web analytics

26

DECEMBER, DRANK, DRUKDRUKDRUK

Aangezien ik mijn to-do-lijsten minutieus bijhoud weet ik dat ik voor het laatst naar de glasbak ging op 30 november. Eergisteren bracht ik 36 flessen wijn weg. Zo’n 50% wit, 40% rood en 10% rosé. Naast deze 36 flessen deponeerde ik ook 1 fles Bacardi, 1 fles Bailey’s, 1 fles witte port en 1 potje doperwtjes met worteltjes. Het lege-flessen-krat van P. en mij is sindsdien weer gevuld met 1 fles rosé, 2 flessen rood, 1 fles wit en een fles sherry. Misschien komt daar straks nog een flesje rood bij. Hoe ik precies tot dit schandalige aantal ben gekomen kan ik me niet goed meer herinneren. Dat P. er geen druppel van heeft gedronken staat wel vast. Die drinkt alleen appelsap. De fles Bacardi is van een avondje tapas met Mojito’s met collega’s van P. en de Bailey’s en port vond ik in m’n eentje gewoon lekker. Van iedere fles wijn heb ik in ieder geval geproefd, maar ik heb ze zeker niet allemaal alleen opgedronken. Want december is een maand vol sociaal gedoe. Drukdrukdruk met het bezoeken van feestjes, verjaardagen, partijen en borrels. Drukdrukdruk met het zelf organiseren van etentjes. En ook drukdrukdruk met het de laatste keer zien of spreken van vrienden en bekenden voor het nieuwe jaar. En bij sociaal gedoe hoort nu eenmaal drank voor mij. En al probeer ik het iedere keer beschaafd te houden, en niet meer dan een paar wijntjes of biertjes te drinken, toch lig ik al bijna 2 weken elke avond draaiend in bed. Vermoeiend. Als ik nog geen drankprobleem had, dan ontwikkel ik die vanzelf wel in de gezellige maand december. Ik moet gewoon vaker naar de glasbak. Dan valt het niet zo op.

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. DjB schreef:

  Jammer dat er hier geen markt is voor mandflessen. Zit vaak nog statiegeld op ook. Dan is een schandalige berg flessen terugbrengen helemaal niet zo erg: “gratis” wijn afhalen :)

 2. Job schreef:

  Ik moet ook weer nodig naar de glasbak. Mijn keukenkastjes zitten vol glaswerk, alleen durf ik niet.
  De moskee is recht tegenover de dichstbijzijnde glasbak en dan voel ik me zo’n zondaar.

 3. Humpff schreef:

  bijhoudt=bijhouD.

 4. Joke schreef:

  Het oogt wat beschaafder, als je in plaats van de glasbak gewoon het toilet gebruikt om te kotsen!!

 5. Jenny schreef:

  Tja, nou maai je een beetje het gras voor m’n voeten weg. Dat wilde ik zeggen, dat je gewoon wat vaker naar de glasbak moet…

 6. Guus Meeuwis schreef:

  flessen wijn? Is dat hetzelfde als wijnflessen?

 7. frommel schreef:

  en ik maar denken dat ik veel drink.

 8. *S*uusje schreef:

  Wijnflessen, die blijven hier altijd half vol, of is het nou half leeg staan, en misschien 1 a 2 keer per jaar wordt het gehaald, niemand drinkt het hier :o

 9. Paul schreef:

  Blijf toch *hik* van die rotzooi af!

 10. blue schreef:

  gewoon van die 3literpakken met zo’n tapkraantje kopen Luna!

 11. Wilco schreef:

  Heb je dit thema nu niet al uitgemolken tot de laatste druppel?

 12. Gooly schreef:

  @Guus: Nee joh. Wijnflessen kunnen vol of leeg zijn, flessen wijn zijn vol. Luna brengt dus volle flessen naar de glasbak :o)
  Interessant dat net jij dat opmerkt.
  (Uit “Dit is een nacht die je alleen in films ziet”: “Op de vloer ligt een lege fles wijn”. kan dus niet)

 13. Erik schreef:

  Ja, dat is straks dus wel afgelopen als het ‘mis’ gaat met de condooms … geniet er nog even flink van!

 14. Robert schreef:

  Ik ben een neuroot die altijd, al zijn het er maar een paar, ‘meteen’ naar de glasbak loopt.

 15. Eveline schreef:

  @Gooly: precies! Dichterlijke vrijheid klinkt niet fijn in mijn oren.

 16. os schreef:

  ach zolang je je nog maar wat van de avondjes weet …….

 17. Sasja schreef:

  Ik ga vanmiddag weer een bezoekje brengen aan mijn schoonvader, die in een psychiatrisch ziekenhuis woont… op de Korsakov-afdeling….
  Het spijt me zeer, maar ik vind deze grappig bedoelde drankverhalen erg triest…

 18. Trio de Twee Wezen schreef:

  Onzin! Een goed relativerend stuk zelfreflectie heeft niets te maken met “grappig bedoelde drankverhalen”. Als je niets meer satirisch of relativerend mag benaderen dan kan je beter in een hoekje op het einde gaan zitten wachten. Juist van mensen die “iets” hebben met alcoholisme (zoals ik), zou je hier een glimlach van herkenning verwachten…!

 19. Mirjam schreef:

  Dat eeuwige gekoketeer met die drankzucht. Het is zo kleingeestig. Net als Luna die ons wil overtuigen dat ze een dramatisch en bewogen leven leidt maar in feite gewoon een banale domme gans is. En dan die adorerende racties van die humorloze en tot op het bot achterlijke heren (zoals Suffie en andere slappe kerels), jezus wat een infantiele vertoning.

 20. Sasja schreef:

  @Trio DTW: Satirisch, relativerend…? Van zoveel diepgang kun je Luna niet beschuldigen…

 21. Stille Genieter schreef:

  Dag Luna. Prettige feestdagen. Groeten aan P. En doe wat je wilt, gekletst wordt er toch. Proost!!!!

 22. suuzzzz schreef:

  wat goed dat je je glas naar de glasbak brengt!

 23. Eveline schreef:

  Hou jij ’t inderdaad voorlopig maar bij ’t condoom. Als je zwanger bent mag je namelijk niet drinken, tenzij je je niet zo druk maakt over de gezondheid van je kind….

 24. schreef:

  Haha je leest ook wat je wilt lezen hè…Ik zag als titel staan: December, drank, drukdrukdrugs

 25. adri schreef:

  dat drinken moet je laten luna!…
  je haalt er nooit iets uit!…
  behalve een kleine roes in het begin van het dronken worden,en dan ,niets meer..
  het wordt nooit meer beter dan,..de roes
  intensifieerd niet verder,alleen de dronkenschap. laat het luna

 26. Erik schreef:

  groot gelijk adri, laat het bij die beginroes. die is de mooiste. koesteren. niet meer drinken. is nog goedkoper ook.