web analytics

1

FREEK VONK, SUSHI & KLAVERJASSEN

middengelukt1

IMG_1511
Begin de maandag met een bezoekje aan de Stichting Dierenambulance! De moeder van vriendinnetje F. is daar de baas en gisteren waren er filmopnames met bijzondere vogels, dus dé kans voor mij om bijzondere veren te scoren voordat de vogelhokken weer worden schoongemaakt. In mijn handen houd ik een zakje met ooievaarsveren! Ideaal om aan een dromenvanger voor een pasgetrouwd stel te hangen! SCORE!

IMG_1514
Ze doen zoveel goed werk bij de Stichting Dierenambulance! Zoals bijvoorbeeld het opvangen van pluchen cavia’s die thuis geen liefde meer krijgen.

IMG_1516
Dit is een caracara (ja, dat moest ik even opzoeken via Google)! Maar van deze knapperd heb ik dus een setje veren!

IMG_1477
En dit is een kuifseriema (dat moest ik even door anderen laten opzoeken, want ik kon het niet vinden via Google)! De kuifseriema is beter bekend als de ‘renkoekoek’ oftewel; het is Roadrunner! Helemaal een dikke SCORE!

IMG_1518
En dit is dus de ooievaar… echt een mooi beest! Tot zover mijn Freek Vonk-kwaliteiten!

IMG_1519
Ik ga aan het werk en Bruce is hangerig en plakkerig. Oh nee, ik ben plakkerig, hij is verhaarderig.

IMG_1527
Mijn werkzaamheden worden wreed verstoord door twitter-berichten over de Tour de France. Sensatiezoeker als ik ben ga ik meteen naar de valpartij kijken. Au.

IMG_1528
Einde middag, einde werkdag! Het is op m’n kantoorzolder niet uit te houden eigenlijk. Wat een hitte nog steeds.

IMG_1530
Hé, vriendinnetje F.! Die komt even een maandagmiddagborrel halen, want ze had gezien dat ik net een plog geplaatst had, dus ze wist zeker dat ik thuis was. Zeer oplettend!

IMG_1531
Kijk nou! Ik heb een broccoli in de tuin!!! WOEHOE!!!

IMG_1533
Maar we gaan nu eindelijk de sushi-bezorgservice uittesten. Ondertussen leggen we even een klaverjasje, want vriend D. is inmiddels ook gearriveerd uit z’n werk. Oh! En mijn eigen man heeft ook een goede, eerste, halve werkdag gehad na al die maanden thuis. Langzaamaan weer beginnen, adem in en adem uit.

IMG_1539
Dan maak ik je wel in met klaverjassen en als je vals speelt wordt dat meteen opgemerkt.

IMG_1541
De sushi is qua smaak volledig goedgekeurd, al is het wel een hoop geld voor weinig.

IMG_1543
Ik ontdek ook ineens een sperzieboon! WOW! Uiteindelijk zullen er toch zeker wel 20 sperziebonen gaan groeien, net genoeg voor in een 1-persoonssalade.

IMG_1545
De rode kool gaat echter heel goed! Ik denk dat ik er volgende week maar eens eentje ga opeten.

IMG_1546
En dit is een snijboon in wording. Ook heel lief.

IMG_1547
En Bruce is ook heel lief. En irritant. Hij begrijpt niet dat we wél heel veel tijd kunnen besteden aan het vasthouden en weer weggooien van wat kaarten, maar dat hij compleet wordt genegeerd.

IMG_1550
Deze dame heb ik ook genegeerd vandaag. Tijdens het middagrondje was ze zo ontzettend agressief naar een andere hond toe dat ik haar bijna niet meer kon houden en haar op haar rug op de grond heb moeten leggen. Maar zelfs op haar rug was ze nog steeds volledig gefixeerd op die andere hond en ik was compleet uitgeput daarna… De man met de andere hond zou ook niet even gewoon doorlopen met zijn hond, nee, rustig blijven staan, totdat IK langs hem loop met een hysterische Nina! Het was een hele toestand en ze kan nu wel heel lief en onschuldig kijken, maar het is een bloeddorstig monster af en toe.

Vorig jaar at ik spaghetti vongole en nu kan ik aan niets anders meer denken!

Vorig jaar at ik spaghetti vongole en nu kan ik aan niets anders meer denken!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Else schreef:

    Niet meer op de bank dus . . .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *