web analytics

51

EERLIJKHEID DUURT NIET HET LANGST

Vanmiddag liep ik nog tegen Suffie van www.suffie.com te zeiken: “Suffie! Ze snappen me niet! Sommige lezers van m’n log. Ik heb er geen zin meer in. Heb het gevoel dat ik op eieren moet schrijven. Dat het toch nooit goed is wat ik schrijf. Als ik over drugs schrijf dan ben ik illegaal bezig, als ik bijna aangerand ben op straat, dan is het m’n eigen schuld, als ik moe ben, dan moet ik niet zoveel drinken. Ik doe het niet meer. Ze snappen me toch niet. En m’n nieuwe huis! Dat schiet ook niet op. Ik word er moe van. De verbouwing heeft al 2,5 maand vertraging. Ik heb er geen zin meer in.” Dat soort dingen. Geen last meer van sinds 18.15 deze avond. Ik was niet van plan om op Lijst Pim Fortuyn te stemmen ook al werd me dat door www.stemwijzer.nl aangeraden. Ik was het niet altijd met hem eens. Ik was ook niet anti-Pim; zijn boek ‘De puinhopen van acht jaar paars’ ligt op m’n bureau. Ik vond hem een zeer charismatische man. Een mooie man ook, met mooie stropdassen. Een mooie man die ik op Nederland 2 vandaag ineens dood zag liggen. Met z’n stropdas losgeknoopt op z’n buik. In close up. Op de grond. Met medische mannetjes om hem heen. Beelden die ik m’n leven niet meer vergeet. Ook zijn interview in de Playboy van februari dit jaar vergeet ik niet. Een politicus (!) die zei: “Ik heb, zeker naarmate ik ouder word, geen zin om uren te besteden aan versieren. Dus als ik iemand leuk vind, dan zeg ik meteen: ‘Zullen we neuken?’” Een eerlijke man. Een eerlijke politicus. Maar eerlijkheid duurde niet het langst vandaag. En wat nu? Luna sprak Suffie net nog even. Suffie schreef: “In een klap zijn al onze zorgen en problemen triviaal.” En Suffie heeft gelijk.

Dit vind je misschien ook leuk...

51 reacties

 1. Da Bunny schreef:

  Ik vind je verhaaltjes helemaal niet vervelend of verontrustend…
  Dit is notabene jouw weblog!

  Deze gebeurtenis met meneer Fortuyn gaan we nog lang navoelen…
  Ik ben vertrouwen in ’t Nederlandse volk een beetje kwijt.
  En ik maar trots zijn dat ik een Nederlander ben terwijl er op dit moment brand laait in ’t Binnenhof…

  M’n beste vriendin zei net dat ze zwaar overweegt om geen kinderen op de wereld te zetten op de manier dat t er nu uitziet, en vooral niet hoe t er in de toekomst gaat uitzien…

  misschien heeft ze wel gelijk, of moeten we ons allemaal ff afvragen waar we nou helemaal mee bezig zijn :(

 2. CieKee schreef:

  ik denk er precies zo over. Het was een charismatische man, die zijn mening verkondigde. Voor de politiek is hij goed geweest, de politiek kwam weer wat tot leven, er werd weer nagedacht..
  Het is vreselijk wat er is gebeurd :(

 3. Tom schreef:

  Ik blijf je graag lezen Luna! En over Pim. Ach, heb ik vandaag al zo vaak geschreven en beschreven. Sterkte iedereen. Iedereen die ook misselijk is geworden van zo’n gebeurtenis, zo’n gebeurtenis in Nederland.

 4. mcj29 schreef:

  Luna, voordat je overweegt te stoppen: probeer het dan eerst een weekje zonder comments!

 5. Elsbeth schreef:

  Jezus kan niemand hier nou wat zinnigs over schrijven? Komop zeg…dit is de meest trieste dag in de geschiedenis van de Nldse democratie en hebben we het over Luna die gaat stoppen….Ik kan niet eens meer over andere dingen nadenken en ja, sorry: ik ben kwaad. Kwaad op links Nederland. Kwaad op 8 jaar Paars. Die hebben dit op hun geweten. Dit kan dus nu in Nederland. Ziek word je ervan.

 6. klaverhand schreef:

  Inderdaad vooral niet stoppen, Luna. Je pen registreert heel mooi het kloppen van de pols van onze tijd.

  En wat die stemwijzer betreft: misschien heb je die geconsulteerd vlak na je nare ervaring van 30 april. Het laatste wat politiek Nederland kan gebruiken is een martelaar.

 7. jacksquad schreef:

  Woorden schieten sowieso te kort op dit moment. Mij helpt het in ieder geval hopen dat het gaat om één gek. Laten we alsjeblieft hopen dat wij, de overige miljoenen nederlanders, hier van leren. En luna: We houden heus wel van je hoor…

 8. mcj29 schreef:

  uuuh, Elsbeth, ben ik nu op het Pim Fortuyn-reactieplatform soms?

 9. Elsbeth schreef:

  Aan MCJ29:
  Sorry maar waar slaat dat op? Suf jij maar lekker in slaap in je eigen kleine wereldje zou ik zeggen.

 10. Slechte Adem schreef:

  Elsbeth, je hebt het stuk duidelijk niet begrepen of niet gelezen…

  Ga dat eerst eens even doen en kom ons dan weer afzeiken (volgend jaar of zo..)

  Lijkt me niet echt een moment voor dit soort dingen…

 11. Elsbeth schreef:

  Waar HEBBEN jullie het nou toch over??????
  Ik plaats een reactie en word gewoon neergesabeld met woorden als: *zijn we hier op het Fortuyn reactieplatform*? Wie zeikt hier nou wie af zeg. Maar inderdaad. Niet een moment voor dit soort onzin. Het is afschuwelijk genoeg wat er vandaag in NL is gebeurd. Ongelofelijk.

 12. Slechte Adem schreef:

  Laten we het daar dan met z’n allen op houden… Daar zijn we het in ieder geval over eens

 13. mcj29 schreef:

  Elsbeth, klein gifkikkertje… Als je mijn stukjes leest weet je dat ik niet in zo’n klein wereldje leef. Dan kun je ook de moeite nemen mij persoonlijk te mailen ipv je woede over mijn reactie(waar je om vraagt in een reactieplatform) op electricluna te spuien. Die zit daar niet op te wachten…
  Laatste comment hierover wat mij betreft.

 14. Vanzo schreef:

  Zelfs nu nog blaten we als schapen…

 15. Elsbeth schreef:

  Mijn excuses..ik ben mezelf niet helemaal op dit moment.

 16. Slechte Adem schreef:

  Wie wel… ;0)

 17. mixologist schreef:

  ja ja vet hypocriet iedereen hier!
  nu doet iedereen alsof Pim ieders beste vriend was ! hypocriet!

  ik ben fortuynist van het eerste uur heb al z’n columns gelezen in de elsevier en ken hem langer dan menigeen, ik heb het keer op keer opgenomen voor fortuyn maar werd iedere keer (en ook hier) uitgekotst! omdat ik een andere mening heb dan de grijze massa!

  en nu is hij dood terwijl hij nooit de kans heeft gehad zichzelf te bewijzen; zich te ontdoen van het rechtsextremistische juk wat de media en sommige mensen op dit log hem hebben omgehangen!

  een groot onrecht!!

  …mijn ergernis is niet naar luna gericht maar naar de mensen van dit log die mij de vrijheid hebben ontnomen om vrijelijk mijn mening te uitten (ook al was die niet hetzelfde als die van sommigen)

 18. Charles schreef:

  Ik was het niet helemaal eens met zijn ideeën, maar was wel voor de manier waarop hij het zei.

  Ik was het niet helemaal eens met zijn oplossingen, maar wel voor de manier waarop hij onderwerpen bespreekbaar maakte.

  Ik ben eigenlijk tegen populisme, maar genoot van het gemak waarmee hij politieke kopstukken als kleuters de les las.

  Ik heb het niet zo op volkshelden, maar was werkelijk gecharmeerd van onze prof.

  Ik geloofde niet dat hij goed zou functioneren in de tweede kamer, maar dacht wel dat hij weer leven zou blazen in mijn oude helden.

  Ik was gecharmeerd van het feit dat hij zich van niemand iets aantrok, toch durfde ik niet goed op hem te stemmen vanwege de hoon uit mijn omgeving.

  Pim maakte politiek weer leuk, ik had me zo verheugd op de komende vier jaar…

 19. Cunningham schreef:

  Mixologist, ik vraag me soms wel eens af wat jij nou wilt. Het is geen diepe gedachte hoor, alleen als ik een reactie van je lees. Ik stond er nu iets langer bij stil maar ik kom er niet uit. Ik denk dat het komt door je fanatisme. Er is vanavond een mens vermoord. Een kleurrijk mens. Eentje die weliswaar controverse opriep maar dat was goed, politiek leefde immers weer onder de mensen. Een politieke moord. In Nederland. Iedereen is geschokt. Onze democratie in gevaar? We voelen ons onbestemd. En zijn daadwerkelijk verdrietig en boos om zijn dood. En hoe reageer jij? Je generaliseert de lezers tot een groep hypocrieten. Ik vraag me af wat je verwachtte. Een hoera-stemming?
  Je zet je af. Maakt kampen.
  Ik zag een aangeslagen Wim Kok. ‘Kalmte’, zei hij. Ik denk dat dat het goede woord is. Fanatisme is iets dat ik altijd op het buitenlandse nieuws zag. Toen schrok ik er ook altijd van.

 20. Bob schreef:

  Luna, je stelt jezelf open voor dit soort discussies en reacties. Ik volg je site nu een week of twee. Jouw site is een van de betere e/n-sites die ik ken. Vraag jezelf af waarom je zulke persoonlijke dingen wil delen? Wil je dat alles en iedereen reageert?

  Ik had min of meer besloten om niet meer te reageren op je verhalen, maar lees wel graag wat je te vertellen hebt.

  Over Fortuyn. Ik schaam mij diep voor een aantal van mijn eigen gedachtes over deze man. Ik was het zelden met hem eens en was bang voor het fenomeen dat hij vertegenwoordigde. Waar ik me precies voor schaam, hou ik liever voor me.
  Toen ik het hoorde, zat ik bijna voor de tv te janken. Ik ben het oranje-olala-gewoel daargelaten een trotse Nederlander. Ik hoop dat dit drama dat gevoel niet voor altijd heeft beschadigd.

  Bob

 21. Dennis schreef:

  Ik denk dat Cunningham het aardig zecht zoals de meesten er over denken, ik in ieder geval wel. De meederheid was hier misschien tegen Fortuyn maar als politicus en niet als mens. Niemand verdiend het doodgeschoten te worden voor zijn ideeen, ook niet wanneer hij/zij deze op grote schaal verkondigd! HIJ WAS EERST MENS, ALS TWEEDE PAS POLITICUS!
  Mijn sympathy voor mensen die meneer Fortuyn zullen missen en sterkte.

  Kom op Luna probeer de moed erin te houden, er zjn tenslotte meer mensen die het met je eens zijn dan niet. Anders komen ze hier niet terug. Je bent nu net 2 keer in de Veronica-gids genoemd dus het gaat harstikke goed met je pagina. En tussen haakjes ( bij de meeste vehalen snap ik meteen wat je probeerd te zeggen en zo doen de meeste dus….komt allemaal goed! ) Greetz Dennis

 22. Dude schreef:

  Ik begrijp best dat je zou willen stoppen. Al die meningen, al die mensen die menen te moeten oordelen over je. In wezen had Pim daar ook last van; hij werd steeds maar in de gevaarlijke extreme hoek geduwd. Ik zag een interview met hem op de TV, van de Nederlandse Moslim Omroep, en de vragenstelster vroeg aan hem (niet geciteerd, maar de strekking was gelijk) of ie niet iets moest doen aan de extreem-rechtse mensen die op hem stemmen. Nee, zei hij, wees er maar blij om. Want ze stemmen op mij, en ik ben geen extreem rechtse politicus. Ik ben geen racist. En zo is het.

  Ik ben kwaad. En eigenlijk wel een beetje opgelucht dat het geen allochtoon was. Misschien vreemd om het zo te zeggen, maar ik heb geen zin in een rassenoorlog, en als ik zie hoe de woede nu oplaait…

 23. sera schreef:

  RESPEK!
  Luna ga gewoon lekker verder, gooi je frustraties van je af en zand erover. Verder is het super erg wat er met Pim Fortuyn gebeurd is, in de eerste plaats voor hem en zijn geliefden, veel later daarna voor onze democratie, ik bedoel, weet niemand in wat voor tijd en maatschappij wij en de rest van de wereld leven? Beetje naief?! Ik vindt dat het niet zou moeten, maar weet wel beter.

  Mensen luister naar Imagine van ene John L. zo zou het moeten.

  Should, would, could…

 24. RUDY schreef:

  Ik wil wat zeggen, maar ik weet niet wat. Verschrikkelijk. Hopen dat de echte democratie weer terug komt.
  Luna ga alsjeblieft door, jij schudt wakker. Laat je niet kisten door een paar rare indivduen.

 25. T®M schreef:

  Ga door!

  Niemand hoeft hier te komen om te lezen wat je schrijft. Als het je niet aanstaat wat Luna schrijft ga je toch ergens anders surfen, of TV kijken etc.

 26. Thed schreef:

  Stil in de trein

  Een keer tot maximaal een paar keer per jaar gebeurt het. De spelshow, film, quiz of serie die je zit te kijken wordt onderbroken voor een extra nieuws uitzending. Er is iets gebeurd wat jou en mij aan gaat en wat niet kan wachten. Wat zal het deze keer zijn? Vliegtuig(en) gekaapt en neergestort? Bomaanslag? Vast en zeker een terroristische aanslag. Of is Amerika begonnen met een luchtaanval op Irak? Toch geen 2e Bijlmer?! “Volgens onbevestigde bronnen is Pim Fortuyn zojuist neergeschoten.” “Wat is dit?”, hoor je jezelf zeggen. Later die avond op de 6e van de 5e is onze 11 september een feit, er heeft zich een ramp voltrokken; een van de meest charismatische personen van ons land is om het leven gebracht. Dit is onwerkelijk en de gevolgen hiervan zijn niet te overzien ( ). Hij heeft en dat is onomstotelijk, veel tegenstanders, maar niemand heeft het recht om hem op deze manier de mond te snoeren. En wij blijven achter met vragen, vragen als hoe, wie, waarom? De mensen die eerste klap te boven zijn zitten met vragen als “wat als ” en “hoe nu ”. Pim Fortuyn is weer het gesprek van de dag, zoals hij wel vaker is geweest, maar waarom is dan zo stil in de trein?

 27. Trio de twee wezen schreef:

  Mixologist, je bent hier nooit afgefakkeld omdat je pro-Pim was, maar omdat je onzin uitkraamde…

  Als Pim hier ooit onder het rechts-extremistische juk heeft geleden, dan is dat omdat jij dat er op hebt gelegd met je ongenuanceerde opmerkingen.

  Ik heb serieus overwogen om LPF te gaan stemmen, maar mensen als jij zouden me daar bijna van hebben afgehouden.

  En ga nou eens een keertje buiten spelen of zo en laat grote mensen rustig praten.

 28. ferdi schreef:

  luna, jij gaat niet stoppen, ik vind het geweldig om te lezen, vooral door de erg mooie schrijfstijl, wat jij allemaal meemaakt!
  alsof jij de enigste ben die drugs gebruikt, kom op zeg!

  toevallig werkte ik maandag in studio den haag, vette paniek dus!
  qua media weer wat te doen, maar ik ben erg geschokt waarom zoiets nou weer moet..
  wat leven er toch een hoop randdebielen in nederland helaas.
  die beelden van die rellen uit den haag zijn toch werkelijk ongelofelijk?
  hoop no iq gasten die alleen maar op herrie uit zijn, triest….

  we zijn hier in een hotel blijven slapen, 7 uur ging de boel weer verder, maar ik had sowieso niet naar het station durven lopen!!

  pim, ik zal je missen, vond het heerlijk om je op tv te zien, had nooit op jouw gestemd, maar je gooide de politiek eens lekker overhoop…

 29. WA schreef:

  Ik ben het volledig eens met Charles [07 mei 2002 00:28] hierboven.

 30. Yuroen schreef:

  Lieve Luna,

  Ik kan me voorstellen dat de negatieve reacties je wel eens de moed in de schoenen doen zakken. Maar laat je niet door dat soort reacties op de kop zitten. Er zijn veel “fans” van je site, die het wel goed met je voor hebben, die je wel begrijpen en waardering hebben voor je site.

  De dood van Fortuyn is verschrikkelijk maar veranderd niets aan jouw persoonlijk gevoel. Wat wel staat als een huis is een opmerking als; het komt wel goed. Daar geloof ik in en hoop dat dit voor alles opgaat, dus ook voor jou.
  Stop alsjeblieft niet.

  Groetjes Jeroen.

 31. mixologist schreef:

  beste Trio de 2 wezen

  het feit dat je mijn standpunten t.o.v fortuyn als onzin bestempelt laat al zien dat je geen respect hebt voor andermans mening. En dat jij er net zo hard aan meewerkt aan die demonisering en debilisering van iedereen die maar een klein beetje sympathie had voor fortuyn.

  en dat soort opmerkingen als ga maar buitenspelen getuigt zowiezo van weinig respect.

  Ik wilde best discussieren maar wat krijg ik te horen: pim is homo pim is racist allemaal onterechte beweringen, kom met argument maarja dan geeft niemand thuis.. maaarja nu is het te laat
  Pim stem is gesmoord in het geweld van extreem links. Een onwaardige dood! En het doet met pijn dat zelfs na man’s dood je als serieus LPF niet serieus wordt genomen.

 32. 10e schreef:

  Mixologist, niemand ontneemt je de vrijheid je mening hier te verkondigen.

 33. Trio de twee wezen schreef:

  Mixo, je krijgt gewoon terug wat je hier altijd hebt lopen rondstrooien, dus wat zeur je nou?

 34. Wicky schreef:

  Joh Luna, laat iedereen ff lekker erin zakken, gewoon doorschrijven! Tis wel mijn afleiding elke dag weet je! Waardeer het juist dat je zaken bespreekbaar maakt en niet, zoals 90% van de Nederlanders, met boter op je hoofd loopt.

 35. tijger schreef:

  Lieve Luna,

  Waar je voor kiest moet je zelf weten. Maar ik wil wel even zeggen, dat ik regelmatig je stukjes met plezier lees. Laat het door de “sommige lezers” niet verpesten voor de anderen. Helaas laten degene die negatief commentaar hebben eerder iets van zich horen, dan de mensen die je stukjes graag lezen en waarderen.

  Kop op meid. Het gaat goed komen.

  liefs, tijgertje

  en met die woning van jullie gaat het ook goed komen, straks wonen jullie in een prachtig huis, op een mooi plekje in A’dam. (trouwens zeer dicht bij mij in de buurt.)

 36. slappezever schreef:

  hee luna, geen flauwekul he? wel doorschrijven verdorie! wat moet ik anders? een verloren ziel zal ik zijn zonder je. dwalend over deze dwaze wereld. wil je toch niet op je geweten hebben?

  En nog iets over pim, ik geloof dat mijn woorden hier ernstig tekort zouden schieten als ik zou willen omschrijven wat voor een leegte en desillusie ik voel toen ik hoorde dat hij was overleden. Ik geloof dat hij voor heel veel mensen een bron van hoop op verandering en verbetering was.

  Toont maar weer eens hoe intollerant nederlanders eigenlijk zijn. En daarbij doel ik dus ook op iedereen die een andere of rechtsere mening gelijk veroordeelde.

  het is zo zonde.

 37. miss bitch schreef:

  Het was vanochtend inderdaad erg stil in de metro…..

  Luna, je geeft mensen stof om over na te denken en veel mensen doen dat eigenlijk niet volgens mij. Voor mij ben je in ieder geval het standaard stukje nadenkwerk van (bijna) elke dag, ik lees al je stukjes met plezier en ja, ik discussieer af en toe mee. Laat de mensen die je het leven zuur maken lekker hun gang gaan maar neem mij niet dit stukje leven af! Keep up the good work en met je huisje komt het ook wel goed.

 38. Thed schreef:

  Miss Esther, “stil in de metro”, bedoel je dat sarcastisch? Just 4 the record.

 39. cHiel schreef:

  Column Raoul Heertje:

  Maar Nederland is toch dat leuke land waar je… nee, dat Nederland bestaat niet. Wel in je hoofd, maar dat telt niet. We leven helemaal niet in een gezellig en tolerant land. Zelfs een moord moet worden opgeluisterd met rellen en vernielingen. Of mensen grijpen de kans politici en de media de schuld te geven. Het is hier één grote asociale bende. Een achterlijke cultuur van zogenaamde tolerantie.

  Tot zijn dood heeft Pim Fortuyn geprobeerd de puinhoop te beschrijven. Zijn moord geeft hem postuum gelijk. Maar Paars vernielt niet het Leidseplein, besodemietert niet de belasting of stapt met een dronken kop in de auto. Paars houdt niet zijn bek als een jongen op een perron wordt vermoord. Paars wordt niet steeds onverschilliger voor andermans leed. Paars bouwt geen gammele hotels of brandgevaarlijke cafés om een paar centen te besparen. Paars veroorzaakt geen verkeersongelukken door ramptoerisme bij andere verkeersongelukken. Paars valt geen vrouwen lastig in de tram. Paars stuurt geen vergiftigde glycerine naar Haïti. Wij doen dat. Of onze vaders, zussen en zonen.

  Dus?

  Ik zou het gepast vinden als Pim Fortuyn niet alleen de politici wakker heeft geschud.

  Misschien moet iedereen eens nadenken over wat we hier in godsnaam aan het doen zijn.

  Ik weet het zelf effe niet meer…

 40. miss bitch schreef:

  Thed, ik bedoelde het bizarre ervan te verwoorden. Waarom gaat iedereen toch altijd van het slechtste uit…….for the record. Ik vindt het nu niet echt de tijd om sarcastisch te gaan zitten doen vind je niet?

 41. sera schreef:

  Miss Bitch (leuke naam trouwens!),

  Hoezo is het nu niet de tijd om sarcastisch te gaan doen?

  Ik vind het erg wat er gebeurd is, maar het is toch niet alsof heel onze wereld en maatschappij opeens veranderd zijn? Moord is aan de orde van de dag. Ik vind het persoonlijk een beetje triest om mensen nu te horen alsof we massaal in rouw moeten gaan; dat zouden we dan al jaranlang moeten zijn!!

  Ik vind het erg, maar helaas veranderd er geen ene zak aan als we een beetje tries gaan doen en vervolgens weervrolijk verder.

  Vernaderingen; begin bij jezelf!!

 42. KJ schreef:

  Beste Lundianen,

  Uiteraard missen we Pim. Ook ik was een goede vriend van hem. Wie niet? Ik ben echter geen vriend van die hele volksstammen (bijna een racist!)die nu zich laten meedwepen in verdriet. Acht jaar lang hebben deze mensen onder invloed van paars hun private en hedonistische levensstijl kunnen perfectioneren. Van Yorin tot sexbeurzen van Big Brother tot een vette autos en grotere huis. Dat de afgelopen maanden ‘onze’ Pim de collectieve frustatie van deze mensen heeft verwoord is knap van hem maar toont tegelijkertijd dat vele mensen de weg naar zingeving voorzich zelf hebben afgesneden. Ik kan het helaas niet anders verwoorden. Complexe zaken kunnen enkel complex worden gecommuniceerd. Het is helaas niet anders.

  KJ

 43. Thed schreef:

  Miss Esther,
  Maakt opzich niet uit, wou gewoon graag weten hoe je het bedoelde. Dus hoe het op je over kwam. Je mag ervan vinden wat je wil. Dit is min of meer wat ik voelde dinsdagochtend in de trein.
  Wil t er ook niet te veel over hebben. Sommige dingen die geschreven worden vind ik echt niet kloppen, bijv. “onze democratie is vermoord” en paars dit en paars dat. Maarja ieder heeft recht op een eigen mening…

 44. tijger schreef:

  idd “onze democratie…” laat tijgertje niet lachen. welke democratie? hoe kunnen mensen deze regentenstaat een democratie noemen?

  pootje

 45. jeroen schreef:

  Ik las zojuist de column van Raoul Heertje, die gisteren in het Parool stond, en hij laat me niet meer los. Lees hem goed en ONTHOUD hem. Dit geld met name voor mensen als Elsbeth.

  Tolerantie
  RAOUL HEERTJE
  Maar Nederland is toch dat leuke land waar je… nee, dat Nederland bestaat niet. Wel in je hoofd, maar dat telt niet. We leven helemaal niet in een gezellig en tolerant land. Zelfs een moord moet worden opgeluisterd met rellen en vernielingen. Of mensen grijpen de kans politici en de media de schuld te geven. Het is hier één grote asociale bende. Een achterlijke cultuur van zogenaamde tolerantie.

  Tot zijn dood heeft Pim Fortuyn geprobeerd de puinhoop te beschrijven. Zijn moord geeft hem postuum gelijk. Maar Paars vernielt niet het Leidseplein, besodemietert niet de belasting of stapt met een dronken kop in de auto. Paars houdt niet zijn bek als een jongen op een perron wordt vermoord. Paars wordt niet steeds onverschilliger voor andermans leed. Paars bouwt geen gammele hotels of brandgevaarlijke cafés om een paar centen te besparen. Paars veroorzaakt geen verkeersongelukken door ramptoerisme bij andere verkeersongelukken. Paars valt geen vrouwen lastig in de tram. Paars stuurt geen vergiftigde glycerine naar Haïti. Wij doen dat. Of onze vaders, zussen en zonen.
  Dus?
  Ik zou het gepast vinden als Pim Fortuyn niet alleen de politici wakker heeft geschud.
  Misschien moet iedereen eens nadenken over wat we hier in godsnaam aan het doen zijn.

 46. Thed schreef:

  Hmm waar heb ik dit vaker gelezen?!

 47. miss bitch schreef:

  Ik wil even vooropstellen dat het inderdaad altijd erg is als er iemand vermoord wordt, natuurlijk, absoluut! Het komt nu alleen dichtbij de mensen, je zag die man elke dag op tv en de daad die gesteld is, is ronduit walgelijk. Er worden inderdaad dagelijks mensen gedood en helaas wordt het steeds erger. Zo erg zelfs, dat het gewoon is en je het voor lief neemt als het in de krant staat. Nu worden we weer even met de neus op de feiten gedrukt dat het zomaar iedereen kan overkomen en daarom is heel Nederland er mee bezig. Misschien gaan de mensen hier weer wat meer door rationaliseren, genieten van het leven en/of misschien weer een beetje aardig tegen elkaar doen, helaas moest de dood van Pim hieraan voorafgaan. Maar laten we niet gaan vechten, verbaal of lichamelijk, of op alle slakken zout leggen als iemand zijn mening geeft. Dit is positief bedoeld, dat zeg ik er toch maar even bij……. :-)

 48. LGB schreef:

  Luna,

  Ik vind het heel dapper dat je je zo kwetsbaar opstelt met je weblog. Juist daarom is het zo mooi. Want echt. Ikzelf probeer ook altijd open en eerlijk te zijn. Volgens mij is dat ook de enige manier om waarde te geven aan wat dan ook. De prijs is dat je gekwetst kan worden en ZAL worden. Het alternatief (nl. een schild van cynisme optrekken) is echter onacceptabel.

  Gewoon doorgaan met je log.

 49. Thed schreef:

  Miss-verstand,
  Point taken. Fijn dat je zo duidelijk bent.

 50. xember schreef:

  ik word zo moe van mensen die zeggen dat het aan link ligt. Kom op zeg dit was gewoon een idioot.. is toch logisch dat je elkaar in de haren gaat tijdens de verkiezingsstrijd. Ik gun dit niemand wat er gebeurt is maar ik vond ook dat pim provocerende opmerkingen maakte. Nederland is vol en de grenzen moeten dicht. Hij had ook kunnen zeggen we moeten eerst de grenzen dicht doen en dan kijken hoe we het immigranten systeem opzetten en dan de grens weer open..

  want dat bedoelde hij.

  Xember

 51. joke schreef:

  Hoe dan ook, laten we in elk geval niet zo dom zijn onze stem uit te brengen op de lijst Pim Fortuyn: we laten ons toch niet 4 jaar lang regeren door volslagen onbekenden!!