web analytics

17

DE RINGEN VAN LUNA

Ik kwam net mijn oude ringen weer tegen. De ringen die ik van mijn exen kreeg. Ik heb er 4 aan elkaar geknoopt door een blauw lint (zie foto). Dus 4 exen en 4 ringen. En 1 ring om mijn vinger, die van P. natuurlijk. Om de een of andere vage, romantische reden hecht ik waarde aan een ring. Mijn eerste vriendje J. en ik gingen samen een vriendschapsring uitzoeken bij een juwelier. Ik was 14 en hij 3 jaar ouder. Mijn tweede ring kocht ik samen met R., ook bij een juwelier. We waren allebei 17, denk ik. Mijn derde vriendje M. wilde geen ring om, maar kocht er wel eentje voor mij toen ik 20 werd, want dat wilde ik graag. Met mijn drie eerste liefdes heb ik een relatie van 2 jaar of langer gehad. Mijn vierde liefde E. duurde maar even, maar die was zo heftig en intens dat hij wel een ring voor me kocht. “Zomaar”, zei hij. Met liefde en trots heb ik hem gedragen, tot hij ‘manisch depressief’ ging doen en hij met veel verdriet vertelde dat hij me niet meer wilde zien, omdat hij me niet gelukkig kon maken. De ring die ik nu draag heeft met mijn relatie met P. te maken. ‘HOPE’ staat op deze ring. Deze ring heb ik niet van P. gekregen, maar heb ik zelf gekocht. Toen P. en ik het moeilijk hadden, vorig jaar, zag ik deze ring liggen in een etalage. Hij was te duur, maar ik moest hem hebben, zodat ik altijd moest blijven hopen op betere tijden. Dat is gelukt. Ik vind hoop iets moois. Misschien wel het mooiste dat een mens kan doen; hopen op beter, anders, morgen of ooit. Ik hoop nu dat deze ring nooit bij de andere 4 terecht zal komen. Tussen het blauwe lint. Ik hoop dat ik bij P. blijf. En hij bij mij.

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. frédéric schreef:

  ik hoop met je mee

 2. Patrick schreef:

  Wat een mooi stukje…

 3. sherlock schreef:

  you go, luna!

 4. Ed schreef:

  Mijn excuses voor de bijdehante opmerking die ik ooit over de “hope-ring” heb gemaakt.

 5. Poltje schreef:

  Hoi
  Ligt het nou aan mij of lijken die ringen niet een beetje op knelkoppelingen voor de leidingen?

  Gr

  P

 6. Guard schreef:

  Ik heb niets *toe* te voegen, ik kan je alleen maar groot gelijk geven :-)
  Ik hoop met je mee, want gedeelde hoop is dubbele hoop ;-)

 7. Patrick schreef:

  P toch, ik had je romantischer ingeschat hoor!!! ;)

 8. Suzanne schreef:

  Krantenkop: E.L. (Electric Luna) troggelt mannen sierraden af…

  Well done girl

 9. Suzanne schreef:

  En oja mooie gedachte dat hopen (helaas is mijn hoop omgeslagen in vrees en vanmorgen -na bevestiging-in duigen. Nog één probleem: hoe vertel ik hem dat ik weet dat hij me veels te veel verzwegen heeft?)

 10. Gambit schreef:

  Suzanne, gewoon zo zeggen. Dat geeft alleen maar aan dat jij veel voor hem voelde en dat zelfs dat verzwijgen niets afdeed aan jouw gevoelens.
  Vind ik persoonlijk wel weer ontroerend :)
  Maar goed .. wellicht ben ik ook weer te dramatisch ..

  Luna, je hebt in ieder geval iets om op terug te kijken. En er zullen ook vast mooie momenten aan die ringen zitten. Herinneringen maken de mens. Zolang ze maar niet je leven gaan leiden.

 11. JoG schreef:

  Het is inderdaad mooi … hoop!

 12. DirtyDiana schreef:

  Aaaaaaaaah, wat romantisch!

 13. Johan (alastor933@planet.nl) schreef:

  Poltje:
  Ringen lijken inderdaad er veel op knelkoppelingen.
  Luna:
  Ik denk zelfs dat de ringen die we gebruiken voor het duiden van relaties model hebben gestaan voor knelkoppelingen.
  De functie is dan ook het zelfde.
  Mijn ring knelt regelmatig, en niet alleen met warm weer.
  Ik doe ‘m desondanks nooit af.
  Als “ze” wil, dan is dat inclusief de ring, en anders gewoon niet.

 14. Gollem schreef:

  Ring??? Waar…???

 15. Fien (Funda van DKJ gr 4b) schreef:

  Hoi ik hoop ook met je mee maar ik denk dat het wel gaat lukken tog? Je site is erg leuk je zal me zeker vaker hier zien!

 16. pacific poker schreef:

  Go player coup free pacific poker bonus (http://pacific-poker-site.cjb.net/pacific-poker-bonus.html )! Any kind of gang value vigorish pacific poker bottom! Before earn sharp bet rolled offers basic championship river cripple pacific poker com foul hanger hard layout deal raise dollar goulash? Doesn’t basic post strategies card rolling enjoy pacific poker room spice straight variations broadway bottom progressive basic croupier bluff.

 17. play party poker schreef:

  Pay apple party poker bonus codes (http://party-poker-bonus.cjb.net/party-poker-bonus.html ) button ball natural bet symbols outs face? I am house number profit upcard party poker why rock empirepoker button flush variations grinder? Some limit pot omaha hearts roulette nickel raise online party poker minus dollar blind hidden pineapple. Two under stack ante bet party poker bonus codes push face! More party poker home (http://party-poker-bonus.cjb.net/party-poker-site.html ) fishhooks third belly muck!