web analytics

21

ELK VOORDEEL HEB Z’N NADEEL

Het grote voordeel van wonen in het centrum van Amsterdam is eigenlijk meteen ook het grootste nadeel; alles is op een steenworp afstand. Zoals bijvoorbeeld een Albert Heijn, 3 minuten lopen, dagelijks open van 8.00 tot 22.00. Ook op zondag. De grote winkelketens, zoals HEMA, V&D, Bijenkorf en H&M zijn ook op zondag geopend, zodat je at almost any time, dan ook almost anything kan krijgen waar je behoefte aan hebt. Zou ik naar een museum willen, dan ligt de wereld aan mijn voeten; het Tropenmuseum, het Stedelijk, het Rijksmuseum; ik kan overal binnen 10 minuten zijn. En allemaal elke dag geopend. Heb ik behoefte aan theater, opera of cabaret; bijna elke avond is er welke leuke voorstelling ergens in Amsterdam. Wil ik uit eten? Er zitten een paar hele leuke en lekkere restaurantjes op slechts 4 minuten lopen. Heb ik behoefte aan een flesje wijn, dat zijn de jongens die bij mij op de hoek een hotel runnen altijd bereid die mij te verkopen voor een tientje. En dat 24 uur per dag. Mocht ik verlangen naar wat voor een soort drugs dan ook; de ‘pillenbrug’ die zich in het Wallengebied bevindt is op slechts 3 minuten wandelen en daar zou ik alles kunnen scoren waar ik zin in heb, pillen, coke, marihuana, speed, crack, de hele mikmak. Alleen denk ik dat over de kwaliteit van de merchandising van de pillenbrug-verkopers nogal valt te twisten. Want, het grote nadeel van wonen in het centrum van Amsterdam is namelijk dat gebruikers van de daar verkochte drugs het bij mij voor de deur tot zich nemen. En die zien er niet zo fris uit als ik na een avondje stappen. Iedere avond en nacht spelen er zich bij ons voor de ramen namelijk de meest vage en ranzige tafereeltjes af. Soms in stilte; het gebruik van het een-of-ander in combinatie met zilverpapiertjes en lepeltjes. Vaker voorzien van een hoop geschreeuw; junks die niet willen betalen aan hun dealers, of junks die niet met een andere junk willen delen. Of gewoon ‘zegt de ene junk tegen de andere junk’. Feit is dat wij alles woord voor woord kunnen verstaan, omdat onze ramen zich meteen naast de stoep bevinden. En dit zorgt er weer voor dat wij bijna elke nacht bellen met 0900 8844; niet spoedeisende zaken. Want tot een uurtje of 1.00 vind ik het allemaal nog best geinig. Maar na 2.00 heb ik er geen behoefte meer aan om wakker geschreeuwd te worden met de woorden: “Je moet je aan je afspraken houden godverdomme.” Prima dat je drugs gebruikt, maar doe dat gewoon even lekker binnenshuis. Of in ieder geval ergens waar niemand anders er last van heeft. Dat doe ik zelf ook.

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Myrthe schreef:

  “En die zien er niet zo fris uit als ik na een avondje stappen.”

  (moet er misschien nog wat achter?)

 2. Luna schreef:

  Eh, nee… :-)

 3. koen schreef:

  “Feit is dat wij alles woord voor woord kunnen verstaan, omdat onze ramen zich meteen naast de stoep bevinden.” heb jij nog enkel glas in je ramen dan ?

 4. Luna schreef:

  Yep!

 5. Brooklyn schreef:

  Ohja, ik ken het. En geloof me Luna, mocht je ooit gaan verhuizen dan ga je zelfs dat nog missen van de stad. Enne, heb jij dat nou ook, dat als je ergens gaat logeren dat je dan niet kan slapen van de stilte?

 6. Dré schreef:

  Gratis soap op de stoep ik ben jaloers.

 7. Kimske schreef:

  Tis ook nooit goed…

 8. Johannet schreef:

  Niet om het een of ander maar de uitspraak luidt:
  Elk nadeel heb zijn voordeel.
  (En wat ben ik blij dat ik in het dorp woon. Anders kocht ik me helemaal gek bij de HEMA.)

 9. Moeder van Luna schreef:

  Wij slapen overal doorheen hoor!!!
  Hebben nooit ergens last van als we daar slapen!!!!

 10. Sunny schreef:

  @Johannet; Duh!! Slimpie!

 11. Janssen. schreef:

  God ja,die toestanden hadden wij ook in Rotterdam,de spuiten en etensresten lagen in ons portiek wanneer ik s’morgens vroeg kid naar de creche bracht.
  Herhaaldelijke verzoeken om hun rotzooi mee te nemen na ‘gebruik’ van ons portiek drongen niet door.
  Ze zijn alleen maar met zichzelf bezig,een heel egoistisch volkje.
  Enfin,ik woon nu in een redelijk groot dorp en inderdaad,de stilte was hier in het begin walgelijk:):)

 12. suchin schreef:

  en toch is het een heerlijke stad! om naar toe te gaan.. woon nl. rustig met veel groen, kan ook enorm saaaaaaaaaaai zijn. En alles sluit bij ons om 20.00 nix meer te krijgen, wil je toch wat eten of wat anders gebruiken.. dikke pech want om 21.00 kun je nix meer bestellen.

 13. Ellen schreef:

  Knijp jij nou maar in je handjes. :-))

 14. lieve schreef:

  Jezus wat een gezeik. Valt wat mij betreft een beetje onder het genre: mn portemonnee is te zwaar voor mn broekzak. Pffffff.

 15. Sandrissimo schreef:

  Het grote voordeel is dat je uit eten kan gaan, zonder dat er iemand Bob moet zijn… Maar ik weet niet of ik het in zo’n buurt uit zou kunnen houden, toch zeker niet met kinderen…

 16. seriouzz schreef:

  Sla al die € 10 wijnflessen en meer van dat dure spul een jaar lang over en je hebt die “dubbele beglazing” eruit!

 17. seriouzz schreef:

  of verhuis naar NOORD-GRONINGEN?

 18. sas schreef:

  Inderdaad; dubbel glas is een geweldige investering. Wij woonden ‘vroegah’ aan een hele drukke weg zodat het leek of de (vracht)-auto’s door ons flatje heen denderden. Nadat er dubbel glas werd geplaatst hoefden we niet eens meer onze televisie harder te zetten!!!

 19. nina schreef:

  Het platteland is ook niet alles. Ik ben ooit tijdens een logeerpartij in the middle of nowhere de halve nacht wakker gehouden door een kraaiende haan. Ik wist niet dat die beesten zoveel herrie maakten (met lieflijke ‘vogeltjes die fluiten’ heeft dat echt helemaal niets te maken!)
  En in een hotel aan een of andere zee hield het geklots van de golven (hoe romantisch) me de hele nacht wakker.
  Ik denk dat ik dan toch maar voor de geluiden van de stad ga (al heeft provinciestad Den Bosch ongetwijfeld wat minder junks dan A’dam)

 20. Joyce schreef:

  En als ze dan niet eens met je willen delen, dan houdt het natuurlijk echt op…

 21. koen schreef:

  dubbel beglazing op kosten van de zaak ! (je had die onkosten nog nodig, en zonder kan je je toch niet concentreren ;-) )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *