web analytics

7

DE KLEINE DINGEN

Door je moeder teruggebeld worden en dan horen dat ze zich zorgen maakt en dat ze van je houdt. Dagboeken van vroeger lezen en merken dat je heus wel verstandiger bent geworden. De cd ‘Aida the musical’ van vriendin R. tussen de post vinden: “Gefeliciteerd met je verjaardag. Dit zijn wel niet de stemmen van de Nederlandse musicalsterren, maar het is wel dezelfde muziek. Veel luisterplezier!” Merken dat je mascara echt waterproof is als je die cd luistert. Een telefoontje van een ex krijgen en horen dat hij je na 7 jaar nog steeds ‘meisje’ noemt. Het geboortekaartje van het kindje van vrienden nog eens bekijken. Er na 2 jaar achterkomen dat je je stomerijgoed ook bij de sigarettenwinkel om de hoek kan brengen. Een verjaardagskaart krijgen van groep 2 van de zorginstelling waar je werkt en zien dat een bewoner er een bloemetje op heeft getekend. Er achterkomen dat ze in het café beneden na 4 jaar eindelijk gauloises rood verkopen. Over een brug fietsen die, nadat jij aan de overkant bent, opengaat. In je pyjama in bed liggen kijken naar Jerry Springer en denken; gelukkig valt het met mij allemaal nog mee. Twee katten op de bank die voor 1 keertje doen alsof ze elkaar wél uit kunnen staan. De rozen die je van je vriendje kreeg in de vuilniszak doen, maar het kaartje eraf halen en voor altijd bewaren. Zingen we even allemaal mee: “Het zijn de kleine dingen die het doen, die het doen, die het doen!!! Het was even net als vroeger, en je kreeg weer een ballon. Het geeft je leven kleur, er is ineens een beetje zon!”

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Guard schreef:

  Zie je wel, ik lees ff je stukje van vandaag, en als ik weer kijk is er meteen nieuwe text :-D
  Komt helemaal goed Luna.
  Het zijn de kleine dingen die je weer beter maken (en je writersblock doen vergeten :-))

 2. Frédéric schreef:

  blij te zien dat die schrijfconstipatie aan het wegebben is!

 3. Maschax schreef:

  Een chocoladeletter in mijn schoen,
  de herinnering aan mijn 1ste zoen,
  wás ik nog maar zo groen ;-)
  tja, t zijn de kleine dingen die het doen..

 4. Amneris schreef:

  Grappig om te lezen dat deze bijzondere musical jou ook heeft geraakt. Sinds de CD van Aida ben ik maar overgestapt op waterproof-mascara!!

 5. Joeri schreef:

  Is het te laat om je nog een gelukkige verjaardag te wensen?

 6. Ed schreef:

  Inderdaad!!!!

 7. Suzanne schreef:

  En die vogel die gister nog zo vervelend hard en vals floot, blijkt vandaag een hip liedje op het repetoire te hebben staan.

  Soms is de wereld mooi, soms niet en soms een heel klein beetje. Dus: “Het zijn de kleine dingen die het doen, die het doen, die het doen” (hard en vals, maar wel gelukkig)