web analytics

423

AND WHO THE FUCK ARE YOU?

Bij Zezunja las ik over de door haar en Maanzand geïntroduceerde ‘Ontlurkingsweek’. Een week waarin zij anonieme en zwijgzame webloglezers oproepen zich voor 1 keertje bekend te maken. Geinig initiatief. Ik liet het even bezinken. Aan de ene kant interesseert het me namelijk niks wie mijn lezers zijn. Ze komen maar en ze lezen maar en ze doen maar. Ze oordelen maar. Ze reageren maar. Of ze reageren niet. Ik kan er nu, na 6 jaar loggen, niet meer van wakker liggen. Maar dat ik er niet van wakker lig, wil ook weer niet zeggen dat ik volledig blasé ben. Van sommige positieve reacties word ik nog steeds helemaal blij van binnen. Woehoe! Ze vinden het een goed stukje! En ik vlieg ook nog steeds op de kast van sommige stomme of negatieve reacties: “P., die en die, die zegt dit en dat, de klootzak.” “Maar ken je die en die?”, vraagt P. dan. “Nee, natuurlijk niet, het is een lezer van Maanisch, maar dan kan het nog wel een ongelooflijke ongenuanceerde klootzak zijn!” “Maar meisje”, zegt P. dan, “het is internet, het is een vreemde, hij kent jou niet en jij kent hem niet.” Nee, ik ken de lezer niet. Maar die lezer kent mij ook alleen maar van de stukjes die ik wil publiceren. Dus. Dag lieve lezer. Op internet heet ik Luna. Maar in het dagelijks leven heet ik gewoon Chantall. Vrienden noemen me ‘Cee’, ‘Chan’ of ‘Talleke’. Sommige vrienden weten dat ik Chantall heet, maar noemen me toch ‘Luna’ of ‘Luun’. En partner P. heeft me nog nooit bij mijn naam genoemd. Behalve als ik het écht te bont heb gemaakt. Hij noemt me altijd ‘meisje’. Maar voor m’n lezers hier blijf ik liever Luna. Rest mij de vraag: who the fuck are you? Al meer dan 6 jaar schrijf ik hier. Voor honderden lezers. Soms wel duizend of meer per dag. En van al die lezers reageert maar een heel klein percentage. En dat is helemaal niet erg, maar voor 1 keertje zou ik het heel leuk vinden om te lezen wie mijn ‘lurkers’ zijn; de lezers die wel lezen, maar zich nooit mengen in de reacties. En dat is minstens 95% van de Maanisch-lezers. Dus, laat mij voor 1 keer weten wie je bent. Laat voor 1 keer weten dat je mij leest. Klik op het woordje ‘reacties’ en zeg het: “Ik lees mee.” Zeg het! Zeg het!

Dit vind je misschien ook leuk...

423 reacties

 1. Lurker extraordinaire schreef:

  ik lees mee

  ;-)

 2. Ieferdje schreef:

  Ik lees mee!

 3. mariaweetraad schreef:

  Ik lees mee!

 4. Janssen schreef:

  Hahahahaha….lurkers!!!!:):):)
  Maar inderdaad,het zijn maar woorden:)

 5. salomé schreef:

  ik lees al een paar jaar mee en luv it :-)

 6. Maarten schreef:

  Ik lees mee!

 7. Anne schreef:

  guilty as charged, al heel lang!

 8. marnix schreef:

  voor dees ene keer dan: Ik lees mee… zo en nu gewoon weer tevreden zijn met mijn lurkersbestaan he?

 9. basch schreef:

  En ook ik lees (al sinds electricluna) mee.

 10. marijn schreef:

  ik lees ook mee en vind het heel leuk…

 11. Moeder van Luna schreef:

  Ik lees altijd mee!!!

 12. joop schreef:

  tsja… ik lees ook al vanaf electricluna, en lurk eigenlijk op alle blogs die ik lees. ik denk dat dit wel degene is waar ik al het langste regelmatig kom. Dat komt denk ik vanwege altijd regelmatig blijven posten. Ga alsjeblieft zo door, kan ik lekker doorgaan met mijn lurkende kijkjes in andermans leven. (oh en ik heb ook de twijfelachtige eer om in Tiel opgegroeid te zijn, zomaar een connectie met iemand die je alleen maar denkt te kennen van het internet is altijd interessant)

 13. Cornelia schreef:

  Ik lees mee! En ik lees je stukjes ook aan mijn vriend voor, die er vaak erg om moet lachen.

 14. shanna schreef:

  ik lees mee, uiteraard.

 15. Nina schreef:

  We kennen elkaar al, maar voor de record wil ik toch ook graag meedoen:
  Ik lees mee! :-)

 16. yo schreef:

  Ik lees ook met heel veel plezier mee!

 17. Michael schreef:

  Ik lees mee (een jaar of drie al).

 18. marloes schreef:

  vooruit dan maar. ik lees mee, sinds 2003.

 19. Joshua schreef:

  En ik lees ook mee…elke dag weer!

 20. Leo schreef:

  Ik lees mee

 21. Jolan schreef:

  Ik lees mee sinds ik op de markt in Durgerdam een Ploesiepoesie van je kocht. Ben sindsdien fan!

 22. Chel schreef:

  Ik ook, ik ook…

 23. Ellen schreef:

  Ik lees mee! Al 3 jaar en de jaren daarvoor heb ik uit de archieven geplukt en alsnog allemaal gelezen. Mijn dag begint altijd met deze weblog, chapeau!

 24. Gaby schreef:

  Tuurlijk lees ik mee!
  Al jaren.

 25. Zezunja schreef:

  Op een handvol reacties na lurk ik hier.

 26. Suzanne schreef:

  Ik lees mee! En al best wel lang al!

 27. anouk schreef:

  en ik ‘lurk’ hier regelmatig (met veel plezier, want je schrijft geweldig)…

 28. kameleon schreef:

  zo, nu ben ik ook ontlurkt. het lucht wel op, moet ik zeggen!

 29. Agnès schreef:

  Ik lees mee

 30. dutchbear schreef:

  Ik lees vanuit Denemarken ook mee.

 31. jolanda schreef:

  ik lees mee, maar ik reageer ook af en toe :)

 32. Richard schreef:

  Ook ik lees mee. Leuke stukjes, fris, inspirerend!

 33. Liezet schreef:

  ik lees al heel lang mee en reageerde nooit.

 34. jac schreef:

  Tjek in da boks, hier nog zo’n anonieme meelezer!

 35. Shirley schreef:

  Hier nog zo’n lurker! Heb wel eens berichtjes achtergelaten en ook nog weleens mee ge-msn-d bij jullie marathon. Maar verder ben ik met name een lurker! Wie ik ben? Mijn naam is Shirley, ben 28 en moeder van twee kinderen (Sterre en Ties) verder werk ik als aktiviteitenbegeleidster! En lees ik al jaaaaaaaaaaaaaaaren je logjes! Vind het altijd erg interessant wat je meemaakt en hoe je hierover verteld!

 36. wichi schreef:

  moi aussi…

 37. Luna schreef:

  Ik vind dit leuk!!! Nog leuker dan ik had gedacht!!!

 38. ellen schreef:

  ik lees mee vanuit Dublin:-)

 39. Cindy schreef:

  Ik lees al jaren mee, geniet van je verhalen en kijk uit naar de volgende.

 40. Danielle schreef:

  Ook ik lees al heel wat jaartjes mee.

 41. Sarah schreef:

  Ik lees heel graag mee!

  All the way vanuit Antwerpen. En ik moet altijd heel erg met je stukjes lachen. Of dan denk ik “waarom heb ik dat niet bedacht!”. Ik ben hier via zoetemeisjes, ook een leuke blog die er helaas mee gestopt is. Zij had een link bij jou staan.

  Dus: doe zo voort :))

 42. Johan schreef:

  Ook ik lees af en toe mee.

 43. prutsmuts schreef:

  yep. ik ben er één. hallo!

 44. Sandra schreef:

  Yep, ik ben er ook zo eentje, ik lees ook mee!

 45. Jeroen schreef:

  Ik lees mee

 46. Stokvis schreef:

  Hier vanuit Enschede, nog een meelezer!

 47. Vriendin I. schreef:

  Ik lees natuurlijk mee!

 48. D.W. schreef:

  Sinds het begin van electricluna een trouwe lurker met héél af en toe een snedige reactie. Al jaren m’n vaste startpagina om niets te missen. (32-m-midden BE, voor je statistieken)

 49. Joyce schreef:

  Ik lees ook mee

 50. esther schreef:

  Ik reageer niet zo vaak maar lees wel vaak… ook een lurker dus.

 51. Marianneke schreef:

  Jaaaa natuurlijk lees ook ik mee, heerlijke belevenissen!

 52. Bianca schreef:

  Ik lees mee! al een tijdje en heb eigenlijk nooit gereageerd terwijl ik je logjes ontzettend leuk vind…dus bij deze toch een reactie.

 53. Groentje schreef:

  Ik lees ook mee. Ik vind dat je erg leuk schrijft en kom dan ook regelmatig langs.

 54. Corrie schreef:

  Ja nog zo’n meelezer hier. Sla de reacties van anderen meestal over.

 55. Wendy schreef:

  Lurker Wendy meld zich…

  Ik lees bijna vanaf het begin mee, en ik heb jou (Luna, Chantall, Cee.. heeft het beestje een naam, haha) één keer gesproken op msn. Ik stuur heel vaak de url van jou website door naar vrienden: ‘Leuke Blog! Lezen!!!’ Ik kan mij vaak vinden in de dingen die jij mee maakt en vooral ook op je erop reargeerd. Maar ik zie niet de noodzaak om mij in de reacties (discussies) te mengen. Het is gewoonweg vermakelijk om jou verhalen te lezen, en daar doe ik het mee.

  Groetjes, en blijf vooral schrijven!

  Wendy

 56. Daniel schreef:

  Ik kom ook al een paar jaar langs, je bent de weblog die ik het langste volg. Heb geloof ik maar één keer gereageerd, de log over GJ die je ’s nachts opbelde.

 57. Polle schreef:

  Ik lurk hier regelmatig. Altijd leuk.

 58. Vicky schreef:

  Ik lees mee!!!!!! :)

 59. Tinus schreef:

  Jaaaa, ik lees mee! En voor de rust wel fijn dat je niet elke dag een nieuwe post hebt. Dat houdt me zo van mijn werk :-) Ga vooral zo door. Ik geniet erg van je meisje-in-de-stad-verhalen en de andere zaken waarover je schrijft.

 60. Nina schreef:

  Ik lees met heel veel plezier mee! Dank je wel voor je mooie stukjes. Jij bent mijn favoriete blogger.

 61. Dick schreef:

  Me too.

 62. Kaatje schreef:

  Ik lees ook mee! Je hoort bij mijn dagelijkse internet-routine.

 63. Nathalie schreef:

  Hoi Luna,
  Ook ik ben een lurker. ;) Lees je log al bijna net zo lang als je log bestaat. Reageren doe ik (meestal) niet. Wie is deze lurker? – Vrouw, 38 jr, webdesigner en trainer, 3 kids van mezelf, 2 van partner R., Wodka mix je met appelsap (ja het kan echt!) of colalight, 2 honden, een studie, instrument: contrabas en basgitaar.

  Voor deze ene keer reageer ik dus speciaal voor jou! En je lurkers week!

  Keep your head up girl!

 64. Tina schreef:

  Ik lees – met veel plezier – mee!

 65. Fay schreef:

  Ook ik lees mee

 66. sas schreef:

  Ik lees mee sinds mijn collega vriendinnetje T, partner van vriend F., jouw weblog heeft laten lezen. Erg leuk! Ik heb 1 van die schattige boerderij kittens mee naar huis genomen. (siameesje)

 67. christa schreef:

  Hi Luna, Ik lees je ook! Je was zo beetje de eerste die ik twee jaar geleden dagelijks ging lezen en ook een van de weinige waarvan ik bijna het gehele archief heb doorgelezen. Mijn rondje begint ook meestal bij jou :) Ik blog zelf niet en vandaar dat ik nooit reageer maar ik zal het is wat vaker gaan doen.

 68. Joost schreef:

  Ik lees mee! En ik nam laatst bij jou in de straat bijna de verkeerde afslag omdat ik zo nieuwsgierig was waar je ook alweer ongeveer woont.
  Ik zag er geen junks (‘junke’ zeggen de mensen die er last van hebben meestal) trouwens.

 69. Susanne schreef:

  ja, ik lees sinds kort dagelijks mee. Maar pas als ik klaar ben met het knuffelen van Ploesiepoes. ..

 70. WAHMama schreef:

  een rss-lurker hier :)

 71. Ik lees mee en altijd nieuwsgierig naar nieuwe stukjes tekst.

 72. marijke schreef:

  ik lees mee!!

 73. Marjolijn schreef:

  Lees al een paar jaar mee en geniet, ik word vrolijk van je stukjes, maar heb nooit zo’n behoefte om te reageren. Omdat je zo aandringt wil ik nu wel even uit de kast komen.
  Omwille van de statistiek: ik ben vrouw van 60, grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar en heb ook drie poezen.

 74. Jan schreef:

  Ik lees mee!

 75. Linda schreef:

  Ik lees al zo’n 5 jaar met veel plezier mee! Omdat we in dezelfde buurt wonen, zie ik je ook wel eens ‘live’ lopen.

 76. Goentah schreef:

  Als ik niet reageer, lurk ik. Jij bent mijn favoriete lurklogster.

 77. niki schreef:

  en nog een lurker meldt zich! Heb wel een vakantie kaartje met fijne Luna invloeden in mijn werkkamer hangen.
  En de statistiek gegevens: woonachtig in Utrecht, 23 jaar, freelance producer/redacteur.
  Groetjes,
  Niki

 78. Dr.G schreef:

  Leest mee

 79. M%n schreef:

  Ik lees ook mee, vanuit Antwerpen, bijna dagelijks, al zo’n hmm… 2,5 jaar, denk ik. Gaat nooit vervelen!
  Maar dat wist je eigenlijk al. :)

 80. DON JUAN schreef:

  Ja,ik lees al een jaar of 4 mee vanuit Spanje,en probeer je af en toe op de kast te jagen,wat niet lukt :)

 81. Hans schreef:

  Ja, ik lees mee. En heel soms reageer ik wel eens. Als iemand weer iets stoms zegt :-)

  Ik ben ook altijd berebenieuwd naar het fotooke dat naast je naam staat.

 82. inge schreef:

  wow [ja, ik lees soms mee] van 6 reacties [vorig stukje] naar 86 [als er na mij nog 1 lurker reageert tenminste ; )]

  ik zou bijna geneigd zijn om mee te doen met ontlurkingsweek…

 83. Michelle schreef:

  Ik ook al jaren!

 84. Doris schreef:

  Ook ik lees mee.

 85. Dré schreef:

  Dré leest luna zo’n 3 jaar, maar heeft ook het complete archief doorgeworsteld. I’m from your hometown en heb een hekel aan pleurisploessies.

 86. loes schreef:

  ik lees al een paar jaar mee. Heb ook wel eens gereageerd, maar meestal voel ik die behoefte niet zo. Ik ben 50 jaar,docent levensbeschouwing en ik heb ook wel eens een stukje van je in de les gebruikt. Ik hoop dat je dat niet erg vindt?

 87. Noor schreef:

  Ook ik lurk regelmatig!

 88. Carmen schreef:

  ik ook!ik ook! elke dag even checken of er iets nieuws is gepost en dat vanuit het verre Oostende. Blij dat je zelf toegeeft Chantall te heten (had namelijk de Elle belgië gekocht en daar stonden ze… de ploesiepoesies, maar niet van Luna, argh en ik dacht tiens das misschien één of andere fraudeur en toen dacht ik, ach misschien schoonheidsfoutje van de Elle, niet dus. Fijn als mysteries worden opgelost, niet?) Schrijf maar nog veel door!

 89. Reader anonymous schreef:

  Me too!

 90. Daphne schreef:

  Ik beken, ik kom hier al jaren zonder te reageren. Groetjes uit Halfweg.

 91. anais schreef:

  Ik lees mee! Ik vind je helemaal geweldig en chill door het leven gaan. Ik ben hier gekomen via Lilith van tales from the crib, en bekijk toch al een paar jaar minstens één maal per week je blogje. You go girl!
  Ik zit trouwens al lang met het idee om één van je ploesiepoesies te bestellen… Misschien komt het er binnenkort wel eens van.

 92. Menno schreef:

  Ik zag overigens na een paar van de laatste blog entries echt van over de hele wereld mensen naar mijn site komen die bij jou vandaan kwamen, Luun. Echt – Afrika, Azie, Zuid-Amerika – maar dat weet je natuurlijk al. Indrukwekkend.

 93. Janssen schreef:

  Nou Chantall,wat een lurkers!!!
  Wanneer je elke dag zoveel berichten zou moeten doorlezen kom je aan je Ploesies niet meer toe!:):)

 94. Luna schreef:

  Nu zal ik zelf niet zo’n kut zijn om de 100ste reactie te plaatsen… maar ik zou het wel extra GEWELDIG vinden als ik meer dan 183 reacties zou halen… dat dat zouden namelijk meer reacties zijn dan ik ooit haalde… en dat was toen ik op 21 juni 2002 stopte met Electric Luna: http://www.maanisch.com/archives/archive_2002-m06.php#e386

 95. Piet schreef:

  Je bent geweldig!!!

 96. Lies schreef:

  Ik lees mee!

 97. Mercury schreef:

  reactie nummer 102 is voor mij!
  Ik lurk ook lekker mee.

 98. catharina schreef:

  Ik kom hier ook, en lees je graag !

 99. Astrid schreef:

  En ook ik lees mee!

 100. Nina schreef:

  Zo, meteen een recordaantal reacties!!! :-)

 101. Opa-Buiswater schreef:

  Ik lees……..

 102. Eduard schreef:

  Ik lees mee al sinds electric luna

 103. Eveline schreef:

  Ik lees mee! Chocolade kussen vanuit Turijn, Italie

 104. Suus schreef:

  Ook ik lees mee. Iedere dag en ik geniet er enorm van!!!

  Dank je wel!!!

 105. mar schreef:

  Ja hier nog een lurker:-D
  Iedere ochtend, nu.nl, mijn mail, wat forums en maanisch.
  Vast patroon al een paar jaar.
  Ik geniet van ieder stukje dat je schrijft!
  Maar voel nooit zo de behoefte om te reageren, maar nu dus wel.
  Ga vooral door want ik zou het niet meer kunnen missen!
  groetjes martina

 106. Lot schreef:

  Ik lees mee!

 107. Sabina schreef:

  Ik lees mee

 108. Occo schreef:

  Ik lees mee en kan me de periode geen Luna nog herinneren, dus ook sinds electricluna.

 109. Luna schreef:

  Er is inderdaad ooit een keer een geen-Luna-periode geweest… iets meer dan een week… de hel was dat… vooral voor mezelf!

 110. Joyce schreef:

  Lees een jaar of 1,5 mee. Ben ook ploesie-fan, as you might remember. Vind je verhalen altijd superleuk. Beau leest ook altijd stiekempjes mee!
  Vind ook dat je altijd leuke iniatieven plaats, zoals bijvoorbeeld met de adoptiekat of de shirtjes voor kindjes met kanker.

  Liefs,
  Joyce

 111. brownie schreef:

  Al jaren …. en soms reageren… zelfs ontmoet !

  Greetz, Kees

 112. Lindaaa schreef:

  Ik lees ook mee…. Wat een gezellige drukte hier! ;-)

 113. Miek schreef:

  Hi Luna!

  Ook ik lees, sinds een artikel in de viva, standaard dagelijks jouw weblog. Voor de statistieken; ik ben vrouw, 21, communicatiestudente en werk parttime, ik ben meer een hondenvrouw maar vind je ploesiepoesies prachtig, ik zou ook wel een fröbelbedrijfje willen om m’n geld mee te verdienen! Vooral doorgaan zou Barry Stevens zeggen, en dat zeg ook ik, want jou log is altijd een goed begin van de dag!

  Liefs Miek

 114. Ilona schreef:

  Hallo! Ik lees al een tijdje mee maar voel nooit echt de behoefte te reageren, maar vooruit, voor deze ene keer. ;-)

 115. jansje schreef:

  ik lees (met heel plezier) mee

 116. Marijke schreef:

  Ik lees ook mee! Sinds 1.5 jaar ofzo (toch alle stukjes gelezen!!)

 117. Katariina schreef:

  Ik lees mee! Sinds twee jaar of zo, toen ik Nederlands begon te studieren. Ik spreek het nu wel, dus jij hebt me wel geholpen! Bedankt, en groetjes uit Helsinki;)

 118. Sya schreef:

  ik lees mee. Al vanaf het begin zo ongeveer. Veel liefs van een lezer die echt blij is dat er logjes zoals die van jou op the internets zijn.
  You Rule!

 119. Ylona schreef:

  Ik lees mee en geniet ervan. pfew, die ontlurkingsweek heeft mij toch al een paar reacties ontfutseld =).

 120. Aniek schreef:

  Ja, ik lees ook mee. Als ik even niks anders te doen heb ga ik een klein rijtje websites af die in mijn favorieten staan. Het komt er op neer dat ik een paar keer per week kijk of er een leuk stukje staat. Ik vind je leuk kunnen schrijven, over welk onderwerp je dan ook schrijft. Ik ben het ook vaak met je standpunten eens, zoals laatst bij het stukje over het Franse meisje en haar paddos.
  En stiekem ben ik nog maar 16, dus je hebt blijkbaar ook jeugdige bezoekers!

 121. Gryts schreef:

  Gryts, sinds twee/drie jaar een trouwe Maanisch-volger via de feeds…

 122. An schreef:

  Ook ik lees regelmatig mee.

 123. Rosalie schreef:

  ik lees sinds kort mee. mocht je je ooit vervelen, lees dan eens met mij mee.

 124. Yebje schreef:

  Ik lees ook mee <3

 125. Suus schreef:

  Ik beken: lees ook regelmatig mee, maar reageer eigenlijk nooit! Bij deze…

 126. Lilian schreef:

  Ik lurker, lees mee. Al een paar jaar!
  Keep up the good work.

 127. patricia schreef:

  ik lees al jàren mee en lóóóve it!

 128. Rosalie schreef:

  Ik lurk tegenwoordig meer dan in een vorig internetleven, helaas. Tijdgebrek is een goede voedingsbodem voor lurkerei, zogezegd.

 129. Eva schreef:

  Ik lees mee (al 2 jaar denk ik…)

 130. Paul schreef:

  Ik ben ex-weblogger (begin 2000 had ik nog enkele honderden bezoekers) en had jou al jaren in mijn linklijstje staan. Na het stoppen met mijn eigen weblog ben ik jou blijven lezen.

 131. Joke schreef:

  Ik lees mee! Vanuit Stockholm!

 132. Martine schreef:

  Ik lees je en ik vind je geweldig! Je schrijft echt goed en je bent puur, ik herken heel veel van mezelf in jou! (behalve dan dat ik niet zo goed schrijf hahaha) Ga zo door!

 133. Jirnsum schreef:

  Lees al mee sinds de electricluna dagen

 134. Brooklyn schreef:

  Ik ben een af en toe reagerende lurker en vind je stukjes eigenlijk altijd leuk. Toen ik je net “ontdekte” heb ik in 1 middag je hele archief doorgelezen en sindsdien hou ik het bij. Geweldig zoveel reacties je krijgt op dit stukje! Tot de volgende lurk!

 135. Maurice schreef:

  Ik weet niet eens meer hoelang, maar ik lees graag mee :-)

 136. ik lees mee (RSS is amazing)

 137. Marieke schreef:

  al een jaar of vier geniet ik van je teksten

 138. Exl schreef:

  Ik lees mee

 139. jet schreef:

  ik lees ook heus wel eens…

 140. Cynthia schreef:

  Hier nog een meelezer. Die 183 reacties ga je zo wel halen!

 141. sandra schreef:

  ja, ik ben er ook zo 1. ik lees mee, reageer heel soms, kword vaak geraakt door je stukjes, ik herken het of juist niet, het prikkelt/zet tot denken of schopt me tegen mijn zere been… en ik kom telkens weer terug, om te kijken of je weer wat hebt geschreven en zo ja, dan lees ik het, direct snachts/op werk/ bij vrienden, weten wat je nu weer schrijft en dan weer wachten haha.. het zielige leven van een lurker. Blijf schrijven! Mijn dank is groot ;).

 142. Eveline schreef:

  Hai Luna,

  ik lees inderdaad al jaren 1x in de week mee. Mijn collega’s zijn nu ondertussen wel gewend aan het feit dat ik zo nu en dan schaterend en ROFLOLLEND achter de compu zit op het werk. Altijd even een leuke onderbreking…keep up the good work!!

 143. Indigo schreef:

  Hoi

  Ik lees mee.

 144. Gemma schreef:

  ik lees(en geniet) ook mee

 145. Paul schreef:

  ik lees mee

 146. Irene schreef:

  Ik lees ook mee, sinds kort vanuit Boston USA.

 147. Emma schreef:

  ik lees mee!

 148. Lee schreef:

  Ik lees mee!

 149. vos schreef:

  ok vooruit, omdat ik morgen jarig ben. Ik lees mee.

 150. René schreef:

  Hoi :) Ik lees mee

 151. Niezebiezzz schreef:

  Ik lees mee!!

  Heel fijne blog trouwens ;o)

 152. walb schreef:

  ik lees mee!

  schrijf je dan ook eens iets op mijn fotolog?

  gr. walter

 153. Nina schreef:

  Ik lees altijd mee!

 154. Lucy schreef:

  Jouw stukjes zijn altijd erg goed geschreven vind ik, en er verschijnt regelmatig een nieuw stukje, dus ik lees graag mee!

 155. blue schreef:

  ik lees al een paar jaar mee, as U know ;)

 156. JiePieWie schreef:

  En ook ik lees mee. Al jaren lang. Helaas heb ik niets met poesjes maar dan nog vind ik je weblog (bijna) altijd weer boeiend. Dus ben je een van de weiningen die in mijn RSS-blog-lijstje staan om bij te houden. En da’s een eer :)

 157. Stratus schreef:

  Ik ben een trotse lurker, ik vind je korte verhalen erg leuk om te lezen en je creabea is gewoon super!

 158. sas schreef:

  yep, me too.
  sinds 2 jaar geloof ik.. zelfs gebookmarked!

 159. Daphne schreef:

  Wow, en ik maar denken dat ik een van de weinige lurkers was….

 160. Maik schreef:

  Ja, ook ik lees mee. Nadat ik in 2001 naar Korea ben vertrokken, wilde ik een beetje op de hoogte blijven wat er zoal in Nederland speelt. Weblogs zijn daar erg geschikt voor. Suffie was en maanisch is een van mijn favorieten.

 161. Esther schreef:

  Ook ik lees mee, sinds een paar maandjes en op dit moment vanuit Chili. Je schrijft leuk en goed, vandaar.

 162. Marten schreef:

  Ja hoor, ik lees je! Kijk elke dag vanuit Canada even of je weer iets nieuws geschreven hebt.

 163. Anja schreef:

  Pffff wat een lijst al :)
  Maar ik lees ook mee, en héél af en toe laat ik ook nog eens wat achter.
  Zo als nu.

 164. Buurman M schreef:

  Ik lees mee, maar ik lurk niet!

 165. Claud schreef:

  Ik lees nu 2 jaar jouw weblog.. en vind het altijd spannend wat je te melden hebt.. ik ben 34 jaar, woon in het Gooi heb twee kindjes, een as. man, een hond en twee konijntjes!!!

 166. Jan schreef:

  Ik lees mee, vanaf het allereerste stukje op electricluna, reageer bijna nooit, maar ben er wel.. iedere dag even weer..

 167. Annemarie schreef:

  Ik lees al een hele tijd met veel plezier mee !!

 168. cora schreef:

  Hoi,ik lees nee, en het leest lekker weg!

 169. supervon schreef:

  ook ik lees mee

  -x-x-x-

 170. pieter schreef:

  de rhedense lurkerd leest alweer geruime tijd mee

 171. Alexander schreef:

  Ik lees zeker mee, vanaf het allereerste begin op electricluna, vind het niet nodig om veel te reageren, maar ben er wel, en kom elke dag met veel plezier even buurten om te kijken wat er nu weer staat…

 172. lies schreef:

  ik lees mee!

 173. anna schreef:

  Mea culpa – vanuit stockholm!

 174. DoornRoos schreef:

  Hoi Luna,

  Je bent een van de weinige sites die ik altijd lees. Ik wordt er altijd zo vrolijk van. Wie ben ik? Een heel leuk sprookjesmeisje, kijk maar eens op http://www.DoornRoos.com

 175. AWeetje schreef:

  Ok, ” AWeetje” staat voor Anne-Wil. Ik ben 27 en moeder van 2 jongens. Ik lees mee vanaf het stuk dat je schreef over mij en mijn toenmalige vriend op de kamasutrabeurs.

  Maanisch is een onderdeel van hoe mijn dag begint…in het rijtje; mail, hyves en nu.nl
  Liefs Anne-Wil

 176. Vriendin S schreef:

  Ben ik de 184ste?

  ;-)

 177. Boekwrm schreef:

  Ik lees je. Met plezier. Ff kijken hoe het Luna vergaat. Vreemd hoor, dat een mens dat doet. Maar je schrijft zo dat het blijft boeien, dus. Ga door, dan blijf ik komen..
  Groet
  Carola

 178. Joline schreef:

  Ik lees mee:)
  Mijn vriend en ik hebben twee bureau’s naast elkaar. Het gaat dan ongeveer zo: ‘Tik tik tik – stilte – hihi, proest – mijn vriend werpt een blik opzij – hihi – ‘wat is er?- hihi, luna heeft weer een leuk stukje. Wacht, ik lees het wel even voor’
  En even later zitten we allebei te grinniken:)

 179. Zezunja schreef:

  Damn, Luna. Je hebt je eigen record gebroken. Van harte. Jij bent met stip de ontlurkingsqueen.

 180. CharlotteB schreef:

  Hallo,
  Ik ben Charlotte en ik ben een lezer.

 181. juul schreef:

  love 2 lurk u! (gatver, dat klinkt vies, nahjah, iig. ik lurk meestal, reageer ook weleens..en nog bedankt voor de websitetip, ben bezig!)x

 182. Judith schreef:

  Ik lees al heel lang mee en ben ook al eens een Ploesiepoesie bij je op komen halen en toen was je toch echt anders dan Luna, vond ik!

 183. Mannetje schreef:

  Het lijkt hier Geenstijl wel, zoveel reacties. Ik check maanisch al vanaf het begin vrijwel dagelijks. Daarvoor ElectricLuna. Je schrijft zeer goed, maar dat wist je al. en je bent grappig, ook zeer.

 184. klaartjebijnacht schreef:

  Ik lees al heeeeeeeeel lang mee en wordt altijd blij dan wel ontroerd door je stukjes!!

 185. odette schreef:

  Je staat in m’n linkkijstje, dus het zou wel raar zijn als ik niet op mijn eigen lijstje zou klikken;-) De hoeveelste reaktie ben ik nou?

 186. Jessica schreef:

  Hi, ik lees vrijwel dagelijks mee vanuit Oslo :)

 187. Haps Hash schreef:

  ik lees ook me,en af en toe reageer ik zoals nu,maar er zijn toch proggie’s die een log maken wie en wat en hoelang ze op je site bivakkeren

 188. Rojo schreef:

  Ik lees ook mee. Al ruim 4 jaar denk ik!

 189. Lennart schreef:

  Ik lees mee! Sinds een a twee jaar denk ik. Omdat je vermakelijk schrijft. Ga je nu ook reageren op mijn site ;) Kusje!

 190. Sanne schreef:

  Hier nog een vaste (RSS) lezer :-)

 191. Kaat schreef:

  Ik ook! En ik wil graag 200 zijn.

 192. Marjo schreef:

  ik lees al tijden mee!

 193. Monks schreef:

  Ik ben je meest trouwe FAN !!!!

 194. eef schreef:

  ik lees mee! ik lees mee! met een dikke glimlach!

 195. astrid schreef:

  Er is geen dag dat ik oversla… lees ook alleen maar mee en plaats nooit eigenlijk iets… Grappig is wel dat ik je in de jaren ben leren kennen door je stukjes.. Ga zo door, je schrijft zo herkenbaar super leuk! Aplausssss

 196. ex S. schreef:

  Vrijwel dagelijks…

 197. Iris schreef:

  Ik lees ook mee!

 198. Eli schreef:

  Ik kom hier af en toe. Moet toch minstens één poezenblog lezen en dan liever de beste.

 199. Sillyfish schreef:

  Ik lees en reageer al een paar jaar mee!

 200. Debbie schreef:

  Ik lees al jaren mee, dit is de eerste keer dat ik reageer…

 201. Pippa schreef:

  “Ik lurk dus ik besta.”
  Hoewel, ik reageer ook wel eens. Hoe dan ook: ik ben hier regelmatig!

 202. Carola schreef:

  Vandaag voor het eerst lees ik mee..

 203. Nicky schreef:

  Haha, ook ik lees (m.u.v. 1 reactie waarop je me terugmailde) al bijna 2 jaar lurkerig mee.

 204. Joyce schreef:

  Ik lees sinds kort ook mee, om precies te zijn sinds koninginnedag…

  Groetjes,
  het-meisje-van-de-roze-spulletjes :)

 205. Beppie schreef:

  Ik lees, of eigenlijk; wij lezen, want mn vriend doet net zo hard mee…
  Als je weer een nieuw stukje hebt geschreven roep ik hem altijd even: heej, Luna heeft weer wat nieuws geschreven!
  En dan komtie snel kijken.
  En meestal lachen we er samen om.
  Of denken we na over de boodschap die erin zit. ;-)
  Dus wij lezen mee!
  Al een paar jaar. En Toen je ‘ontdekt was’ ben ik ook je archief maar gaan lezen. Daar heb ik wel een paar dagen over gedaan, maar het was het waard! ;-)
  Nooit stoppen hoor!

 206. Marielle schreef:

  Ik lees regelmatig mee!

 207. Misto schreef:

  Oké, betrapt… met mijn voyeuristische inslag lurk ik overal en nergens… :-)
  Maar jij bent toch al een paar jaar m’n favoriet!

 208. Partner P. schreef:

  Ik leef mee. En ik lees mee.

 209. Linda schreef:

  Ik lees ook mee en vind dat je nog steeds een van de allerleukste logs van NL hebt!!

 210. Hennie schreef:

  ja ja mij ken je ook nog wel is wel weer tijdje geleden maar lees nog altijd luna groetjes Hennie doeiiiiiiii

 211. wolvin schreef:

  Jaaaa ik ben een lurker!!! Whoepie!!

 212. Johannet schreef:

  Ben ik 1 dagje niet op het internet geweest, lees ik me helemaal lens aan 222 reacties! Deze lezer is 37 jaar. Moeder van 2 kinderen en juf van 28. In ons huis in een klein dorp wonen ook nog 1 partner M. wandelende takken en een kom met guppies. Maar ik weet niet of je dat allemaal wil weten van je lezers.

 213. Johannet schreef:

  Vergeet ik het belangrijkste! We hebben ook 2 katten.

 214. Pascale schreef:

  En ik maar denken dat lurken iets anders was. Anyway, ik lees al vele jaren geregeld je grappige stukjes en volgens de wiki omschrijving zit ik in groep 2. Daarom schiet ik na deze reactie ook weer in de lurkmode.

 215. @nnabel schreef:

  Ik lees mee! Elke dag, al 2,5 jaar, check je ploesiepoesies en al je andere werk waar je links naar plaatst, lees de reacties en kom via jou met regelmaat op andere goeie logs terecht, maar…Luna stays the best! Ga zo door!

 216. Aurore schreef:

  Ik lees mee! Vanaf het Electric Luna tijdperk al, en ik bescheur me af en toe om je stukjes. Inmiddels is mijn beste vriendinnetje Kiek trotse eigenaresse van een ploesiepoesie die ik vorig jaar kocht als kerstcadeau, dus van trouwe lezeres ben ik ook nog klant geworden . Mijn hond Tom snapt niets van ploesiepoesies of echte katten. Maar dat vergeef ik hem meteen! We kunnen niet allemaal purrrrfect zijn.

 217. annia schreef:

  Ik lees ook mee! Een vriendin wees me erop dat je mooi en leuk schreef, ik ging kijken, en het klopte! Ben een meisje van 19 jaar. Kijk even week wel even of er iets nieuws te lezen valt.

 218. DjB schreef:

  Ik lees tegen…

 219. Petra schreef:

  Ja, schuldig! Al jaren..

 220. Pauline schreef:

  Ik lees al een jaartje of wat mee :)

 221. Marleen schreef:

  Hoi,
  Hier nog zo iemand die nooit een reactie achterlaat, maar wel vaak op je log komt kijken (lezen!). Laat ik het dan meteen goed doen (complimenten kunnen nooit kwaad, toch?!): ik vind je stukjes ontzettend goed geschreven en vaak erg grappig. Daarnaast vind ik je log er mooi uitzien, net als je ploessiepoessie website, echt ontzettend leuk. Genoeg veren zo lijkt me! Kijk uit naa rje volgend elog, succes. Gr. marleen

 222. diana schreef:

  hee,ja hoor,ik ook!ik vind het zo knap dat je zo makkelijk schrijft,wou dat ik dat ook kon.probeer het nu via de, jahoor,Hyves!

 223. Brummie schreef:

  Ik lees voor (af en toe).

 224. Erik schreef:

  Ik lees soms. Maar wel met veel plezier.
  Keep up the good thing!

 225. lilith schreef:

  Ik lurk al jaaaaren, en post heel af en toe. En ik heb een ploesiepoesie die ik helemaal geweldig vind. Qua fan zijn kan dat best tellen. ;)

 226. Bl-oxx schreef:

  Toevallig vorige week voor het eerst gereageerd. Tot dan toe een lurker dus. Maar wel een fanlurker want ik vind je hele creatieve spectrum, van PP’s tot platte katten tot log meer dan hot.

 227. Doornroosje schreef:

  Zeer regelmatige lurker nummer 236. En ik hou niet eens van katten, kun je nagaan.

 228. Cis schreef:

  lees al jaren mee, reageer nooit. Wel mijn zwangere allerliefste zusje blij gemaakt met een ploesiepoesie-Pastis (mooiste, liefste, leukste wat ze ooit heeft gekregen). Onwijs leuk om jou + ‘partner P.’ es in levende lijve te zien.

 229. John.D schreef:

  Ben ’n superfan van je !!!!

 230. eva schreef:

  hoi luna, ik lees ook al jaren je stukjes,ze zijn grappig en leuk om te lezen.groetjes

 231. chris schreef:

  Ik lees mee, en sinds ik in Amsterdam werk neem ik me voor om toch eens een echt ploesiepoesie aan te schaffen (het komt er alleen nooit van op de een of andere manier)

 232. M%n schreef:

  Op naar de 283!

 233. Ingrid schreef:

  Lieve Luna, ik lees al een hele tijd mee. Ik word vrolijk van je site. En van je stukjes. You go girl!!!!

 234. Bianca schreef:

  yep i’m in! :-)

 235. Erwin Troost schreef:

  Ook ik lees al wat jaartjes Maanisch.com
  Ik heb je zelfs nog met jouw mailcontact gehad over het webloggen en je bleef altijd al aardig.

  Eigenlijk was dit de eerste weblog die ik echt begon te volgen.

 236. Jan Willem schreef:

  Ik lees al jaren mee. Vind je maar een mafkees ;-), maar wel eentje die echt leeft! Je site is prachtig! Ik hoop dat je nog jaren doorgaat met je geleuter..

 237. Erwin Troost schreef:

  Ik vraag mij nu af welke sites Luna aanklikt op een dag of in een week.

 238. Nolleke schreef:

  En ik…
  Nolleke

 239. Kimske schreef:

  Hihi leuk initiatief. Helaas zelf kortgeleden zo’n oproepje gedaan, dus laat de ontlurkweek even aan me voorbij gaan, anders staat dat weer zo desperate. En dat ben ik niet.

  Maar ik lees mee!
  Groetjes Kim!

 240. Annibal schreef:

  Haha, ik lurk niet zondermeer, ik reageer (soms) ook nog wel eens.. En een tijdje terug mailde ik je de foto’s van Pablo op vakantie :)

 241. Marieke schreef:

  Ik lees mee, al jaren en met veel plezier!

 242. Femke schreef:

  Ik lees mee.

 243. Foolosopher schreef:

  Ik lees mee! Stiekem, al sinds 2 jaar. Via een zus, van een vriend, van een vriendin van weer iemand die jou kent. En sinds dag 1 ben ik ‘verslaafd’ aan de verhalen die jouw leven weergeven. Stiekem meeleven met het leven van een ander. Heerlijk die gedachten. Ik geniet. En daarvoor wil ik je bij deze bedanken!

 244. jealine schreef:

  zoals je weet ik ook… eigenlijk de enige blog die ik dagelijks bekijk.

 245. Erik schreef:

  Ik had nooit gehoord van het fenomeen webloggen, maar zag je wel achter de computer zitten in het kleine keukentje op de Overamstelstraat. Een uitzending op de radio die nogal luidruchtig op het balkon werd beluisterd verraadde je log-alias. Een tijdje kon ik je zowel in het echt als via de telefoonlijn volgen. Na een mailtje hebben we elkaar overigens een keer ontmoet, dus je wist ervan. Nog steeds lees ik mee, omdat ik je geweldig vind schrijven. Prikkelende stukjes en ze blijven leuk na al die jaren.

 246. Remko schreef:

  Hoi Luna. Ik lees je stukjes sinds electricluna. Je was ooit te gast bij de vpro geloof ik toen het weblog gebeuren nog vrij nieuw was, dus ik heb je site opgezocht en ben blijven hangen. Je schrijft leuk. Over de jaren is je stijl duidelijk veranderd, wat professioneler geworden ook. Je onderwerpen veranderen ook, je schrijft lang niet zo vaak meer over drank, drugs en sex. Iedereen wordt ouder. Het is leuk om te volgen wat je zoal beleeft in je leven. Over mezelf, ik ben getrouwd, vader van 2 zoons (1/2 en 5 jaar oud), software engineer en manager van een kleine club in de telecom branche. Ik houd van drank, trancemuziek en gamen. Het internet is prachtig, ik redelijk wat weblogs en soms reageer ik op iets bijzonders, zoals deze aktie. Groetjes en logze.

 247. Michaela schreef:

  ja, ik lees mee!!

 248. Myrthe schreef:

  Ik ook! Ik ook!

 249. geert schreef:

  Ik lees mee, en graag ook……….

 250. smit schreef:

  ik ook.

 251. helma schreef:

  Hi Luna,
  Lees mee, vanuit New York, waar ik een tijdje gestationeerd ben. Ben campaigner bij dierenbeschermingsorganisaties, vandaar dat ik reageer als het over de Partij voor de Dieren gaat :) Maar dat terzijde. Lees al sinds Elektric Luna, inderdaad vanuit het dance drugs seks – gebeuren. Inmiddels heb ik 2 kids, ben ik 30 jaar en doe ook ik het meestal rustig aan, dus ik denk dat we samen rustiger geworden zijn. In elk gevaL: wat stappen betreft :)
  En nu: leuk om iets ‘uit’ Amsterdam te kunnen blijven lezen!

 252. Suffie schreef:

  Tuurlijk…

 253. artgrrl schreef:

  :-) Ik lees, snotter, naai, knip&plak en zucht en zuip nog steeds mee

 254. inge schreef:

  wow ! kwam ff kijken of er nog meer lurkers naar de oppervlakte waren gedreven en eh… JA DUS ! teveel om te lezen…

 255. Susanna schreef:

  Ik lees mee vanuit Engeland, jouw stukjes doen me verlangen naar mijn eigen vertrouwde Albert Hein uhmm..Nederland en brengen mij tegelijkertijd een beetje dichterbij huis. Bedankt hiervoor!

 256. -Huize- schreef:

  Zo, dat MOET een lekkere ego-boost zijn, 250++ reacties.

  Trouwe lezer sinds 3-4 jaar, een van de weinige logs die interessant is EN regelmatig geupdate word.

 257. Marisa schreef:

  Ik lees mee! Ook hier kom ik er voor uit!

 258. vriendin H. schreef:

  ikke ook!

 259. nathalie schreef:

  Ik lees ook mee, erge leuke stukjes.

 260. Wendy schreef:

  Ook ik geniet van je stukjes!!!

 261. ingeborg schreef:

  ik lees mee :)

 262. sieper schreef:

  Ja hoor, nog één hier.. Heb in de 3 jaar dat ik meelees misschien 3x gereageerd. En nu dus.
  In tegenstelling tot veel anderen hier herken ik helemaal niet zoveel bij je. Soms irriteert een stukje me zelfs. Maar ik vind het toch altijd weer leuk om te lezen en heb maar zeer weinig logjes overgeslagen. Dat is dus wel een compliment waard! Dank je wel voor het schrijven!

 263. annasim schreef:

  lees al tijden met veel plezier je weblog, en geniet van alle versieringen.ben 60 jaar, heb 2 dochters, waarvan er een bij jou in de buurt moet wonen. zoek haar graag op, en liefst op maandag, vanwege de noordermarkt..een poos geleden zag ik daar iemand met een hele leuke jas…haar gezicht kwam me bekend voor..ineens wist ik het:jij was het! bedankt voor alle leuke stukjes!

 264. Dennis schreef:

  ik lees ook mee! :)

 265. Monique schreef:

  Ik lees ook sinds electricluna mee, jouw stukjes blijven boeien dus ;-)

 266. veers schreef:

  tuurlijk ik ook (=

 267. Mir schreef:

  Het is mij en ik lees mee. Soms.

 268. atje schreef:

  Ik lees mee, en dit is al mijn tweede reactie (de eerste was bij het reeds voormelde einde van Electric Luna)

 269. joop s schreef:

  ik lees mee. niet altijd, maar wel altijd met plezier…

 270. Roland schreef:

  Omdat je ’t zo lief vraagt: Ik ook.

 271. marieke schreef:

  ik lurk!
  Vooral omdat ik vaak helemaal niets anders/interessanters heb toe te voegen dan al die anderen al hebben gedaan. “ja dat vind ik ook” vind ik zo suf! Maar Luna, ik lees je log met plezier :)

 272. Hanneke schreef:

  Ik ook! En ik vind je de beste!

 273. Greetje schreef:

  Greetje leest.

 274. Lilimoen schreef:

  Misschien reageerde ik ooit één keer, maar meestal ben ik hier echt wel een lurker. Ik ben overigens helemaal wild van je Ploesiepoesie shop. Ooit plaats ik een bestelling.

 275. Blank schreef:

  ‘k Lees mee… al heel lang. En geniet er dus ook al heel lang van.
  Je schrijft geweldig.

 276. Gaby schreef:

  Ik lees ook mee, maar dat wist je al van de afgelopen mail over de buttons en ik blijf gezellig lezen! Groetjes
  Gaby

 277. Poebeliewoepsie schreef:

  Ik lees mee…
  en geniet met volle teugen!
  Zo lang jij doorgaat, blijf ik lurken :-)

 278. Suus schreef:

  Ik lees mee…al een jaar of drie..ken je weblog via een vriend van je en dat is dan weer mijn broer! Altijd geweldige verhalen, ik zeg bedankt!

 279. Lizanne schreef:

  Ik lees je al járen en typ bijna nooit wat. Alleen als het me echt hoog zit. Of zoals laatst met mijn aidskat die wel of toch weer niet dood bleek te zijn. Ik schrijf zelf ook, maar zoals jij schrijft, dat inspireert! Blijf vooral doorgaan ;)

 280. Niccy schreef:

  Ik lees mee sinds 2001 en nog noooooit gereageerd! Bij deze dus: Niccy, 26 jarige Communicatiestrateeg uit Amsterdam. Ik zit nog steeds te wachten tot mijn vriend mij eens zo’n leuk katteschilderijtje van Luna cadeau doet….

 281. niets.dan.vuur schreef:

  Ooit hier verzeild geraakt via, ik denk, Charlotte’s web. Sindsdien kom ik om de zoveel weken alles inhalen. Ik ben eerder ‘actief’ in de Belgische “weblogscene” (hihi) … maar dat doet me er aan denken … ik smijt je gewoon in mijn feedreader … nu!

 282. Marloes schreef:

  Ik ben vergeten of ik er nou al tussensta. :)
  In ieder geval lees ik natuurlijk ook mee!

 283. Vi schreef:

  Vooruit, you win!
  Luna, you’re great, ik lees je al bijna vanaf het begin maar neem idd nooit de moeite om te reageren!
  Keep on writing girl! You rock!
  X
  Vi

 284. Doinja schreef:

  En zoals je weet… lees ik ook mee! Maar eigenlijk tel ik niet mee… ben niet meer zo anoniem en dus geen lurker! Haha…. 297 reacties… ik denk dat ik ook maar eens zo’n stukje ga plaatsen.

 285. Janeway schreef:

  Ik lees ook nog altijd mee en reageer maar weinig. Je kent mij misschien nog wel van de atc-bijeenkomsten. Ga zo door, ik lurk weer lekker verder.

 286. wichi schreef:

  toplurkers heb jij luna !

 287. Yolanda | desenyo schreef:

  bijna elka dag kom ik even kijken, al jaren en ik ben blij dat je er dan weer bent en zo mooi schrijft!

 288. Kikizazou schreef:

  Ik lees je log sinds ik drie jaar geleden moeder ben geworden en naar Amsterdam Noord ben verhuisd en het helpt tegen de heimwee naar de binnenstad. Ik heb geloof ik maar twee keer gereageerd. Vaak bedenk ik wel iets, maar dan komt het er niet meer van, en echt belangrijk is het ook niet want je krijgt altijd al heel veel verschillende reacties. Maar ik hoop dat je nog heel lang doorgaat met dit blog, liefs

 289. sanne schreef:

  het is ik, en ik lees al heel lang mee:)

 290. Eef schreef:

  Kussen uit Rotterdam

 291. Kiki schreef:

  Schuldig! Ook ik lees mee…

 292. Arlette schreef:

  Ik lees en link mee

 293. Ellen schreef:

  Duizenden lezers en honderden reacties per dag… Hier verbleekt een ieder bij!

 294. Bianca schreef:

  Ik lees niet echt mee, ben je log eigenlijk pas kort geleden tegen gekomen op 2 weblogs van kennissen.

  Ik herken de manier van loggen erg omdat ik ook ongeveer zo log. OOk ken ik dus het ” klootzak” gevoel…

  Erg jammer vind ik het dat sommige mensen oordelen over hoe je op je eigen log schrijft…

  Daarom blijf loggen zoals je doet en ik hoop dat sommige mensen dan ooit zullen zien dat loggen iets persoonlijks is.

  Grappig is wel dat mensen hier er voor uit komen te genieten van jouw verhalen, maar diezelfde mensen mijn verhalen afkeuren.
  Dank dus voor jouw manier van loggen, ik kan er veel van leren.

 295. Jorien schreef:

  En ook ik lees mee, want jou verhaaltjes maken t leven een stuk zonniger. Ga zo door.

 296. Maaike schreef:

  Jep ik lees ook af en toe mee, nu zelfs vanuit Jordanië.

 297. Karsten schreef:

  Ik lees ook mee, hoor, hier in Maastricht

 298. Trijntje schreef:

  Sinds een jaar, of misschien wel 2, lees is je blog. Ook in the early days wel eens langs geweest, maar destijds niet blijven hangen. Ik noem je Loena. Voor de stats: v, 32 lentes jong, 030, single maar sinds woensdagnacht een vriendje, drink wodka met lime, werk als verslaggever/regisseur voor publieke omroep, en ik ben dol op katten. Ik bezoek je blog zelfs in vanuit het buitenland!

 299. Gerard schreef:

  ik lees mee, met veel plezier! lees ook altijd je logjes trug als ik es een dag oversla… ;)

 300. Jeroen schreef:

  Ik lees mee! Al heul lang :-)

 301. Julie schreef:

  Ik lees mee! Keep up the good work!

 302. Lieke schreef:

  Ik lees ook mee, al sinds ATC, al doe ik dat nu ff niet meer, ’t lezen blijft leuk.
  Nog ff een geheugenopfrissertje. Bij mij was een ATC dag, met een koffieschenkend 2-jarige dametje.

 303. Kirsten & Dyna schreef:

  Wij lezen ook mee!

 304. Europeaan schreef:

  Ik lees al jaaaaaren… heel af en toe heb ik eens iets gepost. Ben Belg, 41 jaar, al 12 jaar gelukkig getrouwd, 2 kids, ondernemer (3 BVs in evenveel landen), doctor in de natuurkunde van opleiding. Tegenwoordig zelfstandig consultant en levensgenieter. Autohater, treinliefhebber. Ik ben dol op katten en hou niet van honden. Zo – nu weet je iets :-)

  Groeten uit Gent (maar part-time ook Amsterdam, Parijs, Bern, Zug, Salzburg, Brussel, Hamburg, Berlijn…)

 305. Janine Abbring schreef:

  Ik lees mee! Ik ken je blog via 10e. Door jou ben ik mijn kat (die kreeg ik min of meer bij mijn huis toen ik t kocht) iets meer gaan waarderen. Oh en ik heb eens een PloesiePoesie bij je besteld en die werd zeer dankbaar ontvangen. :-)

 306. Esmee schreef:

  Ja, ik lees al mee sinds electric luna!!

 307. Maria schreef:

  Ik lees ook mee :-)

 308. Ellen schreef:

  319 reakties?……………… dan nu 320.

 309. Agnes schreef:

  Ik reageer niet altijd, maar lees wel altijd!

 310. Femke schreef:

  Ik lees ook mee… :)

 311. Mollie schreef:

  natuurlijk lees ik mee…
  bijna de moeder der blogs.

 312. Iris schreef:

  Ik lees mee! Ik lees mee! En ik vind je stukjes top.En weet je; we zijn allebei van 17*11*75. Dat vind ik mijn bekendmaking wel waard.

 313. Tulp schreef:

  Ook al heb je al lang een record van reacties, mag er eentje nog wel bij. Ik lees ook regelmatig je log, ben 26 jaar, dokter, woon samen in Den Bosch. Leuk om via internet bij jouw stukjes te verdwalen.

  Groetjes Sandra

 314. Mirjam schreef:

  Ik lees mee, al tijden! En je schrijft top! Leukste stukje vond ik tot nu toe over je middag-moment met je poezen en wijntje en Oprah, zeer herkenbaar!!

 315. Karin schreef:

  Ik lees mee (pas een jaar ofzo op onregelmatige basis), en reageer zo nu en dan.

  Succes! groetjes,
  Karin

  http://www.lings.nl

 316. José en partner J schreef:

  Hoi Luna, wij lezen ook al een tijdje mee. Partner J al veel langer. Hij heeft mij bij jou geintroduceerd. Leuk jong, die partner J! Wij slapen nog steeds onder een dekbed, maar we zijn ook nog maar een jaartje bij elkaar. Dag Luna!

 317. jeroen schreef:

  Ik reageer zelden maar heb (natuurlijk!) ieder stukje dat je ooit hebt geschreven (qua logs dan) gelezen.

  Ik ben trots op je!
  X. Jeroen.

 318. Arjen schreef:

  Voor mij geldt natuurlijk hetzelfde als voor Jeroen. Vooral dooorgaan ;-)
  xArjen

 319. mar schreef:

  ik lees mee
  Luun, je stijl verandert

  groet, mar

 320. Daisy Rijkhoff schreef:

  Ik lees ook al een behoorlijk tijdje mee..!
  Vooral door gaan!

  Liefs!

 321. Caroline schreef:

  Ook ik lees al jaren met veel plezier mee… en reageer nooit.

 322. Goh, Vrouwe Luna,
  Wat een succes!
  Ook ik groet U zeer.

 323. Marije schreef:

  Ook ik lees al weer een aantal jaren mee! Ik ben een vrouw van 35 jaar, getrouwd, met een dochter van een jaar oud, student klinische psychologie en ik woon ongeveer 40 kilometer van jou vandaan. Ben altijd erg onder de indruk van je creativiteit in welke vorm dan ook. Op basis van de stukjes op je log lijk je een prachtig mens!

 324. angelique schreef:

  Ik lees ook mee! Vanaf 2002.

 325. Vera schreef:

  Mooi hoe jij de dagelijkse dingen ziet en verwoord.
  Ja, Ik lees al heel lang mee!

 326. gerard schreef:

  ben ik toch de bijna 400ste lurker dan ;)

 327. Ellen schreef:

  Hai Luna,

  ik lees mee! Ik vind je weblog helemaal geweldig en ik vind het heerlijk om al je verhalen te lezen. Je bent de enige weblogger waar ik ben blijven hangen.
  Ik lurk lekker mee!

 328. Lau schreef:

  Ik lees mee! Reageer niet vaak, maar vind je stukjes geweldig!!

  groetjes van Laura (25 jaar, Oegstgeest)

 329. dennicious schreef:

  me 2!

 330. Johan schreef:

  Ik lees ook mee, al een aantal jaren.

 331. -dennis- schreef:

  Ik lurk hier al zeker een jaar of 3.

 332. Eva schreef:

  vanuit Enschedeee lees ik meeee.

 333. Puck schreef:

  Lurker, hiero!

 334. Annette schreef:

  Vanaf het Westerpark lees ik al een paar jaar met veel plezier mee!

 335. Tom schreef:

  Ik lees ook mee! Leuke stukjes!

 336. Anneke schreef:

  Ik lees mee, al een paar jaar. En ik heb Bruce aan de muur hangen. Nog steeds tot groot genoegen. Bruce forever!

 337. Plompie schreef:

  Ondanks dat ik niet meer log, lurk ik je nog steeds.
  Plompie!

 338. sandy schreef:

  ik lees mee, al een hele tijd en met veel plezier, heel soms reageer ik ook, maar dat is denk ik op één hand te tellen.

 339. Caro schreef:

  Ik lees mee !!!

 340. Ellen schreef:

  Ik lees mee en geniet!

 341. Jannie schreef:

  Tsjonge jonge… al DRIEHONDERDVIERENVIJFTIG lurkers gingen mij voor… De dag dat ik er veertig heb schiet ik al door het plafond ;o)

  Maarre ik lees hier dus ook regelmatig mee en ik reageer maar heel af en toe… Maar jij bent wel mijn manische inspirator (remember?) dus je staat en blijft de eerste in mijn linke lijstje!

 342. kwispel schreef:

  ik lees mee!

 343. Aline schreef:

  Yep….hier nummer 357!
  Zelfs in Braboland heb je fans!

 344. Sophia schreef:

  Ja hoor ik lees je ook al heel lang en met veel plezier,herinner me ineens die afslankpillen “stackers?”….Doorgaan hoor !!

 345. Tamara schreef:

  Lees al paar jaar vol plezier je weblog! :D

 346. Tess schreef:

  Ik lees ook al jaren mee met veel plezier…

 347. Ilse schreef:

  Lieve Luna,

  Gewoon ff om je te laten weten dat je de beste bent, ma da wist je waarsch al wel he! ;)
  Ik heb jouw site ingesteld als mijn startpagina en kan (maar wil ook niet hoor) dus niet anders dan jouw belevenissen te lezen! Doe zo voort!!
  Dikke kus vanuit het (voor jou toch) verre Antwerpen!
  dikke kus
  xxx

 348. Busymum schreef:

  ik lees ook, en als ik me verveel spit ik je archief door..zalig….

 349. Anne schreef:

  Dag Luna. Vroeger veel bij je langs geweest (op je blog dan toch :-)) laatste tijd helaas wat minder. Mea culpa mea culpa. Beloof op mijn eerste communiezieltje om weer eens vaker langs te komen. Groetjes vanuit Belgenland

 350. hanneke schreef:

  Ik lees mee.

  Ik reageer soms.

  Ik vind je geweldig!

 351. Annemieke schreef:

  Ik lees je erg graag!

 352. Pien schreef:

  Ja ik ook hoor, jaartje ofzo.

 353. Sea_Bart schreef:

  Ik geef toe: Ik lees mee…..van over de geheeele weide wereld!

 354. brownie schreef:

  Ga ik je over de 400 tillen ???

 355. Ron(ni) schreef:

  live to lurk :)

 356. Sminkel schreef:

  Ik lees mee. Én ik fröbel mee.
  Yeeeeehaaaaaaaa………..
  Groet! Minke

 357. Nic schreef:

  400 lurkers zou leuk zijn. Dus bij deze, ik lees mee met veel plezier

 358. Nina schreef:

  Ik geloof dat ik geen lurker ben (want reageer best vaak), maar voor de statistieken (en de 400!) meld ik me toch ook nog maar even…

 359. Jan schreef:

  Ik ben denk ik ook een lurk, maar ga zo door dus enzo.

 360. Floor schreef:

  Ook ik sluit me aan in de rij :)

 361. Dennis schreef:

  Lees toch ook al weer wat jaartjes mee. Blijft gewoon leuk om af en toe ff te checken.

 362. Marleen schreef:

  Ik lees ook mee! En ik ben blijkbaar niet de enige, wow, al 375 voor mij!

 363. Chantal schreef:

  Ik lees al mee sinds je vorige site Electric Luna en nog steeds met veel plezier!

 364. esther schreef:

  Ja hoor, ik lees ook mee.

 365. Niels schreef:

  Ik beken, ik ben een meelezer.. And loving it!

 366. Chris schreef:

  Ook ik lees mee. Niet dagelijks. Ik kijk af en toe hoe het er mee is en zo, maar dan lees ik meestal de hele actuele pagina.

  Dit heb ik gedaan vanuit m’n residenties in Nederland, Zweden en Israel, en ik doe het nu vanaf een kursus in Frankrijk. Isle-D’Abeau bij Lyon, om precies te zijn.

  Nu lurk ik niet altijd. Ik laat af en toe ook wel ‘ns een berichtje achter. Maar nooit met veel resultaat. :-)

 367. Edo schreef:

  Ja hoor chantall, ik lees ook al járen met veel plezier stilletjes mee!

 368. Ex-webmaster J. schreef:

  Ik lees ook nog steeds (onregelmatig), maar nu vanuit New York.

 369. nie schreef:

  ook ik ben o’n gemene anonieme lurker. maar… ergens in jouw huis slingert wel MIJN daffodil rond!

 370. Miriam schreef:

  Ik lees mee vanuit Zuid-Frankrijk. Ga zo door!

 371. Britt schreef:

  Ik kom al een aantal jaar regelmatig op deze blog en geniet met volle teugen van Luna haar leuke stukjes. Ja, schuldig, ook ik lees mee.

 372. Geert schreef:

  Ik lees ook al vele jaren mee. Zelf ook flink ‘poezofiel’ en geniet iedere keer weer van je hersenspinsels. Keep them coming

 373. Black Page schreef:

  Jaahaa,

  B.P. lurkt gezellig mee gedurende een jaar of 2!!

 374. ans schreef:

  Sinds ik je heb leren kennen van het atc-gebeuren lees ik mee.
  Geniet ervan en zie je gezicht voor me als je lekker tekeer gaat!

 375. leenx schreef:

  lees mee

 376. Lonnekez schreef:

  Ik lees ook al weer een behoorlijke tijd mee

 377. Erain schreef:

  Ik lees ook al jaren mee, nu zelfs vanuit Panama!

 378. jan schreef:

  Lurk mee sinds comp.idee.

 379. GekkeWammes schreef:

  Ik lees ook mee. Dolletjes!!

 380. EvilGirl schreef:

  Ook ik lees mee!

  Ga zo door!!

 381. Jack schreef:

  Ik lees heel graag mee en soms reageer ik.

 382. metaxa schreef:

  Ook ik lees met veel genoegen mee!

 383. sis schreef:

  Ik lees al weer een tijdje mee. Volgens mij was je de eerste in mijn favolijstje. Al weer wat jaren geleden. En ook wel eens gereageerd. Jouw stukjes zijn subliem. Maar nog mooier zijn de reacties van sommigen :) Het internet is soms een vrijbrief voor mensen om op hun eigen wijze te reageren. En niet altijd even genuanceerd.
  Oh en uiteraard blijf ik lekker meelezen!

 384. D.W. schreef:

  nog net geen 400
  mooi

 385. Luna schreef:

  Maar wel bijna…
  Mooi…

 386. jitske-sophie schreef:

  ik ben ook een diehard lurker van jouw stukjes;)

 387. Daphne schreef:

  Ik lees al heel wat jaren mee en vind je weblog nog steeds geweldig leesvoer. Dus.

 388. Jim schreef:

  Ik lees heel af en toe mee, maar wat schrijf je toch een leuke persoonlijke, hartverwarmende, overpeinzende stukjes!

 389. Gijschh schreef:

  Ik leesch mee ;)

 390. petra schreef:

  hoi lun ik ben zo iemand die heel afentoe bij je komt kijken .En niks zegt.Maar zeker soms lol heb en bewondering om jou schrijf styl.Een vriend van mij die reageert regelmatig op jou log toen ik ooit mijn spaces log begon en nu sinds twee jaar mijn eigen com heb.Gaf hij mij die tip om eens bij jou te kijken en ik zelf was juist verrast door de vele reactie die jij toch krijg, want bij mij zijn de bezoekers aantal wel niet zo hoog als bij jou en dan is het meeste wat ooit gerageerd heeft 12 hahhaha .Dus ook bij mij gluurders en niks zeggers.Maar waar het mij om gaat is de lol die ik heb om te loggen .Ik heb jou ooit gezien bij het afgelopen feest van de beatclub was zo leuk dat je heel herkenbaar was ondanks ik je eigelijk niet echt kan en mijn die vriend van me is wel met jou even komen kletsen groetjes petra

 391. Rose schreef:

  Luun, van Electric Luna tot Maanisch. Ik lees, ik lurk en heel af en toe reageer ik. De enige verklaring; te weinig tijd en vaak niets toe te voegen aan je leuke verhalen!

 392. Bite Me schreef:

  Lurk al een paar jaar stiekempjes mee, jouw schrijfsels zijn verslavend!!!

 393. Jolanda schreef:

  ik beken, Lees al jaren af en toe mee.

 394. Saskia schreef:

  Ja hoor, ik lees ook al jaren mee! Er kunnen soms wel maanden tussen zitten, maar vaak lees ik dan terug tot waar ik de vorige keer gebleven was. x

 395. Lisa schreef:

  Ik lees mee. Had eerst zelf log maar inmiddels gestopt. Lees nu naast jou Kaat. Ik lurk want ik durf nooit te reageren want ik voel me bij jou een soort ‘groupie’. Raar maar waar. Ik volg je sinds oktober 2005 ;-)

 396. Petra Alphenaar schreef:

  Haai Luna, een beetje late reactie, maar ik lees ook al heeeeeel lang mee. Ik woon in Rotterdam, was grafisch vormgeefster, maar werk nu bij de politie, heb 3 katten, en je kent mij misschien nog wel van mijn blog, daar was mijn naam kiek’s vision. Ga zo door, al zie je mij niet meer, ik ben er nog wel hoor… Kus Petra

 397. Leo schreef:

  Ik was weer even weggeweest, maar ik kom altijd weer terug en lees dan via het archief weer helemaal bij. Ook ik lees mee!

 398. Rob schreef:

  Ja, ik lees regelmatig mee.
  Vooral als ik weer eens achter mijn notebook zit weg te sukkelen is het tijd voor een bezoekje. Na het doorlezen van de laatste verhalen ben ik dan weer helemaal alert. Ga zo door!

 399. Anne vdS schreef:

  Hi Luna,
  Ik lees alweer een paar jaar mee -niet dagelijks- maar zo 1x in de week buurt ik even bij je. En ik geniet van het internet doorkijkje in Luna’s leven,dus: doorschrijven hoor! Anne

 400. Nick schreef:

  Ik lees mee! Al check ik door drukte mijn ‘dagelijkse sites’ niet meer ‘dagelijks’… vandaar de late reactie ;)

 401. Leez en Lennard schreef:

  Wij lezen ook. Af en toe, maar wel regelmatig. Zo, dat was het eigenlijk, want wij willen hier helemaal niet aan meedoen eigenlijk.

 402. GJR schreef:

  Nou, van mij dan ook maar een reaktie,
  schaam…is denk ik drie jaar geleden dat ik hier geweest ben en nog langer dat ik hier gereageerd heb…
  Je schrijft nog steeds lekker, en de oude doos is ook fijn.
  Who the fuck am I?
  Gert-Jan Roeleveld

 403. marleen schreef:

  Ik lees ook mee!

 404. Browneyez schreef:

  Whahaha… en wat gebeurt er als je het rekensommetje hieronder niet goed invult? Die wil ik ook! Even zoeken… Schrijf-ze!

 405. Monique schreef:

  Ik lees meeeee!
  Al jaren. Geweldig!

 406. Yin schreef:

  Ik lees mee.. en reageer weinig :D

 407. Sofie schreef:

  Ik lees mee,
  nog niet zo lang.
  En lees nu het archief.
  Heel leuk.

 408. Kees Versluis schreef:

  Luna,

  ik lees pas 3 jaar mee en geniet, nu ook van het archief. Doorgaan!

  Kees

 409. FarrellAlexis32 schreef:

  If you’re in not good state and have got no cash to get out from that point, you would need to take the credit loans. Just because that should aid you unquestionably. I get bank loan every time I need and feel good just because of it.

 410. Johanna schreef:

  Ik lees ook al enkele jaren mee! En vind je vaak heel grappig en ook gevoelig, blijf doorgaan aljeblieft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *