web analytics

33

GEMAK DIENT DE MENS DUS NIET

Ik ben een groot fan van allerhande keukengadgets. Kunnen gekleurde spulletjes, zoals een trechter in de vorm van een olifantenslurf van Alessi of een rasp in de vorm van een vrouw met een groene bloemenjurk van Koziol zijn, die gezellig op de keukenrand staan, maar nooit gebruikt worden. Kunnen ook grote apparaten zijn die in de kast liggen, maar ook nooit gebruikt worden. Zo kocht ik 2 jaar geleden zo’n helemaal te handige broodbakmachine. De geur van versgebakken brood zou me iedere ochtend tegemoet gaan komen, maar uiteindelijk heb ik die machine precies 4 keer gebruikt. Kleine handige apparaatjes zoals het melk-opkloppertje, het meloensnijdertje en de pizzasnijder moest ik destijds gewoon hebben, maar worden ook nooit gebruikt. En terwijl ik weet dat ik alle apparaten, behalve dan de Ice Cream Maker en de Power Juicer, in huis heb om een 8-gangen-diner van 5-sterren te bereiden blijft het toch knagen. Geen Blokker-folder is veilig. Geen aflevering van TellSell gaat geruisloos voorbij. Het is een verslaving. Nieuwste object van mijn affectie was de speciale Pickwick theehouder voor de Senseo. Moest ik hebben. Dus ik kon mijn geluk niet op toen ik gisteren in de Dirk op het Marie Heinekenplein de Pickwick-starterset voor slechts € 2,49 zag liggen. Deze starterset bestond uit een T-padhouder, 1 zakje met 20 Early Grey-pads en 1 zakje met 20 Tempting Red-pads. Early Grey, Tempting Red; fijne thee-namen. Toen wist ik zeker dat dit het stukje techniek was waar ik al jaren op had zitten wachten. Ik zou vaker thee gaan drinken. Thee in plaats van wijn, dát was het antwoord op al mijn problemen. Dus thuis meteen proberen die T-padhouder. En, toegegeven, het hele systeem is razend handig. Maar lekker is iets heel anders. Want het smaakt naar thee, het lijkt ook op thee, maar het is toch zeker geen kopje Earl Grey zoals een kopje Earl Grey hoort te zijn. Die andere smaak maar even proberen dan. Ook niks. Het zijn matige kopjes thee die ook nog eens veel te snel afkoelen. Een deceptie is het, die hele Pickwick T-padhouder. Morgen naar de Huishoudbeurs.

Dit vind je misschien ook leuk...

33 reacties

 1. Lidewij schreef:

  Há, wat herkenbaar… Ik zie mezelf ook altijd hele culinair-verandwoorde maaltijden op tafel zetten tijdens die tell sell reclames. Dát moet ik hebben denk ik dan! Ik WIL die power juicer!!
  (Overigens worden mijn vrouwtje met rasp-rok en de broodbak-machine wél gebruikt ;)

 2. Janssen schreef:

  Een lekkere kop thee zet je met gewoon gekookt water en een thee-ei……
  Hier staat al jaren een keukenmachine in de kast,praktisch ongebruikt want je moet al die onderdelen maar schoonmaken.
  Gewoon een snijplankje en een goed mes is veel handiger!!
  Ik zweer alleen bij de knoflookpers van Ikea,die is echt onmisbaar in dit HH!!:):)

 3. Luna schreef:

  Haha, en een bolletje knoflook rasp ik juist weer langs de punten van een ordinaire vork… :-)

 4. Nina schreef:

  Ik zweer bij mijn aardappelschilmes. Daar doe ik alles mee! Behalve aardappelen schillen, want die eten we haast nooit. Een harde pompoen schillen en in stukken snijden? Met het aardappelschilmes. Zakjes openmaken? Knoflook snijden? Alles doe ik er mee, ook al zijn er betere tools voor.
  Lekker voordelig!

 5. Nina schreef:

  En trouwens, pickwick is (hopelijk inmiddels WAS) genetisch gemanipuleerd. Lang leve de bio-thee!

 6. Rick de Kikker schreef:

  Bio-thee… maak me gek!

 7. Ik ben blij dat jij het hebt uitgeprobeerd. Dat scheelt weer. Het leek me al niet te zuipen….

 8. Jet schreef:

  Ik ben juist weer helemaal in de gloria met m’n powerjuice, wat een genot elke dag. De theehouder natuurlijk ook in da pocket en ook teleurgesteld. En ik wil ook naar de Husihoudbeurs, maar iedereen lacht me uit en ik ga echt niet alleen. Een keer heb ik er gewerkt en aan die 2 uurtjes vrij rondlopen die ik toen had heb ik nog steeds gelukzalige herinneringen.

 9. Laantje schreef:

  Ik vind het wel te pruimen die thee…

 10. Fem schreef:

  Je begon zo vrolijk (ik ben ook gek op die vrolijk gekleurde speeltjes die ook een huishoudelijk nut schijnen te hebben), maar het einde is wel bijzonder deprimerend: Huishoudbeurs!!??!! Dood zou ik er nog niet aangetroffen willen worden!

 11. Maurice schreef:

  Ik hoorde dat die Senseo thee niet goed werkt omdat het water er doorheen wordt gejast en de thee geen tijd krijgt.
  Het moet – voor de echte theeliefhebber – dan ook een gruwel zijn om te lezen dat mensen zo’n houder en pads heeft aangeschaft.

  Het ouderwetse, op het gemak zetten en theeleuten is veel leuker Luna ;-)

 12. Suffie schreef:

  Voor een snelle bak thee zal het absoluut goed werken. Maar het si al gezegd: thee moet trekken, en wel in kokend water.

  Bovendien komt het wel uit hetzelfde tuitje als je koffie, ook niet echt lekker…

 13. Lous schreef:

  Ik maak flink gebruik van de senseo theepadhouder. Ik drink namelijk geen koffie. En na het ding goed doorgespoeld te hebben (Let op dit is belangrijk, anders smaakt je thee naar koffie) komt er best een aardig kopje thee uit. Vooral ’s ochtends ideaal, op de knop drukken, naar de badkamer, in het voorbijlopen naar de slaapkamer op de tapknop drukken en onderweg naar mijn bureau mijn bakje thee meenemen. Ik moet er wel bij zeggen dat ik heel erg last heb van een ochtendhumeur, dus voor mij moet het dan gewoon makkelijk zijn ;)

  Overigens wil ik ook zo graag naar de huishoudbeurs, alleen vriendlief ziet het niet zo zitten :(

 14. Agnes schreef:

  Ah, dat is mooi, ik was net van plan een broodbakmachine aan te schaffen! Wat moet ‘ie kosten?

 15. T. schreef:

  Ik herinner me nog de dag dat mijn moeder vol trots haar eigengebakken glutenvrije brood kwam presenteren. Toen mijn homp brood -met een mes uit de Samoerai™ doorgesneden- van mijn bord gleed, brak deze een vloertegel. Nu prijkt dit wonderapparaat op zolder. Naast de electrische messenslijper, de multifunctionele keukenmachine en de sapcentrifuge.

 16. Nathalie schreef:

  Ik had ook zo’n resem dingen die ik nooit gebruikte.

  Oplossing : een lief gevonden die dolgraag in de keuken staat. Sindsdien zijn er nog heel wat apparaten bijgekomen, en die worden allemaal gebruikt. Huzzah!

 17. Marloes schreef:

  Less is More, alleen thee moet wel wat meer tijd krijgen. :)

 18. Ik weet niet wat het is
  Maar het is nuttig
  Nuttig en bovendien is het
  Veel beter dan dat and’re ding

 19. Gerd schreef:

  Wij hebben dus ook zo’n T-pad houder , maar omdat we een alu senseo hadden moest ik een speciale houder ophalen bij DE geschenkenwinkel. Na ruim 40 opgeschoten huisvrouwen hebben overleeft, was het mijn beurt. Ik kreeg een gratis een speciale t-pad houder en had bedacht dat ik een gruwelijke hekel heb aan koffieresten in mijn thee. Dus heb ik wat xtra plastic senseo onderdelen meegenomen (6,95 ) die onder de t-pad houder passen zodat ik niet met die koffieresten te doen heb. ideaal en ik moet zeggen dat earl grey wel een typische pickwick smaak heeft, of ligt dat misschien aan mijn uiterst verfijnde thee smaak ?

 20. nove schreef:

  Het lied ‘Sonja’ van Maarten Roozendaal doemt op uit het korte termijn geheugen.
  Niet verwonderlijk omdat het pas gisteren was dat ik het hoorde op het radiostation wat ingeschakeld stond. Niet speciaal daarvoor maar leuk meegenomen. Roozendaal over het intens triestige troost/koop gedrag die afgewezen dames, gedesillusioneerde dames kennelijk ‘plichtmatig’ overvalt na een verloren liefde. Dat compensatie zoekend maar altijd falende, reactionaire impuls gedrag. De Identiteitcrisis, de Zenuwcrisis vooruitsnellen.
  Halen, halen, halen , hebben, hebben ,hebben. Je kent zijn repertoire toch ?

  En Gert, thee is al enkele eeuwen aan een heilig ceremonieel verbonden en verdient alleen daarom al een minder stiefmoederlijke behandeling in de gemakscultuur die des onzes zo typeert en waarover u zo irritant mogelijk, zo laaiend enthousiast,zo absurd mogelijk over bericht. Wat dan weer een gezond ,goed gezet kopje thee rechvaardigt want daarover wil, nee moet ik van mezelf iets langer mediteren. Ik heb er even geen mening meer over want wat valt daar nou over te zeggen behalve.. duh, mierzoet, gut, wat braaf.

 21. M%n schreef:

  Oh! Knoflook raspen langs een ordinaire vork. Wat een plan! Want die knoflookpers van de ikea krijg ik ook nooit meer schoongefriemeld…

 22. Janssen... schreef:

  Met een sate stokje M%n!!!!:):)

 23. Brooklyn schreef:

  De Huishoudbeurs?? Aaargh! Vorig jaar geweest en gezworen dat ik daar nooit meer heen ga. Teveel volk in leggings, witte sportsokken en badslippers die je bijna in elkaar slaan voor een graits Dorito chipje. Heel veel sterkte! En toch ook maar veel plezier!

 24. Arjen schreef:

  Zijn dit 23 comment spammers?

 25. Claud schreef:

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik er blij mee ben, met die thee-senseo-houder-thee-pads.. toevallig neem ik net een bakkie.. Getver naar de huishoudbeurs.. ben ik van de week geweest… en NOOOOOOOIT MEEEER!! Nou have fun en fijn weekend..

 26. San schreef:

  Ik ben een echte theeleut. Ben eigenlijk met allerlei losse thee in de weer. Maar voor het snelle bakkie als je weinig tijd hebt leek de theepad mij ideaal. Maar voor mij is de thee te sterk. Ik zet nu met 1 pad af en toe een mok thee ipv een kopje. Dat is wel goed te drinken.
  Ik zou ook wel eens naar de huishoudbeurs willen. Zo eens per 3 jaar of zo lijkt mij leuk. Ik ben 2 jaar geleden naar de Femina (de mini-huisbeurs) geweest.
  Prettig weekend.
  San

 27. Menno schreef:

  Niks raspen die knoflook. Mijn Franse ex gaf zo’n teentje altijd een flinke mep met het plat van een fors keukenmes, en dan was tie zo’n beetje puree. Was een goed huwelijk, wat kooktips betreft ;-)

  4. Oh nee, dat moet daaronder.. Overigens 35 heerlijke graden in Bangalore.

 28. Esther Vuijsters schreef:

  Hé Luna, wat leuk dat je in de Viva staat!

  Enne, over T-decepties gesproken; wat je wat helemaal goor is; die voorgeprogrammeerde zakjes chai tea van Pickwick.

  Wat een afgang!

 29. Pollie schreef:

  Bedankt voor de tip. Dan hoef ik het in ieder geval geen eens te proberen en daar mijn geld voor niks aan uit te geven.

 30. blue schreef:

  heeee ik zag je in de vIVA! Leuk!!!

 31. Kimske schreef:

  Sja, ik schijn één van de weinigen te zijn die daadwerkelijk de keukenmachine én broodbakmachine gebruikt…. Geregeld vliegen de stoppen eruit hier…
  Was de Huishoudbeurs nog leuk??

 32. ivo victoria schreef:

  ik kan ondertussen de oven aan en uit zetten. met gadgets hoop ik te beginnen in 2017. ja, ik ben old school. to the bone.

 33. Sudesh schreef:

  Je moet er 8 scheppen suiker in doen. Dan is -ie wel te zuipen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *