: de PACS-kasten. Daar zijn bij mij twee beroepsklussers uren mee bezig geweest.

  Maar hij is wel erg mooi!

 13. Kaat schreef:

  Het lijkt altijd zo makkelijk…
  Ze zouden bij de Ikea zo’n mannetje wat monteert erbij moeten leveren, dat zou pas service zijn.

 14. Brooklyn schreef:

  25 Lekman bakken? Ai, dat deed wel pijn in je portemonnee zeker? Ik heb er vorige week 6 gehaald en vond dat al prijzig voor een paar stukjes plastic!

 15. Luna schreef:

  Pijn in P.’s portemonnee :-)

 16. Sandrissimo schreef:

  Zijn dat die witte plastic bakken? Vorig jaar was er hier op de TV weer eens een reeks van “The Block”, waarin 4 koppels om ter mooiste een appartement moeten verbouwen, afwerken en inrichten…
  Eén van die vrouwen heeft ook keilang zitten knoeien met en vloeken op die boxen!

 17. seriouzz schreef:

  de nieuwste hit is NIKS kopen bij IKEA en er alleen maar eten!

 18. koen schreef:

  je moet beginnen met die gebruiksaanwijzing weg te gooien, gaat een pak vlotter en je houdt ook nog eens de helft reserve-onderdelen over ! ;-)

 19. Rick schreef:

  @Seriouzz, serieus joh?

 20. whahahah breek me de bek niet open over de ikea kastjes/stoeltjes/tafeltjes enz enz…maarrr als het eenmaal staat heb je ook wat…..( soms)

 21. blue schreef:

  nou ik vind je een dappere dame hoor, dat je dat allemaal zelf in elkaar knutselt…ik laat dat soort klussen graag over aan mijn vriendje G :)

 22. Sandrissimo schreef:

  Moet je een keer toekijken hoe 2 burgerlijk ingenieurs een CD-rek/draaimolengeval ineen zetten, om te gillen!!!

 23. nina schreef:

  En probeer ook nooit om Ikea-meubels (bijvoorbeeld na een verhuizing) voor een tweede keer in elkaar te zetten: ze passen maar een keer in elkaar (als ze dat de eerste keer al doen). Maar verder vind ik Ikea best leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *