web analytics

27

FEYENOORD – AJAX

“Liefje, ik ga even naar een café om Feyenoord – Ajax te kijken”, zei partner P. gistermiddag. “Kan dat niet thuis dan?”, vroeg ik. “Nee, het is op Canal+”, zei hij. “Oh, komt er vanavond geen herhaling of een samenvatting van de herhaling? Het is toch zondag?”, vroeg ik. “Meisje, Feyenoord – Ajax speelt vandaag”, zei hij, met Feyenoord – Ajax! “ Oh. “En dat wil ik natuurlijk live zien. “Oh, zal ik je na de wedstrijd dan even op komen halen in het café? Dan gaan we daarna nog wel even wat drinken samen?”, vroeg ik. Dat was goed. Dus om 14.15 trof ik mijn altijd correct én keurig én chique geklede P. aan in een café tussen de ras-ajacieden met sneakers en trainingspak. Voetbal verbroederd en zeker als er gewonnen is. En er was gewonnen. Dat was duidelijk. Een vreselijke housebeat dreunde door het café en de ajacieden waren erop aan het hakken. “Met 4 nul gewonnen”, zei P. toen hij met een grote glimlach het café uitkwam. Dat moest gevierd worden met een jointje en een Looza peer in de coffeeshop aan de overkant. En dat vonden blijkbaar nog meer Ajax-fans, want de coffeeshop stroomde langzaam vol met rood en wit. “Oh, dat is fijn”, zegt P. met z’n blik naar een hoek van de coffeeshop gericht. “Wat?”, vraag ik terwijl ik me omdraai en ineens net als de rest van de coffeeshoppers naar een televisiescherm staar. Ik zie teletekst. Ik kijk nooit teletekst. Teletekst is voor mij een overbodige toestand geworden sinds internet. Maar voor het gros van de mannen is teletekst blijkbaar iets fijns. Iets dat je groen op zwart laat zien dat je club gewonnen heeft. Eenmaal thuis stormde P. naar de computer om daar op www.vi.nl om de wedstrijd nog een keer na te lezen. En de rest van de middag en avond werd gevuld door een afwisselend zwart teletekst-scherm, een groen voetbalveld of een aantal lullende mannen over voetbal. “Jesus, P., je hebt die wedstrijd nu meer dan 3 keer gezien”, zei ik toen Feyenoord – Ajax weer op tv was. “En alle goals er in de herhalingen al meerdere keren in zien gaan. Ze hebben nog steeds met 0 – 4 gewonnen hoor.” “Ik zou het wel 20 keer kunnen zien”, zei hij. Mannen. Het zijn net Teletubbies. Willen alles wat ook maar enigszins positief beweegt nog een keer zien. En nog een keer. En nog een keer.

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. Aukje schreef:

  Daarom willen ze ook steeds weer sex. ; )

 2. paco painter schreef:

  ik begrijp niets van voetbal.geef ze allemaal een bal! En dan dat gelul van die trainers dat “die bal” er nooit in had gemogen(??) Terwijl ik dacht dat dat juist de bedoeling was..

 3. Janssen. schreef:

  Heel herkenbaar,voorbeschouwingen,nabeschouwingen,alle herhalingen…..Hier een Ajax fan en een Feyenoord fan in huis,dus altijd wel een stuk chagrijn hier wanneer de 2 clubs tegen elkaar moeten.
  Alleen bij gelijk spel gaat dat niet op…..
  Maar ze doen maar hoor,ik heb mijn eigen hobby’s:):)

 4. Johannet schreef:

  Klopt, teletekst is echt iets voor mannen en voetbaluitslagen. Het was me niet eerder opgevallen. Heel scherp gezien.

 5. Rene schreef:

  Er zijn zoveel dingen in een vrouw die ik niet begrijp, laat ons dan alstublieft ook eens. Alvast bedankt.

 6. koen schreef:

  over voetbal weet ik het zo niet, maar Aukje, die heeft wel gelijk hoor ;-)

 7. Fleishbaum schreef:

  Dus je vriend is gewoon een neus?

 8. Moeder van Luna schreef:

  Nou mijn dag was weer goed!!! maar niet die van je vader!!!!! wat jammer nou hahaha!!!

 9. Claud schreef:

  hahaha….ja teletekst gek word je ervan.. pfff.. ben ook blij dat het voorbij is, moest het zelfs in de auto aanhoren.

 10. Brooklyn schreef:

  Bleh…..voetbal!

 11. Stro schreef:

  Hoe zou de sfeer in een R’damse kroeg zijn geweest?

  Als een voetbal vierkant zou zijn, wellicht zou ik dan eens overwegen te kijken…

 12. mibi schreef:

  Eindigt het met “kusjeeee”?

 13. Bliss schreef:

  ‘Voetbal verbroedert’ moet het zijn.. sorry for the ant fucking, maar m’n oog viel erop. M’n spreekwoordelijke oog dan he :p

 14. hook schreef:

  Ik zie wel iets van herkenning, niet zo extreem. Maar ik ben ook wel iemand die alles overal volgt!! zullen we maar zeggen dat dat iets mannelijks is? af en toe zijn we niet wijs..

 15. blue schreef:

  ach joh laat um lekker…. als ie geen ergere afwijkingen heft heb je volgens mij geen reden tot klagen ;)

 16. Menno schreef:

  Het is dus Ajax – Feyenoord, doezel, niet Feyenoord – Ajax. Mokum altijd voorop.

 17. Marti schreef:

  Ik wíst dat mannen net Teletubbies waren, maar ik kon het niet sluitend krijgen. Many thx! ;-)

 18. Dré schreef:

  Vrouwen zijn dan weer iets handiger met multi-orgasmes, ook een soort van teletubbiegedrag euhhoooooohh

 19. Pollie schreef:

  Voetbal. Ik vind het echt zo saai.

 20. Nina schreef:

  Mmm lekker een jointje en een Looza peer,mijn favoriete combinatie!

 21. Ellen schreef:

  kl*tevoetbal. :-)

 22. Japie S. schreef:

  Kl#te Ajax!
  En ik vind het een beetje een ‘uit de hoogte’ stukje… Maar ja, volgens veel mensen en Luna zien Ras voetbalsupporters er nog steeds uit als trainingspakken mannen met sneakers. Zal waarschijnlijk nog wel zo zijn in de Randstad, hier zijn we daar allang voorbij…

 23. koen schreef:

  @ Japie,
  al draagt de aap een gouden ring …

 24. Luna schreef:

  Lieve Japie S.: Voor partner P. had ik een relatie met een F-sider… en mijn partner P. is een ex-profvoetballer en nu nog steeds vet voetbalfan met voorliefde voor Ajax, maar dan wel in een net pak… mijn vader is voor Feyenoord en ziet altijd graag een potje voetbal op tv… zullen we het erop houden dat ik gewoon van mannen die van voetbal houden houd?

 25. vitrage schreef:

  Gewoon lekker eten. Dan denken ze even niet aan voetbal. Zorg wel dat je ze konstant(iets) voorzet anders gaan hun kleine hersentjes weer gelijk over in de voetbalmode.

 26. Buurman M schreef:

  Hahahah! Teletekst is best handig hoor!

 27. Yiddo schreef:

  “Dus om 14.15 trof ik mijn altijd correct én keurig én chique geklede P. aan in een café tussen de ras-ajacieden met sneakers en trainingspak.”

  Ras-Ajacieden kijken niet in een café. Die zitten in het stadion.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *