web analytics

41

HELLO WOLF, HELLO FLOW

Zo’n 2,5 week geleden kwam vriendin Y. hoogzwanger naar me toe. Ze was al een maand het Ij niet over geweest, maar toen ze mij helemaal overstuur aan de telefoon kreeg stapte ze meteen in de bus. Met bloemen. En met een gebakje dat ik amper weg kreeg. “Het gaat me niet lukken om de geboortekaartjes te maken”, zei ik eerlijk. “Ik vind het zo kut en erg en ik baal ervan, maar ik ben echt even helemaal de weg kwijt.” “I totally understand”, zei Y., “no worries.” Ik had een superkek geboortekaartje ontworpen voor haar aanstaande zoontje, maar het zou me in deze hele onwerkelijke toestand nooit gaan lukken om 100 originele collages te maken met glitters, stempels en strikjes. Vriendin Y. begreep dat helemaal en zou gaan kijken op internet of er nog andere kekke geboortekaartjes te vinden waren. Maar, en dat is natuurlijk heel logisch; mijn ontwerp was zo’n schot in de roos dat ze niets kon vinden dat ook maar een beetje in de buurt kwam. “Is it okay if I copy your design and make them on my own?”, vroeg Y. daarom. En ja, toen voelde ik me eigenlijk helemaal vreselijk, want dankzij Y. zit ik wel maar mooi even in de tijdelijke bachelorette-flatte in de Jordaan. Gratis. “Weet je wat”, zei ik, “fuck it, let’s make them together.” Dus de afgelopen weken zat ik ondanks al m’n ellende een paar keer samen met Y. in haar tuin in Amsterdam-Noord aan de geboortekaartjes voor haar aanstaande zoon te werken. Zij met een extreem dikke buik vol blauwe glitters en ik met een glaasje Chardonnay in m’n hand. Ondertussen werden wij van lekkere hapjes voorzien door haar man. En eigenlijk was dat allemaal precies wat ik op dat moment nodig had. Gewoon dingen doen en doorgaan. Knippen, plakken, veel glitters, loads of glitter, vooral loads of glitter en stempelen. Doen! Maken! Creëren. En lachen! En terwijl ik de stempels pak met de letters van de voornaam van haar zoontje, zie ik dat ik zijn naam verkeerd om in m’n hand heb. “Look at this”, zeg ik tegen Y., “did you know?” “Of course”, zegt Y., “lovely isn’t it?” Ik staar naar de letters FLOW in m’n hand. FLOW. WOLF. “It’s brilliant”, zeg ik, “wow!” En sindsdien kom ik het woord FLOW ineens overal tegen. Er lag een envelop voor de deur van m’n tijdelijke bachelorette-flatte, van een bedrijf met de naam ‘Flow’. Ik jogde langs een winkel met de naam ‘Flow’. Ik las de ‘Flow’. Mensen bellen me en zeggen ineens out of the blue: “Luun, je zit in een goede flow.” En dat is zo. Gisteren, 6-6-9, is Wolf geboren. Hij is gorgeous. En ik wens hem de allermooiste flow in zijn leven.


p.s. Uiteraard laat ik het kaartje ook hier zien, want het is superkek, maar eerst moeten de kaartjes verstuurd worden!

Dit vind je misschien ook leuk...

41 reacties

 1. C. schreef:

  sowee, dat klinkt goed!
  Tja, de wereld is er niet op uit is om je te nekken. Soms zul je ontdekken dat op een bijna magische manier alles met je zal meewerken.
  Het is niet makkelijk om moedig te zijn, om risico’s te nemen. Maar als je kleine stapjes neemt, dan durf en kun je steeds meer.

 2. Jaap schreef:

  Go with the FLOW! Dat is wat je ook nodig hebt :)

  Met je creatieve gedachten en handen zal je dip wel wegkrijgen.

  Blijf vooral doorgaan, dat doe ik ook met al die fimo-kleien.

 3. Trijntje schreef:

  Goed verhaal voor “wonderen bestaan”

 4. susan schreef:

  WauW mooi! en ben benieuwd naar het kaartje

 5. M%n schreef:

  En Wolf is natuurlijk een heule goeie naam! Proficiat aan vriendin Yvonne en ook aan de nieuwe papa!

  And go with the flow! :)

 6. Maurice schreef:

  Ligt vast aan mijn bekrompen geest. Maar waar maak jij je druk om? P. ligt vast een secretaresse te palen in een lift die “niet werkt” tussen de verdiepingen.

  Maar toegeven. Geweldig verhaal. De Flow zat erin. Hoewel ik niet graag Wolf zou willen heten. Moeders die tussen de chardonnay engels beginnen te beppen zijn al helemaal eng.

  Anyway, dat is natuurlijk mijn mening.

  Er zijn meer lullen dan minaretten Luun, onthou dat.
  Dus stop met azijn zeiken en maak iets leuks. Een Ploesie theekopjes warmhouder of zo

 7. blue schreef:

  he wat weer een heerlijk weblogje! maar wat een rare naam: Wolf …na ja, ik ben érg benieuwd naar de kaartjes!!

 8. Maartje schreef:

  Luna: het is een prachtig stukje!
  @maurice: #$%&*^!!

 9. Brooklyn schreef:

  Lees op je Twitter dat John echt verhuisd is. wat fijn dat hij het daar zo goed lijkt te hebben. En verderkan ik je alleen maar zeggen; Je bent goed bezig!!! Kop op!

 10. silvia schreef:

  Ik weet alles van de glitterjes, heb zelf 33 kaartjes geplakt ;-). Maar het zijn inderdaad hele mooie kaarten geworden met een fantastisch ontwerp. En Wolf is ook fantastisch (zie voor foto’s mijn hyves site).
  Eeb trotste tante.

 11. Maurice schreef:

  Wat doet iedereen toch moeilijk dat het uit is. Het lijkt Jan & Yolanthe gate hier.

  Het is uit, over…Klaar…

  Je kunt dan tig dingen doen. Je bezatten met vriendinnen, stevig shoppen, shushi halen en wasabi erop smeren totdat er tranen in je ogen verschijnen, een vreemde gozert aan de haak slaan of een Ploesie maken die lijkt op vriend P met een naald in zijn anus.

  Soms is dwepen met woorden leuk, maar er is ook een tijd de de teugels in handen moet nemen, een trillend ei in je reet moet stoppen en denken: “Krijg maar lekker het schijt. Ik ben ik en doe wat IK wil…”

  Geloof me. Vriend P. doet lekker wat hij wilt. Ze is vast niet zo mooi als jij, maar jonger :D

 12. Kim schreef:

  @ Maurice: ik weet niet of jij weleens last hebt gehad van het leed dat liefdesverdriet heet maar als je een x aantal jaar van alles met elkaar hebt gedeeld en als je hele leven in 1x veranderd… dan moet je daaraan wennen En dat doe je niet binnen een week. Kon dat maar.

  Groetjes
  Kim

 13. Babe schreef:

  Volgens mij heeft Maurice het er nogal moeilijk mee, Luna . Aangezien hij het er nog steeds over heeft… Ik verheug me dan ook op de dag dat hij zijn eigen raad ter harte neemt, een trillend ei in zijn reet stopt en er dan een onderhoudend stukje over blogt.

  Gefeliciteerd met Wolf!

 14. Vriendin S(uus) schreef:

  Jezus Maurice, wat een walgelijk mannetje ben jij.

  Dit is Luna’s lifelog en haar life bestaat op dit moment vooral uit haar verbroken relatie en hoe ze daar (op een supergoeie manier als je het mij vraagt) bovenop komt.

  Zet ‘m op Chantall!

  En ik ben benieuwd naar het kaartje :-)

 15. Marijke schreef:

  Ik ben nieuwsgierig naar hoe het kaartje eruit ziet. Ik vermoed zeer origineel. Fijn dat je een nieuwe thuis voor de poezen hebt gezocht! Sommige mensen zouden de beestjes gewoon dumpen :(

 16. janine schreef:

  Volgens mij heeft maurice zelf een kratje zure zuurte tot zich genomen of azijn zoals hij het zelf noemt… Wat een verbitterd en zuur persoon!! Get a life!

 17. FrankiePebbles schreef:

  Welkom in de vogelvrije wereld van de vrijgezelle heterovrouw. Veel mannelijke reageerders heb je trouwens ineens. Relatief gezien. Valt gewoon op.

 18. madelief schreef:

  669 – dat flowt.

 19. Maurice schreef:

  @Kim…Geloof me. Ik heb nog dagelijks last van liefdesverdriet, maar kan het helaas niet zo mooi verwoorden als Luun.

  Maar walgelijk mannetje?

  Wat is er mis met een VooDoo poppetje van Vriendje P. met een naald in zijn reet? Chantall moest verhuizen, hij zit er nog lekker. Al moest ik daar wel smakelijk om lachen…Vergeef me.

 20. Maurice schreef:

  Laat ik jullie verrassen met een blogje over liefdesverdriet, dames…Neem een fles Chardonnay mee ;)

 21. Luna schreef:

  @Maurice: Ik word soms zo moe van jou, maar misschien is medelijden een beter woord… Jij vult de dingen die ik niet vertel/opschrijf in met je eigen fantasie… Knap hoor! Jammer alleen dat er geen ene reet van klopt… Partner P. woont momenteel ook niet in ons oude huis… we zijn allebei weggegaan en zijn totally on speaking terms… Als je 10 jaar samen bent geweest is uit elkaar gaan geen kwestie van de deur open doen en weglopen… P. en ik komen samen (beter) uit deze situatie… en dat is iets dat jij denk ik nooit zal snappen…

 22. Janna schreef:

  Wat goed van je pannekoekenhuisje! Hoe heb je dat nou toch weer zo snel geregeld? Ik heb nl hetzelfde probleem :)

 23. Maurice schreef:

  Nee. Ik zal het nooit snappen Luun. 10 jaar zijn geen 10 dagen. Ik kom dan ook uit een gebroken gezin waar ik het van dichtbij heb mogen meemaken..

  En heb nooit medelijden met iemand die je niet kent. Dan lieg je namelijk.

  Knuf

  Maurice

 24. Marina schreef:

  Kun je Maurice niet blocken????
  Gefeliciteerd trouwens met je nieuwe huisje!!!

 25. Maurice schreef:

  @Marina…Zo heet mijn Zuslief ook. Net zo recalcitrant trouwens ;-)

  Als Luun alleen vrouwen laat reageren, dan kan ze net zo goed een Theeblog gaan starten met meiden die met elkaar meeleven omdat de relatie(s) even tegenzitten. hahahahaha

  Maar Luun mag me blokken. Maar het liefst natuurlijk.

  Kusje op je wang

 26. darja schreef:

  Ha! wel jammer dat maurice op jouw succes moet meeliften om mensen naar zijn blogjes te lokken, en er dan ondertussen over gaat zitten zeiken…. ach….

  sterkte luun! ik leef met je mee, en ook met P en het zou heel fijn zijn als jullie dit goed en netjes kunnen afsluiten! x!

 27. FrankiePebbles schreef:

  Maurice, waarom zeg je niet gewoon recht voor zijn raap dat je er op uit bent om Luna te neuken. Waarom zo’n omweg, vraag ik mij af.

 28. Vriendin S(uus) schreef:

  Ik kan hier toch een kleine grijns niet onderdrukken.

  Als je het mij vraagt slaat Frankie hierboven de spijker loeihard op z’n kop.

  Sjongejonge Maurice, zielig hoor, je komt uit een gebroken gezin. Ik kan je vertellen dat dat geld voor pak ‘m beet de helft van alle volwassenen. Ook voor mij geldt dat, maar je hebt nog altijd zélf de eindregie over hoe je met mensen omgaat. Of wat voor dingen je schrijft..

 29. Maurice schreef:

  @FrankiePebbles. Jij bent een typische man. Niet lullen maar neuken.

  Waarom zou ik haar willen neuken?
  Misschien is dat jouw natte droom, maar niet de mijne. Als ik me niet vergis heb ik haar zelfs een blauwtje laten lopen in de Haarlemmerstraat. Typisch ik. Ik was vergeten dat ik haar zou ontmoeten. Dat was ver voor dit gevalletje van ongemak.

  @ Vriendin S(uus)…Geldt is met DT, schat. Wel opletten als je me dissed

  Maar jij bent ook lief hoor…

 30. Luna schreef:

  @Maurice: BLAUWTJE laten lopen?? HAHAHAHAHA! Nou, laat mij niet lachen! Oh nee, doe toch maar wel; HAHAHAHAHA! Maar wel stoer hoor, en misschien ook typisch jij, niet op komen dagen bij een afspraak… Dat is wat échte mannen doen!

 31. Maurice schreef:

  Zie je Luuntje. Ik ben gewoon een baken van leutigheid in jouw donkere dagen.
  Rare gewoonte van mij is om meiden, vrouwen, ladies like you, te laten glimlachen…

  Het is typisch mij om de meest roodharige schone van Weblogland te laten wachten op iets wat niet komt opdagen. You can’t turn back the hands of time. Toch?

  I would sell the world to change that..
  Maar die kans zit er niet in. Dus je krijgt een lekker nummertje van Nirvana van mij…

  *fluistert*…En toch was het een blauwtje. hihihihi…Je achterban zal er vast niet mee eens zijn en mij het graf in vloeken.
  Zijn vaak de meiden en mannen met hun eigen problemen.

  Dikke zoen!

  Je weet me te vinden, dus laat je telefoonnummer achter, dan bel ik je. hihihi

  Kus,

  Maurice

 32. susan schreef:

  Wat een flow hier zeg!!
  Ik zeg het nog een keer hartstikke gefeliciteerd met Wolf en ik kan niet wachten op het zien van het kaartje. :*)

 33. Yvon schreef:

  Wat een prachtige log. Wolf-flow. Wow! De tranen sprongen er subiet van in mijn ogen.

 34. Poebeliewoepsie schreef:

  @ Maurice – 09 Juni ’09 – 18:38

  Dist is met een t, één s en zonder e, aandachtsgeil figuurtje.
  Wel opletten als je een splintertje in iemands oog ziet, terwijl je er zelf een balk in hebt zitten!

  Groet,

  Poebelie

  @ Luna

  Keep on going with the flow en kom maar op met die kaartjes, ben benieuwd!

 35. janine schreef:

  *schijt op het hoofd van maurice*

 36. Ellen schreef:

  * doet graag met Janine mee *

 37. A. schreef:

  O.
  Mijn.
  God.

  Ik heb dus precíes hetzelfde, met hetzélfde woord!!! Sinds ik een man ben tegengekomen die mijn hart op hol doet slaan. Ik weet stiekem al lang dat ik het moeilijk trek als ik een vriend krijg met een kind. Hij heeft er één. Flo.

 38. Maurice schreef:

  En zo – noteert het in zijn agenda – is Luna Gate ontstaan :D

 39. darja schreef:

  even maurice het laatste woord ontnemen in deze stomme dicussie die eigenlijk over het mooie nieuwe leven van Wolf zou moeten gaan!

  Bij deze!

 40. esther schreef:

  Mooie krachtige naam, Wolf! Ik had vroeger een jongetje in de klas dat Wolf Wolfswinkel heette.. dat vond ik dan weer een beetje teveel van het goeie..
  En sja, op een weblog kunnen nu eenmaal ook mafkezen reageren.. sterk van je dat je ’t gewoon laat staan en Maurice zichzelf zo steeds meer voor paal laat zetten. Hoeft niemand iets aan te doen, doet ie helemaal zelf.

 41. darja schreef:

  @ esther: nou dat is inderdaad wat veel, maar hij bestaat nog steeds, google hem maar even (ik kon het niet laten, moest even kijken wat er van terecht was gekomen…)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *